Aloitan majoituspaikan etsinnän yleensä aina surffailulla Booking.comissa. Ajasta riippuen saatan etsiä myös majoituspaikkojen omilta nettisivuilta tietoa, mutta monesti päädyn tekemään varauksen Booking.comin kautta. Sieltä varaus onnistuu samalla prosessilla, varasitpa hotellia mistä päin maailmaa tahansa, muutos- ja peruutusmahdollisuudet ovat joustavat ja monesti myös maksu hoituu jo varauksen yhteydessä. Meillä molemmilla on tunnukset ko. sivustolle ja näin ollen kaikki tiedot löytyvät valmiina, eikä niitä tarvitse täyttää uudelleen jokaisen varauksen yhteydessä.

Tällä kertaa hakukriteereinä olivat; lemmikit salliva, keskustassa sijaitseva, kohtuuhintainen (50-100€/yö) majapaikka. Hakemilleni päiville tuli muutamia vaihtoehtoja, jotka järjestin vielä asiakkaiden kokemuksien mukaan paremmuusjärjestykseen. Valintani osui viisi tähteä ja 9,3/10 arvosanaksi saaneeseen Sauna Apartment -huoneistoon, joka sijaitsi aivan Jyväskylän keskustassa, kävelykadun tuntumassa ja Kirkkopuiston vieressä. Hinta meidän varaamalle ma-ti väliselle yölle oli 88 euroa. Tämä oli täydellinen ratkaisu kahden päivän roadtrippimme majoituspaikaksi.

Saimme varauksen yhteydessä puhelinnumeron ja ohjeet soittaa siihen, kun olemme lähellä. Meitä tulikin vastaan ystävällinen mies, joka hieman yllättyi mukana olleesta koirastamme. Tätä tietoa Booking.com ei kuulemma ollut välittänyt heille, vaikka olimme sen lisätiedoissa maininneet. Onneksi asia ei ollut ongelma ja olimme jo etukäteen varmistaneet huoneiston ehdoista, että lemmikit ovat sallittuja.

Kommentit jo itsessään lupasivat hyvää, eivätkä kuvatkaan olleet hullumpia, mutta silti yllätyimme erittäin iloisesti kun saavuimme huoneistoon. Asunto sijaitsi hiljaisen rapun ylimmässä kerroksessa. Ensivaikutelma oli, että asunto on erittäin siisti ja kodikas.

Luulen, että koiramme suuri koko (60kg) sai huoneiston omistajan hieman mietteliääksi, että missähän kunnossa kämppä on meidän jäljiltä. Onneksi itse tiedämme, että Pluto on mitä kiltein ja huomaamattomin matkaseuralainen sisätiloissa ja sen voi huoletta viedä melkein minne tahansa.

Saimme nopean infon asunnon laitteisiin liittyen sekä avaimet ja ohjeet, mihin ne voi jättää kun olemme lähdössä. Ilta menikin ulkoilun lisäksi huoneiston hauskoja yksityiskohtia ihmetellessä. Erityisesti kattolampuista pidin paljon, etenkin kun ne näyttivät kameran linssin ja ikkunan kautta vielä jännittävämmiltä. Useat koriste-esineet, lehdet, pelit ja muut yksityiskohdat tekivät tästä huoneistosta todella kodikkaan. Illalla laitoimme vielä saunan päälle ja nautimme hyvistä löylyistä ennen nukahtamista pehmeisiin vuoteisiin.

Aamulla saimme ihastella kauniita maisemia yli Jyväskylän ja totesimme samalla, että vaikka alhaalla menee paljon liikennettä, ei kattohuoneistoon kuulunut juuri mitään ääniä. Jos siis kaipaat lepoa ja rauhaa Jyväskylän keskustasta, niin tsekkaa myös tämä vaihtoehto. Löytyy muuten myös Airbnb:n kautta.

Mielenkiintoisten yksityiskohtien kattohuoneisto Jyväskylässä 14 Mielenkiintoisten yksityiskohtien kattohuoneisto Jyväskylässä 15 Mielenkiintoisten yksityiskohtien kattohuoneisto Jyväskylässä 16