Magnum Helsinki pop up -jätskibaari avasi ovensa Vanhalla Ylioppilastalolla ensimmäistä kertaa kesällä 2013. Jäätelönhimoiset asiakkaat jonottivat pitkään ja kärsivällisesti päästäkseen tuunaamaan oman herkkujäätelönsä. Aluksi jätskibaari oli avoinna vain muutamia viikkoja, mutta aukiolo laajeni suosion myötä kattamaan kesäkuukaudet.

Viime vuonna sijaintia muutettiin Torikortteliin, mutta onneksi jätskibaari teki tänä vuonna paluun takaisin vakiopaikalleen Vanhalle Ylioppilastalolle. Jotenkin se Vanhan Ylioppilastalon juhlallinen miljöö vaan toimii paljon paremmin tähän tarkoitukseen.

Vanha Ylioppilastalo

Konseptin idea on yksinkertainen: voit valita Magnum-vaniljajäätelön kuorrutteeksi tummaa-, maito- tai valkosuklaata. Sen jälkeen tulee vaikein tehtävä eli päällysteiden valinta. Tarjolla on parikymmentä vaihtoehtoa, jotka vaihtelevat vuosittain. Tietyt kestosuosikit ovat pysyneet listalla saman tyylisinä alusta alkaen. Tarjolla on marja- ja hedelmäpäällysteitä, pähkinöitä sekä makeita ja suolaisia vaihtoehtoja. Myös eksoottisempia päällysteitä on ollut tarjolla aina kultahipuista siitepölyyn. Kannattaa kysyä viikon erikoiset listan ulkopuolelta.

Kun jäätelö on valmis, se tulee tietysti kuvata ja jakaa somessa hashtagilla #magnumhelsinki. Kuvaamiselle on varattu omat standit. Vielä juomat mukaan toiselta tiskiltä, jonka jälkeen täydellinen jäätelöhetki on valmis.

Herkulliset somisteet
Liukuhihnatyötä
Päällysteitä riittää jokaiseen makuun

 

Miltä kuuloistaisi valkosuklaakuorrutteinen jäätelö, jonka pinnalla mangoviipaleita, pistaasipähkinöitä ja chililastuja? Päälle vielä ripaus suklaakastiketta ja kaveriksi voit valita lasin kuohuvaa.

 

Rosee ja Magnum toimivat hyvin yhdessä
Ankkanen tietysti mukana

Vaihtoehtoja riittää ja jos valinnanvaikeus iskee, niin aina voi mennä uudelleen, sillä jätskibaari on avoinna tänä vuonna 11.8. saakka. Magnumin puutteessa ei tarvitse kärvistellä ulkomaillakaan, sillä näitä liikkeitä löytyy useasta eri kaupungista. Me osuimme sattumalta tällaiseen Kööpenhaminassa viime vuonna, kun paikallisen tavaratalon aulaan oli avattu jätskibaari.

Tärkeä valokuvaussessio
Ankkasen henkilökunnan Magnumit

Meidän kesäperinteisiin kuuluu käydä vähintään kerran vuodessa Magnum pop up -jätskibaarissa ystäväpariskunnan kanssa. Samalla voidaan vaihtaa kätevästi kuulumiset ja fiilistellä tulevista matkasuunnitelmista. Tänä vuonna tuunatut jäätelömme näyttävät tältä:

Nam nam
Pistaasipähkinät, minimarengit ja salted caramel helmet

 

Chilitoffee, kuivattu mustikka ja maitosuklaamantelikrokantti
Chilitoffee, kuivattu mustikka, maitosuklaamantelikrokantti

 

Runsaasti vaihtoehtoja
Valkosuklaapäällysteisessä Magnumissa on mansikkaa, inkivääriä ja chilitoffeeta. Suklaapäällysteisessä lakritsaa, chilitoffeeta ja suolaista toffeeta.