Yksi alkukesän suosituimmista kotimaan uutisista koski Littoistenjärveä, joka kirkastettiin kemikaalien avulla. Lopputulosta, turkoosia, poikkeuksellisen kirkasta järveä saimme ihastella useiden eri lehtiartikkeleiden ja videoiden kautta. Sittemmin järven vesi on jo alkanut samentumaan. Aika näyttää, millaisia seurauksia tai vaikutuksia kemiallisella käsittelyllä oli ja tehdäänkö sitä jatkossa enemmänkin.

Vietimme viikonlopun Kaarinassa ja saimme paikallisilta asukkailta vinkin, mihin järveä voi mennä ihastelemaan. Uteliaita kun olemme, niin pitihän tämäkin “luonnonihme” käydä toteamassa. Lyhyen visiittimme päämäärä oli Villakuja, jonka varrella oli hyvin pysäköintitilaa. Pääsimme autolla ihan rannan tuntumaan ja pienellä hiekkarannalla olikin muutamia perheitä viettämässä sunnuntaipäivää. Tässä kuvasatoa visiitiltämme.

Kävimme kohutulla Littoistenjärvellä 1Kävimme kohutulla Littoistenjärvellä 2Kävimme kohutulla Littoistenjärvellä 3Kävimme kohutulla Littoistenjärvellä 4Kävimme kohutulla Littoistenjärvellä 5Kävimme kohutulla Littoistenjärvellä 6
Kävimme kohutulla Littoistenjärvellä 7
Plutokin on nyt kastellut tassunsa tässä kuuluisassa järvessä