*Toteutettu yhteistyössä Samsungin kanssa.

360-kuvien suosio on kasvanut pikkuhiljaa viime vuosina ja ainakin Facebookissa niihin törmää aika ajoin. Alkuun kuvia otettiin kännykällä pyörimällä hassunnäköisesti ympäriinsä samalla taltioiden kaikki mahdolliset suunnat ympäristöstä. Sen jälkeen kuvat sai yhdistettyä Google Street Viewin avulla. Kuvat olivat siinä hetkessä ”ihan hienoja”, mutta niistä näkyi selvästi saumoja ja että ne ovat yhdistelty useammista kuvista.

New York City, Battery Park

Samsung toi markkinoille keväällä 2016 ensimmäisen pallonmuotoisen 360-kameran S7-puhelimen lanseerauksen yhteydessä.

Vähä-Beltin silta

Me pääsimme testaamaan tätä ensimmäistä, kolmijalkaista pallonmuotoista kameraa keväällä 2017 muutamalla reissullamme. Ero kuvissa oli huikea! Kameralle ei silloin luvattu yhteensopivuutta iPhonen kanssa, mutta Ilkalla meni vain muutama minuutti keksiä miten tämä pieni este saadaan kierrettyä. Otimme paljon kuvia, joita julkaisimme Google Street Viewin kautta ja ne löytyvät myös Google Mapsista. Kuville kertyi pikkuhiljaa katsojia ja nyt niitä on nähnyt jo yli puoli miljoonaa silmäparia!

Roosevelt Island

Saimme ennen New Yorkin reissua Samsungin Antilta mukaan ihan uuden kameran. Kiinteällä “jalalla” varustettu Gear 360 (2017) -kamera oli malliltaan SM-R210 ja nyt myös iPhone-käyttäjille oli saatavilla Gear 360-sovellus, jonka avulla kameraa oli helppo hallita. Erityiseksi kameran tekevät sen hyvän valovoiman (F2.2) omaavat kaksi 180° kalansilmälinssiä.

Times Squaren mainostaulut

Pienen perehtymisen jälkeen kuvien ottaminen onnistui niin 360-kameralla suoraan, kuin Gear 360 -ohjelmankin kautta. Kuvia oli myös mahdollista siirtää suoraan Facebookiin sekä Google Street Viewiin, jonka kautta niiden julkaisu haluttuun sijaintiin Google Mapsissa oli mahdollista.

Samsung Gear 360 -kamera työssään

Kamera on kymmenen senttiä korkea ja painaa 130 grammaa. Muotonsa ansiosta se pysyy hyvin pystyssä tasaisella alustalla ja kokonsa puolesta mahtuu hyvin taskuun. Kamera on mahdollista kiinnittää pohjastaan myös jalustaan tai selfie-tikkuun.

Samsung Gear 360 ja ikoniset pilvenpiirtäjät
Meidän kuvaussessiot sujuivat Manhattanilla niin, että käytimme joko kameran ajastinta tai etälaukaisua puhelimen Gear 360 -sovelluksen avulla. Kamera asetettiin haluttuun kohtaan ja jos mahdollista, niin luikittiin itse piiloon. Tämä herätti aika paljon hilpeyttä kanssaihmisissä, kun niitä sattui olemaan lähistöllä.
Kuvaussessiot Samsung Gear 360 -kameralla

Monet kyselivät New Yorkissa, että mikä ihmeen laite tuo on, ja olivat todella kiinnostuneita saadessaan kuulla lisää. Empire State Buldingin vartijan mielestä kamera olisi täydellinen valvontatehtäviin ja One World Trade Centerissä vierailleet poliisitkin seurasivat kuvaussessioitamme kiinnostuneina. How I Met Your Mother -sarjan kuvauspaikkana toimineen Pub McGee’sin tarjoilija innostui kamerasta kovasti ja ihaili sieltä ottamiamme kuvia. Roosevelt Islandin vierailulla eräs herra innostui kyselemään kamerasta ja kävi ilmi, että hänellä oli suomalaiset vanhemmat, ja vaikka hän oli syntynyt Amerikassa, puhui hän erittäin hyvää suomea. Kamera yhdisti meidät juttelemaan mukavia ihmisten kanssa!

Manhattanin eteläkärki auringonlaskun aikaan
New Yorkin yöelämää

Itse innostuin Gear 360 -sovelluksen tarjoamista mahdollisuuksista muokata kuvia pallonmuotoisiksi ja valita niihin ihan uudenlaisia kuvakulmia. Innostuimme myös ottamaan kaverikuvia Ilkan kanssa laittamalla kameran väliimme selfie-tikun nokkaan.

66 Perry Street
Näkymä Gear 360 -sovelluksesta
Gear 360 -sovelluksen kautta kuvia voi esikatsella ja tallentaa eri näkymissä

Kameran saat ostettua esimerkiksi Elisa Shopitista varsin kohtuulliseen 249 euron hintaan.

Näkymää Central ParkistaHRC NY