Tammikuu on täydellinen ajankohta tulevan vuoden suunnitelmien tekemiselle ja Matkamessut osuvat sitä ajatellen loistavaan ajankohtaan. Tänä vuonna saimme nauttia messuista upean talvisissa maisemissa, sillä Helsinkiä ovat hellineet poikkeuksellisen runsaat lumisateet viime viikkojen aikana.

Me osallistuimme messuille torstaina, ammattilaispäivänä, bloggaajapasseilla sekä perjantaina, jolloin ovet olivat auki myös yleisölle. Omat matkasuunnitelmamme ovat jo aika pitkälle lukkoonlyötyjä tälle vuodelle ja yhdelle matkakohteista haimme lisää materiaalia. Messuilta löytyi myös paljon Pokémoneja, joita Ilkka parhaansa mukaan pyydysti.

Kotimaa ja virtuaalimatkailu näyttäytyivät Matkamessuilla 2019 1


Virtuaalimatkailu nostaa suosiotaan

Ilmastonmuutos oli varmasti viime vuoden puhutuin aihe ja virtuaalimatkailu vastaa täydellisesti siihen. Voit matkustaa kotisohvalta käsin eri puolilla maailmaa muiden matkaajien mukana milloin tahansa ja mikä parasta, se ei maksa mitään.

Virtual Traveller on tähän kehitetty palvelu, jossa olemme olleet mukana puolisen vuotta. Meillä on ollut jo pitkään matkoilla mukana Samsungilta saatu 360-kamera, jolla olemme ottaneet paljon kuvia sekä videoita eri maista.

Virtual Travelleriin pääset helposti mukaan, kirjaudu sivustolle, luo oma profiilisi ja ala julkaisemaan matkavideoita. Videoidesi katselut kerryttävät sinulle myös Finnairin lentopisteitä.

Edit: Virtual Traveller -palvelun toiminta päättyi vuonna 2022.

Kotimaan kohteet olivat näyttävästi esillä messuilla

Parhaiten mieleemme jäi Lampivaaran Ametistikaivos, joka sijaitsee Luoston lähellä. Saimme etsiä itsellemme hiekan seasta omat ametistit, joka oli hauskaa puuhaa.

Finnairin osasto oli suuri ja näyttävä. Yksi hienoimmista asioista onkin suora lentoyhteys Los Angelesiin, joka avataan kevään aikana. Oli mukavaa palata messuilla Venice Beachin tunnelmiin.

Ilkka Plays Pokemon Venice Beach Finnair Matkamessut


Risteilyt ja kaukomaat

Indonesian, Thaimaan ja Egyptin osastot erottuivat joukosta. Indonesian osaston upeat tanssijat hienoine pukuineen ruuhkauttivat käytävän useaan otteeseen. Thaimaan osastolla taas pääsi ihailemaan taidokkaita hedelmäkaiverruksia. Egyptin ständille oli rakennettu hieno pyramidi, joka toimi hauskasti myös henkilökunnan taukotilana.

Indonesia Matkamessut

Jos peilaa messuosastojen panostukseen, niin voisi olettaa, että risteilylomat kasvattavat suosiotaan. Sen verran suurilla ständeillä olivat varustautuneet mm. We Love Cruises sekä muut risteily-yritykset.

Ja se liukumäki, pakkohan sitä oli testata! Mikä onkaan hauskempi tapa aloittaa messut.

Kiitos Matkamessut, että saimme olla mukana!

Kotimaa ja virtuaalimatkailu näyttäytyivät Matkamessuilla 2019 2