Ne Tammelat https://netammelat.fi Härpäkematkailijat outoja asioita etsimässä Sat, 20 Jul 2019 17:10:47 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.2 https://media.netammelat.fi/blog/2018/11/02193345/cropped-IMG_2895-32x32.jpgNe Tammelathttps://netammelat.fi 32 32 150104347 Taiwanin Hualien – myrkkyhämähäkkejä ja ulkoilma-aktiviteettejahttps://netammelat.fi/aasia/taiwan/hualien-myrkkyhamahakkeja-ja-ulkoilma-aktiviteetteja/ https://netammelat.fi/aasia/taiwan/hualien-myrkkyhamahakkeja-ja-ulkoilma-aktiviteetteja/#respond Sat, 20 Jul 2019 17:10:18 +0000 https://netammelat.fi/?p=11394

Meillä oli aikomus vuokrata auto pariksi päiväksi Taipein lentokentän Avikselta, mutta meiltä puuttui kansainvälinen ajokortti, joka olisi ollut vuokrauksen edellytys. Tämän olisi saanut tilattua Autoliitolta. Kansainvälinen ajokortti on voimassa 1 tai 3 vuotta ja maksaa 29 tai 39 euroa, riippuen mallista. Eri mailla saattaa olla erilaiset vaatimukset siitä kumman mallisen KV-ajokortin hyväksyvät. Ystävällinen virkailija yritti auttaa meitä parhaansa mukaan, mutta lupaa ei herunut paikan päältä. Saimme ohjeet mennä haluamaamme kohteeseen, Tarokon kansallispuistoon junalla. Auton vuokrauksen hän suostui perumaan kuluitta. Harmitus…

The post Taiwanin Hualien – myrkkyhämähäkkejä ja ulkoilma-aktiviteetteja appeared first on Ne Tammelat.

]]>

Meillä oli aikomus vuokrata auto pariksi päiväksi Taipein lentokentän Avikselta, mutta meiltä puuttui kansainvälinen ajokortti, joka olisi ollut vuokrauksen edellytys. Tämän olisi saanut tilattua Autoliitolta. Kansainvälinen ajokortti on voimassa 1 tai 3 vuotta ja maksaa 29 tai 39 euroa, riippuen mallista. Eri mailla saattaa olla erilaiset vaatimukset siitä kumman mallisen KV-ajokortin hyväksyvät. Ystävällinen virkailija yritti auttaa meitä parhaansa mukaan, mutta lupaa ei herunut paikan päältä. Saimme ohjeet mennä haluamaamme kohteeseen, Tarokon kansallispuistoon junalla. Auton vuokrauksen hän suostui perumaan kuluitta.

kansainvälinen ajokortti

Harmitus oli hetken aikaa melkoinen, mutta toisaalta myös vähän helpottunut. Liikennekulttuuri oli aika aggressiivista, joten junassa matkustaessa ei tarvinnut stressata niin paljon. Tosin uutta stressiä tuli siitä, että luimme netistä Tarokoon menevien junien olevan hyvin varattuja ja, että varaus junalipusta olisi hyvä tehdä jopa pari viikkoa ennakkoon. Voihan pahus.

Hualien kartta

Menimme Taipein päärautatieasemalle ja etsimme oikean lippujonon. Saimme liput heti seuraavaan, puolen tunnin päästä lähtevään junaan. Ihan istumapaikatkin vielä, siitäkin oli peloteltu. Varasimme paluuliput seuraavalle päivälle.

Majoituksen ja kuljetuksien järjestäminen Hualieniin

Meillä oli nyt siis menopaluulippu Hualien-nimiseen kaupunkiin, mutta ei sen enempää tietoa majapaikasta tai, että miten pääsemme seuraavana päivänä Tarokon kansallispuistoon. Onneksi Google toimi hyvin junassa ja löysin vaihtoehtoja puistossa vierailuun. Yksityiskuljettaja ei ollut pahan hintainen, joten lähdimme etsimään arvosteluita niistä. Pian päädyin selaamaan Taiwan Vista Tourin Facebook- arvosteluita ja kokeilin onneani, että vastataanko viestiini junasta.

Olin ehtinyt tavata kännykän ruudulle vasta hello, kun viestiin jo vastattiin. Yksityiskuljettaja seuraavalle päivälle onnistuisi hintaan 150 euroa, nouto hotellilta ja palautus juna-asemalle, matkatavarat mahtuisivat päiväksi auton kyytiin. Mahtavaa! Paitsi meillä ei ollut hotellia. No siihenkin löytyi pari suositusta Vista Tourilta ja Ilkka halusi varata hotellin kun toisena vaihtoehtona oli juna-aseman viereinen hostelli.

Hotelli osoittautui oivalliseksi valinnaksi. Taiwanin yleisen hintatason mukaisesti saimme huoneen 5 tähden hotellista noin 80 eurolla. Toisin kuin suositeltu hostelli, joka oli kaupungin keskustassa aivan juna-aseman kupeessa, hotellimme sijaitsi hieman rauhallisemmalla alueella lähellä merenrantaa. Hotellin olimme tuttuun tapaan varanneet jo etukäteen Booking.comista ja hyvä niin, koska yhteinen sanavalikoimamme henkilökunnan kanssa oli varsin suppea. Asiakaskokemuksen erinomaisuuden varmistamiseksi oli kuitenkin henkilökuntaa paikalla runsain määrin meitä vastaanottamassa. Neljä portieeriä avasivat ovet, kaksi kummallakin puolella ovia. Samoin resepsuunissa oli neljä neitosta oikolukemassa huonevarausta. Mahdolliselta eksymiseltä ulko-ovilta respaan ja siitä edelleen omaan huoneeseemme hotellin ylimmässä kerroksessa vältyttiin henkilökunnan avuliaalla kumartelulla ja molemmin käsin oikeaan suuntaan ohjaavilla sulavilla ojennuksilla.

Iltakävely paikallisten koirien seurassa

Purimme huoneessa nopeasti kamerat esiin ja suuntasimme saman tien takaisin ulos. Olimme taksin kyydissä jo ehtineet hieman silmäillä lähiseutua sekä Google Mapsista etsineet mahdollista ruokapaikkaa. Lähdimme siis ensin kuvausretkelle tavoitteena löytää meren rantaan. Ensiksi satuimme vilkkaan tien ylityspaikalle, jossa kolme täysin irrallaan maleksinutta koiraa tarkkailtuaan ensin hetken liikennettä, ylittivät sitten kokemuksen suomalla varmuudella tien. Katri piteli tässä kohtaa silmiään eikä oikein ollut uskoa minua, kun kerroin kolmikon päässeen kuin päässeenkin sujuvasti ja turvallisesti tien yli. Tien toisella puolen kohosi korkea betoniseinä, jonka vierustaa koirat jolkottelivat rappuja alas. Seurasimme niitä, ja saavuimme urheilukentälle. Kentällä oli ihmisiä juoksemassa ja hyppäämässä pituutta ja keskellä oli jalkapallokenttä tyhjillään. Näimme koirien jo katoavan kentän toiselta puolelta aidan reunasta ulos ja seurasimme niitä edelleen. Aidan takana oli toinen, hieman edellistä vilkkaampi tie. Katri piilotti taas kasvot käsiinsä ja uskoi koirien kohtalonhetken viimeistään nyt koittaneen. Koirat kuitenkin osasivat odotella tien laidassa. Autot ja skootterit eivät antaneet tuumaakaan tilaa sen paremmin ihmisille, saatika koirakolmikolle, mutta niin vain lopulta kaikki kolme pääsivät yli siitäkin kohtaa.

koirat Hualienissa

Koirat kävivät puiden varjoon lepäämään ja me huomasimme saapuneemme rannan mukaisesti kulkevalle kävelytielle. Merta ei kuitenkaan tästä vielä näkynyt, koska välissä oli runsaasti tuuheaa pöheikköä. Harmittaa, etten tunne kasvien nimiä niin hyvin, mutta samoin kuin Karibialla käydessämme, Kaakkois-Aasiassakin kasvaa luonnossa ennestään huonekasveina tuttuja kasveja. Näköjään “vapaiden” kukkien bongaaminen luonnossa kutkuttaa melkein samalla tavalla kuin vapaiden ja villien eläinten!

Kuljimme kävelytietä eteenpäin ja lopulta siitä erkani pienempi kuja kohti rantaa. Tämä kuja oli käytännössä kauttaaltaan kasvien ja puiden ympäröimä. Rannan puolella mäki laski jyrkästi alas, mutta siellä täällä oli kiinankielisiä varoituskylttejä. Tiesittekö, että Google Translatella voi kääntää tekstiä kännykän kameran avulla. Kyllä voi. Noh, tämän kyltin olisin ymmärtänyt ilman käännöstäkin.

Katso video kokonaisuudessaan Virtual Traveller -sivustolta.

Jatkoimme siis eteenpäin kiltisti poikkeamatta asvaltilta ja löysimmekin vähän matkan päästä pienen levennyksen, josta näki hyvin rantaan. Ranta oli kuitenkin lähinnä betonista suorakaiteen muotoiseksi muovailtu ja näytti ankealta, joten käännyimme takaisin etsimään iltapalaa.

Ruokapaikan etsiminen ei ollutkaan helppoa

Seuraavaksi alkoi käydä selväksi, että ruokaa oli saatava. Olihan aamupalan jälkeen syöty vasta Taipein juna-asemalta pikaisesti mukaan ostetut burgerit ja ilta alkoi jo hämärtää. Google Mapsista oli valmiiksi etsitty suositteluja saanut kalaravintola, jonne oli hotellilta matkaa runsas kilometri. Tosin nyt oltiin jo hortoiltu toinen mokoma hotellilta päinvastaiseen suuntaan ja tiedossa oli, ettei ainakaan kuljetulta reitiltä löytyisi ravintolaa. Katri seurasi nöyränä kala-ateria mielessään määrätietoisesti etenevää Pokemon-kouluttajaa vain harvakseltaan kysellen onko suunta varmasti oikea, ja mahdetaanko aivan pian olla jo perillä. Matkaa oli kuitenkin aika pitkästi ja ehdimme pysähtyä paikalliseen ruokakauppaankin tutustumaan tarjontaan. Kohtasimme myös ensimmäistä kertaa kierroksellaan olevaan taiwanilaiseen roska-autoon, jonka iloinen ja kovaääninen pimpelipom-musiikki toi elävästi mieleen jätskiautot. Roska-autoihin törmääminen olikin koko loppureissun ajan hilpeä tapahtuma!


Ohitimme muutaman epäilyttävän oloisen ruokapaikan myhäillen mielessämme aivan pian edessämme odottavan, suosituksia saaneen kalaravintolan runsaita ja raikkaita annoksia, kunnes lopulta saavuimme perille. Kyseessä oli aivan samanlainen puolihämärä, puoliksi kadulle perustettu kioski, kuin mitä juuri olimme useampiakin ohittaneet matkalla. Sillä erotuksella, että tässä ei ollut edes paikallisia syömässä. Kala olisi varmasti ollut tuoretta, mutta entisenä akvaarioharrastajana vihreävetiset altaat apaattisine asukkeineen eivät varsinaisesti enää sytyttäneet ruokahalua. Pikemminkin kävi niin, että nälkä ilmoitti olevansa nyt varattu, ja palaavansa asiaan paremmalla ajalla. Käännyimme kannoillamme ympäri, ja otimme seuraavassa risteyksessä olleelta taksiasemalta kyydin takaisin hotellille.

huoltoasema Hualienissa

Nälkä oli kuitenkin ehtinyt päivän aikana kasvaa niin suureksi, ettei se malttanut pysytellä poissa aamuun saakka. Päädyimmekin menemään syömään hotellin ravintolaan, jota yleensä harvemmin teemme. Tarjolla oli spaghetti bolognesesta alkaen kaikenlaista tuttua ja turvallista. Uteliaana halusin kuitenkin syödä jotain paikallista, joten otin “beef noodles” -annoksen. Pöytään kannettiinkin valtava kulhollinen lientä ja nuudeleita, kuten odotinkin. NaudanLIHAA ei kuitenkaan huolellisesta naarauksesta huolimatta löytynyt, vaan naudasta oli läsnä vain maku, muutamia nivelrustoja ja isoja kimpaleita verkkomahaa. Noh, verkkomahaa olen maistanut ennenkin enkä erityisemmin pitänyt siitä. Lisäksi se on aika haastavaa rakenteeltaan, joten se jäi syömättä. Hyvin kypsennetty, gelatiinimaiseksi muuttunut rustohan sensijaan on ihan mukavaa natusteltavaa, joten ne kyllä söin. Alkoi hieman huolestuttaa onko minusta sittenkään miestä matkustamaan Taiwanissa. Kauppareissulta maistiaisiksi ostamani kaksi tölkkiä olutta osoittautuivat niin kelvottomiksi, että jäivät kumpikin juomatta. Synkät pilvet alkoivat kertyä Taiwanin ylle mielikuvissa miellyttävänä matkakohteena.

Seikkailu kohti Tarokon kansallispuistoa alkaa

Aamulla singahdimme valmiiksi pakatut laukut mukanamme aamupalalle, sillä kuljettaja oli tulossa noutamaan meidät klo 8 hotellin edestä. Aamupala oli kerrassaan runsas. Jälleen suurin osa vaihtoehdoista oli ennestään tuntemattomia. Moni ruokalaji näytti ja maistui siltä, että sitä olisi voitu yhtä hyvin tarjota lounaalla, ja mikäs siinä. Hyviä olivat aamullakin. Tarjolla olisi ollut pekonia ja muniakin, mutta kumpikin taisi jättää tutummat ruoat suosiolla muille. Nyt alkoi unohtua edellisen illan pettymykset.

Säntillisinä suomalaisina kirjauduimme ulos hotellista ja siirryimme ulko-ovien eteen kyytiämme odottelemaan tasan klo 7:57. Siinä odotellessamme ovien eteen ehti pysäköidä turistibussi, joka lopulta täyttyi hotellissa majailleista kiinalaisturisteista ja oletettavasti suuntasi myös laillamme Tarokoon. Edellisenä iltana saimme hymyn varovasti kareilemaan suupielissämme, kun naapuripöydässä herra söi daaminsa kanssa pitemmän kaavan mukaan läpi koko ruokalistaa. Lautasia kannettiin pöydästä ja uusia tuotiin tilalle, ja yhdessä vaiheessa herra nojasi tuolillaan taaksepäin ja päästi tyytyväisen röyhtäyksen. Kerroin tietysti Katrille, että Kiinassa kun ollaan, niin tapoihin kuuluu röyhtäistä sen merkiksi, että ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Aamulla kyytiä odotellessamme muuan kiinalaismies norkoili tovin parin metrin päästä tarkkaillen uteliaana seisoskeluamme. Sitten hän hivuttautui lähemmäksi, aivan Katrin taakse ja pieraisi. Tokaisin tämän tarkoittavan tietysti sitä, että seksi oli hyvää. Ja taas nauratti.

Hualienin maisemia

Lopulta kuljettajamme Jason tuli ja pikaisen tervehtimisen jälkeen pakkasimme laukut autoon ja lähdimme kohti Tarokoa. Matkalla pysähdyimme parissa paikassa, jotka eivät kuuluneet varsinaiseen ohjelmaan, mutta ilmeisesti koska vaikutimme mukavilta ja kiinnostuneilta, Jason halusi esitellä meille nämä paikat. Ensimmäinen pysähdys oli armeijan tukikohdan vieressä. Kapeaa asvaltoitua kujaa pitkin kuljimme armeija-alueen vierustaa muutamia satoja metrejä kyltille, jossa kiellettiin jatkamasta matkaa. Saavuimme korkealle rantajyrkänteelle, jossa maa sortui mereen jatkuvasti, ja siksi reunalle meneminen oli ehdottomasti kiellettyä. Kävimme tietysti luvatta reunalla hieman kuvaamassa, koska näköalat olivat upeat!

Seuraavaksi poikkesimme reitiltä paikallisen kalastajakylän kohdalla. Ajoimme kapeita teitä pitkin talojen välistä rantaan saakka. Kyseessä oli kalastajakylä, jonka asukkaat kuuluivat Taiwanin alkuperäiskansaan, jotka oli japanilaisten toimesta pakkosiirretty pois asuinalueiltaan sisämaasta rannikolle. Aivan huonosti ei heidän asiansa kuitenkaan ainakaan enää olleet, koska useimmissa talleissa komeili upouusi bemari tai mersu ja joillakin saattoi olla molemmat ja vielä Lexus kauppakassina.

kuollut kala

Matkalla varsinaiseen Tarokon rotkoon pysähdyimme vielä jaloittelemaan kohdassa, jossa autotie oli kiertänyt seinämän ulkolaitaa, mutta sittemmin vuorenseinän läpi oli kaivattu tunneli. Tienpätkä oli haluttu ohittaa tunnelilla, koska ylhäältä vuorelta tippui jatkuvasti kiviä tielle autojen päälle. Lisäksi osa tiestä oli sortunut mereen vieden mennessään autoja matkustajineen. Tienpätkä oli jätetty kävelytieksi ja näköalapaikaksi, ja mahtavan näköistä siellä olikin. Palatessamme takaisin autolle ihmettelin ilmassa leijailevaa risua, joka osoittautui roikkuvan vahvassa hämähäkinseitissä. Seitin toisessa päässä oli kokonainen verkko ja kämmenen kokoinen hämähäkki! Seittejä ja hämähäkkejä osoittautui olevan koko kadun matkalta tien yli miltei joka puiden välissä.

Katso video kokonaisuudessaan Virtual Traveller -sivustolta.

Myrkkyhämähäkki

Autolla saimme kuulla vielä lähistöllä rinnettä ylös kulkevan nyörin johtavan ylhäällä vuorella asuvan yhteisön majapaikkaan. Kysessä on noin kymmenen vanhuksen asuttama kyläpahanen ylhäällä vuoristossa. Sinne päästäkseen on ensin ajettava muutamia tunteja vuoristoteitä ylöspäin ja sitten KIIVETTÄVÄ vuorella vielä neljä tuntia! Vanhukset pitävät kylässä B’n’B:tä ja lukuunottamatta tuota pientä koria ja köyttä, kasvattavat vuorella ruokansa ja ovat miltei omavaraisia!

Olimme jo aivan mykistyneitä näistä maisemista ja parempaa olisi vielä luvassa, kun suuntaamme seuraavaksi vuoristoon kohto Taroko Gorgea.

Hualienin maisemia

Lue lisää

Hualien on monipuolinen ulkoilukohde, josta ehdottomasti eniten jäi vaivaamaan se, ettemme hoksanneet varata aikaa valas- ja delfiinisafarille. Niitä tuolla alueella kuulemma riittää.

Hualien Outdoor

Breakfasts And Gourmet Lunches On the River Or Trail Included

Lanttimatkojen Lotta kävi pyöräilemässä Taiwanin lounaisosassa sijaitsevassa Kaohsiungissa, videolta voit tsekata millaista siellä oli.

Aasian juttusarjamme

Viisi maata ja 12 päivää Aasiassa
Liikkuminen Hongkongissa
Nähtävyydet ja majoitus Hongkongissa
Vierailu Kiinaan Hongkongista
Macao, Aasian Las Vegas
Kaksi yötä Ho Chi Minh Cityssä
Lentoyhtiökokemus: VietJet Air
Maahantulo Taiwaniin ja lentokonebongarin unelmahotelli

The post Taiwanin Hualien – myrkkyhämähäkkejä ja ulkoilma-aktiviteetteja appeared first on Ne Tammelat.

]]>
https://netammelat.fi/aasia/taiwan/hualien-myrkkyhamahakkeja-ja-ulkoilma-aktiviteetteja/feed/ 0 11394
Maahantulo Taiwaniin ja lentokonebongarin unelmahotellihttps://netammelat.fi/aasia/taiwan/maahantulo-ja-lentokonebongaus/ https://netammelat.fi/aasia/taiwan/maahantulo-ja-lentokonebongaus/#comments Wed, 10 Jul 2019 18:33:51 +0000 https://netammelat.fi/?p=11396

Lensimme Taipeihin Vietnamista, Ho Chi Minh Citystä Vietjetillä. Lento oli näistä kolmesta Aasian sisäisestä pisin ja se kesti 3,5 tuntia. Kone oli lähtiessä hieman myöhässä, mutta pääsimme silti hyvin perille. Taipein lentokentällä meitä odotti pitkä maahantulojono. Kuten Hongkongiin mennessä mukanamme oli lentokoneessa täytetty lomake ja jonottelimme ainakin tunnin verran, että pääsimme esittelemään sitä virkailijalle. Passi skannattiin, meidät valokuvattiin ja sormenjäljet otettiin talteen myös. Kentällä oli isot ukaasit siitä, että Taiwaniin ei saa tuoda mm. porsanlihaa ja hedelmiä. Sakot rikkeistä olisivat…

The post Maahantulo Taiwaniin ja lentokonebongarin unelmahotelli appeared first on Ne Tammelat.

]]>

Lensimme Taipeihin Vietnamista, Ho Chi Minh Citystä Vietjetillä. Lento oli näistä kolmesta Aasian sisäisestä pisin ja se kesti 3,5 tuntia. Kone oli lähtiessä hieman myöhässä, mutta pääsimme silti hyvin perille.

Taipein lentokentällä meitä odotti pitkä maahantulojono. Kuten Hongkongiin mennessä mukanamme oli lentokoneessa täytetty lomake ja jonottelimme ainakin tunnin verran, että pääsimme esittelemään sitä virkailijalle. Passi skannattiin, meidät valokuvattiin ja sormenjäljet otettiin talteen myös.

