Vuosittain Helsingissä järjestettävät matkamessut ovat niin matkailualan ammattilaisten, kuin myös bloggaajien näkökulmasta yksi vuoden parhaista tilaisuuksista verkottumiseen, matkakohteisiin tutustumiseen ja uusien yhteistyökuvioiden sopimiseen. Kun akkreditointi avautui marraskuun alkupuolella, mekin laitoimme hakemuksen sisään perusteluineen, miksi juuri meidät kannattaisi valita bloggaajapassien saajiksi. Yllätys olikin suuri, kun vastaus oli myöntävä ja saimme liput itsellemme sekä nipun ylimääräisiä lippuja arvottavaksi blogimme lukijoille.

Rantapallon luentoa kuuntelemassa

Bloggaajapassi oikeuttaa pääsyyn messuille myös ammattilaispäivänä, eli messuviikonloppua edeltävänä torstaina. Tällöin messuilla on rauhallista kierrellä ja hyvin aikaa tutustua näytteilleasettajiin. Me siirryimme messuille suoraan töistä torstaina ja ehdimme kierrellä hyvin kiinnostavimpien maiden kojut läpi.

Etelä-Korea kutsuu
Messutuliaisia kesällä Koreaan suuntaavalle perheenjäsenelle

 

Messutunnelmaa turkkilaisittain

Tapasimme myös muita bloggaajakollegoita, joiden kanssa oli mielenkiintoista vaihtaa kuulumisia. Tänä vuonna messuilla oli mukana yli 170 bloggaajaa. Osa heistä oli meidän tapaan vierailijoina, mutta moni oli myös edustustehtävissä osastoilla tai luennoimassa. Me vietimme paljon aikaa Rantapallo-stagella, jossa tapasimme niin vanhoja kuin uusia tuttavuuksia. Torstai-iltana suuntasimme messujen jälkeen matkabloggaajien varjobileisiin. Oli todella mukavaa saada tavata livenä ihmiset blogien takana, etenkin kun suurimman osan kanssa on tullut vaihdeltua virtuaalisesti kommentteja ristiin rastiin ensimmäisen blogivuotemme aikana.

Blogiyhteistyön salat

Perjantaina suunnistimme jälleen messuille töiden jälkeen. Tällä kertaa meillä oli tarkempi agenda ja kurvasimme suoraan meitä eniten kiinnostavien maiden kojuille hakemaan esitteitä ja karttoja tuleville reissuille. Kävimme kuuntelemassa Rantapallo-stagella bloggaajakollegoiden mielenkiintoisia luentoja mm. blogiyhteistyöstä. Saimme todella hyviä vinkkejä ja vahvistusta omille ajatuksille siitä, millaisia mahdollisuuksia blogiyhteistyö tuo tullessaan.

Kyrö Distillery
Janoisia messuvieraita palveli Kyrö Distillery
Kansainvälistä bloggaajayhteistyötä

Ilta jatkui muiden bloggaajien kanssa illallisen merkeissä ja loppuillaksi siirryimme NBE (Nordic Bloggers’ Experience) -porukan seuraan viettämään kansainvälistä iltaa Teurastamolle. Yksi illan kohokohdista oli ulkona esiintynyt trubaduuri. Täytyy muuten myöntää, että tämä taisi olla myös itselle ensimmäinen livekeikka ulkona muutamassa pakkasasteessa, ellei eräitä Suomen kesäfestivaaleja lasketa, joissa myös on saanut nautiskella musiikista toppatakki päällä.

Hyvin tarkenee
Janoa sammuttamaan

Taskuun jäi useita käyntikortteja, Facebookin sekä Instagramin kautta solmittiin uusia kontakteja ja mikä parasta, tapasimme livenä ihan huipputyyppejä!

Yhteiskuvassa Ne Tammelat & Satu Koo's Lifestyle
Kuva napattu Satu-Maarian Instagramista

Kiitos Matkamessut, että valitsitte meidät tänä vuonna bloggaajapassien saajiksi!

 

Matka Travel Fair