*Yhteistyössä Elisa

Roaming-käyttö ulkomailla aiheuttaa lähes aina pientä lisävaivaa matkailijalle, kun etukäteen pitää selvittää kohdemaan hinnoittelua ja miettiä miten netin käytöstä koituvia kuluja olisi järkevintä hoitaa. EU-alueella netissä surffailu sujuu nykyään kotimaan hinnoilla, mutta muiden maiden kohdalla hinnoittelu vaihtelee.

Elisa on kehittänyt tähän mainion Reissunetti-palvelun, jota testasimme ensimmäistä kertaa Pietarin reissullamme. Silloin palvelu oli saatavilla Elisan ja Saunalahden henkilöasiakasliittymiin. Kesäkuussa 2018 aikana palvelu laajeni myös yrityspuolelle, joten me testasimme palvelua uudelleen Sveitsissä, jonne pysähdyimme kahdeksi yöksi elokuisen road trippimme aikana.

Sveitsi Säntis Reissunetti Elisa


Palvelun tilaaminen

Kun saavut uuteen maahan, saat puhelimeesi tekstiviestin Elisalta jossa kerrotaan, että voit tilata Reissunetin ja käyttää huoletta nettiä yhden gigatavun edestä seuraavan 14 vuorokauden aikana. Palvelun hinta on 15,90 euroa (henkilöasiakkaille 19,90 euroa/alv 24 %) ja jos paketti loppuu, voit tilata uuden.

Meillä molemmilla on käytössä Elisan työliittymät, joihin saimme tekstiviestit heti Sveitsiin saavuttuamme. Palvelu aktivoitui saman tien tekstiviestitilauksella ja vahvistusviestissä muistutettiin vielä hinnasta sekä palvelun sisällöstä.

Elisa Reissunetti toimii myös yritysliittymissä - Kokemuksia Sveitsistä 1

Pokémonien ja majapaikkojen metsästystä

Kohtuuhintainen netti oli meille reissun aikana elintärkeä, sillä varasimme majoitukset sitä mukaan kun reissumme eteni. Emme vielä aamulla tienneet missä kaupungissa tai maassa viettäisimme seuraavan yön. Sveitsiin päätimme jäädä kahdeksi yöksi, sillä se on maisemiltaan yksi upeimmista maista Euroopassa.

Sveitsi Säntis Alpit

Ilkka sai pyydystettyä ahkerasti Pokémoneja ja Katri hoiti hotellihuoneiden etsinnän sekä varauksen. Käytimme puhelimia jatkuvasti netissä surffailuun, Instagramiin sekä Whatsappiin kahden vuorokauden aikana, jonka maassa vietimme. Reissunetti-paketissa riitti kapasiteettia reilusti meidän tarpeisiin ja selvisimme hyvin molemmat yhdellä paketilla.

Jos haluat lukea enemmän datan käytöstä, niin teimme yhteenvedon kulutuksesta New Yorkin matkalta.

Sveitsin matkan kokokohta oli vierailu 2502 metriä korkealla Säntis-vuorella, jonne myös korkeanpaikankammoinen Ilkka uskaltautui mukaan. Ilkka kirjoitteli myös kokemuksistaan vuorella toiseen artikkeliimme.

Selkeällä säällä voit nähdä Säntis-vuoren huipulta kuuteen eri maahan; Sveitsiin, Itävaltaan, Liechtensteiniin, Saksaan, Ranskaan ja Italiaan.


Lisätietoa Elisa Reissunetistä

Reissunetti toimii jo yli 40 maassa ja uusia maita tulee mukaan jatkuvasti. Uusin maalistaus kannattaakin tarkistaa ennen matkaa.

Sveitsi Säntis Elisa Reissunetti

Tällä hetkellä voit käyttää Reissunettiä seuraavissa maissa:
Albania, Arabiemiirikunnat, Armenia, Australia, Bahrain, Egypti, Etelä-Afrikka, Etelä-Korea, Färsaaret, Georgia, Ghana, Grönlanti, Hong Kong, Indonesia, Israel, Japani, Kanada, Kap Verde, Kazakhstan, Kiina, Kuwait, Macao, Malesia, Montenegro, Myanmar, Qatar, Saudi Arabia, Singapore, Serbia, Sri Lanka, Sveitsi, Taiwan, Tansania, Thaimaa, Turkki, Ukraina, Uusi-Seelanti, Venäjä, Vietnam ja Yhdysvallat.

Palvelun ominaisuuksista ja hinnoittelusta voit lukea tarkemmin Elisan nettisivuilta.

Lue myös haastattelumme

Reissunetti-palvelu pitää puhelinlaskun kurissa

Vierailu ulkomaisessa matkapuhelinverkossa voi tuottaa ikävän yllätyslaskun. Huoli poistuu Reissunetti-palvelulla, jossa myös ulkomailla on kiinteä hinta.