Vietimme Nizzassa toukokuun lopulla viisi yötä ja yhdistimme reissuun huikean formulaviikonlopun Monacossa. Ehdimme kuitenkin nautiskella jonkin verran myös Nizzan ravintololatarjonnasta, joka vaikutti hyvin monipuoliselta. Majapaikassamme oli keittiö, joten aamupalat nautimme siellä, eikä sekään vaihtoehto ollut yhtään hassumpi, sillä haimme lähikaupasta aina tuoretta patonkia kyytipojaksi.

Ranskalaisten palvelualttiudesta voisin mainita sen verran, että saimme pääosin hyvää palvelua joka paikassa. En tiedä edesauttiko asiaa se, että Ilkka hoiteli alkurepliikit ranskaksi. Palvelun nopeus ei kyllä ollut päätä huimaavaa ja monessa paikassa odottelimme aika pitkään ennen ruoka- tai juomalistojen saapumista. Ruuat tulivat yleensä nopeasti, kun homma oli alkuhitauden jälkeen saatu rullaamaan.

Kaikki nämä ravintolat (pl. Monacon jätskibaari) löytyvät kävelyetäisyydeltä toisistaan, vaikka otimme rohkeasti haltuun myös eri kulkuvälineitä Nizzassa. Käy siis kurkkaamassa arviomme paikoista, joissa kävimme syömässä, drinkeillä tai jälkkärillä.

Syömään

L’Ybane

Tämä libanonilainen ravintola oli ehdottomasti ykkössuosikkimme käymistämme paikoista. Annoksista löytyi mm. hummusta, tabboulehia, riisiä ja falafeleja. Ruoka oli erittäin herkullista ja annokset runsaita. Sisustukseltaan ravintola oli moderni ja palvelu ystävällistä.
Herkullinen kasvislautanen
Kasvisversio

L’Ybane ravintola
Lammasvartaat
Viihtyisät ja modernit sisätilat
Nizzan katuelämää

Hard Rock Cafe

Saapumisiltanamme valitsimme ravintolaksi tutun ja turvallisen Hard Rock Cafen, sillä ruokailu venyi myöhäiseksi. Ruoka oli ihan perushyvää, mutta ei mitään mullistavan erikoista. Vertailussa muiden maiden Hard Rock Cafeihin tämä jäi mielestämme häntäpäähän niin miljöön kuin ruokienkin puolesta. Osuimme paikalle samaan aikaan livebändin kanssa ja meteli oli aikamoinen. Ravintola löytyy keskeiseltä paikalta rantabulevardin varrelta.
Hard Rock Cafe

Ceasar-salaatti lohella
Caesar-salaatti lohella

HRC:n oma burgeri
The Riviera Burger
Hard Rock Cafe

La Voglia

Ilkalla oli jäänyt jostain ravintola-arvosteluista mieleen tämä paikka, joten päätimme kokeilla sitä viimeisenä Nizza-päivänämme. Hummeripasta aiheutti runsaasti askarreltavaa, mutta oli kaiken sen arvoinen. Myös pizza oli yksi maukkaimmista eteen osuneista. Täällä tarjoilijaa sai aluksi odotella jonkin aikaa, mutta kaikki pelasi muutoin moitteettomasti.

Pastaa ja hummeria
Peruspizza
Ilkka dokumentoi


La Caruso

Tämä ravintola löytyi Tripadvisorin kautta ja kuulosti käymisen arvoiselta. Miljöö oli oikein viihtyisä ja palvelu kohtalaisen nopeaa. Tilasimme molemmat pizzat ja omaan makuuni pizzassa oli liikaa juustoa/se ei ollut sulanut riittävästi vaan meinasi valua pizzan päältä pois. Ravintolassa ei ollut sillä hetkellä asiakkaita kuin muutamassa pöydässä, joten pizza olisi ehkä ehtinyt olla pari minuuttia pidempään uunissa. No juomatarjoilu pelasi onneksi kivasti ja punaviini tarjoiltiin pienessä sievässä kannussa.

La Caruso

Jälkkärille

N’ICE the Nitrogen Ice Cream Experience

Tästä paikasta olimme ihan erityisen liekeissä ja Ilkka kuvailikin kokemusta tuoreeltaan näin Facebook-sivuillamme:

“N’Ice Natural Ice valmistaa omalla reseptillä lisäaineetonta typellä jäähdytettyä herkullista jäätelöä! Nyt on hyvää, seksikästä ja scifiä, kaikki samassa paketissa!”

Sisäänheittäjänä toimi Katrin mielestä erittäin söpö tarjoilijanuorukainen ja tiskin takaa löytyi itse jäätelömestari, joka alkoi innokkaasti kertomaan meille jäätelöistä sekä niiden valmistusmetodeista. Saimme maistella eri jäätelölaatuja ja valitsimme annoksiimme mieluisimmat maut. Saimme näytöksen jäätelönvalmistuksesta ja pöytään kannettiin vielä lisää maistiaisia. Jäätelömaut vaihtelevat päivän ja sesongin mukaan.

Paikka oli sisustettu viihtyisästi ja sieltä löytyi myös pieni yläkerta, josta jäätelönvalmistuksen näkee aitiopaikalta. Tämä ja alempana oleva Hôtel Aston La Scala Nice löytyvät viereisistä kortteleista, jos haluat nauttia kuohuvista jäätelön jälkeen tai toisinpäin.

