Wowanders on vuonna 2017 perustettu start-up, jonka kehittämän älykkään matkapäiväkirjasovelluksen taustalta löytyvät suomalaiset Taru Aalto ja Maija Kaukonen. Meillä on ollut ilo tutustua tähän tehokaksikkoon ja olemme hyödyntäneet Wowandersia omien matkojen tallentamiseen useita kertoja. Yhteistyömme on syventynyt entisestään ja nykyisin toimimme myös heidän brändilähettiläinään.

Valitettavasti sovelluksen kehitys on päättynyt, mutta halusimme jättää tämän artikkelin paikalleen muistoksi yhteistyöstämme. Kiitos siis Tarulle ja Maijalle yhteisistä vuosistamme ja kaikkea hyvää jatkoon!

Näillä ohjeilla sinäkin saat tallennettua reissusi omaksi sekä muiden iloksi helposti Wowanders-sovelluksella. Pääset alkuun lataamalla sovelluksen puhelimeesi ja kuvaamalla matkakohteesi, saat ne helposti liitettyä omaan matkapäiväkirjaasi.

Matkapäiväkirjojen selaaminen on mahdollista puhelimella niin sovelluksen kuin selaimenkin kautta sekä tietysti myös tietokoneella. Wowanders-perustajien luoman Uuden Matkaile Suomessa -sivuston kautta löydät niin meidän kuin muidenkin luomia matkapäiväkirjoja.

1. Aloita lataamalla sovellus puhelimeesi

Wowanders toimii niin Android- kuin IOS -käyttöjärjestelmissä ja löydät sen puhelimesi sovelluskaupasta. Sovellusta tarvitset kun luot itse matkoja tai haluat selata kohteita puhelimellasi monipuolisemmin hyödyntäen kartta- ja etsimistoimintoja.

Wowanders screenshot

2. Lisää uusi matka

Kun olet luonut tunnuksen matkapäiväkirjaan, olet valmis tekemään matkapäiväkirjoja. Matkasi lähestyessä lisää sen päivämäärät Wowandersiin, jotta sovellus osaa kohdistaa ottamasi kuvat oikeaan ajankohtaan ja se ehdottaa automaattisesti paikkoja, joissa olet vieraillut.

Wowanders lisää matka

3. Tallenna matkakokemuksesi kuvamuistoiksi

Muista sallia kuvillesi sijaintitiedot, sillä sovellus tekee ehdotuksia kuviesi sijainnin perusteella. Vaakasuunnassa otetut kuvat sopivat parhaiten matkapäiväkirjaan ja voit tallentaa kohteeseen yhden tai useampia kuvia.

Matkapäiväkirjasi toimii parhaiten silloin, kun luot sisältöä jokaiseen kolmeen kategoriaan. Kuvakkeiden alta löytyvistä kohdista voit jakaa majoitusvinkkisi muille ja sovellus lisää myös linkin suoraan majoituskohteeseen. Voit tallentaa sovellukseen lempiravintolasi ja kerätä muut matkamuistosi patsaista museoihin ja kaikkea siltä väliltä niille varattuun kategoriaan.

Wowanders Islanti

Anna matkakohteellesi tähtiarvio ja kerro muille kokemuksistasi

Kun olet lisännyt kuvan Wowandersiin, se tarkistaa ja ehdottaa sinulle kaupunkia sekä kohteen nimeä. Jos vaihtoehtoja on useita, voit valita alasvetovalikosta oikean paikan tai lisätä sen manuaalisesti.

Tähtiarviolla viestität muille käyttäjille, mitä pidit paikasta. Lopuksi voit vielä kirjoittaa muistiinpanoja 250 merkin verran, jotka näkyvät päiväkirjamerkinnän yhteydessä.

Wowanders lisää paikka

4. Julkaise päiväkirjasi muiden iloksi

Kun olet saanut matkapäiväkirjasi valmiiksi, julkaise se ihmeessä myös muiden iloksi. Julkiset matkapäiväkirjat löytyvät kartalta ja matkakohteita voi myös hakea paikkojen perusteella.

Wowanders valikot

5. Kurkkaa myös muiden vinkit

Matkapäiväkirjojen luominen on vapaaehtoista. Voit käyttää sovellusta oikein hyvin myös matkavinkkien etsimiseen. Hyödynnä tällöin LÖYDÄ-valikkoa, jonka alta voit selata niin matkoja, paikkoja kuin ihmisiä.

Wowanders näkymät

6. Matkapäiväkirjan luominen reissun jälkeen

Mikäli reissu mennä hurahti ohi tai innostut luomaan matkapäiväkirjan aiemmasta matkastasi, sekin on mahdollista. Kun merkitset matkan ajankohdan Wowandersiin, se ehdottaa kohteita ja ottamiasi kuvia kyseiselle ajankohdalle.

Toisena vaihtoehtona voit tallentaa matkasi kuvat puhelimen suosikit-kansioon tai muuhun vastaavaan, josta löydät ne helposti matkapäiväkirjan luomista varten.

Wowanders Ambassador

Suosituimmat matkapäiväkirjamme

Parasta Wowandersin käytössä on ollut uusien näkökulmien löytäminen matkusteluun. Kun teimme Haltiala & Paloheinä -matkapäiväkirjan, se oli hurjan suosittu asuinalueemme Facebook-ryhmässä. Kalevala-aiheisen matkapäiväkirjan myötä aloimme ideoimaan jo uusia teemoja, joita voisimme toteuttaa. Oudot paikat -matkapäiväkirja tiivistää yhteen meitä kiinnostavia kohteita, joita ei välttämättä löydä niin helposti muista oppaista.

Ulkomailla paikkojen nimiä on hankala muistaa tai jopa kirjoittaa ylös. Wowanders on siinä mainio apu ja matkapäiväkirja on hyvä muisto reissusta. Me hyödynnämme matkapäiväkirjoja myös blogiartikkeleiden täydennyksenä, jolloin meidän kohdesuositukset on helppo löytää useammasta paikasta.

Wowanders Haltiala Paloheinä screenshot
Wowanders Kalevala screenshot
Wowanders oudot paikat screenshot

Wowanders kasvaa ja kehittyy - Sovelluksen ylläpito on päättynyt

Uusin ja tuorein ominaisuus matkapäiväkirjoille on lyhyt kuvaus, jossa voit kertoa tarkemmin matkapäiväkirjasi sisällöstä, jos teet niitä itse. Matkavinkkejä hakiessa saat hieman esimakua, millaisen matkaajan päiväkirjasta on kyse.

Anna palautetta ja toivo ominaisuuksia? Miten sinä haluaisit hyödyntää Wowanders-matkapäiväkirjaa tai mistä paikoista toivoisit enemmän vinkkejä? Voit jättää kommentteja tänne blogiin tai lähettää viestiä suoraan Wowandersille.