Ne Tammelat https://netammelat.fi Härpäkematkailijat outoja asioita etsimässä Sat, 16 Nov 2019 15:40:14 +0200 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.3 https://media.netammelat.fi/blog/2018/11/02193345/cropped-IMG_2895-32x32.jpg Ne Tammelat https://netammelat.fi 32 32 150104347 Lentoyhtiökokemus: China Airlines https://netammelat.fi/aasia/lentoyhtio-china-airlines/ https://netammelat.fi/aasia/lentoyhtio-china-airlines/#comments Sat, 09 Nov 2019 15:29:03 +0000 https://netammelat.fi/?p=11929

Varasimme keväällä tehdyn Aasian matkamme yhteydessä erikseen lennot Hongkongista Vietnamiin, Vietnamista Taiwaniin ja Taiwanista takaisin Hongkongiin. Kaksi ensimmäistä väliä saimme taitettua moitteettomasti toimineella Vietjet Airlilla. Taiwanista Hongkongiin väliselle etapille oli tarjolla vaihtoehtoina mm. HK Express (Hong Kong Express) ja China Airlines, joista molemmat olivat meille tuntemattomia ja siinä missä HK Express luokitellaan halpalentoyhtiöksi on China Airlines taiwanilainen lentoyhtiö, jota ei pidä sekoittaa yhteen kiinan suurimmista lentoyhtiöistä Air Chinaan. Aikatauluumme parhaiten sopivat lennot löytyivät China Airlinesilta, joten uskaltauduimme kokeilemaan sitä vaihtoehtoa,…

The post Lentoyhtiökokemus: China Airlines appeared first on Ne Tammelat.

]]>

Varasimme keväällä tehdyn Aasian matkamme yhteydessä erikseen lennot Hongkongista Vietnamiin, Vietnamista Taiwaniin ja Taiwanista takaisin Hongkongiin. Kaksi ensimmäistä väliä saimme taitettua moitteettomasti toimineella Vietjet Airlilla.

Taiwanista Hongkongiin väliselle etapille oli tarjolla vaihtoehtoina mm. HK Express (Hong Kong Express) ja China Airlines, joista molemmat olivat meille tuntemattomia ja siinä missä HK Express luokitellaan halpalentoyhtiöksi on China Airlines taiwanilainen lentoyhtiö, jota ei pidä sekoittaa yhteen kiinan suurimmista lentoyhtiöistä Air Chinaan.

Turvallisimmat lentoyhtiöt: Qantas paras, Finnair kärkijoukossa

Qantas nousi kolmannen kerran kärkeen. Arvostettu kokeneiden ilmailuasiantuntijoiden ja journalistien kokoama www.airlineratings.com -verkkosivusto on vertaillut 407 eri lentoyhtiön turvallisuutta useasta eri näkökulmasta. Lentoyhtiöistä 148 on saanut täyden seitsemän tähden arvosanan, mutta lähes 50 on saanut vain kolme tähteä tai vähemmän. Niitä yhtiöitä lentomatkailijan kannattaa välttää. Tuorein tulos on suomalaisittain mairitteleva, sillä Finnair on kärkijoukossa.

Aikatauluumme parhaiten sopivat lennot löytyivät China Airlinesilta, joten uskaltauduimme kokeilemaan sitä vaihtoehtoa, jotta pääsisimme takaisin Taiwanista Hong Kongiin ja siellä paluulennollemme Suomeen. Varasimme tämän lennon samassa paketissa Vietnamin lentojen kanssa Kiwi.com -sivuston kautta, joka lupaa reitittää lennot uudelleen, mikäli jotain tapahtuu.

Lentokentällä

Löysimme oikean check-in -tiskin helposti ja saimme tsekattua ongelmitta laukkumme koneeseen. Taipein lentokentältä löytyi mukava lounge aivan lähtöporttimme kupeesta, joten jäimme sinne tankkaamaan evästä ja lataamaan akkuja.

Siirryimme hyvissä ajoin ennen lentoa lähtöportille ja se olikin hyvä, sillä pian meidän nimiämme kuulutettiin virkailijan toimesta. Saimme juuri ja juuri selvää siitä, että he haluavat jutella juuri meidän kanssamme. Tosin lähtöaulassa ei ollut juurikaan muita länkkäreitä meidän lisäksemme ja Katri taisi olla joukon ainoa vaaleahiuksinen.

China Airlines

Lähtöportilla meiltä haluttiin tarkistaa, että onko meillä lentoliput Hong Kongista eteenpäin, kun tällä varauksella oli vain menomatka sinne. Kerroime, että jatkamme matkaa eteenpäin kohti Helsinkiä heti seuraavana aamuna, niin asia oli sillä selvä. Kysely liittyi maahantulomuodollisuuksiin ja täytimmekin vielä kerran Hong Kongiin vaadittavan maahantulolapukkeen, koska tarkoituksemme oli vielä käydä kaupungilla illalla.

Lennon lähtö viivästyi tunnin verran ja virkailijat käyttivät sen ajan hyväkseen käymällä matkustajia läpi jonossa. Kun kone oli lähtövalmis, sinne siirtyminen sujui joutuisasti ja pääsimme hyvin matkaan.

Lennolla

Yllätykseksemme kone olikin Airbus, jonne mahtui mukava määrä matkustajia. Saimme vierekkäiset paikat koneen takaosasta ja Ilkkakin mahtui juuri ja juuri koipineen penkkiin. Liikaa jalkatilaa ei kyllä ollut valitettavasti tässäkään konemallissa. Viihdejärjestelmä toimi hyvin ja Katri katsoikin lennolla jo ehkä viidettä kertaa uudelleen (ah niin ihanan!) Star is Bornin.

China Airlines

Toinen yllätys oli lämmin ateria, joka tarjoiltiin jokaiselle matkustajalle. Tosin emme tienneet tätä etukäteen, joten emme myöskään osanneet arvata tilata Katrille kasvisateriaa. No riisikin on ihan hyvää. Onneksi söimme jo loungessa, joten nälkäkiukku ei päässyt yllättämään.

Matkatavarat

Vietjet Airilla matkalaukun koko sai olla maksimissaan 15 kiloa ja käsimatkatavarat 7 kiloa, joten menimme tällä koolla koko reissun. Kannattaa varmistaa nämä etukäteen, ettei tule yllätyksiä.

China Airlines

Yhteenveto

Pientä myöhästymistä lukuunottamatta meidän lentokokemus China Airlinesilla jäi plussan puolelle. Ystävällinen palvelu, helppo check-in, asianmukaiset infot lähtöportilla, siisti kone, tasainen kyyti, viihdepuoli ja ateriat kunnossa. Uskaltaisimme tämän kokemuksen perusteella lähteä uudelleenkin heidän kyytiinsä.

Aasian juttusarjamme

Viisi maata ja 12 päivää Aasiassa
Liikkuminen Hongkongissa
Nähtävyydet ja majoitus Hongkongissa
Vierailu Kiinaan Hongkongista
Macao, Aasian Las Vegas
Kaksi yötä Ho Chi Minh Cityssä
Lentoyhtiökokemus: VietJet Air
Maahantulo Taiwaniin ja lentokonebongarin unelmahotelli
Taiwanin Hualien – myrkkyhämähäkkejä ja ulkoilma-aktiviteetteja
Tarokon kansallispuisto, osa 1: Shakadang Trail
Tarokon kansallispuisto, osa 2: Taroko Gorge
Taipein nähtävyydet ja ravintolat

The post Lentoyhtiökokemus: China Airlines appeared first on Ne Tammelat.

]]>
https://netammelat.fi/aasia/lentoyhtio-china-airlines/feed/ 2 11929
Hurtigrutenin M/S Nordstjernen laivaesittely https://netammelat.fi/eurooppa/norja/svalbard/hurtigruten-ms-nordstjernen/ https://netammelat.fi/eurooppa/norja/svalbard/hurtigruten-ms-nordstjernen/#comments Sun, 27 Oct 2019 10:31:37 +0000 https://netammelat.fi/?p=12170

Kaupallinen yhteistyö Hurtigruten. Entisaikojen tunnelmaa henkivä, 64-vuotias M/S Nordstjernen toimi tukikohtanamme kolmen yön ajan, kun seilasimme Huippuvuorten länsirannikkoa kohti 80. leveyspiiriä elokuun lopulla. Vaikka laivaa on uudistettu risteilyasiakkaiden tarpeisiin, siellä saattoi nähdä paljon alkuperäisiä puupintoja ja laivan alkuperäistä asua onkin pyritty säilyttämään mahdollisuuksien mukaan. Laivan matkustajakapasitetti Laivassa on kapasiteettia noin 150 matkustajalle. Meidän kanssamme risteilyllämme oli mukana 77 matkustajaa ja lisäksi 37 miehistön jäsentä, eli yhteensä meitä oli reissulla 114 henkilöä. Alunperin laiva oli suunniteltu jopa 400 matkustajalle, mutta se…

The post Hurtigrutenin M/S Nordstjernen laivaesittely appeared first on Ne Tammelat.

]]>

Kaupallinen yhteistyö Hurtigruten.

Entisaikojen tunnelmaa henkivä, 64-vuotias M/S Nordstjernen toimi tukikohtanamme kolmen yön ajan, kun seilasimme Huippuvuorten länsirannikkoa kohti 80. leveyspiiriä elokuun lopulla. Vaikka laivaa on uudistettu risteilyasiakkaiden tarpeisiin, siellä saattoi nähdä paljon alkuperäisiä puupintoja ja laivan alkuperäistä asua onkin pyritty säilyttämään mahdollisuuksien mukaan.

MS Nordstjernen

MS Nordstjernen is named after the North Star or Stella Polaris, famous for helping seafarers find their way back home and the Vikings to navigate the north.

Laivan matkustajakapasitetti

Laivassa on kapasiteettia noin 150 matkustajalle. Meidän kanssamme risteilyllämme oli mukana 77 matkustajaa ja lisäksi 37 miehistön jäsentä, eli yhteensä meitä oli reissulla 114 henkilöä. Alunperin laiva oli suunniteltu jopa 400 matkustajalle, mutta se remontoitiin 80-luvulla nykyisen kaltaiseksi.

Huippuvuorilla on omat rajoituksensa siihen, kuinka monta matkustajaa voi kerralla viedä maihin, joten laivojen koon kasvattaminen tuo laivalta jalkautumiseen omat haasteensa. Saarten luonto on myös hyvin haavoittuvaista, joten isot turistimassat saattaisivat aiheuttaa siellä peruuttamatonta vahinkoa kasvustolle.

Hytit

Pienet hytit ovat hieman ahtaita, mutta toisaalta tämä kannustaa matkustajia viettämään enemmän aikaa laivan yleisissä tiloissa. Yleisissä tiloissa kuuluu myös kuulutukset jos henkilökunta havaitsee villieläimiä.

Hyttejä löytyy laivalta kolmesta eri kerroksesta ja videoilla kierrämme laivan hyttikerroksia ympäri. Meillä oli ikkunallinen omalla wc:llä ja suihkulla varustettu hytti kolmoskannelta, johon olimme erittäin tyytyväisiä. Alimman kannen hytit olivat todella pieniä ja siellä oli kovempi meteli, joka tuli konehuoneesta.

Matkapahoinvoinnin kannalta laivan keski- ja alaosassa saattaa olla paras paikka olla, mutta itse koimme myös ikkunan tärkeäksi osaksi sitä, ettei huono olo päässyt yllättämään, kun ulos pystyi kurkistelemaan silloin kun halusi.

Ruokailut laivalla

Meistä kahdesta Ilkka on kaikkiruokainen, mutta Katrilla on jonkun verran ruokarajoitteita, jotka ilmoitimme hyvissä ajoin etukäteen risteilymme yhteyshenkilölle. Ruokarajoitteet olikin huomiotu hienosti ja ne tarkistettin vielä pöytävarauksen yhteydessä risteilyn ensimmäisenä päivänä. Erikoisruokavalioiden toteuttaminen Huippuvuorilla vaatii tavallista enemmän valmisteluita, sillä jo ihan perusraaka-aineiden saaminen sinne voi olla tietttyjen tuotteiden osalta haastavaa.

Jokaiselle siis nimettiin oma istumapaikka laivan ainoasta ravintolasta lähtöpäivänä, joka pysyi samana koko risteilyn ajan. Meidän kuuden hengen pöytäseurueessa olivat itävaltalaiset Helga ja Harald sekä jo aiemmista blogitarinoista tutut Saksassa tukikohtaansa pitävä pariskunta; japanilainen Yukie ja hollantilainen Carrel.

Ruokaa oli saatavilla vain tiettyihin etukäteen ilmoitettuihin kellonaikoihin ja ohjelma laivalla oli muutenkin kohtalaisen tiukasti aikataulutettu rantautumisten mukaisesti. Aamiainen tarjoiltiin kello 7.30–8.30 ja siitä noin kolmen tai neljän tunnin kuluttua lounas, molemmat noutopöydästä. Kolmen ruokalajin illallinen tarjoiltiin pöytiin. Vettä ja kahvia oli saatavilla iltapäivisin ja lisäksi yhtenä päivänä meitä hemmoteltiin kaakaolla.

Ruoka oli ihan erinomaisen hyvää olosuhteet huomioituna ja uskallan omasta puolestani sanoa, että se oli parempaa kuin Karibian risteilyllä (Costan laivalla). Kasvisruokavalio osattiin huomioida hyvin ja tarjolla oli joka päivä monipuolinen kattaus, josta sai varmasti kasattua itselleen mieleisen aterian, mm. erinomaista graavattua lohta, kasviksia eri tavoilla, hedelmiä, juustoja sekä kastikkeita.

Meidän ihana tarjoilija hemmotteli meitä vielä ylimääräisillä jälkiruuilla ja kun henkilökunta esittäytyi risteilyn lopuksi, sai kokki raikuvimmat aplodit kaikista. Ruokailut hoidettiin kyllä niin mallikkaasti kaikin puolin, ettei niitä voi kun kehua.

Vierailu komentosillalla

Laivan ylin johto löytyy komentosillalta, jossa laivaa ohjasivat filippiiniläinen kapteeni sekä norjalainen perämies. Kapteeni ja oppaamme Remi tekivät yhdessä päätökset rantautumisista sekä muista risteilyyn liittyvistä asioista.

Komentosillalta oli parhaat maisemat ja esteetön näkyvyys ympäristöön. He ilmoittivat myös, jos laivan ympärillä näkyi valaita tai muita villieläimiä ja sen ansiosta onnistuimme näkemään mm. mursuja sekä sinivalaan ja muita valaita.

Komentosilta oli pyritty säilyttämään mahdollisimman pitkälti alkuperäisessä asussaan ja sieltä löytyi mm. edelleen toiminnassa oleva seinäpuhelin. Laiva on suojeltu vuodesta 2012 lähtien ja se on osa norjalaista kulttuuriperintöä, joten sen kuntoa vaalitaan kaikin tavoin.

Vierailu konehuoneessa

Laivan hymyilevin mies oli ehdottomasti konehuoneen päällikkö Tito. Hän oli kotoisin filippiineiltä ja on seilannut M/S Nordstjernenin mukana useita vuosia. Tito ja hänen henkilökuntansa tuntevatkin laivan läpikotaisin ja mikäli jotain ongelmia ilmenee, he todennäköisesti osaavat korjata ne omin voimin.

Laivan konehuone oli erittäin siisti ja kaikelle oli selvästi omat paikkansa. Alkuperäisiä rakenteita oli maalattu raikkailla väreillä ja jos meteli ei olisi ollut korvia huumaava, siellä olisi voinut viihtyä ihmettelemässä pidempäänkin.

Unen laatu ei välttämättä ole hyvä millään puolella laivaa, mutta konehuoneen meteli ei kantanut meidän hyttiimme. Toisin oli kuulemma laivan pohjimmaisessa kerroksessa, joten tätä asiaa kannattaa miettiä hyttiä valitessa.

Mukanamme oli muutama Fazerin suklaalevy, joista yhden annoimme kiitoksena Titolle ja konehuoneen väelle, sillä he ensinnäkin päästivät meidät tutustumaan tiloihinsa, mutta olivat myös aina kohdatessamme superystävällisiä.

Laivan muut tilat

Tunnelma laivalla olikin hyvin erilainen kuin suurilla risteilyaluksilla. Ystävällinen henkilökunta tuli nopeasti tutuksi ja monilla henkilökunnan jäsenillä oli laivalla useampia työtehtäviä, kuten tarjoilua, hyttien siivousta ja matkustajien seurantaa maihinnousussa. Osa konehuoneen henkilöistä ajoi myös pikaveneitä ja huolehti laivan ulkokansien siisteydestä.

Laivalla sai kierrellä vapaasti kaikissa muissa tiloissa paitsi selkeästi henkilökunnalle merkityissä, sillä heidän yksityisyyttään ja lepoaikojaan tuli kunnioittaa.

Risteilyohjelma oli sen verran hektinen, että meillä ei ainakaan ollut missään vaiheessa tylsää hetkeä laivalla. Ulkokansilta oli lähes aina uutta nähtävää ja sisätiloissa juttuseurasta ei ollut puutetta, sillä suurin osa risteilyväestä viihtyi yhteisissä tiloissa.

Lähtöpäivä laivalta

Saimme selkeät ohjeet jo illalla, että laukut on tuotava keskikannelle ennen aamupalaa ja samassa yhteydessä hoidetaan respaan maksut juomista ja muista ylimääräisestä, mitä laivalta on ostettu. Me heräsimme hyvissä ajoin ja pakkasimme sekä veimme tavaramme ohjeiden mukaisesti oikeille paikoille. Laskun maksettuamme siirryimme odottelemaan aamupalaa, joka oli edellisaamujen tapaan runsas ja monipuolinen.

Kaikki risteilyn toiminteet oli suunniteltu hyvin etukäteen, jotta homma toimi matkustajille mahdollisimman kivuttomasti eikä epämääräisiä jonoja tai ryysistä syntynyt missään vaiheessa.

Oppaat ja laivan henkilökunta olivat järjestäneet meille vielä jäähyväisseremonian, jonka yhteydessä jokaiselle matkustajalle jaettiin Polar Hero -sertifikaatti ja lisäksi niille, jotka uskaltautuivat pulahtamaan jäisessä vedessä annettiin vielä erikoisdiplomi. Bussi odotti meitä laivan edustalla ja pakkasimme tavaramme sinne ja hyvästelimme vielä haikein fiiliksin laivan henkilökunnan.

Jääkarhujen ja villieläinten bongaus

Jos suunnittelet lähtöä tällaiselle matkalle, niin ehkä voisi karkeasti sanoa, että mitä kalliimman reissun otat, sitä varmemmin näet enemmän. Tosin luonto on arvaamaton, joten välttämättä mikään rahasumma ei takaa odottamaasi elämystä.

Meidän laivamme oli kohtalaisen suuri ja sillä on mahdotonta lähestyä hiljaa kohteita. Lisäksi laivalla ei saa mennä 300 metriä lähemmäksi rantaa, joten sekin rajoittaa näkemistä jonkun verran. Muista siis hyvät kiikarit.

Kaikilla paikallisilla oli tarinoita jääkarhuista ja kuulimme niitä todella paljon. Joku sanoikin, että jääkarhuja näkyy joka toisella risteilyllä ja eläimet ovat läsnä Huippuvuorilla, mutta suurin osa niistä asuu alueella, jossa ihmisiä ei juurikaan asu tai vieraile.

Tässä parhaat jääkarhubongauksemme:

Hurtigrutenin risteilytarjonta Huippuvuorille

Svalbard

The gem of Arctic Norway is fascinating and challenging. Polar bears roam the wilderness, seals dive, and birds swoop. Longyearbyen snuggles up and hunkers down against the cold Arctic air, just 840 miles from the North Pole. Enjoy this captivating archipelago with the people who know it best.

Lisätietoja ja historiaa M/S Nordstjernenista

MS Nordstjernen

History Name: MS Nordstjernen Owner: 1956-1979: Det Bergenske Dampskibsselskap1979-2006 Troms Fylkes Dampskibsselskap2006-2012: Hurtigruten2012-2013: Vestland Rederi2013-: M/S Nordstjernen AS[1] Operator: Vestland Marine Port of registry: Bergen Tromsø Bergen Launched: 26 October 1955 Identification: Status: In service General characteristics Tonnage: 2,191 GT [1] Decks: 4 passenger Speed: 15 knots (27.78 km/h; 17.26 mph) Capacity: 400 passengers 149 berths 0 cars [3] MS Nordstjernen ( Norwegian: “The North Star”) is a vessel constructed in Hamburg, Germany in 1956, and used on the Hurtigruten coastal service until 2012.

History of NORDSTJERNEN

Since summer 1893, a combined mail, passenger and cargo express steamship line connects the remote ports of northern Norway with the southern part of the country and the outside world. It quickly grew in popularity as the preferred means of transportation in the challenging environment of the arctic regions of northern Norway – not only for the local population, but also for tourists.

Lue myös

Tutkimusristeily Huippuvuorilla, päivä 1
Tutkimusristeily Huippuvuorilla, päivä 2
Tutkimusristeily Huippuvuorilla, päivä 3
Aika tuntuu pysähtyneen Huippuvuorten Barentsburgissa
Näimme Huippuvuorilla miten jäätiköt hupenevat kovaa vauhtia
Sopivat kiikarit mukaan reissuun?
Risteily Huippuvuorille
Hurtigrutenin M/S Nordstjernen laivaesittely

The post Hurtigrutenin M/S Nordstjernen laivaesittely appeared first on Ne Tammelat.

]]>
https://netammelat.fi/eurooppa/norja/svalbard/hurtigruten-ms-nordstjernen/feed/ 8 12170
Tutkimusristeily Huippuvuorilla, päivä 3 https://netammelat.fi/eurooppa/norja/svalbard/tutkimusristeily-huippuvuorilla-paiva-3/ https://netammelat.fi/eurooppa/norja/svalbard/tutkimusristeily-huippuvuorilla-paiva-3/#comments Thu, 17 Oct 2019 16:20:10 +0000 https://netammelat.fi/?p=12162

Kaupallinen yhteistyö Hurtigruten & Kameraliike.fi. Kolmantena risteilypäivänä heräsimme jälleen upean jäätikön, Lilliehöök Glacierin edessä, jonka jälkeen kiersimme hitaasti lintujen suosiossa olevan upean kallion. Tosin suurin osa linnuista oli lähtenyt jo kohti etelää pakoon talvea. Vierailu laivan komentosillalla Kävimme vierailemassa komentosillalla, jossa meidät otti vastaan kapteeni ja perämies. Filippiiniläinen kapteenimme on seilannut M/S Nordstjernillä nelisen vuotta ja norjalainen perämies oli kutsuttu vuoroon tuuraamaan vakituista työntekijää. Heistä, kuten kaikista muistakin laivalla työskentelevistä huokuu ylpeys työskennellä tällä vanhalla upealla aluksella ja kaikkea alkuperäistä…

The post Tutkimusristeily Huippuvuorilla, päivä 3 appeared first on Ne Tammelat.

]]>

Kaupallinen yhteistyö Hurtigruten & Kameraliike.fi.

Kolmantena risteilypäivänä heräsimme jälleen upean jäätikön, Lilliehöök Glacierin edessä, jonka jälkeen kiersimme hitaasti lintujen suosiossa olevan upean kallion. Tosin suurin osa linnuista oli lähtenyt jo kohti etelää pakoon talvea.

Huipp

Vierailu laivan komentosillalla

M/S Nordstjernen komentosilta bridge

Kävimme vierailemassa komentosillalla, jossa meidät otti vastaan kapteeni ja perämies. Filippiiniläinen kapteenimme on seilannut M/S Nordstjernillä nelisen vuotta ja norjalainen perämies oli kutsuttu vuoroon tuuraamaan vakituista työntekijää. Heistä, kuten kaikista muistakin laivalla työskentelevistä huokuu ylpeys työskennellä tällä vanhalla upealla aluksella ja kaikkea alkuperäistä vaalitaan monin tavoin. Syytä onkin, sillä esimerkiksi ikkunan rikkoutuessa, korvaavaa ei yksinkertaisesti ole olemassa.

Kapteeni on laivan ylin esimies ja hän päättää viime kädessä reiteistä ja muista yhdessä oppaamme Remin kanssa. He kertoivat kohtaamisista jääkarhujen kanssa ja joskus jopa rantautuminen on epäonnistunut jääkarhujen vuoksi.

Camp Zoe 79 °02’ N

Rantauduimme mantereelle ja en tiedä johtuiko se auringonpaisteesta vai jylhistä maisemista, mutta tämä oli mielestämme yksi kauneimmista pysähtymispaikoistamme.

Keräännyimme pienen harmaan mökin ympärille, joka oli alkujaan toiminut norjalaisten ansapyydystäjien (trapper) asuntona ja nykyään se on Ny-Ålesundin tiedemiesten tukikohta. Opas kertoi, että vain viisi päivää aiemmin oli jääkarhu tepastellut leiriin kun siellä oli turistijoukko. Jääkarhu oli tullut suoraan kohti mökkiä mutta oppaat olivat saaneet karhun perääntymään valosoihtujen avulla.

Lähdimme toiveikkaina kiipeämään ylös kohti jyrkkää ja kivikkoista rinnettä ja kiikaroimme ahkerasti ympäristöä siinä toivossa, että näkisimme vilauksen jääkarhuista. Tämä olisi viimeinen päivä, kun niitä olisi todennäköistä nähdä. Valitettavasti nallet pysyttelivät piilossa meiltä.

Mäen molemmilla puolilla virtasi joki, joka johti mereen. Se oli jäätikköä, joka sulaa kovaa vauhtia joka puolella Huippuvuoria. Meressä näkyi selvästi värierot ja jäätiköltä sulaneen veden raja, sillä se sekoittui hitaasti suolaiseen meriveteen. Valuessaan sen mukana tuli mutaa, hiekkaa ja muuta kiviainesta, jonka vuoksi vesi oli lähes ruskeaa.

Olimme lähes hiestä märkiä kiivetessämme mäen huipulle. Mahtavien maisemien keskeltä bongasimme hieman hätääntyneen poron, joka ei tiennyt minne sännätä, kun paikalla oli ihmisiä. Se löysi onneksi reitin ja pääsi sivummalle meistä.

Sinivalas!

Saavuimme takaisin laivaan lounaalle ja ruokailun jälkeen hyödynsimme hetken postikorttien kirjoitteluun. Pian oppaamme Remi kuulutti, että laivan etupuolella on sinivalas. Maailman suurin eläin aivan meidän lähellä! Pakkasimme postikortit laukkuun ennätysvauhtia ja sinkosimme kohti etukantta. Näimme kuin näimmekin valtavan upean sinivalaan suihkuttelemassa aivan lähietäisyydellä laivasta. Se kävi välillä syömässä ruokaa pinnan alla ja sen jälkeen palasi jälleen pinnalle hengittelemään. Saimme nähdä monta kertaa valaan ja kapteeni kierteli laivalla rauhallisesti alueella. Sinivalaat ovat hyvin harvinaisia, joten meillä kävi todella hyvä tuuri!

Tällä laivalla todella halutaan tarjota elämyksiä matkustajille, mutta luontoa kunnioittaen. Eläimiä ei jahdata eikä useissa paikoissa saa laivalla mennä 300 metriä lähemmäksi rantaa. Maissakin saa olla vain 100 ihmistä kerrallaan.

Ny-London 78°56’N

Lounaan ja sinivalaan ihastelun jälkeen pysähdyimme Ny-Londoniin, jossa toimi marmorikaivos puolen vuoden ajan 1900-luvun alussa. Tutkijat olivat löytäneet lupaavia näytteitä kalliosta ja paikalle rakennettiin kokonainen kaivoskylä junaraiteineen ja nostureineen täysin valmiiksi. Kylässä asui aikoinaan 70 henkeä mutta marmori osoittautui huonolaatuiseksi ja kaivos kylineen suljettiin. Nykyään siellä vierailee turistien lisäksi lähinnä enää satunnaisesti tutkijoita.

Kun marmoria louhittiin ja vietiin Eurooppaan, huomattiin että se muuttui hyvin hauraaksi, kun se suli lämpimässä ilmastossa. Tämä johtui siitä, että kiven joukossa oli runsaasti ikijäätä. Kaivostoiminta ja koko kylä hylättiin vain puolen vuoden toiminnan jälkeen. Ruosteiset nosturit ja junanvaunut jätettiin niille paikoilleen muistuttamaan historiasta ja suurin osa rakennuksista siirrettiin vastarannalle Ny-Ålesundiin.

Mukana laivalla oli muuten iäkäs britti-rouva, jonka isoisä oli ollut mukana perustamassa kaivostoimintaa. Merenlahti on nimetty hänen isoisänsä mukaan Port Peirsoniksi. Maissa kiertely oli rouvalle erityisen tärkeä ja tunteikas kohokohta risteilyä.

Illallinen ja ystäviä laivalla

Ystävystyimme laivalla useiden ihmisten kanssa. Tunnelma oli risteilyllä sen osalta samantyylinen kuin Karibialla, että ihmisten kanssa on matala kynnys alkaa keskustelemaan. Keskustelu lähtee käyntiin yleensä siitä, mistä kukakin on kotoisin ja niin edelleen. Matkustamisesta on mukavaa jakaa kokemuksia.

Pöytäseurueemme koostui Saksassa asuvasta pariskunnasta, japanilaisesta Yukiesta ja hollantilaisesta Carrelista. Pyöreässä pöydässämme istuvat myös itävaltalaiset Harald ja Helga. Heidän Suomi-tietämyksensä on Muumien ja Aki Kaurismäen leffojen ympärillä, joten ehkä saimme ruokailujen aikana laajennettua mielikuvaa Suomesta. Olimme muuten ainoat suomalaiset tällä risteilyllä. Lintubongareita käy kuulemma jonkun verran Suomesta, mutta muuten risteilyllä käy enemmän ihmisiä muista Skandinavian maista sekä tietysti Kiinasta ja myös meidän risteilyllä oli iloinen noin 20 hengen kiinalaisryhmä.

Yukie oli japanilaisena ihan erityisen kyllästynyt kiinalaisten soheltamiseen ja se oli kyllä omaa luokkaansa, kun niihin oikein alkoi kiinnittämään huomiota. Ainakin tuolla laivalla ne pörisivät laumassa kuin innokkaat kärpäset, olivat kiilaamassa eteen niin ruokajonossa kuin valokuvauskohteissa. Karkkikipot tyhjenivät heidän lähellään ennätysvauhtia. Valokuvissa poseeramiset tehdään tietysti myös omalla tyylillään seuraten uskollisesti poseeraustyylejä, joissa mm. osoitetaan sormella kohdetta ja näytetään peukkua kameralle.

Huippuvuoret Svalbard

Ny-Ålesund 78°56’N

Ny-Ålesundissa sijaitsee maailman pohjoisin ympärivuotinen yhteisö, joka koostuu eri maiden tutkijoista. Meitä käskettiin pitämään puhelimet pois mobiiliverkosta ja sammuttamaan myös wifit ja bluetoothit, ettemme häiritse tiedemiesten verkkoja.

He tutkivat ilmastonmuutosta, otsonikerrosta, geologisia ja biologisia ilmiöitä sekä tietysti jäätiköitä. Meille tämä näkyi monenlaisina antenneina, vempeleinä ja sääpalloina kylässä ja sen lähimaastossa.

Kaikki asuinrakennukset olivat noin kilometrin säteellä, eikä jääkarhukyltille ollut rannasta aivan sitäkään. Kylä oli nopeasti kierretty läpi ja sieltä löytyi maailman pohjoisin postitoimisto, hotelli, baari, kauppa sekä museo. Postitoimistossa ei ollut henkilökuntaa, mutta siellä oli mahdollista leimata postilähetykset. Ne tiputettiin kaupan seinässä olevaan postilaatikkoon.

Hotelliin ei muuten ole asiaa, ellet saa sinne erikseen kutsua joltain Ny-Ålesundissa asuvalta. Kävimme baarissa, mutta siellä ei saanut ottaa valokuvia ollenkaan. Jäi sellainen fiilis, että tiedemiehet eivät seuraa kaipaa vaan viihtyvät omissa oloissaan.

Museo oli yllättävän mielenkiintoinen ja siellä kannattaakin piipahtaa ehdottomasti baarin ja kaupan ohella lueskelemassa paikan historiasta ja myös nykyisten asukkaiden tarinoita.

Risteilyn viimeinen ilta huipentui aivan uskomattoman hienoon auringonlaskuun ja meitä kävi moikkaamassa laivan vierellä vielä delfiinilauma, joka ei sekään ole tavallisin näky Huippuvuorilla.

Leffasuositus

Loppuun on vielä pakko heittää leffasuositus, nimittäin norjalainen Roald Amundsen seikkaili näissä maisemissa 1900-luvun alussa ja pääset leffan kautta nauttimaan upeista maisemista sekä jäätiköistä.

Ny-Ålesund was the focal point for the world’s attention several times during the 1920’s. In 1925 Roald Amundsen attempted to reach the North Pole from Ny-Ålesund with the seaplanes N24 and N25. In 1926 Amundsen returned to Ny-Ålesund, accompanied by the American Lincoln Elsworth and the Italian Umberto Nobile, to set out on a joint expedition with the airship “Norge”. This expedition was a success. The airship flew over the North Pole as planned and landed in Teller, Alaska.

Lue myös

Risteily Huippuvuorille
Sopivat kiikarit mukaan reissuun?
Tutkimusristeily Huippuvuorilla, päivä 1
Aika tuntuu pysähtyneen Huippuvuorten Barentsburgissa
Tutkimusristeily Huippuvuorilla, päivä 2
Näimme Huippuvuorilla miten jäätiköt hupenevat kovaa vauhtia
Hurtigrutenin M/S Nordstjernen laivaesittely

The post Tutkimusristeily Huippuvuorilla, päivä 3 appeared first on Ne Tammelat.

]]>
https://netammelat.fi/eurooppa/norja/svalbard/tutkimusristeily-huippuvuorilla-paiva-3/feed/ 20 12162
Näimme Huippuvuorilla miten jäätiköt hupenevat kovaa vauhtia https://netammelat.fi/eurooppa/norja/svalbard/jaatikot-hupenevat-kovaa-vauhtia/ https://netammelat.fi/eurooppa/norja/svalbard/jaatikot-hupenevat-kovaa-vauhtia/#comments Thu, 10 Oct 2019 16:55:31 +0000 https://netammelat.fi/?p=12166

Olemme saaneet ihastella upeita kuvia jäätiköistä ja jäävuorista, ja samalla kuulla surullisia uutisia niiden hupenemisesta. Pääsimme Huippuvuorilla todistamaan näitä omin silmin lähietäisyydeltä. Kokemus oli katkeransuloinen. Massiivisten jäätiköiden kauneus ja koko hätkähdytti. Samaan aikaan saimme kuulla ja nähdä miten nopeasti tilanne on muuttunut viimeisen noin sadan vuoden aikana, yhä kiihtyvällä vauhdilla. Upeat sinihohtoiset jäälohkareet ja murtumapinnat olivat luonnossa jos mahdollista, niin vieläkin kauniimpia kuin televisiossa ja kuvissa. Mitä jäätiköt ovat? Jäätikkö on massiivinen jäävirta, joka syntyy lumen sataessa jäätikön kertymäalueelle, eli…

The post Näimme Huippuvuorilla miten jäätiköt hupenevat kovaa vauhtia appeared first on Ne Tammelat.

]]>

Olemme saaneet ihastella upeita kuvia jäätiköistä ja jäävuorista, ja samalla kuulla surullisia uutisia niiden hupenemisesta. Pääsimme Huippuvuorilla todistamaan näitä omin silmin lähietäisyydeltä. Kokemus oli katkeransuloinen. Massiivisten jäätiköiden kauneus ja koko hätkähdytti. Samaan aikaan saimme kuulla ja nähdä miten nopeasti tilanne on muuttunut viimeisen noin sadan vuoden aikana, yhä kiihtyvällä vauhdilla. Upeat sinihohtoiset jäälohkareet ja murtumapinnat olivat luonnossa jos mahdollista, niin vieläkin kauniimpia kuin televisiossa ja kuvissa.

jäätikkö Huippuvuoret glacier climate change ilmastonmuutos
Magdalenefjord

Mitä jäätiköt ovat?

Jäätikkö on massiivinen jäävirta, joka syntyy lumen sataessa jäätikön kertymäalueelle, eli akkumulaatioalueelle. Uutta lunta muodostuu myös härmistymällä ilman kosteudesta suoraan lumeksi erityisesti vähäsateisilla alueilla, kuten Antarktiksella. Uuden lumen painon alla alemmat kerrokset tiivistyvät edelleen jääksi, jolloin jään sisään jää myös pieniä ilmakuplia. Näistä kuplista tutkijat pystyvät mittaamaan ilmakehän koostumusta satojen tuhansien vuosien takaa.

jäätikkö Huippuvuoret glacier climate change ilmastonmuutos
Smeerenburgin vuonon pohjukka. Kaikkiaan kolme jäätikköä laskee tähän kohtaan.

Jäät kerääntyvät korkeammilta alueilta matalammille, kuten vuorten välisiin soliin ja laaksoihin, joissa jäämassa virtaa edelleen alas, jossa se lopulta poistuu jäätiköstä joko sulamalla tai lohkeamalla irti suurina kappaleina. Jäätikkötyyppejä on kahta erilaista päätyyppiä, “lämpimiä” ja “kylmiä”. Pääsääntöisesti napa-alueilla esiintyy kylmiä jäätiköitä, jotka ovat ympäri vuoden kauttaaltaan jäässä ja liikkuvat hitaasti. “Lämpimät” jäätiköt esiintyvät yleensä alueilla, jossa jäämassa osittain joko sulaa lämpötilan tai muuttuu paineen vaikutuksesta elastiseksi. Nopeasti liikkuva jäätikkö irrottaa liikkuessaan maaperästä mukaan soraa ja isompiakin järkäleitä. Jatkuva pitkäaikainen paine ja kuluminen muodostaa maaperään mm. hiidenkirnuja jotka ovat meille Suomessakin tuttuja jääkauden jättämiä luonnonmuodostelmia.

jäätikkö Huippuvuoret glacier climate change ilmastonmuutos
Smeerenburg

Jäätiköiden hupeneminen

Jäätikön yksi määritelmistä onkin se, että sitä syntyy kertymäalueella lisää, se virtaa painovoiman vaikutuksesta alaspäin ja lopulta sulaa tai lohkeaa. Tämä on luonnollinen kiertokulku, mutta mitä sitten tarkoitetaan sillä kun jäätiköiden kerrotaan hupenevan?

Jos uutta lunta muodostuu hitaammin, kuin sitä sulaa, jäätikön koko pienenee. Tätä ei voi suoraan nähdä tai arvioida sulamisvesien tai irtoavien lohkareiden määrästä. Jäätikköjen kokoa seurataan vuodesta toiseen ja verrataan tätä vuosittaista muutosta edellisiin. Tällä perusteella voidaan todeta mihin suuntaan jäätikön koko muuttuu. Huippuvuorilla jäätikköjen on mitattu vetäytyvän 40–70 metriä vuodessa riippuen siitä mitä aluetta tarkastellaan. Huippuvuorten pohjois- ja itäpuolella jäätikkö on jopa kolme kilometriä paksua, kun taas länsipuolella paksuus on noin 800 metriä.

Huippuvuorilla jäätikön kertymäalueen on mitattu vetäytyneen vuosien 1990 ja 2017 välillä miltei kuusi kilometriä. Lopputulos kaikessa raakuudessaan on nähtävillä edellisen linkin kuvassa. Jäätiköt kutistuvat kaikkialla maailmassa. Tänä kesänä on Euroopan Alpeilta uutisoitu mm. Mont Blancin Italian puoleisen jäätikön romahdusvaarasta ja Matterhornin murenemisuhasta kun ikijää ei enää pidä vuorenrinteitä kasassa.

jäätikkö Huippuvuoret glacier climate change ilmastonmuutos
Smeerenburg

Tiesitkö, että jäävuorten ja jäätikköjen lohkeamispintojen sininen hohde syntyy valon taittuessa jään sisältä takaisin ulos? Jään pitää siis olla erittäin kovassa paineessa tiivistynyttä ja sisältää mahdollisimman vähän ilmakuplia ja likaa. Lohkeamispinnan pitää myös olla teräväreunainen, jotta valo voi taittua suoraan ulos. Jos pinta olisi pyöristynyt, valo siroaisi ja jää näyttäisi vain valkoiselta.

jäätikkö Huippuvuoret glacier climate change ilmastonmuutos
Terävistä lohkeamispinnoista, tiiviistä ja puhtaasta jäästä valo taittuu upean sinisenä.

Smeerenburg

Risteilymme upein näky odotti meitä Smeerenburgin jäätiköllä. Siirryimme laivalta rantaan venekuljetuksella ja pääsimme kävelemään jäätikölle. Lahden pohjukassa kohosi noin 30 metriä korkea jyrkkäreunainen jäätikön reuna, josta vierailummekin aikana irtosi pariin otteeseen kappaleita mereen. Jos ei sattunut katsomaan tai kuvaamaan juuri oikealla hetkellä, hetki oli jo ohi. Kun molskahduksen ääni saapui, olivat aallotkin jo tasaantuneet. Sen sijaan kaukaa jäätikön uumenista kuului tuon tuosta jyrinää ja jyskettä, kuin ukkonen olisi jylissyt. Ääni syntyi syvällä jäätikön uumenissa sen liikkuessa kohti rantaa.

jäätikkö Huippuvuoret glacier climate change ilmastonmuutos
Smeerenburg

Tiesitkö, että jäätikön mukaansa maaperästä keräämä sora ja lika suojaavat jäätikköä sulamiselta? Erityisesti hitaasti virtaava jäätikkö, joka ei reunastaan lohkea mereen vaan sulaa, on yleensä likaisen näköinen koska pinnassa on soraa. Likainen jäätikkö on hyvä juttu.

jäätikkö Huippuvuoret glacier climate change ilmastonmuutos
Smeerenburgin jäätikkö ja rinteissä näkyvät jäätikön rajat 130 vuoden takaa.

Ympäröivissä rinteissä saatoimme nähdä selvät rajat; Vuorten yläosat olivat tummat ja alaosat vaaleammat. 130 vuotta sitten jäätikön pinta oli värien rajalla. Tämän jälkeen jäätikkö on alkanut sulaa nopeasti, jolloin alaosat ovat jääneet vaaleammiksi. Kiihtyvän sulamisen alkua edelsi “pieni jääkausi”, jolloin lämpötila on ollut noin 400 vuoden ajan keskimääräistä kylmempi. Silloin ei ollut myöskään vielä teollistumisen aika alkanut, eikä ihmiskunnan vaikutuksesta huolimatta jäätiköt ainakaan päässeet hupenemaan. Jäätikköjen sulaminen on kiihtynyt voimakkaasti entisestään 1970-luvulta alkaen. Voi hyvin kuvitella mielessään, miten koko jäätikkö on ulottunut pitkälle vuonon suuta kohti. Samanlaisia rajoja näimme kaikkialla vuorten rinteissä risteilyn aikana.

jäätikkö Huippuvuoret glacier climate change ilmastonmuutos
Jäätikön vanhat rajat Magdalenefjordilla. Kuva on otettu todella kaukaa ja värieroista voi päätellä jäätikön yltäneen joskus pitkälle vuonon ylle.

Jäätikön sulamisen seuraukset

Jos Grönlannin jäätikkö sulaisi kokonaan, merenpinta nousisi 7 metriä. Jos Etelämantereen länsiosan jäätikkö, joka nyt jo lohkeilee, romahtaisi kokonaan mereen, merenpinta nousisi 5 metriä. Lähde Wikipedia.

Osa maista ja kaupungeista tulisi jäämään kokonaan veden peittoon ja maapallon kartta piirtyisi kokonaan uudenlaiseksi. Merenpinnan nousu tulee vaikuttamaan IPCC:n mukaan kaikkien ihmisten elämään.

What the World Would Look Like if All the Ice Melted

This story appears in the September 2013 issue ofNational Geographic magazine. The maps here show the world as it is now, with only one difference: All the ice on land has melted and drained into the sea, raising it 216 feet and creating new shorelines for our continents and inland seas.

Mitä voimme tehdä?

Kasvisruoan lisääminen ruokavaliossa vähentää tietysti lihan kulutusta. Lihakarjan kasvattaminen kuormittaa mm. rehunkasvatuksen kautta. Erityisesti ulkomailta tuotu edullinen liha on monesti tuotettu soijarehulla, jonka viljelyalan kasvattamiseksi raivataan valtavia määriä metsää päivittäin pelloiksi.

Lähiruoka on lähellä tuotettua ruokaa. Se vähentää kuljetuksessa väkisinkin syntyviä päästöjä ja lisäksi tukee lähialueen tuottajia, jotka voivat edelleen kehittää ja laajentaa tuotantoaan. Suomessa kasvatettu ruoka on laadukasta ja ravitsevaa.

Voimme suosia puhtaita ja uusiutuvia energiantuotantomuotoja, kuten aurinko- ja tuulivoimaa. Eikä sovi unohtaa ydinvoimaa, jonka merkitys on erityisen tärkeä kunnes muista päästöttömistä tavoista saadaan kehitettyä riittävän tehokkaita.

Kierrättämällä saadaan kerättyä talteen materiaalia uusiokäyttöä varten. Raaka-aineita ei tarvitse valmistaa tai etsiä lisää, kun voimme käyttää ainakin osan käytöstä poistuneista materiaaleista uudelleen. Osa kierrätettävästä materiaalista voidaan käyttää myös energianlähteenä.

Kukaan tuskin haluaa muuttaa kaikkia kulutustottumuksiaan ainakaan kerrasta, mutta ehkäpä edes vähän kerrallaan voi ottaa joitakin konsteja omaan käyttöön tai ottaa ilmastoasioita huomioon tehdessään erilaisia valintoja, vaikkei ilmastoystävällinen vaihtoehto aina olekaan se halvin.

jäätikkö Huippuvuoret glacier climate change ilmastonmuutos
Smeerenburg
jäätikkö Huippuvuoret glacier climate change ilmastonmuutos
Smeerenburg
jäätikkö Huippuvuoret glacier climate change ilmastonmuutos
Smeerenburg

Myös Hurtigruten kantaa kortensa kekoon ympäristönsuojelussa ja he ovat perustaneet säätiön, jonka kautta tuetaan monia tärkeitä hankkeita.

Lue myös

Risteily Huippuvuorille
Sopivat kiikarit mukaan reissuun?
Tutkimusristeily Huippuvuorilla, päivä 1
Aika tuntuu pysähtyneen Huippuvuorten Barentsburgissa
Tutkimusristeily Huippuvuorilla, päivä 2
Tutkimusristeily Huippuvuorilla, päivä 3
Hurtigrutenin M/S Nordstjernen laivaesittely

The post Näimme Huippuvuorilla miten jäätiköt hupenevat kovaa vauhtia appeared first on Ne Tammelat.

]]>
https://netammelat.fi/eurooppa/norja/svalbard/jaatikot-hupenevat-kovaa-vauhtia/feed/ 18 12166
Tutkimusristeily Huippuvuorilla, päivä 2 https://netammelat.fi/eurooppa/norja/svalbard/tutkimusristeily-huippuvuorilla-paiva-2/ https://netammelat.fi/eurooppa/norja/svalbard/tutkimusristeily-huippuvuorilla-paiva-2/#comments Thu, 03 Oct 2019 14:08:08 +0000 https://netammelat.fi/?p=12159

Kaupallinen yhteistyö Hurtigruten. Seilasimme yön aikana Barentsburgista kohti pohjoista Forlandetin saaren länsipuolelta, sillä salmi ei olisi ollut riittävän syvä laivallemme. Tämä tarkoitti sitä, että merenkäynti olisi reipasta ja edellisillan suosituin puheenaihe olikin merisairaus. Vaikka meitä varoiteltiin kovasta merenkäynnistä yön aikana, saimme onneksi hyvin nukuttua. Laivamme M/S Nordstjernen, joka on rakennettu vuonna 1956 on erittäin vakaa ja kestää kovempiakin myrskyjä. Magdalenefjorden 79 ° 35’N Aamu alkoi Magdalenefjordilta, jonne laskeutui kolme jäätikkövirtaa. Vielä sata vuotta sitten vuono oli ollut umpijäässä. Jäätikköä reunustavien…

The post Tutkimusristeily Huippuvuorilla, päivä 2 appeared first on Ne Tammelat.

]]>

Kaupallinen yhteistyö Hurtigruten.

Svalbard Huippuvuoret Moffen

Seilasimme yön aikana Barentsburgista kohti pohjoista Forlandetin saaren länsipuolelta, sillä salmi ei olisi ollut riittävän syvä laivallemme. Tämä tarkoitti sitä, että merenkäynti olisi reipasta ja edellisillan suosituin puheenaihe olikin merisairaus.

Vaikka meitä varoiteltiin kovasta merenkäynnistä yön aikana, saimme onneksi hyvin nukuttua. Laivamme M/S Nordstjernen, joka on rakennettu vuonna 1956 on erittäin vakaa ja kestää kovempiakin myrskyjä.

Magdalenefjorden 79 ° 35’N

Aamu alkoi Magdalenefjordilta, jonne laskeutui kolme jäätikkövirtaa. Vielä sata vuotta sitten vuono oli ollut umpijäässä. Jäätikköä reunustavien vuorten seinämistä näkee värieron perusteella missä kohtaa jäätikön reuna on ollut 130 vuotta sitten, jonka jälkeen se on alkanut kiihtyvällä nopeudella huveta.

Hurtigruten Huippuvuoret M/S Nordstjernen
jäätikkö Huippuvuoret glacier climate change ilmastonmuutos

Söimme maukkaan aamupalan, jonka jälkeen rantauduimme läheiselle rannalle pikkuveneillä. Rantautuminen olikin jännää puuhaa ensimmäisellä kerralla, sillä kävelimme yksitellen pieniä liukkaita portaita pitkin ulos laivasta, jonka vierellä oli kumivene odottamassa. Kumiveneeseen mahtui noin kahdeksan henkilöä. Oppaat olivat tuoneet rannalle pienen penkin, jonka kautta hypättiin maihin. Hyvät ja vedenpitävät kengät olivat tässä tärkeä varuste.

M/S Nordstjern
Hurtigruten Huippuvuoret M/S Nordstjernen

Kyseisellä lahdella oli pyydetty valaita ja valaanpyytäjien hautoja löytyy rannalta. Tosin ne ovat aidattuja, sillä paikka on yksi Huippuvuorten suosituimmista nähtävyyksistä ja ihmiset valitettavasti tallovat hautoja ja varastavat sieltä luita, jos niitä ei suojella.

jäätikkö Huippuvuoret glacier climate change ilmastonmuutos

Rannalle ajautunut tukki oli matkannut Siperiasta. Siperian metsurit kuljettivat kaatamiaan tukkeja pitkin jokia, ja ajoittain niitä pääsi karkuun. Merivirrat kuljettavat tukit edelleen kohti Huippuvuoria. Näitä, jopa satoja autioille rannoille ajatuneita tukkeja kerätiin talteen ja hyödynnetiin entisaikojen mökkien rakentamisessa. Huippuvuorilla ei luonnostaan kasva mitään sammalta ja jäkälää järeämpää.

Huippuvuoret

Kiväärien kanssa liikkuvat oppaat muistuttivat jääkarhujen uhasta, mutta niitä ei näkynyt lahdella. Sen sijaan rannalla näkyi puolinakuja ihmisiä, sillä meille kaikille tarjottiin mahdollisuus käydä uimassa! Osa käyttikin tilaisuuden hyväkseen ja kävi pulikoimassa jääpalojen seassa.

jäätikkö Huippuvuoret glacier climate change ilmastonmuutos

Huippuvuorten sääntöjen mukan maissa saa olla sata ihmistä kerrallaan ja isolla laivalla ei saa mennä 300 metriä lähemmäs rantaa.

Smeerenburg Fjord ja Smeerenburg Glacier 79 ° 40’N

Lounaan aikana jatkoimme matkaa eteenpäin Smeerenburgin jäätikköä kohden. Tämä jäätikkö oli todella vaikuttavan näköinen, upein tähän mennessä nähdyistä. Opas kertoi, että menemme rantaan ja lisäksi käymme kävelemässä jäätiköllä. Tämä oli päivän toinen rantautuminen ja oli kerrassaan upeaa päästä katsomaan jäätikköä lähietäisyydeltä.

jäätikkö Huippuvuoret glacier climate change ilmastonmuutos
jäätikkö Huippuvuoret glacier climate change ilmastonmuutos
jäätikkö Huippuvuoret glacier climate change ilmastonmuutos

Näimme myös hylkeitä uimassa rannalla sekä lekottelemassa jäälauttojen päällä ja yksi uiskenteli meitä vastaankin. Juuri kun olimme rantautumassa, laivan ympärillä pyöri muutamia suuria jäälauttoja ja yksi törmäsi laivaamme, joka on onneksi lujaa tekoa.

hylje Huippuvuoret
jäätikkö Huippuvuoret glacier climate change ilmastonmuutos
jäätikkö Huippuvuoret glacier climate change ilmastonmuutos

Kuulimme faktoja jäätikön sulamisesta ja se toden totta hupenee kovaa vauhtia. Uusia saaria ja kiviä tulee näkyviin jopa viikossa ja vuosittain jäätikön reuna vetäytyy Huippuvuorilla 40–70 metriä riippuen mitä aluetta tarkastellaan. Näin on jatkunut 70-luvulta alkaen. Kuulimme useita todella kovia ukkosen omaisia ääniä, jotka syntyvät jäätikön liikkumisesta.

Hurtigruten Huippuvuoret M/S Nordstjernen
Opas kertoo, että alempi kivi ei ollut näkyvissä vielä kuukausi sitten

Siirryimme jäätiköltä pieniin veneisiin ja pääsimme vielä ihailemaan jäätikköä lähietäisyydeltä. Se oli todella kaunis ja puolipilvinen sää näytti täydellisesti jäätikön eri sinisen sävyt.

Hurtigruten Huippuvuoret M/S Nordstjernen
jäätikkö Huippuvuoret glacier climate change ilmastonmuutos
Hurtigruten Huippuvuoret M/S Nordstjernen

Laivan konehuone

M/S Nordstjernen konehuone

Olimme sopineet oppaamme kanssa, että saamme kierroksen laivan konehuoneessa. Insinööri nimeltä Tito kierrätti meitä ympäri konehuonetta, jossa oli todella kova meteli. Vaikka laiva on vanha, konehuoneessa kaikki oli siistiä ja erinomaisessa järjestyksessä.

Konehuoneessa työskentelee kuusi henkilöä ja he korjaavat kaiken itse, Tito ollut laivalla neljä vuotta ja hän on kotoisin Filippiineiltä. Laivan konehuoneesta löytyy 40 metrinen akseli ja paljon matalia tiloja sekä jyrkkiä rappusia.

80. leveyspiirin ylitys, Moffen-saari ja mursuja!

Odotimme kovasti 80. leveyspiirin ohittamista. Se olisi mahdollista, jos sää olisi suotuisa ja olihan se. Keräännyimme kaikki laivan peräkannelle, jonne oppaat kantoivat monta tarjotillista kuohuvaa. Kapteeni tuuttasi sumutorvea sen merkiksi, että olimme ylittäneet 80. leveyspiirin ja sen kohdalla kilistimme paitsi laseja, mutta yllätykseksemme näimme myös kosinnan.

Heti kuohuvien jälkeen siirryimme laivan keulaan, jossa meitä vastaan uiskenteli kuuden mursun lauma! Olipa ihanaa nähdä niitä niin monta. Ne olivat uteliaita nuoria uroksia ja tulivat kohtalaisen lähelle laivaa. Saimme useita valokuvia ja samalla opas kertoi mielenkiintoisia faktoja mursujen elämästä.

Mursujen elämä koostuu aika pitkälti syömisestä ja lepäämisestä. Homma toimii niin, että ne sukeltavat kohti pohjaa, imaisevat suuhunsa ison kasan simpukoita, sylkevät kuoret pois ja saavat vatsansa täyteen. Sitten onkin hyvä hetki mennä lekottelemaan rannalle ja piereskelemään. Seuraavana päivänä sama toistuu.

Lue myös

Crossing the legendary 80th Parallel in the High Arctic – Ramdas Iyer’s- World Traveller Blogs

Circumnavigation of the Svalbard Archipelago ..by Ramdas Iyer I had just put aside the compelling and thrilling book about the first US expedition of the Arctic in 1870 on the USS Jeanette written by Hampton Sides; a detailed narration of a failed expedition to the North pole that had the attention of the entire nation.

Risteily Huippuvuorille
Sopivat kiikarit mukaan reissuun?
Tutkimusristeily Huippuvuorilla, päivä 1
Aika tuntuu pysähtyneen Huippuvuorten Barentsburgissa
Näimme Huippuvuorilla miten jäätiköt hupenevat kovaa vauhtia
Tutkimusristeily Huippuvuorilla, päivä 3
Hurtigrutenin M/S Nordstjernen laivaesittely

The post Tutkimusristeily Huippuvuorilla, päivä 2 appeared first on Ne Tammelat.

]]>
https://netammelat.fi/eurooppa/norja/svalbard/tutkimusristeily-huippuvuorilla-paiva-2/feed/ 16 12159
Aika tuntuu pysähtyneen Huippuvuorten Barentsburgissa https://netammelat.fi/eurooppa/norja/svalbard/barentsburg-neuvosto-design/ https://netammelat.fi/eurooppa/norja/svalbard/barentsburg-neuvosto-design/#comments Thu, 26 Sep 2019 11:38:15 +0000 https://netammelat.fi/?p=12155

Kaupallinen yhteistyö Hurtigruten. Risteilyn ensimmäinen pysähdys tehtiin jo parin tunnin matkanteon jälkeen Barentsburgissa. Olimme ehtineet saada laivalla pelastautumisohjeet sekä valita pöytämme laivan ravintolasta loppuristeilyn ajaksi. Tulisimme nauttimaan samassa pöydässä aamiaisen, lounaan ja päivällisen seuraavien päivien ajan. Ennen saapumistamme Barentsburgiin ehdimme nauttia laivalla vielä lounaan seisovasta pöydästä sekä huomata, että pöytävalintamme taisi onnistua oikein hyvin. Laiva kiinnittyi Barentsburgin satamaan ja seurasimme laidan yli miten portaat kiinnitettiin laivaan. Odotimme vielä laivassa hetken, että paikallisoppaat saapuivat vastaanottamaan matkustajia. Oppaita oli neljä, jotka jakoivat…

The post Aika tuntuu pysähtyneen Huippuvuorten Barentsburgissa appeared first on Ne Tammelat.

]]>

Kaupallinen yhteistyö Hurtigruten.

Risteilyn ensimmäinen pysähdys tehtiin jo parin tunnin matkanteon jälkeen Barentsburgissa. Olimme ehtineet saada laivalla pelastautumisohjeet sekä valita pöytämme laivan ravintolasta loppuristeilyn ajaksi. Tulisimme nauttimaan samassa pöydässä aamiaisen, lounaan ja päivällisen seuraavien päivien ajan. Ennen saapumistamme Barentsburgiin ehdimme nauttia laivalla vielä lounaan seisovasta pöydästä sekä huomata, että pöytävalintamme taisi onnistua oikein hyvin.

Barentsburg satama Hurtigruten Norsdtjernen

Laiva kiinnittyi Barentsburgin satamaan ja seurasimme laidan yli miten portaat kiinnitettiin laivaan. Odotimme vielä laivassa hetken, että paikallisoppaat saapuivat vastaanottamaan matkustajia. Oppaita oli neljä, jotka jakoivat matkustajat ryhmiinsä opastuskielen mukaan; “scandinavian”, englanti, saksa ja kiina.

Barentsburg satama
Barentsburg bussi

Kipusimme satamasta runsaat 300 askelmaa pitkät rappuset ylös kylän pääaukion laitaan. Alhaalta olimme nähneet ainoastaan muutamia autioituneita ja ränsistyneitä puurakennuksia, sekä erilaisia kaivostoimintaan liittyviä rakennelmia ja vempeleitä, kuten nostureita ja traktoreita.

Barentsburg satama
Barentsburg rakennuksia
Barentsburg taloja
Barentsburg taloja
Barentsburg satama
Barentsburg

Ylhäällä aukesi näkymä ehtaan sosialistisen ajan kylään. Vasemmalla puolellamme oli jykevä, kylän suurin rakennus, joka toimii urheilukeskuksena. Siellä on oppaan mukaan mahdollista harrastaa miltei kaikkia urheilulajeja, mutta uimahalli on remontissa, sillä vaikka merivesi onkin hyvää iholle, se tekee huonoa metallisille putkille. Jylhän rakennuksen autenttisuuden viimeisteli komeat värit ja niiden kaarevat muodot. Sama värimaailma jatkui mäen yllä kahden kirjavan kerrostalon muodostelmana. Nämä rakennukset hallitsivat aukiota räikeällä kommunistisen arkkitehtuurin olemuksellaan. Kerrostalojen edessä komeili vieläpä V.I. Leninin rintakuva, joka lienee harvoja laatuaan enää missään jäljellä.

Barentsburg

Olihan kylässä muutakin. Kun karnevaalit näköreseptoreissa olivat hieman hiljentyneet, aukiolla oli vanhoja puurakennuksia joista osa oli entisöity taidokkaasti. Alkuperäiset värit ja vanha loisto näkyi. Vihreä talo oli vanha konsulaattitalo. Nykyään konsulaatti on Barentsburgin korkeimmassa rakennuksessa takavasemmalla. Oppaan mukaan konsulaatista saa Venäjän viisumin ilmaiseksi. Passi jätetään konsulaattiin ja noudetaan noin viikon kuluttua takaisin. Kuulemma viisumi on voimassa “toistaiseksi”, mutta opas ei tiennyt kenenkään koskaan kokeilleen. Mene ja tiedä.

Barentsburg

Aukion laidalla nököttää myös kappeli, joka on rakennettu lentokoneturmassa menehtyneiden kaivostyöläisten ja heidän perheidensä muistoksi. Kone oli tulossa Moskovasta kyydissään satakunta barentsburgilaista, kun se jostain syystä teki pakkolaskun vuoristoon jossain Barentsburgin ja Longyearbyenin välimaastossa. Pienessä yhteisössä tämä on varmasti ollut kaikkia läheisesti koskettava onnettomuus.

Barentsburg kappeli
Barentsburg kappeli

Barentsburgin tärkeimpiin nähtävyyksiin kuuluvat myös koulu, kaksi hotellia, panimobaari sekä matkamuistomyymälä. Siinäpä tärkeimmät. Parin tunnin pysähdys riitti juuri ja juuri.

Koira Barentsburg
Barentsburg matkamuistomyymälä

Aukion yläpäästä alkoi pääkatu, joka johti loivaa ylämäkeä kohti hotelleja ja baaria. Kadun varrella oli koulu, jota koristivat kadun puolella kauniit maalaukset, jotka esittivät Huippuvuorten eläinkuntaa. Takapuolella taas oli kuvitusta vanhojen venäläisten lastensatujen ja tarinoiden aiheista. Koulussa on 66 oppilasta ja 12 opettajaa.

Koulua vastapäätä oli suuri kerrostalo, joka toimii nykyään lähinnä kesäkauden asukkaiden asuntoina. Sen jälkeen oli vuorossa hotelli Pomor ja sen takana hotelli Barentsburg. Sinne voi varata huoneen vaikkapa booking.comista.

Booking.com

Pomoria vastapäätä sijaitsi panimobaari Krasny Medved, Punainen Karhu, jossa kävimme maistamassa jäätikön sulamisvedestä valmistettua pale alea. Vesi tulee vuonon toisella puolella sijaitsevalta jäätiköltä meren alta kulkevaa putkea pitkin. Давай!

Barentsburgin pääelinkeinon kerrotaan olevan kaivostoiminta. Kylä sijaitsee vuorenseinämässä ja sisäänkäynti kaivokseen sijaitsee suuressa rakennuksessa koulua vastapäätä. Vuoren sisällä on 38 kilometriä kaivostunneleita ja työntekijöiden on käveltävä töihin tullessaan ensin tunti luolassa päästäkseen varsinaiselle työpaikalleen ja toinen mokoma illalla takaisin. Kaivostyöläisen päivittäinen työaika onkin 6 tuntia. Barentsburgin kylän yllä, vuoren seinässä lukee Миру мир (Miru Mir), joka tarkoittaa maailmanrauhaa. Toisen maailmansodan jälkeen alueella ei olekaan ollut minkäänlaisia konflikteja, vaikka Huippuvuoret kuuluvatkin Norjalle ja siellä on venäläisillä oma kylä ja kaivostoimintaa.

Barentsburg
Barentsburg

Lue myös

Risteily Huippuvuorille
Sopivat kiikarit mukaan reissuun?
Tutkimusristeily Huippuvuorilla, päivä 1
Tutkimusristeily Huippuvuorilla, päivä 2
Näimme Huippuvuorilla miten jäätiköt hupenevat kovaa vauhtia
Tutkimusristeily Huippuvuorilla, päivä 3
Hurtigrutenin M/S Nordstjernen laivaesittely

The post Aika tuntuu pysähtyneen Huippuvuorten Barentsburgissa appeared first on Ne Tammelat.

]]>
https://netammelat.fi/eurooppa/norja/svalbard/barentsburg-neuvosto-design/feed/ 17 12155
Tutkimusristeily Huippuvuorilla, päivä 1 https://netammelat.fi/eurooppa/norja/svalbard/tutkimusristeily-huippuvuorilla-paiva-1/ https://netammelat.fi/eurooppa/norja/svalbard/tutkimusristeily-huippuvuorilla-paiva-1/#comments Wed, 18 Sep 2019 14:56:43 +0000 https://netammelat.fi/?p=12143

Kaupallinen yhteistyö Hurtigruten. Saavuimme maanantaina iltapäivällä (26.8.2019) Huippuvuorille, Longyearbyenin lentokentälle SAS:n kyydillä. Risteilypakettiimme sisältyi laivamatkan ja aterioiden lisäksi kaksi hotelliyötä sekä bussikuljetukset lentokentän ja hotellin välillä. Huippuvuorille lentää tällä hetkellä vain Norwegian ja SAS muutamia kertoja päivässä, joten lennot kannattaa varata hyvissä ajoin. Lentokentältä on matkaa Longyearbyenin keskustaan viitisen kilometriä ja se on järkevintä taittaa jääkarhuvaaran vuoksi taksilla tai bussilla (noin 15 euroa edestakaisin). Radisson Blu Polar -hotelli Sijainniltaan erinomainen Radisson Blu Polar toimi majapaikkanamme ensimmäisenä yönä. Hotelli oli sisustukseltaan…

The post Tutkimusristeily Huippuvuorilla, päivä 1 appeared first on Ne Tammelat.

]]>

Kaupallinen yhteistyö Hurtigruten.

Saavuimme maanantaina iltapäivällä (26.8.2019) Huippuvuorille, Longyearbyenin lentokentälle SAS:n kyydillä. Risteilypakettiimme sisältyi laivamatkan ja aterioiden lisäksi kaksi hotelliyötä sekä bussikuljetukset lentokentän ja hotellin välillä.

Longyearbyen lentokenttä

Huippuvuorille lentää tällä hetkellä vain Norwegian ja SAS muutamia kertoja päivässä, joten lennot kannattaa varata hyvissä ajoin. Lentokentältä on matkaa Longyearbyenin keskustaan viitisen kilometriä ja se on järkevintä taittaa jääkarhuvaaran vuoksi taksilla tai bussilla (noin 15 euroa edestakaisin).

Radisson Blu Polar -hotelli

Radisson Blu Polar Hotel

Sijainniltaan erinomainen Radisson Blu Polar toimi majapaikkanamme ensimmäisenä yönä. Hotelli oli sisustukseltaan tummasävyinen ja kodikas takkoineen päivineen. Kengät jätettiin erilliseen eteishuoneeseen ja ystävällinen vastaanottovirkailija tarjoutui auttamaan, jos halusimme varata retkiä. Ulkoporeamme ja sauna olivat myös käytössämme niin halutessamme

Hotellin yhteydessä toimi Barentz Gastropub, joka tarjoili nälkäisille matkustajille ihan oivalliset burgerit ensi nälkään. Kasvisvaihtoehto löytyi myös kolmen burgerin listalta.

Hotellihuoneesta oli mainiot näköalat vastarannan vuorenrinteille ja sen parhaat puolet saimme nauttia aamulla erinomaisella aamiaisella. Aikaiset herätykset olivat tämän reissun teemana ja meidän tulikin olla valmiina laukkujen kanssa klo 8.30 hotellin aulassa odottamassa bussikuljetusta.

Camp Barentz

Camp Barenz

Ensimmäinen pysähdyspaikkamme oli Camp Barentz, josta löytyi kopio mökistä, jossa Willem Barentz asui löytäessään Svalbardin vuonna 1596. Mökin pihapiiristä löytyy koiratarha sekä kota, jossa meille tarjoiltiin vohvelit norjalaisella ruskealla juustolla, brunostilla, tai hillolla sekä mehua ja kahvia. Eväitä syödessä saimme kuunnella luennon jääkarhuista.

Green Dog Svalbard

Green Dog Svalbard

Camp Barentzin yhteydessä toimii Green Dog Svalbard, joka on yksi Huippuvuorten useista koiratarhoista. Koirat ovat rodultaan enimmäkseen siperian- tai alaskanhuskeja ja niiden ensisijainen tehtävä on toimia rekikoirina.

Suomalaisen kotikoiran omistajan silmin koirien olot näyttivät jokseenkin karuilta. Hiekkaseen maahan oli kiinnitetty pitkät kettingit, joissa jokaisella koiralla oli oma muutaman metrin pituinen kettinki, oma nimellä varustettu koppi ja vain niukasti liikkumatilaa.

Aluksi meitä kiellettiin menemästä koirien luokse, mutta lopulta rapsuttelu olikin sallittua ja koirat ottivat kaiken huomion vastaan valtavalla ystävällisyydellä. Yritimme päästä vielä myöhemmin tänne koiratarhalle, mutta emme ehtineet järjestää kyytiä ajoissa, sillä tarha sijaitsee jääkarhualueella kauempana keskustasta.

Jääkarhu olikin tallustellut tarhan nurkilla reilu viikko matkamme jälkeen.

Kyydissä olleiden kiinalaisten toiveesta pysädyimme ottamaan kuvia jääkarhukyltille. Siitä tulikin melkoinen kilpajuoksu, että ehdimme saada Ilkasta Pokémon kuvan ennen kun kyltin edusta oli täynnä innokkaita kiinalaisia.