Taiwanin lentokenttä

Kentällä oli isot ukaasit siitä, että Taiwaniin ei saa tuoda mm. porsanlihaa ja hedelmiä. Sakot rikkeistä olisivat tuntuvia. Kylttien lisäksi tätä asiaa kuulutettiin monella kielellä jatkuvalla soitolla. Lopulta saavuimme tarkastuspistelle, jossa käsimatkatavarat läpivalaistiin ja erityisen kiinnostavat tongittiin käsinkin. Pussillinen pakastekuivattua duriania sai kuitenkin epäuskoisen mulkoilun siivittämänä saapua mukanamme Taiwaniin.

Lentokenttähotelli ja sen ympäristö

Olimme liikkeellä sen verran myöhään, että valitsimme yöpaikaksi aivan lentokentän kupeessa olevan hotellin nimeltä City Suites Taoyuan Gateway Vaikka se näytti kartan mukaan sijaitsevan lähellä, meidät ohjattiin taksiin, sillä kävelyreittiä hotellille ei ilmeisesti olisi ollut. Nostimme ensin kentän automaatista rahaa, sillä sille tuntui täälläkin olevan tarvetta.

Hotellin ravintola oli mennyt jo kiinni, eikä lähistöllä oikein ollut mitään järkevää. Löysimme sattumalta kartalta Pizza Hutin noin kilometrin päästä ja lähdimme kävelemään sinne. Saimme nopean pintaraapaisun alueesta nimeltä Dayuan District, jonka vilkkaan tien varrelta löytyi paljon autokorjaamoita. Alue oli vähän sellainen Herttoniemen teollisuusalueen oloinen, mutta siellä hengasi porukkaa jonkun verran ja liikenne oli vilkasta. Me näytimme ilmeisesti harmittomilta, sillä aivan nenämme edessä tehtiin myös pilvikaupat.

Pizzojen tilaus onnistui kielimuurista huolimatta ja kipitimme pizzojen kanssa takaisin hotellille, sillä kyseessä oli vain noutoravintola, jossa ei ollut yhtään asiakaspaikkaa. Pizzat olivat varsin erikoiset maultaan, mutta kovassa nälässä hävisivät parempiin suihin.

Vaihda vapaalle -blogin Tomi vinkkasi, että Taipen kenttä on lentokonebongareiden suosiossa. Meillä kävikin tuuri, sillä saimme ylemmistä kerroksista huoneen, jossa suora näkymä kiitoradalle ja lähtevät koneet kurvasivat hotellin yltä. Meteli ei onneksi juurikaan kantautunut sisälle, joten saimme nukkua yömme hyvin molemmat omissa leveissä sängyissämme.

City Suites (Taoyuan Gateway)

Hotellin aamupala oli varsin runsas ja pelkästään lämpimiä ruokia oli varmaan kymmentä eri sorttia. Valikoimasta löytyi mm. herkullista tofua ja paljon raikkaita kasviksia, joten päivä sai erinomaisen alun ruokailun puolesta. Tämä taisi olla reissulla ensimmäisiä ja ainoita aamiaisia, jossa ei ollut oikeastaan mitään ennestään tuttua tarjolla. Alkoi hiipiä aavistus siitä, että aletaan olla alueella, jossa länsimaisia turisteja ei aivan tungokseen saakka liiku.

Jäimme lentokenttähotelliin ensimmäiseksi yöksi, sillä tarkoituksemme oli vuokrata auto lentokentältä, mutta saavuimme sen verran myöhään, että vuokraus oli järkevää vasta aamulla. Kaikki ei kuitenkaan mennyt ihan suunnitelmien mukaan ja siitä lisää seuraavassa postauksessa.

Aasian juttusarjamme

Viisi maata ja 12 päivää Aasiassa
Liikkuminen Hongkongissa
Nähtävyydet ja majoitus Hongkongissa
Vierailu Kiinaan Hongkongista
Macao, Aasian Las Vegas
Kaksi yötä Ho Chi Minh Cityssä
Lentoyhtiökokemus: VietJet Air

The post Maahantulo Taiwaniin ja lentokonebongarin unelmahotelli appeared first on Ne Tammelat.

]]>
https://netammelat.fi/aasia/taiwan/maahantulo-ja-lentokonebongaus/feed/ 2 11396
Sipoon Kaunissaarihttps://netammelat.fi/eurooppa/suomi/sipoon-kaunissaari/ https://netammelat.fi/eurooppa/suomi/sipoon-kaunissaari/#respond Thu, 04 Jul 2019 12:15:15 +0000 https://netammelat.fi/?p=11352

Helsingin edusta on täynnä upeita saaria ja moniin niistä pääsee kesäisin edullisesti venekuljetuksella. Meillä on ystäväni Minnan kanssa tavoitteena vierailla tänä kesänä uusissa kohteissa, jotka ovat maksimissaan tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Kaunissaari osui tähän tavoitteeseen täydellisesti, sillä sinne pääsee veneellä noin 50 minuutissa Vuosaaren rannasta. Saari on kaksi kilometriä pitkä ja 800 metriä leveä. Luontopolku kiertää ympäri saaren ja on noin neljä kilometriä pitkä. Saarella on upeita sileitä kallioita, joissa saimme istuskella kaikessa rauhassa. Tai no, muutamia käärmeitä siellä luikerteli…

The post Sipoon Kaunissaari appeared first on Ne Tammelat.

]]>

Helsingin edusta on täynnä upeita saaria ja moniin niistä pääsee kesäisin edullisesti venekuljetuksella. Meillä on ystäväni Minnan kanssa tavoitteena vierailla tänä kesänä uusissa kohteissa, jotka ovat maksimissaan tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Kaunissaari osui tähän tavoitteeseen täydellisesti, sillä sinne pääsee veneellä noin 50 minuutissa Vuosaaren rannasta.

Saari on kaksi kilometriä pitkä ja 800 metriä leveä. Luontopolku kiertää ympäri saaren ja on noin neljä kilometriä pitkä. Saarella on upeita sileitä kallioita, joissa saimme istuskella kaikessa rauhassa. Tai no, muutamia käärmeitä siellä luikerteli kavereina, mutta taisivat olla harmittomia rantakäärmeitä.

Katso video kokonaisuudessaan Virtual Traveller -sivustolta.

Saaren historia

Kaunissaaren historia ulottuu 1700-luvulle, jolloin saarta asuttivat virolaiset rengit, jotka pakoilivat orjuutta ja pakko-armeijoita. Saaren värikkäästä historiasta, luonnosta, eläimistä ja mielenkiintoisista käänteistä voit lukea lisää Helsingin kaupungin liikuntaviraston esitteestä, sillä saari on nykyisin Helsingin kaupungin omistuksessa.

Kaupunki osti saaren rakennuksineen kaikkineen vuonna 1959. Suomenkielinen nimi Kaunissaari tuli viralliseksi vasta 1960-luvulla. Kaunissaaresta tuli nopeasti monen helsinkiläisten rakkain kesäsaari. 1960-luvun alussa saaressa mainitaan olleen samanaikaisesti 1 500 telttailijaa.

Helsingin omistuksen aikana saareen on rakennettu kaksi saunaa, nuotiokatokset ja huoltorakennuksia. Vuonna 2009 saareen vedettiin vesijohto. Vuosittain saaressa käy noin 17 000 vierailijaa.

Kaunissaari

Telttailemaan tai mökkeilemään

Saarelta löytyy kolme mökkiä, joiden varaamisessa täytyy olla supernopea, sillä ne buukataan hetkessä koko kesäksi. Saimme paluumatkalla lautalla vinkkejä juuri viikon mökillä viettäneeltä seurueelta, että huhtikuun alussa pitää olla nopea ja kärsivällinen kun varauspuhelin tuuttaa varattua. Hyvällä tuurilla mökkivaraus kuitenkin onnistuu ja viikkohinta esimerkiksi kahdeksan hengen mökille on noin 350 euroa, ei siis kovin paha hinta.

Saarella on myös runsasti telttailijoita ja se loi vierailijan näkökulmasta saarelle aika jännän tunnelman. Telttoja oli vähän joka puolella ja polut veivät välillä ihan telttojen viereen.

Kaunissaari

Me tapasimme pariskunnan, jotka ovat viettäneet saarella kesiä telttaillen jo lähes 50 vuotta. He ovat rakentaneet puisen alustan teltalle suojaiseen paikkaan lähelle rantaa saaren lounaisosaan. He esittelivät ystävällisesti asumuksiaan meille ja kertoivat, että saaren vakituiset telttailijat juttelevat mielellään vieraille ja toivovat etenkin lapsiperheiden löytävän tämän hienon saaren.

He maksavat telttapaikastaan 300 euroa koko kesän ajalta ja vaikka hinta vaikuttaa edulliselta, on se jo moninkertaistunut vuosikymmenien aikana. Heidän tunnelmiaan lannistaa myös se, että telttapaikkoja suunnitellaan siirrettäväksi keskemmälle metsään. Upeiden merimaisemien äärellä keskustellessamme en yhtään ihmettele, miksi nämä suunnitelmat harmittavat. Vaikka saari on vain 800 metriä leveä, on saaren keskiosa täynnä kohtalaisen tiheää kuusimetsää, eikä sieltä kyllä merimaisemat paista läpi.

Kaunissaaren luontopolku

Päiväretkelle

Laivayhteys Kaunissaareen kulkee Vuosaaresta toukokuun puolivälistä syyskuun puoliväliin ja sen hinta on noin 22 euroa (menopaluu vuonna 2019). Yleensä laivaan kuulemma mahtuvat kaikki, mutta sesonkiaikaan kannatta olla ajoissa paikalla. Laivoja menee vain muutamia vuoroja päivittäin, joten aikataulut kannattaa varmistaa hyvissä ajoin.

Saareen pääsee myös omalla veneellä ja venepaikkoja löytyy 80. Saarelta löytyy keittokatoksia, vesipisteitä, ravintola, saunoja ja kuivakäymälöitä. Saunoja voi varata myös erikseen. Jos oma teltta unohtuu kotiin, on saarella myös ainakin yksi puuteltta, jota voi vuokrata jos se on vapaana. Ihan hauska idea.

Lopuksi

Kolme tuntia oli lopulta lyhyt aika saaren kiertämiseen ja tutustumiseen, sillä siellä oli runsaasti lintuja, muutamia käärmeitä, upeita kukkia, sileitä kallioita ja kaikenlaista ihmeteltävää.

Meillä oli omat eväät mukana, joita oli mukavaa nauttia kallioilla, Keittokatoksissa olisi ollut mahdollista myös grillata. Vesipullon saa täytettyä saaren monilla vesipisteillä ja vessojakin oli riittävästi joka puolella saarta.

Saaren tunnelma oli erilainen kuin missään muualla. Luonnon rauha ja useat teltat loivat tunnelman, että olisit jonkun toisen takapihalla, mutta silti mökkeilijät ja telttailijat olivat valtavan ystävällisiä. Telttapaikan vuokranneet “omistavat” vain telttapaikan ja muuten saarella saa liikkua vapaasti myös telttojen läheisyydessä.

Kaunissaaressa pääset kokemaan jännittävää yhteisöllisyyttä, mutta voit myös telttailla rauhassa sopivan hajurakon päässä naapurista. Päiväretkelle tai pidemmäksi aikaa, ehdottomasti kokeilemisen arvoinen 6/5!

Kaunissaari

Kaunissaari tarjoaa venesataman suojaisassa valkamassa saaren itärannalla ja saareen liikennöi Vuosaaresta liikennöitsijä Norsöline Oy. Saarella on mökkejä ja soutuveneitä vuokrattavana ja luontopolku tutustuttaa saaren luontoon. Lisäksi saarella on retkeilijöille viisi keittokatosta ja Kaunissaaren ravintola. Kaunissaari on 2 kilometriä pitkä ja 800 metriä leveä saari, jossa on monipuolinen eläin- ja kasvikunta ja hyvät kalastusvedet.

The post Sipoon Kaunissaari appeared first on Ne Tammelat.

]]>
https://netammelat.fi/eurooppa/suomi/sipoon-kaunissaari/feed/ 0 11352
Lentoyhtiökokemus: VietJet Airhttps://netammelat.fi/matkustus/lentoyhtio-vietjet-air/ https://netammelat.fi/matkustus/lentoyhtio-vietjet-air/#comments Mon, 24 Jun 2019 19:23:24 +0000 https://netammelat.fi/?p=11300

Teimme pääsiäisenä matkan Aasiaan, jossa tukikohtanamme toimi Hongkong. Koska sieltä on lyhyet lentomatkat useampaan maahan, päätimme hyödyntää tämän mahdollisuuden ja lentää Vietnamiin sekä Taiwaniin. Varasimme lennot Hongkongista Vietnamiin ja Vietnamista Taiwaniin Kiwi.com-yhtiön kautta. Olimme saaneet vinkin, että yhtiö reitittää heidän kauttaan varatut lennot uudelleen, jos jotain kävisi. Maksoimme lennot Amexilla (Platinum), joten meillä oli tuplavarmistus siirtymisten osalta, sillä myös Amexin matkavakuutus auttaa myöhässä olevien tai peruutettujen lentojen kanssa. Googlasimme lentoyhtiöitä etukäteen niiden turvallisuustilanteen osalta ja löysimme Travellover-blogin, jossa olikin kerrottu…

The post Lentoyhtiökokemus: VietJet Air appeared first on Ne Tammelat.

]]>

Teimme pääsiäisenä matkan Aasiaan, jossa tukikohtanamme toimi Hongkong. Koska sieltä on lyhyet lentomatkat useampaan maahan, päätimme hyödyntää tämän mahdollisuuden ja lentää Vietnamiin sekä Taiwaniin.

Varasimme lennot Hongkongista Vietnamiin ja Vietnamista Taiwaniin Kiwi.com-yhtiön kautta. Olimme saaneet vinkin, että yhtiö reitittää heidän kauttaan varatut lennot uudelleen, jos jotain kävisi. Maksoimme lennot Amexilla (Platinum), joten meillä oli tuplavarmistus siirtymisten osalta, sillä myös Amexin matkavakuutus auttaa myöhässä olevien tai peruutettujen lentojen kanssa.

These are the safest airlines for 2019

Qantas is the safest airline in the world for 2019, according to industry rankings. The Australian flag carrier was awarded the top spot by Airlineratings.com, which looked at a range of factors when determining the safest airlines, including audits from aviation’s governing and industry bodies, crash and serious incident records, and fleet age.

Googlasimme lentoyhtiöitä etukäteen niiden turvallisuustilanteen osalta ja löysimme Travellover-blogin, jossa olikin kerrottu Vietjetillä lentämisestä ja lentolippujen päivittämisestä parempaan luokkaan (Sky Boss). Varatessamme lippuja, meillekin näkyi Sky Boss -hinnat, mutta ne olivat sen verran arvokkaammat, että tyydyimme tavallisiin lippuihin.

Vietjet Airlines

Check-in lentokentällä

Check-in ei ollut mahdollinen etukäteen, joten pienellä jännityksellä lähdimme ajoissa Hongkongin kentälle etsimään oikeaa tiskiä. Saimme infosta ohjeet mennä odottelemaan sen tiskin lähettyville, jonne lähtöselvitys aukeaa ja kun jonoja alkoi muodostumaan, kävimme kysymässä minne ihmiset jonottivat. Löysimme pian oikean jonon ja hetken päästä monitoreihin ilmestyikin oikea kohde. Olimme jonossa ensimmäisten joukossa ja saimme paikat riviltä neljä, heti Sky Bossien perästä.

Meillä meni hetken aikaa selvitellä oikeaa porttia, sillä se oli virtuaaliportti ja alueella, josta siirrytään vielä bussilla koneelle. Kaikki meni kuitenkin hyvin ja pääsimme ajallamme bussilla koneelle. Hongkongin lentokentällä on yli 100 porttia ja kenttä ei ole ihan pienimmästä päästä.

Lennolla

Meidän vieressä ei ollut onneksi ketään, mutta edessä oleva Sky Boss -herra jyräsi penkkinsä heti ”makuuasentoon”, joten 187-senttisen Ilkka-paran polvet olivat hätää kärsimässä muutenkin ahtaassa penkkivälissä. Heti kun turvavyön valo sammui, vaihdoimme paikkaa niin, että Ilkka pääsi käytävälle ja minä istuin keskipaikalle. Jos olet penkkiä kallistelevaa sorttia, varmista ystävällisesti, ettei takanasi istu yli 180 senttinen kaveri, teet nimittäin hänen matkastaan tosi ikävän. Katrilla (hattu päässä melkein 160 cm) ei ole ollut hätää vielä minkään lentoyhtiön penkeillä.

Lennolla ei ollut minkäänlaista tarjoilua, vain lisämaksusta olisi saanut ostaa juotavaa ja etukäteen tilata syötävää. Koneet olivat Airbusseja ja aika suoraan verrattavissa esim. Norwegianin koneisiin, joskin penkkivälit olivat hieman ahtaammat ja koneissa ei ollut monitoreita penkkien selkänojissa tai katoissa. Lentohenkilöstö oli ystävällistä.

Huomioi matkatavaroiden painorajoitukset

Aasiassa sisäisillä lennoilla matkatavaroiden koko on 15 kg ruumaan ja 7 kg käsimatkatavarat, joka aiheutti pieniä haasteita meille. Finnairin lennolle kun olisi saanut ottaa ison laukun max 23 kiloa. Lisäksi emme tienneet, miten tarkasti mukanamme olevan reput punnitaan. Niitä ei punnittu ollenkaan Hong Kongissa tai Vietnamissa, saimme niihin vain tarrat matkustamolaukkujen merkiksi.

Vietnamista Taiwaniin menevällä lennolla pääsimme hätäuloskäyntien kohdalle istumaan, joissa meillä oli ruhtinaallisesti jalkatilaa.

ruhtinaallisesti jalkatilaa Vietjet Airlines

Hong Kongista Vietnamiin lähtevä lento oli aika hyvin aikataulussaan, mutta Vietnamista Taiwaniin lähtevä lento oli vajaan tunnin myöhässä. Ensin taululla näkyi, että lento on myöhässä, mutta lisätiedoissa luki, että check-in closed. Odottelimme lennon lähtöä rauhassa loungessa, mutta kun taululle muuttui tieto, että lähtöselvitys on suljettu, lähdimme kiireesti portille. Onneksi Ilkka oli käynyt etukäteen kurkkaamassa tilannetta, että mitään hätäpaniikkia ei ehtinyt syntyä. Bussilla koneelle siirtymisiinkin menee aina oma aikansa, joten yritämme kunnioittaa matkalipussa olevia boarding aikoja, jos kenttä tai reitti ei ole ennestään tuttu.

Vietjet Airista jäi kaiken kaikkiaan positiiviset kokemukset ja valitsisimme tämän lentoyhtiön myös uudelleen.

Aasian juttusarjamme

Viisi maata ja 12 päivää Aasiassa
Liikkuminen Hongkongissa
Nähtävyydet ja majoitus Hongkongissa
Vierailu Kiinaan Hongkongista
Macao, Aasian Las Vegas
Kaksi yötä Ho Chi Minh Cityssä
Maahantulo Taiwaniin ja lentokonebongarin unelmahotelli

The post Lentoyhtiökokemus: VietJet Air appeared first on Ne Tammelat.

]]>
https://netammelat.fi/matkustus/lentoyhtio-vietjet-air/feed/ 4 11300
Kaksi yötä Ho Chi Minh Cityssähttps://netammelat.fi/aasia/vietnam/kaksi-yota-ho-chi-minh-cityssa/ https://netammelat.fi/aasia/vietnam/kaksi-yota-ho-chi-minh-cityssa/#respond Mon, 17 Jun 2019 17:41:44 +0000 https://netammelat.fi/?p=11294

Vietimme kaksi yötä Ho Chi Minh Cityssä, joka sijaitsee Vietnamin eteläosassa. Kyseessä on Vietnamin suurin kaupunki, jossa asuu yli 12 miljoonaa ihmistä. Kaupunki tunnetaan myös nimellä Saigon, joka toimii epävirallisena rinnakkaisnimenä. Tämä kaupunki sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Etelä-Kiinan mereltä ja sen läpi virtaa Saigon-joki. Hintataso Vietnamissa on huomattavasti halvempi kuin esim. Hongkongissa, joten voit saada helposti luksustason hotellimajoituksen noin satasella per yö. Me pallottelimme keskustan alueen vaihtoehtoja ja päädyimme neljän tähden hotelliin nimeltä Saigon Prince. Yllä olevaa kuvaa klikkaamalla…

The post Kaksi yötä Ho Chi Minh Cityssä appeared first on Ne Tammelat.

]]>

Vietimme kaksi yötä Ho Chi Minh Cityssä, joka sijaitsee Vietnamin eteläosassa. Kyseessä on Vietnamin suurin kaupunki, jossa asuu yli 12 miljoonaa ihmistä. Kaupunki tunnetaan myös nimellä Saigon, joka toimii epävirallisena rinnakkaisnimenä. Tämä kaupunki sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Etelä-Kiinan mereltä ja sen läpi virtaa Saigon-joki.

Hintataso Vietnamissa on huomattavasti halvempi kuin esim. Hongkongissa, joten voit saada helposti luksustason hotellimajoituksen noin satasella per yö. Me pallottelimme keskustan alueen vaihtoehtoja ja päädyimme neljän tähden hotelliin nimeltä Saigon Prince.

Yllä olevaa kuvaa klikkaamalla pääset 360-videoon, joka aukeaa uuteen ikkunaan.

Katso video kokonaisuudessaan Virtual Traveller -sivustolta.

Nähtävyydet

Tämä hotelli oli sijainniltaan meidän pikareissulle täydellinen, sillä läheltä löytyi Bitexco Financial Towerin Sky Desk -näköalatasanne (178 metrin korkeudesta), josta aloitimme kaupunkiin tutustumisen. Kyseinen rakennus on listattu top 20 ikonisten rakennusten listalla sijalle viisi.

