Suomen kauniista kesäkaupungeista Savonlinna on jäänyt tyystin käymättä, joten kun kaverilta tuli viesti, että tarjolla olisi oopperaliput ja majoituskin valmiina, oli vastaus pidempiä miettimättä kyllä! Savonlinnaan ajaa Helsingistä nelisen tuntia ja Juvalta eteenpäin maisemat vaan kaunistuvat. Kuukauden kestävät oopperajuhlat tuovat kaupunkiin tuhansia kävijöitä, joista paikalliset yrittäjät hyötyvät monin tavoin. Ooppera itsessään oli niin upea elämys, että se ansaitsee oman blogiartikkelinsa.

Vuorokauden mittaisella reissulla ehdimme kuitenkin tutustua pikaisesti Savonlinnan keskeisiin nähtävyyksiin Olavinlinnan lisäksi.

Kauppatori

Torien kiertely on aina mukavaa, oli kaupunki tai maa mikä hyvänsä. Tosin en muista missään muualla olleen niin lupsakkaa väkeä torimyyjinä. Juttua riitti jokaisella kojulla, johon pysähdyimme ihastelemaan myynnissä olevia tuotteita. Onneksi EasyParkia pystyi säätämään kännykällä, ettei parkkiaika mene umpeen, kun hyviä keskusteluita ei passannut lopettaa kesken.

Ihania käsitöitä myynnissä
Muikkuja löytyy täältä
Muikkuannos
Lohiannos
Kokeile ainakin: Torikahvilan mustikkalörtsyjä sekä Kalastajan Kojun muikkuja

 

Saimaan risteily

Kauppatorin kupeessa oli useampia risteilijöitä ja meidän valintamme osui Lake Seal -nimiseen alukseen, joka tekee tunnin mittaisia risteilyitä useita kertoja päivässä Savonlinnan edustalla. Tämä sopi loistavasti aikatauluumme ja saimme tilaisuuden nähdä Olavinlinnan Saimaalta käsin joka puolelta.

Lauantaiaamun ensimmäisellä risteilyllä oli meidän lisäksemme vain yksi pariskunta, joten laivan emäntä kävi kertomassa meille, että olemme tervetulleita myös ohjaamoon. Yleensä sinne pääsevät lapset. Tämä olikin erittäin mukava bonus ja saimme nauttia maisemista aitiopaikoilta kuunnellen samalla mielenkiintoisia tarinoita kaupungista.

Ohjaamovierailulla

Kylmä kossu kaunistaa?

Kävi ilmi, että tämä ihana emäntä on rakentanut laivan yhdessä miehensä kanssa heidän kotipihallaan. Ommellut kaikki verhot ja penkinpäälliset aivan itse, ihan mieletöntä! Heidän yrityksellään on kaksi laivaa, M/S Lake Star ja M/S Lake Seal, joista ensimmäisellä voi myös yöpyä. Seuraavana iltana olisi ollut ilotulitusristeily, joka järjestetään Pyhän Olavin päivän kunniaksi. Kaikenlaiset tilaus- ja teemaristeilyt onnistuvat myös heidän kauttaan. Lämmin suositus tälle!

Upea M/S Lake Seal
Laivan sisätilat

 

 

Kahvila Saima

Tämä viihtyisä kahvila sijaitsee kävelyetäisyydellä Olavinlinnasta ja toimii myös ravintolana sekä hotellina. Oopperailtoina kahvila palvelee asiakkaita vähintään 23.30:een ja ketään ei hätistelty pois vielä tuolloinkaan. Vanhassa puutalokorttelissa sijaitseva paikka on mainio pienen tai vähän isommankin purtavan nauttimiseen. Sisäpihalta löytyi myös ihastuttava terassi. Tämä olisi täydellinen majapaikka oopperavieraalle, joten majoituksen varaamisen kanssa kannattaa olla ajoissa liikenteessä.

Cafe Saima
Makoisa lohipiirakka iltapalaksi

Kartanohostelli AnnaCatharina

Yövyimme kartanohostelli AnnaCatharinassa, joka on yli satavuotisen historiansa aikana toiminut myös mielisairaalana, lastenkotina sekä vanhustentalona. Matkaa Savonlinnan keskustasta tänne oli reilut 20 kilometriä, joten auto on välttämätön kulkuväline. Yöpymisen hinta kahdelta hengeltä oli 72 euroa, joka sisälsi aamupalan. Yhteiset suihku- ja wc-tilat olivat siistit ja kartanon sijainti oli erittäin rauhallinen.

Yöpaikkamme
Majoitus yhdeksi yöksi
Aamupalalukemista
Aamiaispöydistä löytyi mielenkiintoista tietoa paikan historiasta

Savonlinna on upea kesäkaupunki ja sen parasta antia ovat ihanat ihmiset. Olen iloinen, että pääsin vihdoinkin toteuttamaan vierailun täällä, vaikka se olikin hyvin pikainen. Ensi kerralla pidempään!

 

Lue myös