Ranskan ja Saksan rajan lähistöllä sijaitseva, värikkäiden ristikkotalojen täyttämä Colmar tarjosi meille supersöpön taukopaikan matkallamme Sveitsistä Luxemburgiin. Strasbourgin eteläpuolella sijaitseva kaupunki oli meille uusi tuttavuus ja se näytti kuvien perusteella niin houkuttelevalta, että emme voineet ohittaa sitä pysähtymättä.

Kovin piilossa olevasta helmestä ei kuitenkaan ole kyse, sillä kaupungin keskustan olivat löytäneet samana päivä meidän lisäksi sadat muutkin turistit. Kaupunki on palkittu Euroopan kolmanneksi parhaaksi kohteeksi vuonna 2018, eikä tähän tarvitse etsiä syitä kun kulkee toinen toistaan kauniimpien keskiajalta ja renessanssin ajalta säilyneiden ristikkotalojen seassa.

Vaikka talot ovat jo itsessään hyvin kauniita, niiden ikkunalautoja koristavat lisäksi runsaat ja värikkäät kukkaistutukset. Monia taloja on koristeltu sydämillä, ilmapalloilla ja tekokukilla. Todellinen hyvän mielen kaupunki, jossa riittää nähtävää ja ihmeteltävää joka puolella!

 

Kaupungin suosituimpien nähtävyyksien joukkoon menee Little Venice, jonka ympärillä parveili jatkuvasti turisteja kuvaamassa sillalta kanaalia molemmin puolin. Alla olevasta 360-videosta pääset aistimaan kaupungin tunnelmaa, kun ajamme tämän suositun kuvauskohteen ohitse.

 

Eräältä sivukujalta löytyi kopio kuuluisasta Manneken Pis -patsaasta. Alkuperäinen patsas sijaitsee Brysselissä ja lienee yksi maailman kuuluisimmista patsaista. Brysselissä sijaitsevan patsaan ympärillä käy varmasti aikamoinen kuhina, kun taas tämän Colmarin version löysimme lähes autiolta kujalta ja saimme kuvata patsasta kaikessa rauhassa.

Hieman sivummalta keskustasta, erään liikenneympyrän keskeltä löytyi yllätykseksemme 12 metriä korkea Vapaudenpatsas. Näitä Vapaudenpatsaan kopioita löytyy ympäri maailmaa. Colmariin Vapaudenpatsas on pystytetty 4. heinäkuuta 2004. Vapaudenpatsaan toisena suunnittelijana tunnettu kuvanveistäjä Frédéric Bartholdi syntyi Colmarissa 1834.

 

Lue myös: