Vietimme aivan huikean elämysviikonlopun Monacon GP:n parissa, joka alkoi jo perjantaina kun sattumalta osuimme alueelle, jonka kautta kuskit siirtyvät radalta Paddockille. Kimi Räikkönen sattui juuri kävelemään ohi ja jakoi ystävällisesti nimmareita muutamille innokkaille. Kävimme katsomassa valmiiksi seuraavan päivän paikan sijainnin, mutta meillä ei ollut aavistustakaan, millainen viikonloppu meillä olisi edessä.

Pokemonien lisäksi parvekkeelta pystyi poimimaan F1-kuskeja ja muita silmäätekeviä
Ilkka Plays Pokemon
Tätä reittiä pitkin kuskit kulkivat radalle ja takaisin. Aivan silmiemme alta.

Vietimme lauantain Star’N’Bars -ravintolan terassilla, joka sijaitsi aivan Paddock- ja backstage -alueiden yläpuolella. Heti aamusta paikalle alkoi virtaamaan formulakuskeja ja heitä odotti myös lauma innokkaita faneja sekä valokuvaajia. Me olisimme päässeet kohtalaisen helposti kerjäämään nimmareita, mutta terassilta fiilistely tuntui sopivammalta.

F1 maailmanmestari 2010, 2011, 2012 ja 2013
Sebastian Vettel
Maailmanmestaruus (toistaiseksi) voittamatta
Valtteri Bottas
Ensimmäisen vuoden kuljettaja Toro Rosso -tallissa.
Brendon Hartley
Renault-kuljettaja
Nico Hülkenberg
Force India -kuljettaja
Sergio Pérez
Sergiolla on vielä ajamista ennen maailmanmestaruutta
Sergio Pérez
Gasly ajaa toista vuottaan F1:ssä Toro Rosso -tallin leivissä
Pierre Gasly
Grosjean on kilpaillut F1:ssä vuosina 2009 (Renault), 2012-2015 (Lotus) ja vuodesta 2016 Haas -tallissa
Romain Grosjean
F1 maailmanmestaruus 2005 ja 2006
Fernando Alonso
F1 maailmanmestaruus 2007
Kimi Räikkönen

Ilkka innostui erityisesti Niki Laudan ja Keke Rosbergin näkemisestä. Katrin silmää miellytti enemmän nuorempi Rosberg sekä tietysti oli hienoa nähdä, mitä Minttu Räikkönen oli tällä kertaa valinnut yllensä. Paddocilla pyöri useaan otteeseen myös seurapiiritoimittaja Rita Tainola, joka raportoi formuloista Iltasanomiin.

F1 legenda
Niki Lauda
F1 maailmanmestaruus 1975, 1977, 1984
Niki Lauda
F1 legenda. Maailmanmestaruus 1982. Voittaja jo ensimmäisessä polvessa.
Keke Rosberg
F1 legenda. Maailmanmestaruus 1969, 1971, 1973
Sir Jackie Steward
Varikkovaimo numero uno. Très chic!
Minttu Räikkönen
F1 maailmanmestaruus 2016. Toisen polven maailmanmestari.
Nico Rosberg
F1 kuljettaja 1994-2002. Nykyinen F1-tuomariston jäsen.
Mika Salo
Suomen kuuluisin seurapiiritoimittaja
Rita Tainola

Paddocilta oli kulku laiturialueelle, jossa näyttävimmin oli esillä Redbull. Tällä alueella bilettivät kaikki tärkeimmät tähdet, joista osa kävi myös Paddocin puolella tervehtimässä kuljettajia ja muita tärkeitä henkilöitä. Meillä oli suora näköyhteys Monacon satamaan ja upeaan kaupunkimaisemaan näiden tähtien lisäksi. Mikä parasta, terassi pysyi varjon puolella lähes koko päivän.

Näkymä terassilta paddockin yli kohti T-katsomoa varikkosuoralla
Port Hercule on Monacon ainoa syvävesisatama. Se täyttyy jahdeista ja veneistä kisojen ajaksi.

Paddockin alueesta osa muutettiin haastatteluille sopivaksi aika-ajojen jälkeen ja näimme samaan aikaan telkkarista sekä livenä Valtteri Bottaksen ja muiden haastattelut.

Formuloiden lisäksi Monacossa järjestettiin oheisohjelmaa ja mm. Formula 2 FIA -kisa. Nämä autot kuljettajineen näimme myös lähietäisyydeltä, sillä ne olivat pysäköity kadulle, jonka kautta kuljimme Star’N’Bars -ravintolaan. Renkaiden määrä, joita kisoissa menee on muuten ihan valtava. Näitä kuljetettiin mönkijöiden ja perävaunujen kanssa.

F1 GP:n jälkeen radalla ajettiin F2-kisat. Autot odottivat Stars'N'Bars ravintolan takana kulkevalla kadulla
Kisan jälkeen autot ja renkaat ajettiin mönkijä-vetoisilla letkoilla pois

Kun F2-kisa oli ohi, autot tuotiin takaisin osa rekkojen lavalla ja muutama ajoi ohi suoraan. Yksi autoista oli ottanut vähän enemmän sivuosumaa.

Liian suuri tilannenopeus?

Kävelimme takaisin katsomoalueelle ja huomasimme, että laiturialueelle oli vapaa kulku. Tai ainakin määrätietoinen etenemisemme vakuutti vartijat, eikä meitä pysäytetty missään. Olihan meillä VIP-badget kaulassa, mutta ei niillä tainnut olla tarkoitus päästä ihan kaikkialle. Kävelimme kohti VIP-aluetta ja kohta olimmekin huvipursien keskellä. Bileet olivat jo loppuneet ja mm. Lewis Hamilton siirtyi ihan vierestämme veneellä arvatenkin huvipurrelleen. Kiertelimme laiturialueen läpi ja näimme toinen toistaan upeampia jahteja. Vesitaksit veivät juhlijoita pois alueelta ja Paddocin puolella oli käynnissä enää muutamia haastatteluita.

F1 maailmanmestaruus 2008, 2014, 2015 ja 2017. Hamilton sai venekyydin varikkorekalta veneelleen
Lewis Hamilton
Carlos Sainz Jr. ajaa kolmatta kauttaan F1:ssä
Carlos Sainz

Upeiden huvijahtien keskeltä löysimme myös Kris Jennerin sekä Hilfigerin pariskunnan ottamassa valokuvia toisistaan. Yksi näistä kuvista löytyikin Kris Jennerin Instagram-tililtä ja ehdin napata kuvan samasta tilanteesta ennen kun edes tiesin, ketkä olivat kyseessä. Olihan se melkoinen sattuma!

Tunnelmia satamasta ja Paddock-alueelta Samsungin 360-kameralla kuvattuna

Formula 1 Monaco GP Paddock and marine

Formula 1 Monaco GP Paddock and marine

Lue myös