Helmikuun alussa vietetyn tiimipäivämme viettopaikaksi valikoitui tällä kertaa Nummenkylän Tonttulan tilalla sijaitseva Pois Tieltä! Safarit, johon meille oli varattu alkupäiväksi asiaohjelmaa ja loppupäiväksi oli luvassa vauhdikkaita aktiviteetteja. Kuljetuksemme lähti Helsingistä ja noin 40 minuutin kuluttua saavuimme maatalon pihaan, jossa näkyikin jo odottamassa rivi komeita Range Rovereita sekä muita moottoriajoneuvoja.

Maastoautosafarilla Lohjalla 1

Tilan nuori isäntä Paavo Hyrkkö toivotti meidät lämpimästi tervetulleeksi taloonsa, jossa oli todella kodikas, pullantuoksuinen tunnelma. Ystävälliset koirat tervehtivät tulijoita ja kissatkin kävivät tutustumassa meihin. Paavo kertoi lyhyesti tilan historiasta ja heidän toiminnastaan. He järjestävät kaikenlaisille ryhmille juuri heidän toiveidensa mukaisen tapahtuman ja myös valmiita vaihtoehtoja löytyy paljon heidän nettisivuiltaan.

Maastoautosafarilla Lohjalla 2Maastoautosafarilla Lohjalla 3

Meidän päivämme alkoi aamulla työosuudella, jonka jälkeen meille katettiin tupaan maittava lounas. Ruuan jälkeen oli aika siirtyä valitsemaan maastoautosafarille sopivia varusteita. Olimme varautuneet ulkoiluun sopivaan vaatetukseen, mutta paikan päältä löytyy myös valmiina kaikki ajamiseen tarvittavat varusteet niin kesä- kuin talvikeleillekin. Itse varustauduin omilla toppahousuilla, kengillä ja paidalla, mutta otin takin talon puolesta, ettei omaan takkiin jää bensankatkua.

Maastoautosafarilla Lohjalla 4

Varusteiden valinnan jälkeen siirryimme ulos autoille ja osa porukasta lähti ajelemaan mönkijöillä. Saimme lyhyen tietopaketin autoista sekä ohjelman sisällöstä. Autoihin liittyvän tekniikan päälle itselläni ei ole kovin syvää tuntemusta, mutta 3,5-litrainen V8-moottori kuulostivat ihan asiallisilta termeiltä, mitä tehokkaisiin autoihin tulee. Safarin kulku on kuvattu hyvin myös nettisivuilla ja kaikkiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin saatiin vastaukset.

Maastoautosafarilla Lohjalla 5

Aluksi harjoittelimme maatilan pihalla, jonka jälkeen siirryimme maastoon. Meidän autossa oli kaksi henkilöä, joten saimme kollegani kanssa molemmat hyvin ajoaikaa. Yhteensä meidän seurueessa oli kuusi autoa, joista ensimmäistä ajoi ohjaaja antaen jatkuvasti ohjeita radiopuhelimella. Lisäksi mukana oli mönkijällä toinen ohjaaja, joka varmisteli, että pääsimme etenemään turvallisesti.

Maastoautosafarilla Lohjalla 6

Safarireitti pujotteli keskellä metsää ja vaikka vauhti ei päätä huimannut, oli ajaminen hyvin jännittävää! Korkeuseroja, kiviä, kantoja ja puita väistellessä sai todella ajaa kieli keskellä suuta. Siinä ei paljon työasioita ehtinyt murehtia, sen verran paljon hommaan piti keskittyä. Autossa tuli muuten nopeasti tosi kuuma! Takit sai heittää saman tien pois ja laittaa lämmityksen pienemmälle. Pidimme useampia taukoja, joiden aikana oli mahdollista vaihtaa kuljettajaa.

Maastoautosafarilla Lohjalla 7Maastoautosafarilla Lohjalla 8

Tiimimme miespuoliset jäsenet ajoivat autoja hymyt korvissa ja itse taisin naispuolisista jäsenistä olla se, joka oli eniten pähkinöissään maastoajosta. Maastoautosafarilla on etua siitä, että auton hallinta on suunnilleen hanskassa. Automaattivaihteilla ajaminen oli helppoa ja radiopuhelimella ohjeistettiin aina sopivan vaihteen valinnasta.

Maastoautosafarilla Lohjalla 9

Onneksi kukaan ei ajanut päin puuta tai jäänyt jumiin metsään, joten palasimme 1,5 tunnin ajon jälkeen takaisin maatilalle, jossa meitä tervehti ralliautojen pärinä. Mönkijöillä ajanut tiimi oli jo hieman treenannut rallia ja nyt oli meidän vuoromme.

Maastoautosafarilla Lohjalla 10

Peltoautorallisprinttiin meille oli varattu kolme ralliautoa ja yksi Lari-niminen nelivetokirppu. Saimme päristellä autoilla vapaasti radalla ja itse testasin niin autoilua kuin kyydissäkin istumista molemmilla kulkuneuvoilla. Tosi vaikeaa valita, mikä oli kaikkein kivointa näistä, jokaisella oli kyllä hurjan jännää ajaa. Nelivetokirpun sekä ralliauton kyydissä oli myös todella hauskaa olla, kun puikoissa oli molemmilla kerroilla asiansa osaava kuski.

Maastoautosafarilla Lohjalla 11Maastoautosafarilla Lohjalla 12

Kaiken kaikkiaan päivä oli todella onnistunut, ohjelma oli täydellisesti räätälöity juuri meille. Paavo toimi erinomaisena isäntänä ja huolehti siitä, että meillä oli kaikki hyvin koko päivän ajan. Tätä voi ehdottomasti suositella tapahtumakohteena. Myös yksityishenkilöillä on mahdollisuus päästä testailemaan autoja keväisin ja syksyisin järjestettävillä ajopäivillä. Paavo päivittää Facebookiin lisätietoa ajopäivistä ja nettisivuilta löytyy kattava kuvaus tarjolla olevista palveluista.