Seikkailupelien suosio on kasvanut vuosi vuodelta ja ainakin Helsingin alueelle on tullut runsaasti pakopelihuoneita tarjoavia yrityksiä. Olen Ilkan ja ystävieni kanssa kahlannut pakopelihuoneita hyvän määrän ja ne ovat kieltämättä tiettyyn pisteeseen asti aika koukuttavia.

Perusidea kaikissa on suunnilleen sama: sinut ja ystäväsi suljetaan huoneeseen, josta on tunti aikaa selvitä ulos erilaisia tehtäviä ratkomalla. Vastassa voi olla arvoituksia, numerolukkoja, laskutehtäviä tai melkeinpä mitä vaan piilohuoneista lähtien. Kun eteen tuli mahdollisuus kokeilla vastaavaa konseptia ulkona metsässä, tartuin empimättä tilaisuuteen.

Tyyni KaitlampiNuotion äärellä

Elämystorpan opas Jyrki odotteli meitä reppujen kanssa ennalta sovitussa tapaamispaikassa Vihdissä, Nuuksion kansallispuiston luoteisosassa. Meitä odotti jännittävä tehtävä, jonka kuvaus oli seuraavanlainen (lainattu Elämystorpan nettisivuilta):

“Salaperäinen virus levittää kammottavaa tautia suomalaisten keskellä. Ryhmänne on päässyt pakenemaan ja piilottelee läheisessä metsässä. Löydättekö keinon selvitä turvaan? Pelastatteko koko Suomen? Varusteinanne on metsästä löytämänne reppu ja puhelin, jonka akku hiipuu. Löytyykö parannus mysteeriseen tautiin juuri Suomen luonnosta? Voisiko kaavan löytymiseen auttaa tieto ikiaikaisista alkuaineista: maasta, ilmasta, tulesta ja vedestä?”

SelviytymisreputSuomalaista metsämaisemaa

Laitoimme reput selkään ja lähdimme kiipeämään kallioisen metsän rinnettä ylös kohti reitin aloituspistettä. Karttana toimi iPad ja sen kautta saimme ohjeita, mitä seuraavaksi tulisi tehdä. GPS-paikannin kertoi meille kun olimme saapunet oikeaan paikkaan metsässä. Reitillä oli paljon kysymyksiä, joihin oikein vastaamalla sai apua loppuratkaisua varten. Lisäksi reppuun oli kätketty välineitä, joita tarvittiin osaan tehtävistä.

Nuuksion metsämaisemiaPako Metsästä käynnissäKelopuu

Löysimme viime hetkellä keinon selvitä turvaan ja selvitimme radan kunnialla läpi annetussa ajassa. Peli tempaisi hyvin mukaansa ja oli hauskaa suorittaa tehtäviä ulkona, etenkin kun myös sää oli mitä parhain.

Seuraavaa Elämystorpan seikkailupeliä kehitellään parhaillaan ja se tulee sijoittumaan Suomenlinnaan, pysy kuulolla!

Kaitlampi

Jos olet suunnittelemassa viikonloppua Nuuksion suunnalla perheen, kaveri- tai työporukan kesken, niin tällainen seikkailupeli on oivallinen vaihtoehto ohjelmistoon. Samalta suunnalta löytyvät Hawkhillin tyylikkäät mökit ja huvilat Kaitlammen rannalta.

Upea huvila metsän keskelläHawkhillin mökkejä ja huviloita