Runsas vuosi on kulunut siitä, kun hankimme N26-pankin kortit ja kirjoitimme asiasta blogiimme. Apple Pay on ollut ahkerassa käytössä niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Apple Pay on nerokas, ainakin omaa elämänlaatuani merkittävästi parantava maksutapa!

Vuoden aikana N26:een on tullut hiljaksiin joitakin uusia ominaisuuksia, vaikka pankki tuntuukin panostaneen applikaatiota ja sen ominaisuuksia enemmän uusien maiden valloittamiseen. Ymmärrettävää – pankkitoimintaan liittyvät lait lienevät aika kiemuraisia kaikkialla.

Edellisten artikkeliemme kirjoittamisen jälkeen on myös tilin avausprosessi muuttunut. Videotunnistusta ei ilmeisesti enää käytetä kuin epäselvissä tapauksissa. Tarvittavista dokumenteista otetaan kuvat, ja jos niistä pystytään tunnistus riittävällä varmuudella tekemään, tämä riittää. Koska meillä molemmilla on ollut N26 käytössä jo hyvän aikaa, meillä ei tästä prosessista ole valitettavasti kuin toisen käden tietoa.

Uudet ominaisuudet

Suurin osa applikaation uudistuksista on ollut käyttäjän kannalta lähinnä kosmeettisia tai nopeuden parantamista. Elokuussa 2018 esiteltiin kuitenkin hieno uusi ominaisuus nimeltä Spaces. Spaces sisältää näkymän N26 pankkitiliin ja sen saldoon, jonka lisäksi on mahdollista luoda kaksi virtuaalista tiliä. Maksullisten Black ja Metal -korttien haltijoiden on mahdollista luoda 10 virtuaalitiliä.

N26 Spaces

Tilejä voi vapaasti poistaa, luoda, nimetä ja käyttää mihin tarkoitukseen keksii haluta. Rahaa voi siirtää reaaliaikaisesti tiliensä välillä, mutta ainoastaan alkuperäinen N26-tili on liitetty maksukorttiin ja IBAN-tilinumeroon. Virtuaalitilit ovat siis olemassa ainoastaan käyttäjälle itselleen. Itse käytän tätä ominaisuutta siihen, että siirrettyäni rahaa N26-tililleni, siirrän siitä suurimman osan Jemma-tilille. Sieltä on nopea siirtää lisää rahaa varsinaiselle käyttötilille, kun saldo alkaa huveta. Jos kortti varastettaisiin tai sieltä muuten onnistuttaisiin siirtämään rahaa luvatta pois, ei Jemmassa oleviin rahoihin päästäisi käsiksi.

Älykäs pankkiautomaattihaku

Eräs hyödyllinen ominaisuus, josta olen unohtanut kertoa, vaikka se on ollut applikaatiossa olemassa alusta saakka, on pankkiautomaattihaku. Applikaatiossa on karttasovellus, josta voi etsiä lähimmät pankkiautomaatit. Varsinkin ulkomailla automaattien löytäminen on välillä todella hankalaa. Joskus ne on sijoitettu paikkoihin, joista niitä ei osaa lähteä edes etsimään, kuten kauppojen tai kioskien sisään. Yleensä ne vähintään ovat aivan eri näköisiä kuin Suomessa. Joskus automaatteja vain on sijoitettu niin harvaan, että on hyötyä tarkistaa kartalta mihin suuntaan kannattaa lähteä.

N26 pankkiautomaattihaku ATM

Kortti halkesi kahtia kesken reissun

Keväällä Monacon Formulareissun kynnyksellä – itseasiassa lentokoneen penkissä istuessani ja lompakkoa taskusta kaivaessani, N26-kortti meni rikki. Kortti ilmeisesti taittui ja halkesi pituussuunnassa magneettijuovan yläpuolelta koko matkalta. Reissurahat oli tietysti isoksi osaksi siirretty jo etukäteen N26:lle ja niiden siirtäminen takaisin ei onnistuisi viikonlopun aikana. Onni onnettomuudessa oli, että käytännössä koko reissu oli jo etukäteen maksettu. Muutamat pikkuostokset sai helposti hoidettua edelleen N26:lla Apple Payn kautta.

Kotiinpaluun jälkeen sainkin testata N26:n uuden kortin tilaamisen toimivuuden. Kortin uusiminen onnistui helposti applikaation kautta. Vanha kortti meni heti kiinni, mistä syystä en pannut uutta korttia tilaukseen vielä saman tien vanhan hajottua – Halusinhan voida edelleen maksaa sillä, vaikkakin Apple Payn kautta. Uusi kortti saapui postitse noin viikon kuluessa, jonka jälkeen se piti rekisteröidä applikaatioon ja Apple Payhyn. Tämän jälkeen kortti lähti toimimaan normaaliin tapaan. Pin-koodin kävin resetoimassa automaatilla, kuten jo aiemmassa postauksessa kerroin olevan tarpeen. Kortin uusimisesta veloitettiin 6€ suoraan N26-tililtä.

Muita maksutapoja

N26:n käyttö on hieman vähentynyt viime aikoina. Hankimme korttipakkaamme vielä American Express -kortit, jotka pystyy myös liittämään Apple Payhyn. Harmillista, että Suomessa Amexin lähimaksu ei jostain syystä toimi kovinkaan hyvin. Amex ylipäätään ei toimi Suomessa aivan kaikkialla. Verkko-ostokset sensijaan usein onnistuvat Amexilla, sen saa liitettyä Paypaliin ja sitä kautta suurin osa lopuistakin verkkokaupoista on käytettävissä. Pienen asiakaspalvelun kanssa käydyn selvittelyn jälkeen Amexin sai liitettyä K-plussakortin kanssa myös Neste-äppiin.

N26 Platinum Amex

Kiinnostuitko?

Aikoinaan, kun kirjoitimme nämä artikkelit, N26 maksoi sekä uudelle asiakkaalleen, että suosittelijalle, molemmille 15 € palkkion. Nykyään uusi tilinhaltija ei valitettavasti enää saa mitään. Suosittelijalle N26 maksaa 5€ korvauksen. Sen takia ei suurta vaivaa kannata kenenkään nähdä, mutta olemme toki iloisia, jos haluat meitä tällä tavoin kiittää.

Yksi syksyn 2018 uudistuksista oli se, että vanhat kutsulinkit poistettiin ja tilalle tuli kutsukoodi, joka annetaan rekisteröitymisen yhteydessä. N26 vaikuttaa ajoittain hieman muuttavan maksuperusteitaan palkkiolle. Tuoreimman tiedon mukaan bonus maksetaan, kun uudella kortilla on tehty vähintään 15€ arvoinen ostos. Kiitokset lukijallemme, TT:lle tilannepäivityksestä! Uudistuksen yhteydessä vanha laskuri nollattiin, mutta voin vahvistaa että N26 on pitänyt lupauksensa tältäkin osin. Huomasin juuri, että uudelle tilin avaajalle ei valitettavasti enää makseta lainkaan palkkiota. Oman kutsukoodini voit nähdä alla olevasta kuvasta. Voit käyttää sitä vapaasti, eikä minulta tarvitse enää pyytää erikseen kutsua.

N26

Lue myös ensimmäinen N26 artikkelimme:

N26 – Uudenlainen mobiilipankki ja ilmainen debit Mastercard

sekä kokemuksia N26-pankista

Kokemuksia N26-pankista sen MasterCardista ja Apple Pay:stä