Vajaan kymmenen tuhannen asukkaan kylä on enemmän tai vähemmän täynnä kiipeilyä ja laskettelua harrastavia turisteja, joka näkyy hyvin pääkadun ostostarjonnassa. Laadukkaita ja arvostettuja urheiluvaatteita etsivälle tämä on mitä hienoin ostospaikka. Hinnat liikkuvat Suomen tasolla elleivät ylikin. Intersportia lukuunottamatta ketjuliikkeitä tulee hyvin vähän vastaan. Ruokakauppoja ei myöskään tule ihan joka kulman takaa vastaan, joten hoidimme oman vesi- ja hedelmävarastojen täydennyksen keskustasta löytyneessä Spar-marketissa. Matkamuistoliikkeitä löytyi muutama ja suurimmissa nähtävyyskohteissa on omat myymälänsä.

Chamonix - ostokset, ravintolat ja majoitus 1Chamonix - ostokset, ravintolat ja majoitus 2

Ravintolat

Lempipaikaksemme valikoitui Monkey, joka tarjosi meille lehvähdyspaikan, hyvää kaakaota sekä maukasta välipalaa nälän yllättäessä.

Chamonix - ostokset, ravintolat ja majoitus 3Chamonix - ostokset, ravintolat ja majoitus 4Chamonix - ostokset, ravintolat ja majoitus 5Chamonix - ostokset, ravintolat ja majoitus 6

Eksoottisemman elämyksen tarjosi Barberousse, johon eksyimme puoliksi vahingossa uudenvuodenaattona. Baaritiskiltä löytyi kymmeniä eri rommivaihtoehtoja, teema oli tumman puhuva, musiikki outoa ja haju varsin erikoinen. Henkilökunta kommunikoi ainoastaan ranskaksi ja rommidrinkkien tilailu ei kuulu aktiiviseen sanavarastoomme. Yllättävän hidasteen ja haastavan valikoiman edessä Ilkka tilasi pullon hollantilaista valtavirtaolutta. Lisäajan myötä rommijuomat ja juoman tilaus ranskaksi alkoivat palata muistiin. Talon Mojito oli todella kipakka, miltei pelkkää rommia ja perusmausteet, sokeri, lime ja mittu. Parin siemauksen jälkeen suu ja mieli alkoi tottua, ja tämä jäänee yhdeksi ehdottomasti parhaiksi mojitoiksi ikinä! Pää ei olisi kestänyt enää toista, joten tämän jälkeen oli aika poistua.

Chamonix - ostokset, ravintolat ja majoitus 7Chamonix - ostokset, ravintolat ja majoitus 8

Skandinaavista ja aasialaista keittiöitä sekoittava Munchie on yksi Chamonix’n suosituimmista ravintoloista, eikä ihme. Ruoka on ollut kerta toisensa jälkeen erinomaista, eikä tälläkään kertaa tarvinnut pettyä. Vahva suositus. Munchie tarjoaa joka päivä jonkun päivän erikoisen, jota ei löydy ruokalistalta. Kokemusten perusteella tämä annos yleensä edustaa fuusiokeittiötä parhaimmillaan; mm. hummerikeitto ja hummerigyozat sekä härkätartar ja tryffelipopcorn makeantulisella mausteöljyllä.

Chamonix - ostokset, ravintolat ja majoitus 9Chamonix - ostokset, ravintolat ja majoitus 10

Erinomaista italialaista ruokaa etsiville oikea osoite on Casa Valerio, joka saa myös paikallisten italialaisten hyväksynnän. Palvelu oli nopeaa ja ruoka todella hyvää. Tästä paikasta ei tarvinnut lähteä nälässä pois.

Chamonix - ostokset, ravintolat ja majoitus 11Chamonix - ostokset, ravintolat ja majoitus 12Chamonix - ostokset, ravintolat ja majoitus 13

Perinteisempää ja juustoisampaa alppiruokaa tarjotaan Chamonixissa useissa ravintoloissa. Ilkka on testannut Brasserie de L’M:n racletteannoksen, joka on tarkoitettu kahdelle, kuten useimmiten fonduet, raclettet ja sensemmoiset taitavat olla. Perinteiset juustoruoat sisältävät yleensä perunaa, kinkkua ja sulatettua juustoa. Hyvää ja yksinkertaista, mutta ehkä jää olo, että jotain jäi puuttumaan ja jotain muuta taas oli aivan liikaa.

Chamonix - ostokset, ravintolat ja majoitus 14Chamonix - ostokset, ravintolat ja majoitus 15Chamonix - ostokset, ravintolat ja majoitus 16

Majoitus

Parhaiten Chamonix’sta saa ilon irti majoittamalla keskustaan, jolloin lähes kaikki palvelut ja nähtävyydet ovat kävelymatkan päässä. Hyviksi havaittuja hotelleja ovat mm. Hotel Mercure Chamonix Centre ja Le Refuge des Aiglons. Majoitusvaihtoehtoja löytyy runsaasti jokaiseen lähtöön.

Yhteisen matkamme hotelliksi valikoitu noin neljän kilometrin päässä keskustasta oleva Hotel Mercure Chamonix les Bossons, joka tarjosi oikein mukavan ja tasokkaan majoituspaikan. Ainoa miinus tuli siitä, että hotellilla ei ollut mitään kyytiä keskustaan ja lähimmälle bussipysäkille oli vajaa kilometri matkaa. Oma auto olisi ollut tässä kohtaa erittäin hyvä vaihtoehto, mutta busseja meni onneksi kohtuullisen usein ja saimme hotellilta liput, joilla matkustaminen oli veloituksetonta.

Chamonix - ostokset, ravintolat ja majoitus 17

Lisätietoa paikallisista tapahtumista ja aktiviteeteista.

Lue myös aiempi postaus Chamonin nähtävyyksistä ja laskettelusta.