Tiesimme lämpötilan kohoavan reippaasti yli kolmenkymmen, mutta sehän pomppasi yli neljäänkymmeneen asteeseen. Se rajoitti hieman kävelyintoamme kaupungilla, mutta kävimme tutustumassa paikalliseen Ben Thanh Market -basaarialueeseen, Notre Damen katedraaliin, Hard Rock Cafehen sekä Saigon Saigon -kattoterassiravintolaan. Ilkka kävi myös virkistävällä uinnilla hotellimme uima-altaalla, joten ehkäpä saimme tiivistetysti koettua meille täydellisen päivän Ho Chi Minh Cityssä.

Yllä olevia kuvia klikkaamalla pääset 360-videoon, joka aukeaa uuteen ikkunaan.

Katso molemmat videot kokonaisuudessaan Virtual Traveller -sivustolta.

Rohkeasti liikenteen sekaan

Skootterit ajoivat tosi rauhallista vauhtia ja vaikka liikenne vaikutti kaoottiselta jatkuvan tööttäilyn vuoksi, kukaan ei vaikuttanut aggressiiviselta vaan pienempi kulkuväline väisti isompaa ja kaikille löytyi joku kolo edetä omaan määränpäähän. Kadun ylitys onnistui, kun vaan käveli sopivaan rakoon ja eteni määrätietoisesti hötkyilemättä.

Yllä olevaa kuvaa klikkaamalla pääset 360-videoon, joka aukeaa uuteen ikkunaan.

Katso video kokonaisuudessaan Virtual Traveller -sivustolta.

Rahayksikkö oli dongi ja seteleiden perässä riitti nollia. Kannattaakin pitää joku valuuttaa laskeva appi käsillä (esim. Currency), koska ei noita laske hullukaan päässä.

Takseista ajoimme Vinasun-nimisen yhtiön autoilla, joita oli toisessa blogissa suositeltu. Hinnat näkyivät mittareissa ja yhdellä matkalla hinta oli niin alhainen, ettei meillä ollut tarpeeksi pientä seteliä. Ystävällinen herra kuljettaja sai sitten kolminkertaisen maksun meiltä. Kyyti olisi maksanut tyyliin pari euroa joka tapauksessa. Lentokentällä on tarjolla monen hintaisia takseja, jos valitset Vinasunin, on hinta noin 130.000–150.000 Dongia keskustaan, eli noin 5–6 euroa.

Ho Chi Minh CIty

Ihmiset olivat ihanan ystävällisiä ja tapasimme myös perheen Tanskasta sekä pariskunnan Australiasta. Vietnamissa tuntuu olevan välitön ilmapiiri meluisasta ja kaoottisen oloisesta liikenteestä huolimatta. Ihmiset ovat iloisia, vaikka myös köyhyyttä on runsaasti. Toki me näimme varmasti vain pintaraapaisun keskustan elämää, koska emme lähteneet tutkimaan kaupunkia pidemmälle.

Ho Chi Minh CIty
Ho Chi Minh CIty

Lanttimatkojen Lotta ja Antti ovat seikkailleet myös Ho Chi Minh Cityssä

Lotan ja Antin mukana pääset tutustumaan museoihin ja ravintoloihin syvemmin. Löytyypä Ho Chi Minh Citystä myös japanilainen, kiinalainen ja ranskalainen alue keittiöineen.

Lue myös Otto Liljan ja Kerran elämässä blogit, joista saimme loistavia täsmävinkkejä kaupunkiin

HO CHI MINH CITY MATKAOPAS – Tässä on Kaakkois-Aasian Seuraava Ykköskaupunki! – OTTO LILJA

Aasian yksi karismaattisimmista ja mystisimmistä kaupungeista on ehdottomasti räjähdysmäisesti kehittyvä Ho Chi Minh City, johon tutustuin ensimmäisen jo kerran pari vuotta sitten. Jouluna päädyimme käymään täällä pikaisesti uudelleen sillä jonkin asteinen veri tänne vaan vetää.

Ho Chi Minh City / Saigon – Vietnam-matkaopas – Kerran elämässä

Vietnamin suurimmalla kaupungilla on kaksi persoonaa. Toinen niistä on nimeltään Ho Chi Minh City, toinen tunnetaan Saigonina. Ho Chi Minh City (HCMC) on Vietnamin ja koko Indokiinan alueen dynaamisin kaupunki, bisneskeskus, joka katsoo ahneesti kohti tulevaisuutta: kasvua ja vaurautta. HCMC on uusia ostoskeskuksia ja uusrikkaiden kansoittamia baareja, jotka tavoittelevat trendikkyyttä, osa paremmalla ja toiset vähän kotikutoisemmalla menestyksellä.

Aasian juttusarjamme

Viisi maata ja 12 päivää Aasiassa
Liikkuminen Hongkongissa
Nähtävyydet ja majoitus Hongkongissa
Vierailu Kiinaan Hongkongista
Macao, Aasian Las Vegas
Lentoyhtiökokemus: VietJet Air
Maahantulo Taiwaniin ja lentokonebongarin unelmahotelli

The post Kaksi yötä Ho Chi Minh Cityssä appeared first on Ne Tammelat.

]]>
https://netammelat.fi/aasia/vietnam/kaksi-yota-ho-chi-minh-cityssa/feed/ 0 11294
Macao, Aasian Las Vegashttps://netammelat.fi/aasia/macao/macao-aasian-las-vegas/ https://netammelat.fi/aasia/macao/macao-aasian-las-vegas/#respond Sun, 09 Jun 2019 15:04:17 +0000 https://netammelat.fi/?p=11254

Macao on yksi Kiinan tasavallan erityishallintoalueista ja se sijaitsee Etelä-Kiinassa, Hongkongin lähettyvillä. Se onkin yksi suosituista vierailukohteista ja Hongkongista kulkee sinne päivittäin useita lauttoja. Tarvitset päivävierailulle mukaan passin sekä käteistä rahaa. Hongkongin dollarit toimivat Macaossa maksuvälineenä, joten rahaa ei tarvitse erikseen vaihtaa. Useimmat kortit toimivat siellä myös. Lauttamatka ja rajan ylitys Lauttamatka Macaoon kestää noin tunnin ja erilaisia lippuja reissuun on tarjolla lauttasatamassa. Varaudu maksamaan lipusta sesongin mukaan noin 30–50 euroa. Viikonloppuisin ja lomakausina lippujen hinnat ovat hieman korkeammat. Satamassa…

The post Macao, Aasian Las Vegas appeared first on Ne Tammelat.

]]>

Macao on yksi Kiinan tasavallan erityishallintoalueista ja se sijaitsee Etelä-Kiinassa, Hongkongin lähettyvillä. Se onkin yksi suosituista vierailukohteista ja Hongkongista kulkee sinne päivittäin useita lauttoja. Tarvitset päivävierailulle mukaan passin sekä käteistä rahaa. Hongkongin dollarit toimivat Macaossa maksuvälineenä, joten rahaa ei tarvitse erikseen vaihtaa. Useimmat kortit toimivat siellä myös.

Lauttamatka ja rajan ylitys

Lauttamatka Macaoon kestää noin tunnin ja erilaisia lippuja reissuun on tarjolla lauttasatamassa. Varaudu maksamaan lipusta sesongin mukaan noin 30–50 euroa. Viikonloppuisin ja lomakausina lippujen hinnat ovat hieman korkeammat.

Satamassa on paljon avuliaita henkilöitä, osa lauttafirmoista ja osa terminaalin henkilökuntaa. Meidät ohjattiin pian tiskille, josta saimme noin 40 eurolla per henkilö economy-luokan liput ja meidät ohjattiin odottelemaan lauttaa oikealle portille.

Portilla meidät ohjattiin stand by -jonoon ja lauttaan meni suurin osa porukasta ennen meitä. Aluksi homma vaikutti hieman kaoottiselta, mutta henkilökunta sai jotenkin pidettyä järjestyksen yllä ja lopulta meidät ohjattiin lautan yläkertaan tilaville penkeille. Tämä vaikutti hyvältä tässä kohtaa, mutta paluumatkalla ei sitten enää mennytkään niin sujuvasti..

Kaksi erilaista kohdetta

Macao tunnetaan kasinoistaan ja portulalilaisista vaikutteistaan, olihan se Portugalin siirtokunta useita satoja vuosia aina vuoteen 1999 saakka. Meillä oli tavoitteena löytää upea Grand Lisboa hotelli ja tarkemmin katu, josta valokuvaaja Paul Tsui on ottanut upean valokuvan, jossa futuristinen hotelli kaartuu tavallisen asuinkadun ylle.

The INVASION Photo by Paul Tsui – National Geographic Your Shot

Paul Tsui posted this picture to National Geographic’s Your Shot photo community. Check it out, add a comment, share it, and more.

Tehtävä osoittautui astetta vaikeammaksi ja jos haluat yrittää tuota itse, niin saat siitä ainakin muutaman tunnin ohjelmanumeron Macaon vierailullesi. Me emme löytäneet kyseistä katua etsinnöistä huolimatta, mutta löysimme toisen Instagramista kuuluisan rakennuksen, josta olimme enemmän innoissamme.

Yllä olevaa kuvaa klikkaamalla pääset 360-videoon, joka aukeaa uuteen ikkunaan.

Katso video kokonaisuudessaan Virtual Traveller -sivustolta.

Grand Lisboa Macao

Tottakai asiaan kuuluu myös kasinolla pelaaminen, joten mekin kävimme työntämässä ylimääräiset setelit pelikoneeseen. Voittopotti jäi kyllä saamatta, joten tyydyimme kiertelemään ja ihastelemaan Grand Lisboa -kasinon upeita sisätiloja.

Yllä olevaa kuvaa klikkaamalla pääset 360-videoon, joka aukeaa uuteen ikkunaan.

Katso video kokonaisuudessaan Virtual Traveller -sivustolta.

Tavalinen asuintalo keskellä Macaota

Jos haet Googlesta ”instagrammatuimpia” kohteita Macaosta, löydät sieltä erikoisen asuintalon, jonka suljetun sisäpihan keskeltä saat hienon valokuvan. Me otimme tehtäväksemme selvittää, missä tämä talo sijaitsi ja suuntasimme sinne taksilla heti kun saavuimme Macaoon.

Macaossa on valtavasti korkeita noin 30 kerroksisia asuintaloja, eikä tämä poikennut niistä mitenkään ulkoisesti. Oli siis selvitettävä etukäteen tarkka sijainti ja siinä lähellä sijaitseva kohde, johon taksin voi neuvoa. Lisäksi oli selvitettävä reitti asuintalon sisälle sekä sisäpihalle. Jos haluat ottaa tämän kohteeksi ja olet valmis pienelle seikkailulle, emme anna enempää vinkkejä miten me löysimme perille. Halutessasi voit kurkata blogiin, josta me löysimme ohjeita. Täytyy kyllä todeta, että olimme tästä kohteesta paljon enemmän innoissamme kuin kiiltävistä ja vilkkuvista kasinoista.

Yllä olevaa kuvaa klikkaamalla pääset 360-videoon, joka aukeaa uuteen ikkunaan.

Yllä olevaa kuvaa klikkaamalla pääset 360-videoon, joka aukeaa uuteen ikkunaan.

Katso molemmat videot kokonaisuudessaan Virtual Traveller -sivustolta.

Hard Rock Cafe oli tilapäisesti suljettu

Näiden kahden salapoliisiseikkailun jälkeen kävimme vielä pelaamassa Grand Lisboa -kasinolla ja sen jälkeen siirryimme taksilla toiselle saarelle etsimään Hard Rock Cafeta. Se oli valitettavasti kiinni, mutta paitamyymälä oli auki, joten saimme matkamuistomme ostettua. Saman rakennuksen uumenista löytyi ruokapaikka ja kun olimme aikeissa siirtyä taksille, saimme ohjeeksi mennä hotellin alakertaan, josta menisi ilmainen shuttle-kuljetus suoraan lauttasatamaan. Monella hotellilla on sellaisia, joten kannattaa ilman muuta hyödyntää ne.

Kasinojen keskellä Macao muistutti kovasti Las Vegasia ja koska siellä kiertelimme muutama vuosi sitten kasinot läpi, eivät nämä maisemat saaneet meitä enää niin innostumaan.

Paluumatka ei sujunut ihan suunnitelmien mukaan

Kun palasimme Macaon kierrokseltamme satamaan, menimme läpi ensin passintarkastuksesta ja saimme ohjeet siirtyä oikealle portille odottamaan lauttaa. Jälleen meidät ohjattiin stand by -jonoon, jossa oli runsaasti muutakin väkeä meidän lisäksemme. Lautta meni täyteen juuri nenämme edestä, joten meidät käskettiin seuraavaan jonoon. Puuh.

Vaikka lauttoja menee vartin välein, oli tämän stand by -jonotusleikin ansiosta seuraava lauttakin jo täyttynyt ja jouduimme odottelemaan ylimääräiset puoli tuntia. Toinenkin lautta meni täyteen nenämme edestä, joten emme halunneet jatkaa enää kilpajuoksua stand by -paikoista.

Macao lauttajono

Lipun olisi saanut rahalla päivitettyä paikkalipuksi, mutta meilläpä ei ollut käteistä tarpeeksi ja ainoa automaatti sijaitsi passintarkastuksen toisella puolella. Lopulta yksi poliiseista lähti varmaan säälistä viemään minua portaikkoa alas automaatille ja Ilkka jäi toisen poliisin seuraan. Sain riittävästi rahaa ja johan alkoi oikeanlaisia lippujakin löytymään. Saimme Superclass-liput, joihin kuului myös tarjoilu ja Ilkka pääsi nauttimaan oluen jos toisenkin keikuttavalla paluumatkalla.

Macao lauttalippu

Huomioi siis ehdottomasti lippuluokka, että vältyt tämänkaltaiselta pelleilyltä. Lippujen hinnat vaihtelevat myös sen mukaan, onko kyseessä viikonloppu tai joku juhlapäivä. Me olimme liikkeellä pääsiäissunnuntaina ja silloin saattoi olla erityisen paljon väkeä liikenteessä. Toisaalta sitä väkeä oli ihan hel**sti joka tapauksessa tuolla joka paikassa.

Lautalla meille jaettiin maahantulolaput ja menimme molemmissa suunnissa passintarkastuksen läpi. Hongkongin puolella osalta matkustajista mitattiin myös kuume otsasta ja Katri pääsi myös tähän pistotarkastukseen. Kuumetta ei onneksi ilmeisesti ollut.

Lanttimatkojen Lotta kävi seikkailemassa myös Macaossa

Lotta teki päiväretken Macaoon suoraan Hongkongin lentokentältä käsin. Videolta saat hyvät vinkit liikkumiseen ja siihen, mitä ehdit viidessä tunnissa nähdä Macaossa.

Aasian juttusarjamme

Viisi maata ja 12 päivää Aasiassa
Liikkuminen Hongkongissa
Nähtävyydet ja majoitus Hongkongissa
Vierailu Kiinaan Hongkongista
Kaksi yötä Ho Chi Minh Cityssä
Lentoyhtiökokemus: VietJet Air
Maahantulo Taiwaniin ja lentokonebongarin unelmahotelli

The post Macao, Aasian Las Vegas appeared first on Ne Tammelat.

]]>
https://netammelat.fi/aasia/macao/macao-aasian-las-vegas/feed/ 0 11254
Vierailu Kiinaan Hongkongistahttps://netammelat.fi/aasia/kiina/vierailu-kiinaan-hongkongista/ https://netammelat.fi/aasia/kiina/vierailu-kiinaan-hongkongista/#respond Sun, 02 Jun 2019 06:43:54 +0000 https://netammelat.fi/?p=11230

Kiinassa vierailua varten tarvitset viisumin, jota voit hakea etukäteen Suomesta (lisätietoja Kiinan suurlähetystöstä) tai sitten anoa viisumia paikan päällä rajalla sijaitsevasta viisumitoimistosta. Me valitsimme jälkimmäisen vaihtoehdon ja näin homma toimi meidän osaltamme. Huomioithan, että prosessiin saattaa tulla muutoksia, joten tarkista ajantasaiset ohjeet viranomaisilta. Kun saavut Hongkongiin, saat täyttää Arrival Card -lomakkeen, jonka kanssa menet maahantulotarkastuksen läpi (vähän samaan tapaan kuin jenkeissä). Lomakkeesta jää yksi kopio virkailijalle ja saat pienemmän lapukkeen itsellesi sen lisäksi. Säästä nämä laput koko matkasi ajan ja…

The post Vierailu Kiinaan Hongkongista appeared first on Ne Tammelat.

]]>

Kiinassa vierailua varten tarvitset viisumin, jota voit hakea etukäteen Suomesta (lisätietoja Kiinan suurlähetystöstä) tai sitten anoa viisumia paikan päällä rajalla sijaitsevasta viisumitoimistosta. Me valitsimme jälkimmäisen vaihtoehdon ja näin homma toimi meidän osaltamme. Huomioithan, että prosessiin saattaa tulla muutoksia, joten tarkista ajantasaiset ohjeet viranomaisilta.

Kun saavut Hongkongiin, saat täyttää Arrival Card -lomakkeen, jonka kanssa menet maahantulotarkastuksen läpi (vähän samaan tapaan kuin jenkeissä). Lomakkeesta jää yksi kopio virkailijalle ja saat pienemmän lapukkeen itsellesi sen lisäksi. Säästä nämä laput koko matkasi ajan ja etenkin, jos aiot lähteä Hongkongin rajojen ulkopuolelle. En tiedä mitä olisi tapahtunut, jos meillä ei olisi ollut näitä lappuja mukana Kiinan rajalla, mutta siellä viisumitoimistossa niitä tarvittiin.

Viisumin anominen rajalla

Viisumitoimisto on Luohun rajalla, joten valitse metrolinjaksi se, jonka päätepysäkki on Lo Wu. Matka Kowloonista rajalle kestää metrolla/junalla noin tunnin ja metromatkan hinta on kalliimpi kuin paikallismetro. Aiemmasta postauksestamme löydät lisää vinkkejä metrolla liikkumiseen.

metro Hong Kong

Kun saavut rajalle

  • Seuraa metrosta poistuessasi visitor ja visa -kylttejä
  • Toimisto löytyy helposti toisesta kerroksesta
  • Varaudu odottelemaan viisumia pari tuntia
  • Käy vessassa ja ota vaikka evästä mukaan
Kiinan viisumin hankkiminen
Kiinan viisumin hankkiminen

Viisumitoimistolla on selkeät ohjeet, mitä pitää tehdä. Jos väkeä on paljon, ota ENSIN vuoronumero ja siirry sen jälkeen tekemään rauhassa seuraavat puuhapisteet:

  • Ota itsestäsi valokuva kopissa, tämä on maksuton toimenpide ja tarvitset lisäksi passin numeron, joka liitetään valokuvaasi
  • Täytä viisumitoimistosta löytyvä kaavake
  • Seuraa vuoronumeroa tiukasti äläkä luovu numerolapustasi ennen kuin koko homma on ohi
Kiinan viisumin hankkiminen

Ensimmäisellä vuorolla jätät viisumihakemuksen virkailijalle, tässä kohtaa tarvitset ne maahantuloon liittyvät lapukkeet, aiemmin ottamasi valokuvan, juuri täyttämäsi kaavakkeen sekä passisi. Passi liitteineen lähtee takahuoneeseen ja voit palata takaisin odottelemaan.

Toisella kerralla sinut kutsutaan samalla numerolla maksamaan viisumi. Hinta oli noin 18 euroa per henkilö. Maksuvälineenä kävivät yleisimmät luottokortit.

Kolmannella kerralla saat noutaa passin numerolappuasi vastaan viimeiseltä luukulta.

Kiinan viisumin hankkiminen

Nyt voit ehkä uskaltaa heittää sen numerolapun pois, jos siitä on enää mitään jäljellä, kun olet kädet hiestä märkinä puristanut sitä.
Pääset vihdoin rajalle esittelemään uunituoretta viisumia virkailijalle ja sen jälkeen voit lähteä tutkimaan Shenzheniä. Pidä ne muut laput tiukasti passin kanssa tallessa, saatat tarvita niitä vielä jos vierailet muissa maissa.

jonotusnumero

Ilmeisesti Suomesta viisumin hankkimalla pääset ylittämään rajan miltä tahansa asemalta, mutta paikan päällä asemia, joilla on viisumitoimisto, on harvemmassa. Ilman viisumia Kiinan ei ole asiaa ja Luohussa myönnetyllä viisumilla sai käydä vain Shenzhenissä.

Suomessa viisumista olisi saanut maksaa noin 80 euroa, joten tällä tavalla pääsee melkoisen paljon halvemmalla, mutta jonotusta ja odottelua tulee sitten enemmän ja liikkumisesi Kiinan puolella on rajatumpaa. Viisumi on voimassa viisi päivää, joten voit halutessasi palata Kiinaan uudelleen tai vaikka yöpyä siellä.

Muista nostaa käteistä asemalta automaatista tai vaihda rahaa siellä, sillä ainakin takseissa maksettiin käteisellä, eikä kuskit osanneet englantia.

Liikkuminen taksilla edullista

Taksit eivät maksa juuri mitään Kiinassa, kunhan menet taksifirman kyytiin. Me saimme sitkeän pimeän taksikuskin seuraamme, joka tarjosi ensin kyytiä pilvenpiirtäjälle 200 Kiinan rahalla, mikä olisi ollut noin 26 euroa. Tinkasimme hinnan puoleen tästä ja lopulta kuski suostui heittämään meidät. Sen verran harmittoman oloinen ukko, että ajattelimme tämän olevan vaaratonta. Plus oikeita takseja ei juuri siinä kohtaa näkynyt. Pääsimme perille kohteeseen turvallisesti. Todennäköisesti maksoimme silti tuplahinnan, sillä myöhemmin otimme merkityn taksin ja sen maksu oli mitättömän pieni.

Ping An Financial Center Shenzhen

Shenzhen – pilvenpiirtäjä

Ainoa kohde, jossa ehdimme Shenzhenissä vierailla oli 599 metriä korkea, maailman neljänneksi korkein pilvenpiirtäjä ja maailman korkein toimistorakennus Ping An Finance Center. Jos aikaa olisi ollut enemmän, olisimme halunneet käydä myös Hard Rock Hotellissa. Se oli kuitenkin melko kaukana ja halusimme ehtiä ajoissa takaisin yöksi Hongkongiin.

Menomatka Shenzheniin oli hyvin synkkä, taivas oli melkein pimeä ja junamatkalla sekä asemalla tuli vettä kaatamalla ja taivas salamoi. Vettä tuli niin paljon, että asemarakennuksessakin tulvi. Meillä oli kuitenkin melkoista tuuria matkassa, sillä sade loppui ja taivas kirkastui, kun pääsimme pilvenpiirtäjän huipulle. Saimme nautiskella upeista maisemista eikä näköalatasanteella ollut edes ruuhkaa.

Ping An Financial Center Shenzhen

Palasimme takaisin toisen aseman, Lok Ma Chaun kautta, sillä tiesimme metron lähtevän myös sieltä ja se oli lähempänä pilvenpiirtäjää. Vierailu Kiinan puolella oli melkoinen seikkailu ja nyt siitä on muistona myös viisumi sekä leimat passissa.

leimat passissa Kiina

Aasian juttusarjamme

Viisi maata ja 12 päivää Aasiassa
Liikkuminen Hongkongissa
Nähtävyydet ja majoitus Hongkongissa
Macao, Aasian Las Vegas
Kaksi yötä Ho Chi Minh Cityssä
Lentoyhtiökokemus: VietJet Air
Maahantulo Taiwaniin ja lentokonebongarin unelmahotelli

The post Vierailu Kiinaan Hongkongista appeared first on Ne Tammelat.

]]>
https://netammelat.fi/aasia/kiina/vierailu-kiinaan-hongkongista/feed/ 0 11230
Espoon Karhusaarihttps://netammelat.fi/eurooppa/suomi/espoon-karhusaari/ https://netammelat.fi/eurooppa/suomi/espoon-karhusaari/#respond Thu, 23 May 2019 18:18:12 +0000 https://netammelat.fi/?p=10721

Meillä on parhaan ystäväni Minnan kanssa tapana tehdä koiralenkkejä Helsingissä ja sen lähimaastossa lyhyelläkin varoitusajalla. Minna on innokas geokätköilijä ja hän löytääkin upeita reittejä meille, joista jotkut ovat osoittautuneet todellisiksi helmiksi. Tiesitkö esimerkiksi, että Helsingin Jakomäestä löytyy suo ja luonnosuojelualue? Näillä treffeillä sovimme, että tavoitteenamme on löytää tänä vuonna aina uusi paikka tutkittavaksi lähiympäristöstämme. Maaliskuun lopulla kevätaurinko lämmitti jo mukavasti, mutta pipo, hanskat ja toppatakki olivat silti oivallisimmat välineet ulkoiluun. Pohdimme yhdessä, että olisi mukavaa mennä meren rannalle ja siihen…

The post Espoon Karhusaari appeared first on Ne Tammelat.

]]>

Meillä on parhaan ystäväni Minnan kanssa tapana tehdä koiralenkkejä Helsingissä ja sen lähimaastossa lyhyelläkin varoitusajalla. Minna on innokas geokätköilijä ja hän löytääkin upeita reittejä meille, joista jotkut ovat osoittautuneet todellisiksi helmiksi. Tiesitkö esimerkiksi, että Helsingin Jakomäestä löytyy suo ja luonnosuojelualue?

Näillä treffeillä sovimme, että tavoitteenamme on löytää tänä vuonna aina uusi paikka tutkittavaksi lähiympäristöstämme.

Maaliskuun lopulla kevätaurinko lämmitti jo mukavasti, mutta pipo, hanskat ja toppatakki olivat silti oivallisimmat välineet ulkoiluun. Pohdimme yhdessä, että olisi mukavaa mennä meren rannalle ja siihen tarpeeseen vastasi täydellisesti Espoon rantaraitin varrella ollut Karhusaari. Retkipaikan sivuilta löytyivät hyvät kuvaukset vaihtoehdoista.

https://retkipaikka.fi/taysin-erilainen-mutta-yhta-kiinnostava-vaihtoehto-nuuksiolle-luonnonystavan-tarpit-espoon-rantaraitille/

Aivan Länsiväylän ja Keilasataman tuntumassa oleva Karhusaaren niemenkärki on jäänyt itseltäni aivan pimentoon vaikka olen siitä monesti ajellut ohi ja ollut töissäkin Keilasatamassa. Nyt oli sopiva hetki korjata tilanne. Keilasataman tornitalojen edustalla oli massiiviset tietyöt meneillään, mutta löysimme hyvin parkkitilaa Keilalahdentien varrelta.

Kone Keilasatama Espoo

Karhusaareen olisi mennyt myös autotie ja parkkitilaa löytyi vielä ihan Keilalahdentien päästä, josta sillan alittamalla oli enää lyhyt matka Karhusaareen. Keilaniemen metroasemalta on muuten vain kilometrin kävelymatka saareen ja jos suuntaat tornitalojen ohi meren rannalle, saat nauttia lähes koko matkan hienoista maisemista.

Karhusaaren puolella vastassa oli ensimmäisenä hieman ränsistynyt talo, joka oli paketoitu tiukasti kuormaliinoilla. Ehkä sen kattoa ollaan haluttu suojata talven sateilta ja myräköiltä.

Yllä olevaa kuvaa klikkaamalla pääset 360-videoon, joka aukeaa uuteen ikkunaan.

Katso video kokonaisuudessaan Virtual Traveller -sivustolta.

Jatkaessamme matkaa eteenpäin, tulimme pihapiiriin joka osoittautui Karhusaaren taidekeskukseksi. Pihapiirin jälkien perusteella täältä löytyy myös asukkaita, joten jatkoimme matkaamme eteenpäin kohti rantaa. Edessämme löytyi Sinebrychoffin huvila, jota voi muuten vuokrata erilaisiin tapahtumiin. Maalit olivat hieman rapistuneet, mutta huvila pihapiireineen näytti todella upealta. Jatkoimme matkaa kauniille laiturille, jonne kalastajat olivat virittäneet onkensa. Laiturilla oli pieni katos, jossa voi pidellä sadetta.

Sinebrychoffin huvila

Yllä olevaa kuvaa klikkaamalla pääset 360-videoon, joka aukeaa uuteen ikkunaan.

Katso video kokonaisuudessaan Virtual Traveller -sivustolta.

Rannan tuntumassa meni kävelytie, joka oli ehdottomasti Karhusaaren kauneinta antia. Kaatuneet puut koristivat kivikkoista rantaa ja liikkeellä oli vain muutamia ulkoilijoita meidän lisäksemme. Saaren keskivaiheille oli rakennettu uimaranta ja lähistöltä löytyi muutama uimakoppi. Kesällä tämä on varmasti viihtyisä paikka, mutta nyt meri oli vielä osittain jäässä, joten veteen ei ollut asiaa.

Jatkoimme rannan myötäisesti eteenpäin käveytietä, jonka päässä meillä tuli vaihtoehdoiksi jatkaa sillan yli kohti Westendiä tai kävellä takaisin ja mennä autolle saman alikulkusillan kautta, josta olimme tulleet. Vaikka saari tai itseasiassa niemi ei ole kovin suuri, olimme saaneet aikaa kulutettua jo tunnin verran, joten päädyimme kävelemään metsän kautta takaisin. Löysimme muutaman geokätkön sekä jonkun rakentaman majan metsästä. Peurakin vilahti metsässä, mutta jatkoi nopeasti matkaansa.

Kartalta näet vielä kävelyreittimme ja parkkipaikat sekä metroaseman. Piipahda täällä metrolla, autolla tai fillarilla!

Karhusaaren taidekeskus, Sinebrychoffin huvila

Sinebrychoffin huvila sijaitsee erinomaisella paikalla meren rannalla, Karhusaaressa, Länsiväylän kupeessa.

The post Espoon Karhusaari appeared first on Ne Tammelat.

]]>
https://netammelat.fi/eurooppa/suomi/espoon-karhusaari/feed/ 0 10721
Nähtävyydet ja majoitus Hongkongissahttps://netammelat.fi/aasia/hongkong/nahtavyydet-ja-majoitus-hongkongissa/ https://netammelat.fi/aasia/hongkong/nahtavyydet-ja-majoitus-hongkongissa/#respond Fri, 17 May 2019 06:50:02 +0000 https://netammelat.fi/?p=11163

Vietimme Hongkongissa kolme yötä ja hotellin etsiminen tähän kohteeseen oli yksi hankalimmista. Hintataso ei ole alhaisimmasta päästä ja oli hankalaa arvioida, että miltä puolelta hotelli kannattaa valita, saarelta vai mantereelta. Jos viettäisimme pidempään aikaa Hongkongissa, saattaisimme valita kaksi eri majoituspaikkaa ja yhtenä kriteerinä olisi metron läheisyys. Saaren ja mantereen erot Saarella sijaitsee Hongkongin keskusta, josta löytyi niin lauttasatamat, iso metroasema, runsaasti pilvenpiirtäjiä, vilkkaita katuja, ostoskeskuksia, luksusliikkeitä ja vaikka mitä. Väkeä riitti keskustan alueella runsain mitoin ja jos halusi kauemmas ihmisvilinästä,…

The post Nähtävyydet ja majoitus Hongkongissa appeared first on Ne Tammelat.

]]>

Vietimme Hongkongissa kolme yötä ja hotellin etsiminen tähän kohteeseen oli yksi hankalimmista. Hintataso ei ole alhaisimmasta päästä ja oli hankalaa arvioida, että miltä puolelta hotelli kannattaa valita, saarelta vai mantereelta. Jos viettäisimme pidempään aikaa Hongkongissa, saattaisimme valita kaksi eri majoituspaikkaa ja yhtenä kriteerinä olisi metron läheisyys.

Saaren ja mantereen erot

Saarella sijaitsee Hongkongin keskusta, josta löytyi niin lauttasatamat, iso metroasema, runsaasti pilvenpiirtäjiä, vilkkaita katuja, ostoskeskuksia, luksusliikkeitä ja vaikka mitä. Väkeä riitti keskustan alueella runsain mitoin ja jos halusi kauemmas ihmisvilinästä, piti kiivetä ylöspäin saaren jyrkkiä katuja ja kujia pitkin.

Yllä olevaa kuvaa klikkaamalla pääset 360-videoon, joka aukeaa uuteen ikkunaan.

Katso video kokonaisuudessaan Virtual Traveller -sivustolta.

Kävelimme enemmän saaren puolella, jossa myös hotellimme sijaitsi. Alue oli todella tiiviisti rakennettu ja siellä oli sekaisin niin uudet pilvenpiirtäjät kuin vähän vanhempaa tuotantoa edustavat asuinrakennukset. Uusia taloja rakennettiin vauhdilla ja rakennustelineiden materiaalina toimi bambu.

rakennustelineet bambusta

Mantereen puolella Kowloonin alueella oli huomattavasti tasaisempaa. Yhtä lailla sieltä löytyy satamat, asemat ja hurjasti erilaisia kauppoja, ravintoloita ja ostoskeskuksia. Kiertelimme siellä etsimässä ruokapaikkaa ja saimme annoksen paikallista hektistä menoa.

Vaikka Hongkong ei kartalla vaikuta suurelta maalta, siellä on niin valtava määrä väkeä ja rakennuksia niin tiuhaan, että ihmeteltävää riittää jo ihan siinäkin. Pidimme enemmän saaren tunnelmasta ja mäkisistä kaduista vaikka niitä ylös kiivetessä reidet hellinä ei aina sillä hetkellä tuntunutkaan siltä.

Saarten välillä siirtyminen kätevintä metrolla tai lautalla. Osa takseista ajoi vain saaren puolella ja osa vain Kowloonin puolella. Liikkumiseen löydät vinkkejä edellisestä blogijutustamme.

Hotellimme

Hartaan etsinnän ja vertailun jälkeen päädyimme saarella sijaitsevaan Bishop Lei -hotelliin. Se oli myös Finnairin yhteistyöhotelli ja mainittu ensimmäisenä myös Berlitzin Hongkong matkaoppaassa. Hotelli täytti mainiosti tarpeemme kolmen yön yöpymiselle ja kivointa olivat hienot näköalat keskustan suuntaan. Hotellirakennus ei ollut ihan uusimmasta päästä, joten äänieritys ei ollut paras mahdollinen, jos käytävällä kulki porukkaa. Mitään erityisen suurta häiriötä tai meteliä emme kuitenkaan kokeneet. Mitä ylempää saat huoneen, sitä parempi. Kannattaa toivoa sitä jo varausvaiheessa, sillä hotelli on suosittu.

Bishop Lei Hotel Hong Kong

Hotellissa oli tarjolla aamupalaa ja lounasta, mutta me söimme aamupalan aina kaupungilla, joten niistä ei ole kokemusta. Hotellissa oli minibaari, jonne olisi saanut omat eväät kylmään.

Hong Kong

Hotelli sijaitsi noin kilometrin päässä keskustasta, mutta se koko kilometri oli mäkeä. Kävelimme parina päivänä alas hotellilta keskustaan ja kerran ylös. Se kävi kyllä ihan kunnon treenistä. Taksilla tai bussilla matka taittui sen sijaan tosi nopeasti. Hotellin edessä oli bussipysäkit ja hotellin shuttlebussi ajoi hotellin ja keskusaseman väliä useita kertoja päivässä. Kyyti oli ilmainen hotellin asukkaille ja aikataulun sai hotellivirkailijoilta.

Nähtävyydet

Victoria Peak

Saaren korkein kohta on Victoria Peak, jonne on rakennettu turisteille suuri näköalatasanne. Sen alta löytyy kauppakeskus, jossa on runsaasti ravintoloita ja muita liikkeitä. Huipulle pääsee matkustamaan ratikalla, jota on kehuttu hienoksi elämykseksi. VirtualTravellerista löytyy video ratikkamatkasta.

Yllä olevaa kuvaa klikkaamalla pääset 360-videoon, joka aukeaa uuteen ikkunaan.

Katso video kokonaisuudessaan Virtual Traveller -sivustolta.

Meille vinkattiin, että huipulle pääsee edulliseen hintaan myös taksilla, joten käytimme sen vaihtoehdon hyväksemme. Sitä emme tienneet, että meidän olisi kannattanut pyytää taksia ajamaan ylös Victoria Peak Gardeniin saakka, joka oli paljon rauhallisempi alue. No tulipahan patikoitua aamutuimaan jyrkkää mäkeä ylös. Näimme runsaasti perhosia ja pilvien rakoiltua saimme nauttia upeista maisemista myös saaren läntiselle ja eteläiselle puolelle. Paikalliset pitivät piknikkejä puistossa ja oli hauskaa seurailla paikallisten perheiden yhteisiä hetkiä.

Perhonen Victoria Peak Gardenissa

Löysimme näköalatasanteen juurelta kuin tilauksesta Gordon Ramsayn ravintolan ja ehdimme purkamaan tunnelmia videolle ruokaa odotellessa.

Yllä olevaa kuvaa klikkaamalla pääset 360-videoon, joka aukeaa uuteen ikkunaan.

Katso video kokonaisuudessaan Virtual Traveller -sivustolta.

Bruce Lee -patsas

Ilkka Plays Pokémon

Jos Chichen Itzan ja merikilpikonnan näkeminen omin silmin ovat olleet aikuisiän toteutuneita haaveita, Bruce Lee on nauttinut eeppisen ja miltei mytologisen sankarin kunniasta läpi koko elämäni. Niinpä Brucen patsaalla vierailu oli yhtenä tärkemmistä yksittäisistä kohteista Hongkongin reissullamme.

Sen lisäksi, että Bruce Lee ehti lyhyen elämänsä aikana tehdä muutamia oivallisia kung fu -elokuvia, hän avasi väylää moneen suuntaan. Hän pääsi vaikeuksien kautta näyttelemään amerikkalaisissa TV-sarjoissa ja elokuvissa. Hän teki tunnetuksi hongkong-kungfu-elokuvagenren ja avasi siten portit aivan uudenlaiseen viihteeseen koko länsimaailmalle, sekä julkisuuteen uudentyyppisille elokuvatähdille, kuten Jackie Chanille ja Jet Lille. Lisäksi hän alkoi yhteisönsä ankarasta vastustuksesta huolimatta kouluttaa itämaisia taistelutaitoja länsimaisille ihmisille.

Vaikka edelleen on paljon epäkohtia ja tekemistä rotusyrjinnän ja ksenofobian kitkennän saralla, Bruce Lee teki 1970-luvulla kirjaimellisesti hartiavoimin hommia tasa-arvon eteen. Nostan hattuani.

Yllä olevaa kuvaa klikkaamalla pääset 360-videoon, joka aukeaa uuteen ikkunaan.

Katso video kokonaisuudessaan Virtual Traveller -sivustolta.

Kasvitieteellinen puutarha

Saarelta löytyi myös Hong Kong Zoological and Botanical Garden, joka on yksi maailman vanhimmista eläin- ja kasvitieteellisistä puutarhoista. Alueelle sai kävellä porttien ollessa avoinna, mutta sieltä löytyi myös erilaisia apinoita häkeissään, joista emme olleet kovin innoissamme.

Yllä olevaa kuvaa klikkaamalla pääset 360-videoon, joka aukeaa uuteen ikkunaan.

Katso video kokonaisuudessaan Virtual Traveller -sivustolta.

Sky100-pilvenpiirtäjä

Kävimme viimeisenä iltana Sky100-pilvenpiirtäjässä ihailemassa Hongkongia yläilmoista käsin. Teemme pilvenpiirtäjistä vielä koosteen erikseen. Täältä mainittakoon, että Ritz-Carlton hotelli ja ravintola sijaitsevat samassa rakennuksessa, joten maisemia voi ihailla myös laadukkaan cocktailin äärellä. Joka ilta kello kahdeksan saaren pilvenpiirtäjiä vasten järjestetään valoshow, joka näkyy erittäin hyvin pilvenpiirtäjän ikkunoista ja myös musiikki soitetaan valoshow’n tahtiin siellä.

Sky100 ja Hong Kong Island

Ruokapaikat

Wowanders-matkapäiväkirjastamme löytyvät kaikki ruokapaikat, joissa kävimme Hongkongissa ja muissa maissa. Erityismainita täytyy antaa
Din Tai Fung -ravintolalle, joka on ensimmäinen Michelin tähden saanut ketjuravintola. Saimme kaverilta vinkin tähän paikkaan ja onneksemme emme joutuneet jonottamaan sisälle ollenkaan.

Hard Rock Cafen etsimme myös ja se löytyi saaren puolelta vähän yllättävästikin eräältä sivukujalta. Yleensä Hard Rock Cafet sijaitsevat keskeisillä paikoilla.

Hongkong – Kiina – Macao – Vietnam – Taiwan

Hongkong – Kiina – Macao – Vietnam – Taiwan: My favourite places to sleep, eat and see – make sure not to miss these tips & recommendations!

Muuta

Huhtikuun lopulla lämpötila oli alhaisimmillaan 20 astetta ja korkeimmillaan 30 asteen tienoilla. Ilma oli erittäin kosteaa ja T-paidalla pärjäsi mainiosti.

Hyttyset ovat ehkä suurin uhka matkailijalle ja niistä olikin varoituksia paljon. Kannattaa suojautua hyttyskarkoitteella, jos vietät pidempiä aikoja luonnon keskellä.

varoitus Dengue-kuumeesta

Ekana päivänä ukkosti ja satoi kaatamalla, joten kaikki vaatteet ja kengät kastuivat, eivätkä ne kuivuneet seuraavaksi päiväksi kostean ilmaston vuoksi. Varvasläpykkäät olisivatkin saattaneet olla hyvä lisävaruste kaupungille.

Kaatosade Hard Rock Cafen edustalla

Liikkeissä ja ravintoloissa toimi hyvin Mastercard, American Express sekä Visa, mutta siitä huolimatta myös käteistä rahaa tarvitsi useaan otteeseen, etenkin takseissa ja sitä sai nostettua helposti automaateista.

Sähkötöpseli kannattaa myös hankkia etukäteen, sillä kaikki pistorasiat eivät olleet yhteensopivia suomalaisten töpseleiden kanssa ja vaikka matkaoppaassa kerrottiin, että niitä saa joka kulmalta ja kioskilta, jouduimme jonkun aikaa omaamme metsästämään. Jos sinulla on töpseli tallella Iso-Britannian reissulta, niin nappaa se mukaan, sillä Hongkongissa on edelleen sama töpselimalli Brittivallan ajoilta.

Aasian juttusarjamme

Viisi maata ja 12 päivää Aasiassa
Liikkuminen Hongkongissa
Vierailu Kiinaan Hongkongista
Macao, Aasian Las Vegas
Kaksi yötä Ho Chi Minh Cityssä
Lentoyhtiökokemus: VietJet Air
Maahantulo Taiwaniin ja lentokonebongarin unelmahotelli

The post Nähtävyydet ja majoitus Hongkongissa appeared first on Ne Tammelat.

]]>
https://netammelat.fi/aasia/hongkong/nahtavyydet-ja-majoitus-hongkongissa/feed/ 0 11163