Tanjan matkassa maailmalta heitti haasteen, johon olen jo törmännytkin muutamassa blogissa. Tässä meidän kymmenen kuvaa ja tarinaa.

Kuva täydellisestä hetkestä
Suuri haaveemme toteutui, kun saimme broholminkoira Pluton Tanskasta. Tässä kuvassa paluumatka on jo voiton puolella ja ihmettelemme maailman menoa Saksan Travemündesta Helsinkiin kulkevan lautan kannella. Vaiherikkaan hakumatkan käänteistä löytyy myös pidempi blogiteksti.

10 kuvaa ja tarinaa matkoiltamme 1

Perinteinen turistikuva
Tarvitseeko tähän enää lisätä mitään? Löytyy varmasti jokaisen Lontoon kävijän muistikortilta ja filmiltä.

10 kuvaa ja tarinaa matkoiltamme 2

Kuva mahdollisimman kaukaa
Automatkalla Los Angelesista Las Vegasiin huomiomme kiinnittyi hauskaan tienviittaan, jossa luki Zzyzx. Kävimme tutkimassa, mitä kyseisen tien varrelta löytyy ja melkoisen autiolta näytti. Pokemonien metsästäjä löysi täältäkin hyvän saaliin.

10 kuvaa ja tarinaa matkoiltamme 3


Suurkaupungin sykettä
Satoja keltaisia takseja, jatkuvaa ruuhkaa ja ihmisvilinää, upeita pilvenpiirtäjiä, herkullista ruokaa, mielettömiä shoppailupaikkoja. New York tarjosi paljon nähtävää. Tänne on päästävä takaisin vielä joku päivä.

10 kuvaa ja tarinaa matkoiltamme 4

Zzz – matkustaminen väsyttää
Tässä kohtaa ollaan siirrytty Lontoosta festareiden kautta Glasgowiin ja pubikierros taitaa käydä kunnon päälle. Jaksaa jaksaa!

10 kuvaa ja tarinaa matkoiltamme 5

Auringonlasku
Nyt iski paha valinnanvaikeus. Upeita auringonlaskukuvia oli paljon niin kotikulmilta kuin ulkomailtakin. Tässä Aiguille du Midin huipulta otetussa kuvassa on kuitenkin jotain sellaista valojen ja varjojen leikkiä, jota ei kovin usein saa kameralle tallennettua.

10 kuvaa ja tarinaa matkoiltamme 6

Herkuttelu olennaisena osana reissuja
Tämän aihepiirin alle olisi löytynyt myös valtavasti kuvia mitä ihmeellisimmistä ruuista, mutta yksi asia yhdistää melkein kaikkia matkojani etenkin kylmemmällä ilmalla ja se on kaakao. Kermavaahdolla tietysti, nam. Kuva lokakuussa 2010 tehdyltä Prahan matkalta.

10 kuvaa ja tarinaa matkoiltamme 7

Hehkutettu nähtävyys, joka olikin pettymys
Pieni merenneito Tanskan Kööpenhaminassa löytyy jokaisesta matkaoppaasta nähtävyytenä. Pieni se tosiaan oli – tosi pieni ja kaukana. Ja jalkoihin sattui siinä kohtaa, kun oli kävelty koko matka ties miten kaukaa katsomaan tätä pienen pientä patsasta. Siinä se nyt sitten on.

10 kuvaa ja tarinaa matkoiltamme 8

”Teen mitä vain hyvän otoksen eteen” -kuva
Järkkärikuvauksen opettelu on loputon tie, jonka alkuvaiheessa tarpoville (eli meille) tämä yön hämärtyessä otettu kuva on suuri työvoitto. Santa Monica -laiturin päästä löytyy ravintolarakennus, jonka yläkertaan pääsi tuulensuojaan ja siellä oli myös rauhallista ottaa kuvia. Tukevana jalustana toimi terassin kaide ja ainakin 20 otosta vaadittiin, että saatiin edes jonkinlainen tyydyttävä kuva värikkäänä vilkkuvasta ja jatkuvasti liikkeessä olleesta maailmanpyörästä.

10 kuvaa ja tarinaa matkoiltamme 9

Kuva roadtripiltä
Pluton kuvalla aloitettiin ja siihen on hyvä myös päättää tämä kymmenen kuvan sarja. Tässä ollaan ajettu Tukholmasta Göteborgiin ja odotellaan Fredrikshavniin vievää lauttaa. Pluto matkustaa ulkomailla takapenkillä turvavöissä ja aina tilaisuuden tullen se saa haukata happea sekä ihailla maisemia auton ikkunasta. Satamatyöntekijöitä ja muitakin ohikulkijoita on viihdytetty urakalla Pluton toimesta, kun se työntää reippaasti pään ulos ikkunasta, jotta näkee varmasti kunnolla kaikki ulkomaailman tapahtumat.

10 kuvaa ja tarinaa matkoiltamme 10

Tässä lista, jos haluat kopioida haasteen itsellesi. Löytyy myös Lentopelko-blogista.

1. Kuva täydellisestä hetkestä
2. Perinteinen turistikuva
3. Kuva mahdollisimman kaukaa
4. Suurkaupungin sykettä
5. Zzz – matkustaminen väsyttää
6. Auringonlasku
7. Herkuttelu olennaisena osana reissuja
8. Hehkutettu nähtävyys, joka olikin pettymys
9. ”Teen mitä vain hyvän otoksen eteen” -kuva
10. Kuva roadtripiltä