Svalbardin museo

Svalbard museo

Seuraavaksi bussi kurvasi takaisin keskustaan ja pääsimme tutustumaan Svalbardin museoon. Yleensä emme hakeudu matkoillamme aktiivisesti museoihin, mutta tämä oli hienosti toteutettu läpileikkaus Huippuvuorten elämästä ja eläimistä.

Museosta löytyivät kaikki Huippuvuorten eläin- ja lintulajit esiteltyinä aidossa koossaan, paljon historiatietoa mm. hiilikaivoksista sekä myös nykyisten Huippuvuorten asukkaiden esittelyitä tarinoineen. Myös museossa hipsittiin joko sukkasilteen tai sitten kenkien päälle sai laittaa suojat.

Siirtyminen M/S Nordstjärnen laivalle

Hurtigruten risteily

Laivamme lähtöaika oli kello 13 ja bussi toimitti meidät ajoissa satamaan. Laukut siirrettiin bussista suoraan laivan keskiosaan ja matkustajat siirtyivät hitaasti sisään laivan ylempään kerrokseen.

Pääsimme sisään viimeisten joukossa ja saimme hyttiavaimemme sekä muovikortin, joka toimi risteilykorttinamme. Sitä emme tosin tarvinneet missään vaiheessa. Kävimme myös varaamassa paikat ravintolasta ja nämä olisivat vakiopaikkamme kaikissa ruokailutilanteissa laivalla. Erikoisruokavaliot varmistettiin vielä tässä ja ne oli saanut ilmoittaa laivalle etukäteen.

Oppaan avustuksella saimme laukkumme ja löysimme hyttiimme. Pienellä pyöreällä ikkunalla, kerrossängyllä, omalla wc:llä, suihkulla, tuolilla, käännettävällä pöydällä ja pienellä vaatekomerolla varustettu hytti toimisi majapaikkanamme seuraavat kolme yötä. Lattiatilaa oli sen verran vähän, että kahta matkalaukkua on turha haaveilla avaavansa samaan aikaan.

Turvallisuusharjoitukset järjestettiin laivan kannella heti aluksi ja niissä käytiin läpi pelastusliivien sijainti sekä muita käytännönasioita laivalla liikkumisen osalta.

Aloitimme risteilyn lounaalla ja se tarjoiltiin buffetista laivan ainoassa ravintolassa. Saimme huomata, että ruokapuolen kanssa tuskin tulee olemaan ongelmia, sillä laivan kokki oli valmistanut aivan erinomaiset sapuskat vaikka raaka-aineiden saaminen Huippuvuorille ei ole aina helppoa. Graavattua lohta löytyi jokaiselta aterialta, samoin perunaa, paistettuja kasviksia ja juureksia, salaatteja, lihaa ja kalaa.

Iloksemme myös pöytäseurueemme oli aivan timanttinen, japanilainen Yukie ja hänen hollantilainen miehensä Carrel olivat tulleet risteilylle nykyisestä kotimaastaan Saksasta. Toisena pariskuntana seurueessamme olivat Hilda ja Harald Itävallasta. Muumeista ja Aki Kaurismäestä riitti tarinaa samalla kun laiva lähti lipumaan kohti Barentzburgia, joka olisi ensimmäinen pysähdyspaikkamme.

Lue myös

Risteily Huippuvuorille
Sopivat kiikarit mukaan reissuun?
Aika tuntuu pysähtyneen Huippuvuorten Barentsburgissa
Tutkimusristeily Huippuvuorilla, päivä 2
Näimme Huippuvuorilla miten jäätiköt hupenevat kovaa vauhtia
Tutkimusristeily Huippuvuorilla, päivä 3
Hurtigrutenin M/S Nordstjernen laivaesittely

The post Tutkimusristeily Huippuvuorilla, päivä 1 appeared first on Ne Tammelat.

]]>
https://netammelat.fi/eurooppa/norja/svalbard/tutkimusristeily-huippuvuorilla-paiva-1/feed/ 8 12143
Sopivat kiikarit mukaan reissuun? https://netammelat.fi/eurooppa/norja/svalbard/sopivat-kiikarit-mukaan-reissuun/ https://netammelat.fi/eurooppa/norja/svalbard/sopivat-kiikarit-mukaan-reissuun/#respond Mon, 09 Sep 2019 16:56:13 +0000 https://netammelat.fi/?p=12006

Kaupallinen yhteistyö Kameraliike.fi Tutustuminen planeettamme äärimmäisiin kolkkiin on kiehtonut meitä aina. On hienoa nähdä korkeimpia vuoria ja rakennuksia sekä käydä mahdollisimman matalalla merenpinnan alapuolella. On kiehtovaa päästä kulkemaan suurimmissa kaupungeissa ja vierailla pienimmissä valtioissa. Oli siis miltei väistämätöntä pyrkiä jossain vaiheessa mahdollisimman pohjoiseen. Paras paikka päästä lähimmäs pohjoisnapaa ilman retkikuntaa ja hiihtovarusteita on ehdottomasti Huippuvuorilla. Kun kohde oli päätetty, meillä oli vielä noin puoli vuotta aikaa tutustua Huippuvuoren tarjoamiin kokemuksiin entistä tarkemmin. Ymmärsimme nopeasti, että tällä kertaa silmänruokaa oli tarjolla…

The post Sopivat kiikarit mukaan reissuun? appeared first on Ne Tammelat.

]]>

Kaupallinen yhteistyö Kameraliike.fi

Tutustuminen planeettamme äärimmäisiin kolkkiin on kiehtonut meitä aina. On hienoa nähdä korkeimpia vuoria ja rakennuksia sekä käydä mahdollisimman matalalla merenpinnan alapuolella. On kiehtovaa päästä kulkemaan suurimmissa kaupungeissa ja vierailla pienimmissä valtioissa. Oli siis miltei väistämätöntä pyrkiä jossain vaiheessa mahdollisimman pohjoiseen.

Paras paikka päästä lähimmäs pohjoisnapaa ilman retkikuntaa ja hiihtovarusteita on ehdottomasti Huippuvuorilla. Kun kohde oli päätetty, meillä oli vielä noin puoli vuotta aikaa tutustua Huippuvuoren tarjoamiin kokemuksiin entistä tarkemmin. Ymmärsimme nopeasti, että tällä kertaa silmänruokaa oli tarjolla kenties enemmän kuin vielä millään aikaisemmalla matkallamme.

Sopivien kiikarien valinta

Emme ole kumpikaan kiikarien tai optiikan alan asiantuntijoita, joten kävimme Kameraliike.fi:n kivijalkamyymälässä Mikkelissä kertomassa tarpeistamme ja kuulemassa neuvoja. Saimmekin erinomaista ohjeistusta ja tarpeitamme kuunneltiin.

Tarvitsimme kiikarit, joissa yhdistyisi käyttökelpoisuus erilaisissa kohteissa. Tällä kertaa olimme menossa Huippuvuorilla, jossa tarkkailisimme mahdollisesti kaukanakin olevia eläimiä valaistuksessa, jossa aurinko paistaa matalalta suurin piirtein puolet vuodesta ja lopun aikaa on kaamos.

Huippuvuoret Longyearbyen

Matkamme ajoittui elokuun loppuun, jolloin aurinko laskee ensimmäistä kertaa kesän jälkeen. Toivoimme kuitenkin kiikareita, jotka toimisivat myös täysin toisenlaisessa ympäristössä, mikä se sitten tulee olemaankaan. Jonkinlaiset yleiskiikarit siis. Matkakiikareina ne eivät saisi olla kovin suuret tai painavat ja lisäksi ne eivät saisi maksaa aivan holtittomasti. Asetimme hintakatoksi noin 500 €. Jätimme lopullisen merkin ja mallin valinnan Kameraliike.fi:n henkilökunnan asiantunteviin hoteisiin ja näin kannatti tehdä.

Sovimme Kameraliike.fi:n kanssa yhteistyöstä ja saimme mukaan testattavaksemme kahdet kiikarit. Kiikarit olivat kompakti Nikon Sportstar EX 8×25 DCF sekä järeämpi Nikon Monarch 5 10×42. Kiikarit osoittautuivat matkalla kullan arvoisiksi lisävarusteiksi.

Nikon Sportstar EX kiikarit
Nikon Monarch kiikarit

Huippuvuorten nähtävyydet

Huippuvuorille on mahdollista matkustaa joko laivalla Tromssasta tai lentäen Norjan kautta. Nykyään ainoastaan SAS:lla ja Norwegianilla on lupa lentää Huippuvuorille. Kansainvälinen lentokenttä sijaitsee pääkaupungissa Longyearbyenissä, parin kilometrin päässä keskustasta.

Jo lentokoneesta näimme upeat vuortenhuiput, jotka vallitsivatkin maisemaa koko vierailumme ajan. Ne näkyivät kaikkialle ja kohosivat valkeine huippuineen jopa yli 3 kilometrin korkeuteen. Vuorten välisissä laaksoissa virtaavat jäätiköt lienevät toinen upea näky, johon ei missä tahansa törmää. Jäätiköistä mereen lohkeavat kappaleet kelluvat meressä kirkkaina ja murtumapinnat jäätikön laidassa hohtavat kirkkaan vaaleansinisinä. Maisemat ovat sanalla sanoen upeat ja ainutlaatuiset!

Huippuvuoret Longyearbyen

Huippuvuorten eläimistö koostuu myös tavallista eksoottisemmista otuksista. Poroja ja lokkeja olemme tottuneet näkemään Suomessakin, mutta Huippuvuorilla elää runsaasti arktisia lintuja, hylkeitä, napakettuja sekä tietenkin jääkarhuja. Täällä ne myös oikeasti joskus eksyvät asutusten lähelle. Ne murtautuvat mökkeihin ryöstämään ruokaa ja joskus niitä tepastelee aivan Longyearbyenin keskustaan saakka. Sieltä ne kyllä ajetaan pikaisesti tiehensä, mutta kaupunkialueen ulkopuolella ne saavat elellä rauhassa omia aikojaan. Meressä elää myös runsaasti erilaisia valaita kuten maito-, ryhä- ja sinivalaita. Näimmepä jopa delfiinilauman!

Mikkelin Valokuvausliike kiikarit Nikon Monarch

Huippuvuorten historia alkaa 1500–1600 luvulta, jolloin siellä metsästettiin hylkeitä, jääkarhuja ja valaita. 1900-luvun vaihteessa siellä alettiin kaivaa hiiltä ja marmorikaivoskin perustettiin ennen kuin se pian lopetettiin kannattamattomana. Nykyään Huippuvuoret on esineistöltäänkin suojeltu. 1950-lukua vanhemmat esineet kuuluvat nykyään luontoon ja niihin ei saa koskea. Mikään uudempi taas ei, joten mitään ei saa jättää jälkeensä. Kaivostoiminta on sallittua, mutta jos kaivos ei kannatakaan, jäljet pitää siivota ennalleen. Tämä tietysti rajoittaa hieman intoa käydä edes etsimään. Paikka on siis upealla tavalla museoitu 1900-luvun puolivälin tilanteeseen. Sulassa sovussa on nähtävillä upea luonto ja ihmisen kosketus, jonka arktinen ilmasto on pakastanut ja säilönyt sellaisekseen.

Kokemukset kiikareista

Katsottavaa oli siis luvassa. Kiitos kiikarien, saimme niitä myös nähdä! Erityisen mukavaa oli se, että saimme mukaamme kahdet kiikarit, joten katseluvuoroista ei tullut riitaa. Vuorethan odottelivat kiltisti katsomistaan, mutta villieläinten kanssa kohtaaminen saattoi olla yhtä nopeasti ohi, kuin se oli alkanutkin.

Laivalla ei saanut lähestyä rantaa alle 300 metrin päähän, joten jäätiköiden ja mahdollisten eläinten katselun kannalta kiikarit olivat todella avuksi. Molemmilla kiikareilla näki hyvin rannalle ja pystyi sihtailemaan näkyykö eläimiä. Kun sellaisia välillä ilmestyi, niitä pystyi aivan hyvin seuraamaan kummilla kiikareilla tahansa. Monarcheissa on kymmenkertainen suurennus, joten niillä toki näki kohteen paremmin. Ne olivat myös kädessä tukevamman oloiset ja sopivat ainakin miehen käteen paremmin. Myös tarkennus onnistui käsineet kädessä Monarcheilla helposti, kun taas Sportstareilla katsellessani riisuin käsineet pois. Onneksi ei ollut aivan mahdottoman kylmä sää.

Hurtigruten Huippuvuoret Svalbard

Sportstarien linssinsuojukset olivat irralliset kupit, joista täytyi pitää erityinen huoli etteivät ne päässeet katoamaan. Tietysti niitä ei ole aivan välttämätöntä pitääkään paikallaan paitsi kuljetuksen aikana. Sportstarien hihnan kiinnitys myös petti yhden kerran kun kiipesin pikaveneeseen rantautumista varten. Onneksi irronnut kiinnike löytyi ehjänä veneen pohjalta. Monarchit soveltuvat siis ehkä hieman rouheampaankin liikkumiseen, kun taas Sportstarit ovat parhaimmillaan rauhallisempaan tiirailuun. Valovoimaltaan kiikarit vaikuttivat ainakin näissä olosuhteissa keskenään aika samanlaisilta. Monarchien merkittävimpänä etuna koimme kymmenkertaisen suurennoksen ja niiden jämäkkyyden kädessä. Sportstarit taas olivat kevyet ja pienikokoiset ja hintaa vain noin kolmasosa Monarcheista. Ottaen nämä ominaisuudet huomioon, niistä oli kyllä hyväksi kilpailijaksi Monarcheille.

Molempien kiikareiden mukana tulivat siistit pehmeät säilytyspussit, joiden kanssa kiikarit eivät vieneet repussa kokoansa enempää tilaa, mutta suojasivat niitä kuitenkin hyvin. Kiikareista sai tukevan otteen kumipinnoitteen ansioista ja ne sai nopeasti säädettyä omille kasvoilleen sopiviksi, kun vaihtelimme kiikareita toistemme kanssa.

Olimme todella tyytyväisiä valittuihin malleihin. Jopa niin tyytyväisiä, että päätimme matkan lopuksi lunastaa molemmat kiikarit itsellemme. Nyt saamme tulevillakin matkoillamme nauttia näistä oivallisista matkakumppaneista.

Vinkit ja oppaat

Tiesitkö muuten, että voit hyödyntää kiikareita kännykän objektiivina, kun asetat kiikarin puhelimen kameran linssin eteen? Pienen treenauksen ja yhteistyön tuloksena saimme ikuistettua tällä tekniikalla jopa Moffen-saarella lekotelleet mursut kuvaan.

Huippuvuoret mursuja

Kameraliike.fi:n sivuilta löytyy myös erinomainen kiikariopas, johon kannattaa ehdottomasti tutustua, jos olet aikeissa hankkia kiikarit.

Camp Zoe 79 ° 02’ N

Lue myös

Risteily Huippuvuorille
Tutkimusristeily Huippuvuorilla, päivä 1
Aika tuntuu pysähtyneen Huippuvuorten Barentsburgissa
Tutkimusristeily Huippuvuorilla, päivä 2
Näimme Huippuvuorilla miten jäätiköt hupenevat kovaa vauhtia
Tutkimusristeily Huippuvuorilla, päivä 3
Hurtigrutenin M/S Nordstjernen laivaesittely

The post Sopivat kiikarit mukaan reissuun? appeared first on Ne Tammelat.

]]>
https://netammelat.fi/eurooppa/norja/svalbard/sopivat-kiikarit-mukaan-reissuun/feed/ 0 12006
Risteily Huippuvuorille https://netammelat.fi/eurooppa/norja/svalbard/risteily-huippuvuorille/ https://netammelat.fi/eurooppa/norja/svalbard/risteily-huippuvuorille/#comments Sun, 01 Sep 2019 18:32:47 +0000 https://netammelat.fi/?p=11809

Kaupallinen yhteistyö Hurtigruten & Kameraliike.fi. Pitkäaikainen haaveemme matkasta Huippuvuorille toteutui elokuun lopulla. Lensimme Huippuvuorille Kööpenhaminasta, sillä olimme viettäneet Tanskassa ensin aikaa koiratuttaviemme kanssa. Suoria lentoja ei valitettavasti ollut, joten vaihdoimme konetta Oslossa ja se teki vielä pysähdyksen Tromssassa. Huippuvuorille lennetään muutamia kertoja päivässä SAS:n ja Norwegianin toimesta. Huippuvuorilla asuu noin 3000 ihmistä ja saman verran jääkarhuja. Jokaisella paikallisella on jääkarhutarinoita kerrottavanaan. Palaamme niihin myöhemmissä postauksissa. Hurtigrutenin risteily 80° leveysasteelle Tapasimme Matkamessuilla Hurtigrutenin edustajia ja siitä se ajatus lähti vahvistumaan, että…

The post Risteily Huippuvuorille appeared first on Ne Tammelat.

]]>

Kaupallinen yhteistyö Hurtigruten & Kameraliike.fi.

Pitkäaikainen haaveemme matkasta Huippuvuorille toteutui elokuun lopulla. Lensimme Huippuvuorille Kööpenhaminasta, sillä olimme viettäneet Tanskassa ensin aikaa koiratuttaviemme kanssa. Suoria lentoja ei valitettavasti ollut, joten vaihdoimme konetta Oslossa ja se teki vielä pysähdyksen Tromssassa. Huippuvuorille lennetään muutamia kertoja päivässä SAS:n ja Norwegianin toimesta.

Huippuvuorilla asuu noin 3000 ihmistä ja saman verran jääkarhuja. Jokaisella paikallisella on jääkarhutarinoita kerrottavanaan. Palaamme niihin myöhemmissä postauksissa.

Hurtigrutenin risteily 80° leveysasteelle

Huippuvuoret Svalbard Hurtigruten

Tapasimme Matkamessuilla Hurtigrutenin edustajia ja siitä se ajatus lähti vahvistumaan, että haluamme ehdottomasti nähdä Huippuvuoria laajemmin kuin sen eniten asutun Longyearbyenin. Tutkimusristeily 1956 rakennetulla M/S Nortdstjernilta kuulosti erilaiselta kuin mikään aiempi matkamme, joten odotimme sitä malttamattomina koko kevään ja kesän.

Meitä matkustajia oli laivalla 77 ja miehistön jäseniä 37. Oppaita oli mukana kahdeksan ja he huolehtivat päivittäisistä retkistä ja auttoivat kaikissa ongelmatilanteissa. Tosin kaikki oli organisoitu laivalla niin hienosti, että ongelmatilanteita ei oikeastaan päässyt edes syntymään.

Huippuvuoret Svalbard Hurtigruten

Tutustuimme lähes koko laivan henkilökuntaan, joista suurin osa oli filippiineiltä kapteeni mukaan lukien. Tunnelma laivalla olikin erittäin positiivinen, sillä miehistöltä ei hyytynyt hymy missään tilanteessa.

Risteilymme kesti tiistaista perjantaihin ja pakettiin sisältyi lisäksi kaksi hotelliyötä Longyearbyenissa. Teimme yhteensä kuusi pysähdystä maihin risteilyn aikana, joista asuttuja kohteita olivat venäläistaustainen Barentsburg sekä tutkijoiden asuttama Ny-Ålesund. Muihin kohteisiin rantauduimme pienillä veneillä ja niissä ei ollut vakituista asutusta.

Huippuvuoret Svalbard

Vietimme yhden lisäyön Longyearbyenissa, sillä halusimme kierrellä kaupungissa vielä omatoimisesti. Asuimme viikon aikana kolmessa eri hotellissa, sillä hotellit ovat erittäin varattuja sesonkiaikaan.

Sää ja pukeutuminen Huippuvuorilla

Saimme Hurtigrutenilta etukäteen hyvän listauksen varusteista, jotka kannattaisi ottaa mukaan. Uimapukua hieman ihmettelimme, mutta siihenkin löytyi selitys, kun muutamassa pysähtymispaikassa sai mennä uimaan noin kolmeasteiseen veteen. Kerrospukeutuminen oli avainsana ja toppatakeille, hanskoille sekä pipoille oli käyttöä joka päivä. Sää vaihteli nollasta plus kymmeneen asteeseen ja vain muutamana päivänä satoi. Sää vaihteli etenkin risteilyn aikana hurjan nopeasti, joten veden- ja tuulenkestävät lämpimät vaatteet olivat erittäin tärkeät.

Mikkelin Valokuvausliike kiikarit Nikon Monarch

Pakkaa reissulle mukaan laadukkaat kiikarit

Saimme Kameraliike.fi:stä mukaan kahdet kiikarit (Nikon Monarch 5 10×42 sekä Nikon Sportstar EX 8×25), jotka olivat ehdottoman tärkeät olla mukana reissulla. Ilman niitä moni hieno asia olisi jäänyt näkemättä. Teemme kiikareista vielä oman postauksen lähiviikkojen aikana.

Mikkelin Valokuvausliike kiikarit Nikon Monarch
Mikkelin Valokuvausliike kiikarit Nikon Monarch
Mikkelin Valokuvausliike kiikarit Nikon Monarch

Alamme purkamaan satoja ellei tuhansia kuvia ja kymmeniä videoita tulevien viikkojen aikana, jotta pääsette sukeltamaan syvemmin Huippuvuorten ainutlaatuiseen tunnelmaan ja myös asioihin, mitä kannattaa huomioida, jos reissukärpänen puraisee.

Ensi vuosi saattaa olla viimeinen M/S Nordstjernille, joten kannattaa toimia nopeasti, jos tämänkaltainen risteily Hurtigrutenilla kiinnostaa. Risteilykausi alkaa heti tammikuussa ja talvi on varmasti upeaa aikaa vierailulle.

Huippuvuoret Svalbard

Matka oli ihan kertakaikkisen upea. Näimme mielettömän hienoja jäätiköitä, upeita eläimiä ja tapasimme aivan mahtavia ihmisiä, joista osan kanssa ystävystyimme niin, että pohdimme yhdessä jo seuraavia reissukohteita.

Huippuvuoret Svalbard

Suuret kiitokset vielä yhteistyömahdollisuudesta Hurtigrutenille ja kiikareista Kameraliike.fi!

Mikkelin Valokuvausliike kameraliike
Mikkelin Valokuvausliike kiikarit Nikon Monarch

Saimme paljon mahtavia vinkkejä Sarin blogista Huippuvuorille:

Kohdeopas: Huippuvuoret (Svalbard) ?? | La Vida Loca 2.0 Matkablogi

Suunnitelmissa matka Huippuvuorille? Mietitkö milloin on paras aika matkustaa? Mitä kannattaa nähdä ja mitä tehdä? Missä yöpyä ja mitä syödä? Millainen hintataso on, ja onko siellä oikeasti niin kylmä kuin voisi leveyspiirien perusteella kuvitella? Tähän oppaaseen olen koonnut perustietoja ja vinkkejä kaikille niille, jotka suunnittelevat matkaa Huippuvuorille.

Lue myös

Sopivat kiikarit mukaan reissuun?
Tutkimusristeily Huippuvuorilla, päivä 1
Aika tuntuu pysähtyneen Huippuvuorten Barentsburgissa
Tutkimusristeily Huippuvuorilla, päivä 2
Näimme Huippuvuorilla miten jäätiköt hupenevat kovaa vauhtia
Tutkimusristeily Huippuvuorilla, päivä 3
Hurtigrutenin M/S Nordstjernen laivaesittely

The post Risteily Huippuvuorille appeared first on Ne Tammelat.

]]>
https://netammelat.fi/eurooppa/norja/svalbard/risteily-huippuvuorille/feed/ 4 11809