Kaupallinen yhteistyö: Bikester.fi

EDIT: 17.11.2023 Lue tämä uutinen, ennen kuin tilaat mitään Bikesterista

Marraskuu oli meille tänä vuonna jo kahdeksas pyöräilykuukausi ja kilometrejä meillä on yhteensä takana yli 5000. Pimenevät illat ovat hieman rajoittaneet pyöräilyämme, sillä meillä ei ole aiemmin ollut kunnollisia varusteita turvalliseen pyöräilyyn hämärässä tai pimeässä.

Valitsimme pyöräilyyn erikoistuneen Bikesterin verkkokaupasta viisi varustetta, joiden ansiosta näymme niin muille kanssaliikkujille kuin autoilijoillekin pimeällä pyöräillessämme.

Valitsimme tuotteet verkkokaupasta ja ensimmäinen toimitus odotti meitä lähimmässä postin noutopisteessä jo muutamassa päivässä ja toinenkin tilaus tuli perille viikon sisällä.

Sigma Sport takavalo polkupyörään

Valot

Katri valitsi Bikesterin runsaasta valovalikoimasta USB-ladattavan, roiskeen ja veden kestävän Sigma Sport Aura/Infinity -LED-valosarjan, jossa on helposti kiinnitettävät ja irrotettavat kirkas etuvalo ja punainen takavalo. Valosarja oli latauksen jälkeen heti valmis käyttöön ja kiinnitys sujui helposti silikonisen, säädettävän lenkin avulla tankoon sekä satulan varteen.

Sigma Sport ajovalo polkupyörään

Lampussa oli kolme eri kirkkaustasoa ja kun ajoimme täysin pimeässä valon kantama tuntui todella pitkältä ja se yltääkin jopa 70 metriin. Reitillä, jossa katuvalot auttoivat näkyvyydessä, pystyi lamppua säätämään himmeämmälle helposti kaksoisnapauttamalla ja muuttamaan kallistuskulmaa, ettei se häikäise vastaantulevia.

Sigma Sport pyörän ajovalo käytössä

Etuvalon akku kesti helposti lataamatta kaksi pyörälenkkiä ja sille luvataan 10 tuntia käyttöaikaa. Lampusta löytyi myös merkkivalo, joka muuttui punaiselle, kun akkua oli jäljellä enää 30 %. Takavalo kestää jopa 16 tuntia ja kantamaa löytyy 500 metriin asti.

Ilkka valitsi Trelock-valosetin huolellisesti Bikesterin valikoimista. Erilaisia lamppuja ja settejä löytyy miltei tyrmäävä määrä. Valintaan vaikuttivat erityisesti lampun tehokkuus ja helppo kiinnitettävyys. Koukuttavia lisäominaisuuksia olivat myös automaattinen kirkkaudensäätö sekä akun varauksen näyttävä numeronäyttö. Näiden jälkeen lopullisen niitin valintaan toi lampun persoonallinen ulkonäkö.

Trelock ajovalo polkupyörään

Asennuksen ja koeajojen jälkeen Ilkka on ollut valosarjaan oikein tyytyväinen. Lampun kiinnitys oli luvatusti helppo. Lamppu oli todella tehokas ja valokeila mukavan muotoinen. Lamppu valaisi kirkkaasti leveän kaistan valoalueen yläpäässä ja hieman himmeämmin sieltä aivan pyörän eteen. Valaistu alue päättyi kuin leikaten kirkkaan alueen etureunaan, joten voisi arvella ettei lamppu vahingossa häikäise vastaantulijaa, jos se vain on suunnattu oikein.

Trelock LS 600 I-GO Vector 60 pyörän ajovalo käytössä

Lampun kirkkautta säädettiin virtanapista napsauttamalla. Kirkkausasetuksia löytyi kolme kiinteää, sekä neljäs automaattinen joka säätää kirkkautta ympäröivän valaistuksen mukaan. Numeronäyttö näyttää aina miten pitkäksi aikaa akussa riittää tehoa valitulla asetuksella.

Valosarjaan sisältyi silikonisella kiinnityslenkillä varustettu punainen takavalo. Molemmat lamput voi ladata USB-johdolla. Kirkkaimmalla asetuksella etuvalossa riittää akkua noin 5 tunnin pyöräilyyn.

Kaiken kaikkiaan tämä valosarja ylitti odotukset kirkkaasti!

Heijastavat liivit

Takin päälle puettavat heijastinliivit ovat helppo ja turvallinen tapa lisätä näkyvyyttä pyöräillessä. Katrin valinta olivat hopeiset, heijastavat Wowow Nova Jacket FR -liivit, jotka puetaan pään yli ja koko säädetään oikeaksi sivuilla olevilla tarroilla.

Katrin tilaama koko L oli sopiva takin päälle ja kannattaakin huomioida tilatessa, että alle mahtuu tarvittavat vaatekerrat säästä riippuen. Säätövaraa löytyy kyllä myös hieman tarrakiinnityksen ansiosta ja liivi mahtui juuri ja juuri myös normaalisti XL-kokoa käyttävän Ilkan päälle.

Heijastavat varusteet pimeään pyöräilyyn

Ajohansikkaat

Heijastavat ColdShield-pyöräilyhanskat osoittautuivat nerokkaaksi ideaksi kun lähdimme ensimmäistä kertaa kokeilemaan varusteita. Käsillä tehtävät kääntymismerkit näkyvät takana tulevalle todella hyvin. Kaikki heijastava pinta tosin on käden selkäpuolella, joten vastaantulijoille käsimerkit eivät näy ainakaan yhtä hyvin.

Coldshield heijastavat käsineet pyöräilyyn

Käsineet olivat paksummat ja lämpimämmät kuin olimme osanneet odottaa. Niillä tarkeni hyvin ajella vaikka mittari alkoi painua lähelle nollaa. Pakkasen puolelle mentäessä alkaa jo tulla pyöräilyyn muitakin haasteita kuin pelkkä pimeys ja kylmyys, joten olemme ainakin toistaiseksi jättäneet liukkaan kelin pyöräilyn väliin.

Käsineissä on myös kosketusnäytön käyttöä varten pinnoitus etusormelle ja peukalolle molemmissa käsissä. Ainakin iPhonen käyttö käsineet kädessä osoittautui aika hankalaksi, sillä kosketuspinnoitus toimi vähän satunnaisesti.

Coldshield ajohanskat

Pinnaheijastimet

Meidän 28-tuumaisten pyörien renkaissa oli 32 pinnaa per rengas, eli yhdessä pyörässä oli yhteensä 64 pinnaa (kannattaa tarkistaa, mikäli omassa pyörässä eri määrä).

Tilasimme Cube RFR -pinnaheijastinpakkauksen, jossa oli yhteensä 72 kpl 8 cm pituisia pinnaheijastimia.

Pinnaheijastimet polkupyörässä

Laitoimme Katrin pyörään heijastimia joka toiseen pinnaan ja saimme sillä todella näyttävät heijastinefektit pyörään. Ilkan pyörässä oli jo ennestään heijastava takarengas (joita löytyy muuten myös Bikesterin valikoimasta, joten hän teki hieman erilaisen asennuksen omaan pyöräänsä.

Pinnaheijastimet ja heijastava takapyörä polkupyörässä

Pinnaheijastimilla saa niiden helpon asennettavuuden ansiosta nopeasti lisänäkyvyyttä. Niillä voi myös leikitellä ja tehdä oman fiiliksen mukaan erilaisia kuvioita renkaisiin. Heijastimet pysyvät napakasti paikallaan asennuksen jälkeen ja ne tarjoavat 360-näkyvyyden joka suuntaan. 

Pinnaheijastimet eri kokoisissa paketeissa sekä muut vaihtoehdot pyörään kiinnitettäviin heijastimiin löydät Bikesterin sivuilta.

Heijastava kypäräsuojus

Wowow heijastava kypärähuppu

Hopeisella heijastavalla Wowow Corsa FR -kypäräsuojuksella voi hyödyntää helposti kypärän pinta-alan ja saada reilusti lisää näkyvyyttä pimeällä joka suuntaan. Kypäräsuojus tarjoaa hyvän näkyvyytensä lisäksi myös suojaa tuulelta ja hylkii vettä. Joustavuutensa ansiosta se sopii erilaisiin kypäriin ja sitä voi säätää kiristysnyörin avulla.

Kypäräsuoja näkyy autoilijoille jopa 150 metrin päähän ja pyörälenkeillä huomasimme, että erityisesti rekka- ja kuorma-autot antoivat todella hyvin tilaa suojateillä. Materiaali on joustavaa polyesteriä ja kypäräsuojan voi tarpeen tullen huuhdella tai pestä käsin. Kypäräsuojusten valikoimasta löytyy myös keltaisia, punaisia ja mustia vaihtoehtoja eri kokoisiin kypäriin ja eri käyttötilanteisiin.

Lopuksi

Hämärän ja pimeän ajan ulkoilussa on tärkeää sekä näkeminen, että näkyvyys. Erityisesti autoillessa ja pyöräillessä muiden tiellä liikkujien näkeminen on tärkeää, koska vauhti voi olla kova ja reagointiaika lyhyt. Kävellessä tärkeintä on omasta näkyvyydestä huolehtiminen.

Bikesterin varusteista ainakin heijastusliivit ja -käsineet sopivat erittäin hyvin myös muuhun ulkoiluun.

Alla kuvasarja heijastavista tuotteista eri etäisyyksillä auton valokeilassa pilkkopimeällä tiellä. Heijastinliivin luvataan näkyvän jopa 150 metrin päähän ja kun tähän yhdistetään heijastava kypäräsuojus, käsineet sekä pinnaheijastimet, on näkyvyys taattu erinomaisesti.

Pimeä pyöräily - pyörä auton ajovaloissa
Pimeä pyöräily - pyörä auton ajovaloissa
Pinnaheijastin, kypäräheijastin, heijasinhansikkaat ja heijastinliivi

Lue myös

Välineitä ja vinkkejä pyöräilyyn