Suloinen julkisivu
Jäätelöt ja päällysteet
Sometägit kunnossa
Herkkujäätelöannos
Lisää jäätelöä
Tägit kunnossa
Päivän valikoima

Le Trimaran

Tämä kreppiputiikki löytyi Tripadvisorin kautta ja osui eteen sopivasti, kun nälkä ei ollut vielä niin suuri, mutta jotain pientä voisi haukata. Listalta löytyi niin suolaisia kuin makeita versioita. Katri päätyi makeaan ja Ilkka suolaiseen. Paikka oli pieni, joten jäimme terassille istumaan. Krepit valmistuivat nopeasti ja olivat juuri niin herkullisia kuin mitä kuvistakin voi päätellä.

Ainoa miinus oli torilla ollut työmaa, josta kuului kova nakutus ja meteli. Ravintoloitsija ei valitettavasti tälle voi mitään, joten päätimme antaa mahdollisuuden paikalle siitä huolimatta. Kauniin torin laidalla sijaitseva paikka on varmasti entistä viihtyisämpi, kun rakennustyöt ovat valmiit.

Kreppibaari
Katrin kreppi
Suolainen välipala

Drinkille

Hôtel Aston La Scala Nice

Uskaltaisinkohan väittää, että täältä on Nizzan toisiksi kauneimmat näköalat? Ainakin meidän käymien kohteiden perusteella pysyn kannassani. Kiinnitimme ensimmäisenä iltana huomiota kattoterassiiin, joka oli valaistu näyttävästi ja musiikki pauhasi.

Discot ja sen sellaiset eivät ole meidän ykköskohteita, mutta kattoterassit kylläkin, joten seuraavana iltana kävimme katsastamassa tämän paikan. Meidät ohjattiin erinomaisille paikoille istumaan ja sen jälkeen saimmekin odotella tovin jos toisenkin juomalistoja. Meille jäi hieman epäselväksi, että haemmeko juomat tiskiltä vai onko paikassa pöytiintarjoilu.

Vihdoin tilauksemme otettiin vastaan ja seuraavan pidemmän tovin jälkeen ne myös saapuivat. Laskun odotteluaika oli linjassa muun palvelun kanssa. Mutta meillä ei ollut kiire mihinkään hiljalleen hämärtyvänä lämpimänä kesäiltana. Katselimme laskeutuvia lentokoneita, ulapalla lipuvia huvipursia sekä alla suihkuavaa upean show’n tarjonnutta Miroir d’Eau’ta, jota kannattaa käydä ihastelemassa myös lähietäisyydeltä.

Kattoterassilta oli myös kauniit näköalat vuoristoon sekä vanhaan kaupunkiin. Jos tykkäät loikoilla altaalla rannan sijaan, niin täältä löytyy myös pieni uima-allas. Tosin kannattaa tarkistaa etukäteen, onko se vain hotellin vieraille.

Yödrinksut
Illan hämärtyessä
Näkymää Nizzan ylle
Kaupungin valot

Castel Plage

Rantakadun, Promenade des Anglaisin varrella on useita, selkeästi turisteille suunnattuja, houkuttelevia rantaravintoloita, joissa on mahdollista syödä, juoda, palvoa aurinkoa tai istuskella varjossa. Me kävimme ottamassa ensin valokuvia rantaviivasta, jonka jälkeen pysähdyimme virvokkeille tähän ravintolaan.

Paikka on kauneimmalla mahdollisella paikalla rannan tuntumassa, mutta hidas palvelu ja arvokkaat virvokkeet (olut, mehu ja vesi yhteensä 17 euroa) jäivät tästä paikasta päällimmäisenä mieleen.
Rantaravintola turisteille

Rantaravintola

Lopuksi vielä tipsejä

Le Marchand Bio

Luomuruuasta ja paikallisista kaupoista innostuneille löytyy kiva marketti nimeltään Le Marchand Bio. Osoite on Rue Cassini 8. Samalta kadulta löytyy muuten laukkujen säilytyspaikka kännykkätarvikeliikkeen yhteydestä, sinne jätin cassini säilöön päivän ajaksi.. ah haha 🙂

Luomukaupan hedelmäosastolta löytyi myös aloe veraa.

Hedelmätiskin antimia
Aloe veraa

Paul

Nizzan juna-aseman edustalta löytyi pieni kahvilarakennus, joka oli selvästi suosittu junamatkustajien keskuudessa. Tiski oli täynnä helposti mukaan napattavia suolaisia sekä makeita leivonnaisia. Jono purettiin tehokkaasti usean tarjoilijan voimin ja meidän mukaamme junamatkalle lähti kahvia sekä maukasta omenapiirakkaa.

Herkullista omenapiirakkaa

La Gelateria de Monaco

Monacossa reittimme varrelle osui erittäin hyvää jäätelöä tarjoileva La Gelateria de Monaco. Formuloiden vuoksi yleisö ohjattiin liikkumaan tätä reittiä asemalta kohti satamaa, joten emme voineet vastustaa houkuttelevan jäätelön kutsua. Tiskin takana oli runsaasti henkilökuntaa ja maistiaisia tarjoiltiin avokätisesti. Vaihtoehtoja oli runsaasti ja joukossa oli erikoisempiakin makuja.

La Gelateria de Monaco

Lue myös: