Toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Doerzin kanssa.

Olemme jo parin vuoden ajan kuvanneet matkoillamme 360-videoita tueksi kotisohvalta nautittuun virtuaaliseen reissuelämykseen. Erilaiset härvelit ja teknologiat kiinnostavat meitä kovasti ja niiden tuomat mahdollisuudet matkailun saralla ovat innostaneet meitä syventymään aiheeseen yhä enemmän. Virtuaalimatkailu on lähellä sydäntämme.

Siksi olikin suorastaan kihelmöivän jännittävää saada mahdollisuus tutustua suomalaisen Doerzin virtuaalisiin live-elämyksiin yhteistyön merkeissä!

Me testasimme

Yhteistyön kautta pääsimme kokeilemaan kahta toivomaamme live-elämystä. Huolellisen harkinnan ja keskustelun jälkeen päädyimme puolituntiseen videopuheluun Doerzin perustajan, Tomin kanssa. Toisena elämyksenä valitsimme Tonin vetämän kaksituntisen rikostarinakierroksen entisessä pääkaupungissamme Turussa.

Turku Aurajoki

Hengaa matkailualan startupin perustajan kanssa

Doerz vaikutti kiinnostavalta konseptilta, joten kun huomasimme live-elämysten valikoimassa mahdollisuuden jututtaa start-upin perustajaa Tomia, varasimme heti seuraavan vapaan ajan hänelle.

Tilausvahvistus tuli meilitse ja sen jälkeen saimme vielä toisen viestin, jossa oli linkki tapaamiseemme. Avasimme videoyhteyden tietokoneella Zoomin kautta ja pian olimmekin juttusilla Tomi Turussa ja me Helsingissä.

Puoli tuntia hurahti tosi nopeasti Tomin innostavassa seurassa ja juttua olisi riittänyt pidemmäksikin aikaa. Oli mielenkiintoista kuulla lisää Doerzista ja juttelimme paljon myös yleisesti matkailusta sekä matkabloggailusta.

Tomin kanssa juttelu oli tosi vapaamuotoista ja voisimme kuvitella, että jokainen juttutuokio on osallistujiensa näköinen.

Synkkiä tarinoita Turusta Online

Turku on Suomen vanhin kaupunki. Ei siis liene yllätys, että sen historiaan mahtuu mittava määrä murhaajia, kummittelevia aaveita ja muita mysteereitä. Turku on meille päällisin puolin tuttu kaupunki, mutta kovin syvällisesti emme ole siihen kumpikaan päässeet tutustumaan. Tämän virtuaalisen kaupunkikierroksen jälkeen molemmilla varmasti heräsi kiinnostus päästä tutkimaan Turkua uudelleen, aivan erilaisin silmin!

Tapasimme virtuaalioppaamme Tonin Turun pääkirjaston kulmalla. Lyhyesti tutustuttuamme, Toni alkoi kertoa läheisten rakennusten ja kortteleiden menneisyydestä. Ohjelma jatkui tämän kaavan mukaan, toinen toistaan hyytävämpien rikosjuttujen ja kummitustarinoiden höystämänä. Seuraavien kahden tunnin ajan saimme istua kotisohvalla Tonin kiivetessä usealle Turun seitsemästä kukkulasta.

Doerz Toni Turku synkkiä tarinoita

Korkeammilta paikoilta näköalat Turun yli olivat hyvät. Saimme ihailla ruudun välityksellä hieman niitäkin, mutta näiden näkymien kokeminen omin silmin oli yksi niistä seikoista, joka jäi kutkuttamaan. Välillä laskeuduimme alas, voidaksemme antaa Tonin taas kiivetä meidät seuraavalle mäelle. Saimme ylittää myös Aurajoen, ja aivan pyytämättä ja yllättäen meille kerrottiin myös kumpi puoli on “tois” ja kumpi “täl”. Viimein sain vastauksen kysymykseen, jota en ole kehdannut edes aikoihin enää esittää!

Kaiken kaikkiaan Turun kierros oli hieno kokemus! Kahden tunnin elämykseen sisältyi useita pysähdyksiä, joissa jokaisessa oli oma noin 10 minuutin mittainen mysteerijuttu. Reitti oli selvästi suunniteltu hyvin, sillä siirtymät olivat lyhyitä ja niidenkin ajan juttua ja kerrottavaa riitti kaiken aikaa. Kierroksen aikana virisi haave olla itse fyysisesti paikalla mäkiä kiipeämässä ja maisemia näkemässä.

Ehkä tämä kertoo siitä, että Turku on kaunis kaupunki ja tarinat olisi ollut mukava päästä kokemaan oikeasti paikan päällä. Virtuaalinen vaihtoehto on kuitenkin oikein hyvä, varsinkin jos etäisyyden tai muun syyn vuoksi ei voi päästä itse paikan päälle. Tai kuten meidän tapauksessamme, herättämään kiinnostus tulla tutustumaan Turkuun, ja ehkäpä osallistumaan samalle kierrokselle vielä aivan livenä!

Fiilikset kokemuksista

Doerz-elämysten selaaminen oli todella helppoa heidän nettisivujensa kautta. Elämyksiä löytyi niin suomen kuin englanninkin kielellä. Jokainen elämys oli selkeästi esitelty ja hinnoiteltu. Vapaana olevat ajat ja paikat näkyvät myös tai vaihtoehtoisesti elämyksen voi buukata itselleen parhaaseen ajankohtaan.

Tilaaminen sujui helppokäyttöisen lomakkeen kautta, jonne syötettiin oma nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Maksutapoina toimivat yleisimmät luottokortit sekä verkkopankki. Tilauksen jälkeen sähköpostiin tuli toimitusvahvistus ja puhelimeen tekstiviesti vielä vuorokautta ennen tapaamista. Tapaamisen jälkeen sai antaa palautetta, joka näkyy myös muille doerzilaisille.

Vaikka kohtaamisemme niin Tomin kuin Tonin kanssa tapahtui verkon yli, oli se silti hyvin henkilökohtaista ja juuri meille sillä hetkellä kohdennettua. Elämyksiin voi osallistua esittäjästä riippuen tietty määrä ihmisiä ja tämä on hieno tilaisuus päästä tutustumaan uusiin ihmisiin pienellä rahalla ja vaivalla.

Elämystuottajaksi?

Onko sinulla jokin erityistaito tai intohimo, tai tiedätkö jonkin kiehtovan paikan, jota haluaisit esitellä? Doerz ottaa vastaan uusia elämystuottajia joukkoonsa. Ei kannata pitää kynttiläänsä vakan alla, vaan astua ylpeästi kaapista valokeilaan ja muuttaa piilevät kyvyt ansioiksi!

Turku Aurajoki

Lisätietoja

Doerzin sivuilta voit käydä selaamassa tarjolla olevia elämyksiä ja valita sieltä itsellesi sopivimman. Tekemistä löytyy varmasti jokaiseen makuun!

https://fi.doerz.com/online