Rooma on meille yksi tärkeimmistä kaupungeista, jossa olemme yhdessä käyneet. Sieltä alkoi nimittäin aviotaipaleemme vuonna 2012. Tunnollisten turistien tavoin kiersimme vajaassa viikossa liudan pakollisia nähtävyyksiä, joita Roomassa riittää. Myös jäätelön ja pizzan kulutus oli reissun aikana huomattavasti normaalia korkeammalla.

Rooman suosituimmat nähtävyydet 1

Suurin osa nähtävyyksistä sijaitsee lähellä toisiaan, joten kävely on paras keino ottaa kaupunki haltuun. Liikenne on jokseenkin kaoottista, joten itse en ainakaan uskaltaisi autoilla Roomassa. Ensikertalaisena kartta oli kovassa käytössä, sillä katuverkosto ei ollut ihan selkein mahdollinen. Onneksi lomalla on aikaa myös eksyä.

Rooman suosituimmat nähtävyydet 2Rooman suosituimmat nähtävyydet 3

Tässä suosikkipaikkojamme:

Vatikaani

Asuimme muutaman korttelin päässä Vatikaanista, joten siitä tuli kävelyä ohi lähes päivittäin. Hääpäivämme vietimme kierrellen Pietarinkirkossa ja Sikstuksen kappelissa. Paavia ei näkynyt tällä reissulla, mutta yksi kirkonmies saatiin tallennettua kuviin.

Rooman suosituimmat nähtävyydet 4Rooman suosituimmat nähtävyydet 5Rooman suosituimmat nähtävyydet 6Rooman suosituimmat nähtävyydet 7Rooman suosituimmat nähtävyydet 8Rooman suosituimmat nähtävyydet 9Rooman suosituimmat nähtävyydet 10

Pantheon

Yksi omista suosikkirakennuksistani oli ehdottomasti Pantheon. Kupoli syvennyksineen ja kattoikkunoineen oli vaan käsittämättömän hieno. Samalla saa vaan ihmetellä, että millä ihmeellä siihen aikaan on saatu rakennettua jotain tuollaista.

Rooman suosituimmat nähtävyydet 11Rooman suosituimmat nähtävyydet 12Rooman suosituimmat nähtävyydet 13

Colosseum

Yksi suosituimmista nähtävyyksistä Roomassa on antiikin aikainen amfiteatteri Colosseum. Suosiota ei voinut olla huomaamatta, sillä jonot Colosseumiin olivat pitkät ja sen ympärillä oli jos jonkinlaista kaupustelijaa ja esiintyjää

Rooman suosituimmat nähtävyydet 14Rooman suosituimmat nähtävyydet 15Rooman suosituimmat nähtävyydet 16Rooman suosituimmat nähtävyydet 17

Espanjalaiset portaat

Toinen paikka, jossa seurasta ei ollut puutetta, olivat Espanjalaiset portaat. Niiden edustalta löytyi laivanmuotoinen suihkulähde. Suihkulähteitä muuten löytyy ihan joka aukiolta ja jos ei löydy, niin sitten siellä on patsas.

Rooman suosituimmat nähtävyydet 18
Rooman suosituimmat nähtävyydet 19
Patsas
Rooman suosituimmat nähtävyydet 20
Suihkulähde
Rooman suosituimmat nähtävyydet 21
Patsas
Rooman suosituimmat nähtävyydet 22
Suihkulähde.. no ei sentään, näissä sai täyttää vesipullon
Rooman suosituimmat nähtävyydet 23
Patsas
Rooman suosituimmat nähtävyydet 24
Suihkulähde

Fontana di Trevi

Valkoisena hohtava talon korkuinen suihkulähde oli kieltämättä upea! Jos haet turistiryysistä, niin täältä sitä löytyy roppakaupalla, kun kaikki muutkin ovat saapuneet ihailemaan juuri tätä huikean hienoa suihkulähdettä.

Rooman suosituimmat nähtävyydet 25Rooman suosituimmat nähtävyydet 26

Castel Sant’Angelo

Tähän mausoleumiin emme tutustuneet tarkemmin, mutta reittimme majapaikkaan vei joka ilta sinne johtavan kauniin sillan lähettyviltä. Esiintyviä artisteja oli runsaasti sillalla. Meidän suosikkimme oli muovikanistereista instrumenttinsa kasannut alla olevan kuvan rumpalipoika.

Rooman suosituimmat nähtävyydet 27Rooman suosituimmat nähtävyydet 28Rooman suosituimmat nähtävyydet 29Rooman suosituimmat nähtävyydet 30Rooman suosituimmat nähtävyydet 31Rooman suosituimmat nähtävyydet 32

Forum Romanum

Täällä oli monenlaisia kivenmöhkäleitä ihmeteltäväksi. Ikää käsittämättömän paljon ja osa niistä silti niin hienoja, että ymmärrys ei taas meinannut riittää. Roomassahan on jatkuvasti kaivauksia menossa ja rakennusprojektit seisovat, kun maan alta löytyy aina vaan uusia ja uusia säilytettäviä kohteita.

Rooman suosituimmat nähtävyydet 33Rooman suosituimmat nähtävyydet 34Rooman suosituimmat nähtävyydet 35Rooman suosituimmat nähtävyydet 36

Lähes jokaisessa Rooman oppaassa lukee, että Trasteveren kaupunginosassa voit kokea aitoa roomalaistunnelmaa. Ehkä niin on, mutta väitän, että kyllä se koko kaupunki on täynnä tunnelmaa. Kävimme kuitenkin myös Trasteveressa ja sieltä löytyi erittäin kauniita kirkkoja sekä mukavia pikkukatuja.

Rooman suosituimmat nähtävyydet 37Rooman suosituimmat nähtävyydet 38

Yksi hyytävimmistä vierailukohteistamme oli kapusiinimunkkien hautakammio, jota koristi 4000 munkin luurangot. Paikka oli kaikessa karmeudessaan hyvin kaunis ja koristeellinen. Valokuvaus tässä paikassa oli valitettavasti kiellettyä, mutta jotain esimakua saat Google-haulla “Cripta dei Frati Cappuccini”.

Rooman suosituimmat nähtävyydet 39Rooman suosituimmat nähtävyydet 40Rooman suosituimmat nähtävyydet 41

Käy lukemassa myös koiramaisen reissumme kirjoitus Bolognan viinitarhoilta.

Kurkkaa myös Milja Köpsin mainio opas Roomaan