Liikkuminen onnistuu helposti kävellen kompaktin kokoisessa Nizzan keskustassa ja vanhan kaupungin alueella. Jos haluat laajentaa reviiriäsi, niin ota alle kaupunkipyörä, Segway, paikallisbussi, juna tai Uber. Nizzan rautatieasema on muuten yksi kauneimmista, joita olemme nähneet. Siellä kannattaa käydä, vaikka et olisi matkustamassa junalla lähikaupunkeihin tai Monacoon.

Taksilla tai Uberilla

Vietimme Nizzassa viisi yötä toukokuun 2018 lopulla ja käytimme ahkerasti niin paikallisbusseja kuin juniakin liikkumiseen. Lentokentältä nappasimme taksin sijaan Uberin, joka maksoi 15 euroa (taksin ollessa 40 euroa). Kävimme Monacossa junalla kolmena päivänä seuraamassa formulakisoja.

Lentokenttä

Bussilla

Monaco GP:n kisaviikonloppu ei näkynyt Nizzan katukuvassa juurikaan rautatieaseman ulkopuolella. Majoituimme asuinhuoneistossa osoitteessa 18 Rue Alberti, joka sijaitsi kävelymatkan päässä vanhasta kaupungista sekä vajaan kilometrin päässä rannalta. Huoneistomme edustalla oli bussipysäkki, joista nopean googlailun perusteella meni kaksi bussia suoraan rautatieasemalle. Bussilipun hinta oli 1,50 euroa ja sen sai helpoiten ostettua kuljettajalta. Lippu piti ”validoida” heti bussissa olevassa laitteessa. Googlen kartan avulla seurasimme pari ensimmäistä kertaa, että missä pitää jäädä pois. Sen jälkeen reitti olikin jo hyvin helppo. Majapaikkamme ympäristön kadut olivat yksisuuntaisia, joten bussi tuli hieman eri reittiä takaisin.

Bussilippu Nizzan paikallisbusseihin
Nizzalainen bussipysäkki
Bussiaikataulut

Junalla

Rautatieasemalla tutkailimme aluksi automaatteja. Olin etukäteen lukenut Appa Matkustaa -blogista, että lippujen ostaminen automaatista ei ole ihan yksinkertaista, johon voimme kyllä yhtyä. Saimme yhdet liput ostettua automaatista lauantaille, jonka jälkeen automaatti sulkeutui mystisesti. Rautatieaseman päädyssä oli lipunmyynti, johon siirryimme asioimaan. Jonkin aikaa jonotettuamme pääsimme ystävällisen asiakaspalvelijan luokse selvittämään mitkä liput meillä jo on ja mitä tarvitsemme lisää. Tässä vaiheessa selvisi, että junayhtiöitä on kaksi ja olimme onnistuneet ostamaan ensimmäiset liput Nizzasta Monacoon Thello-nimisen yhtiön junaan, jonka määränpää oli Milano.

Laiturilla junaa odottamassa
Junan odottelua

Tarjolla oli menopaluu-lippuja, joissa ei tarvinnut tietää tarkemmin matkustusaikoja. Tämä sopi meille mainiosti, koska aikataulumme ei ollut vielä tarkasti tiedossa. Ostimme menopaluu -liput perjantaille sekä sunnuntaille. Lauantaille hankimme vain paluuliput. Liput maksoivat 4,50 euroa/henkilö/suunta (Thello-yhtiön liput olivat 5 euroa/suunta). Junia kulki Monacoon puolen tunnin välein ja oikea juna Monacoon löytyi valitsemalla kohteeksi Vintimille. Takaisin tullessa junan pääteasema oli Grasse. Nizzassa juna pysähtyy kahdella asemalla, joista toinen, Gare de Nice-Ville on päärautatieasema.

Monacon asemalla
Monacon asema
Monaco

Perjantaina liikenteessä oli jonkun verran formulakansaa ja epähuomiossa väki ohjattiin aluksi väärään junaan. Onneksi oikea juna löytyi ja pääsimme liikkeelle. Junan reitti kulkee rannikkoa pitkin välillä tunneleissa ja maisemat ovat huikeat! Monacossa juna-asemalta on mahdollista lähteä kahteen suuntaan, joko suoraan alas satamaan tai hissillä ylös kohti kasinoa ja muita nähtävyyksiä.

Kauniita rannikkokaupunkeja

Yhtään lipuntarkastajaa emme nähneet koko viikonloppuna, mutta formuloiden takia lauantaina ja sunnuntaina liput ennakkoon ostaneet pääsivät nopeammin laiturille ja junaan. Aseman edustalle oli tehty karsinoita jonottajille, mutta meidän ei onneksi tarvinnut jonotella juniin, olimme sen verran ajoissa aamulla ja illalla myöhään liikenteessä. Vain kerran emme heti saaneet istumapaikkoja junasta.

Formulalauantai

Matkalla Monacoon
Puolityhjä Thellon juna

Mikäli olet kiinnostunut tutustumaan Nizzan ja Monacon välissä oleviin kaupunkeihin se onnistuu helposti näillä junilla. Samoin Cannesiin pääsee helposti junalla, mutta tätä retkeä emme ehtineet toteuttaa. Junaliikenne on kuulemma lakossa aika ajoin, joten kannattaa melkein kipittää suosiolla lipunmyyntiin, jos haluaa varmistaa perillepääsyn toivomaansa kohteeseen.

Monacon juna-asema

Monacon asema

Raitiovaunulla

Rautatieasemalta lähtee myös raitiovaunulinja, joka kulkee läpi Nizzan keskustan kaunista puistoreittiä. Myös sinisiä kaupunkipyöriä oli paljon liikenteessä ja mekin haaveilimme pääsevämme ajelemaan Rivieraa pitkin niillä. Aikapulan vuoksi nämä vaihtoehdot jäivät kuitenkin testaamatta.

Raitiovaunulinja Nizzassa
Nizzan sporalinja
Nizzan kaupunkikuvaa

Lue myös: