Kaupallinen yhteistyö: Matkatoimisto Aventura

Oletko koskaan kellottanut, paljonko matkan suunnittelu sekä hotellien ja lentojen varaus vievät aikaa? Ainakin meillä, kun matkoihin liittyy usein monta kohdetta ja erilaisia liikkumistapoja, kuluu tunteja helposti jopa useita kymmeniä.

Tänä vuonna pidimme kesäloman kahdessa pätkässä ja varasimme vielä syys-lokakuulle lomaa Ilkan synttärimatkaa varten. Synttäreitä juhlitaan virallisesti vasta marraskuussa, mutta “the matka” oli työtehtävien vuoksi hoidettava alta pois hieman aiemmin.

Kiersimme kesäkuun alussa omatoimisesti Espanjaa ja sen naapurimaita sekä elokuussa Tanskaa ja Färsaaria. Yhteinen Google Drivemme pursusi matkadokumentteja sekä pitkiä taulukoita, joihin oli kirjattu tarkat päiväohjelmat.

Matkavaihtoehtoja etsimään

Totesimme yhteistuumin, että ostamme synttärimatkan valmiina pakettina, sillä kesällä oli jo niin paljon ohjelmaa, ettemme yksinkertaisesti ehtineet alkaa suunnittelemaan kolmatta monen kohteen reissua.

Matkatoimiston valitseminen tuntui luontevalta vaihtoehdolta ensisijaisesti järjestely- ja suunnitteluavun osalta, mutta myös siksi, että se loi turvallisuuden tunnetta siltä varalta, että matkalla sattuisi jotain.

Maabongaukseen erikoistunut matkabloggaajakollegamme Meriharakka on käyttänyt omilla reissuillaan Matkatoimisto Aventuraa ja arvelimme, että sieltä voisi löytyä meidänkin matkatyyliimme sopivia vaihtoehtoja.

Löysimme Aventuran sivuilta itäisen Amerikan kiertomatkan, joka kuulosti sopivalta suunnitelmiimme. Olimme sen pohjalta yhteydessä heihin ja he tarjoutuivat suunnittelemaan meille tuosta paketista ihan oman meille räätälöidyn matkan, joka sopi vielä paremmin aikatauluihimme.

Matkan hankkiminen

Pidimme Aventuran kanssa suunnittelupalaverin puhelimitse, jonka pohjalta heiltä Hanna lähti rakentamaan meille matkasuunnitelmaa heidän Wetu-nimiseen ohjelmaan. Oli huojentavaa, että joku muu otti homman haltuun suunnittelutyöstä.

Saimme sähköpostitse linkin upeaan, visuaaliseen matkasuunnitelmaan, johon oli kerätty eri välilehdille tiedot matkakohteista, majoituksista, kuljetuksista, päiväohjelmista, kartoista sekä tietysti yhteystiedoista hätätilanteiden varalle.

Hanna oli huomioinut toiveemme hotelleista, järkevistä lentoajoista sekä järjestänyt meille retken Niagaran putouksille Kanadan puolelle. Käytännössä meille jäi tehtäväksi vain hyväksyä matkasuunnitelma sekä hankkia Yhdysvaltoihin tarvittava ESTA sekä Kanadaan tarvittava eTA.

Hyväksyttyämme matkasuunnitelman maksoimme siitä ensimmäisen osan Espanjassa, Castellarin linnasta käsin ja toisen osan maksusta hoidimme puhelimen välityksellä kesken patikkaretken Färsaarilla. Tämä ehkä kertoo hieman kesän hektisyydestä. Hoidimme maksut Amexilla, jolloin saimme vielä sen vakuutuksesta lisäturvan matkallemme.

Matkan valmistelut

Meille jäi tosiaan vain ESTA:n ja ETA:n hankkimiset sekä Ilkan passin uusiminen, sillä se oli menossa keväällä vanhaksi ja käsitimme, että passin tulee olla USA:han matkustettaessa voimassa kuusi kuukautta matkan jälkeen. EDIT: Jälkikäteen kävi kuitenkin ilmi, että olisi riittänyt, että passi on voimassa matkan ajan. Tarkistathan kaikki passivaatimukset kuitenkin virallisilta tahoilta ennen matkaasi.

Hanna piti meitä hienosti ajan tasalla matkasuunnitelmasta ja Kanadan puolen ohjelmasta. Saimme lentoliput ja majoitusten varaukset suoraan Wetuun ja lisäksi asensimme puhelimeen Travel Key App -sovelluksen, jossa matkadokumentit olivat myös saatavilla.

Printtasimme tietysti vielä kaiken etukäteen, mikäli jossain kohteessa olisi tarvinnut antaa varauksiin liittyviä vouchereita eteenpäin, mutta lähes kaikkialle riitti nimen ilmoittaminen. Oli kätevää, että matkan varrella pystyi tarkistamaan suoraan sovelluksesta päiväohjelmat, hotellien osoitteet ja lentojen tiedot.

Reissuun lähtö oli lopulta jopa hieman epätodellisen helpon tuntuista ja mukavan stressitöntä, kun vain tarkistimme matkadokumentit ja hoidimme mukaan otettavien vaatteiden ja tavaroiden pakkaukset.

Kiertomatkan reitti

Matkan pituus oli 12 yötä (plus paluulento yön yli Helsinkiin). Reitti: HelsinkiChicagoWashington D.C.Toronto, Niagara, Niagara-on-the-LakeNew YorkHelsinki

Lensimme Helsingistä Chicagoon Finnairin suoralla lennolla. Chicagosta Washingtoniin lensimme United Airlinesilla ja Kanadan lennot United Airlinesin & Air Canadan operoimilla lennoilla. Paluumatka New Yorkista Helsinkiin sujui jälleen Finnairin suoralla lennolla.

Kohteet

Chicago (3 yötä)

Ihastuimme Chicagoon heti ensisilmäyksellä ja se nousi suosikkikaupunkiemme kärkikastiin. Majapaikkamme Kinzie Hotel sijaitsi vain korttelin päässä Chicago-joesta, jota ympäröivät upeat pilvenpiirtäjät.

Massiiviset rautasillat ja niiden päällä kulkevat metrojunat tekivät kaupunkikuvasta arkkitehtuurillisesti mielenkiintoisen.

Ehdimme kiertää lähes kaikki kohteet, joita olimme merkinneet kartalle etukäteen. Huikeimmat näköalat tarjosi 442 metriä korkea Willis Tower, nostalgisia fiiliksiä saimme Chicago-sarjojen kuvauspaikoilta ja Ilkka herkutteli kaupungin lukuisten pienpanimoiden antimilla.

Eniten yllätti se, että kaupungissa oli erittäin turvallisen oloista liikkua. Muutenkin kaupungin hyvä tunnelma teki meihin niin suuren vaikutuksen, että haluamme palata Chicagoon varmasti vielä uudelleen!

Washington D.C. (2 yötä)

Laskeuduimme Ronald Reaganin mukaan nimetylle lentokentälle sunnuntai-iltapäivänä ja siirryimme metrolla keskustaan, lähes uinuvaan Yhdysvaltojen pääkaupunkiin. Hotellimme Canopy By Hilton sijaitsi kävelymatkan päässä Valkoisesta talosta.

Söimme matkan parasta vegaaniruokaa, kävimme tutustumassa ulkopuolelta Pentagoniin ja sen pihalla sijaitsevaan 9/11 muistomerkkiin. Vierailimme Capitol Hillillä sekä Washington-monumentilla.

Tässä virastojen täyteisessä kaupungissa katukuvan täyttivät siististi pukeutuneet toimistotyöläiset, joiden joukkoon sujahdimme huomaamattomina. Turisteina näkyi paljon lapsiperheitä sekä keskeisiä hallintorakennuksia katsomaan tulleita pariskuntia ja kaveriporukoita.

Myös presidentti Biden oli paikalla Valkoisessa talossa ja kongressissa oli parhaillaan käynnissä historiallisen tiukat väännöt palkka-asioista, jotka olisivat voineet johtaa massiivisiin mm. lentoliikennettä haittaaviin lakkoihin.

Toronto, Niagara, Niagara-on-the-Lake (3 yötä)

Viiden tiiviin ja omatoimisen matkapäivän jälkeen oli ihanaa nähdä lentokentällä omaa nimeä kyltissä pitelevä opas vastassa. Meidät kuljetettiin hotellille ja hemmoteltiin vielä päälle viinillä, kiitos Aventura! Sattuipa vielä sopivasti, että olimme ostaneet Ilkalle synttärikakkua kaupasta samaan yhteyteen.

Holiday Inn -hotellimme sijaitsi metroaseman kupeessa, joten kiertelimme Toronton keskeisiä nähtävyyksiä, joiden joukossa olivat mm. CN Tower, Toronto Islands ja Casa Loma.

Meille oli järjestetty päiväretki upeille Niagaran putouksille, jotka sijaitsevat noin kahden tunnin ajomatkan päässä Torontosta. Päiväretken varrelle osui myös hurmaava Niagara-on-the-Laken kylä, jossa olisimme viihtyneet pidempäänkin.

New York (3 yötä)

Halusimme sisällyttää reitille myös jotain tuttua, joten palasimme kolmatta kertaa New Yorkiin. Olikin mukavaa saapua Manhattanin pilvenpiirtäjien keskelle tuttuihin maisemiin.

Majoituimme 38 Streetillä Arlo Midtown -hotellissa, joka oli sopivasti kävelyetäisyydellä metrosta ja keskeisimmistä nähtävyyksistä.

Kävimme Brooklynin puolella pienpanimoissa, ajelimme Roosevelt Islandin köysiradalla ja Katri vieraili kaupungin uudessa Summit One Vanderbilt -pilvenpiirtäjässä.

Sää

Odotimme rapsakkaa syyssäätä ja kahlasimme sääennusteita ahkerasti ennen matkaa. Perillä meitä odottivat Chicagossa t-paitakelit +25 asteen tuntumassa, Washingtonissa lämpötila hipoi lähemmäs 30 astetta ja samoin Torontossa oli vuodenaikaan nähden historiallisen lämmintä, lähes 30 astetta.

Vedimme pitkähihaista päälle ensimmäistä kertaa reissun aikana vasta viimeisessä kohteessa, eli New Yorkissa, jossa lämpötila tippui alimmillaan noin 10 asteeseen. Vesisade hidasti menoamme siellä vain yhtenä päivänä.

Vain viikkoa aiemmin New Yorkissa oli satanut niin paljon, että kaupunki oli laitettu hetkellisesti hätätilaan.

Matkatoimiston kautta varatussa matkassa on muuten myös se etu, että heillä on aina auttamisvelvollisuus. Mikäli siis lakko, tulva tai hätätilanne olisi osunut meidän reitillemme, olisi Aventura auttanut meitä omien verkostojensa kautta parhaalla mahdollisella tavalla.

Valuutta, käteinen ja luottokortit

Tämä oli ensimmäinen matkamme Yhdysvaltoihin koronan jälkeen ja kaivoimme kaapista pienen satsin dollareita mukaan. Taisimme käyttää käteistä ainoastaan kahdesti, sillä korttimaksu toimi joka paikassa ja myös tippaaminen hoitui kätevästi maksupäätteiden kautta. Kanadan puolella emme lopulta nostaneet rahaa ollenkaan.

Metroihin oli tullut myös mainio uudistus, eli ne pystyi maksamaan suoraan luottokorttia vilauttamalla Washingtonia lukuun ottamatta. Ilkka onnistui liittämään myös puhelimen sekä kellonsa maksuvälineeksi, joten erillisiä metrokortteja ei tarvittu kuin New Yorkin AirTrainiin.

Vaikka käytimme paljon julkisia, kävelimme silti päivittäin 15000–20000 askelta ja hyvät lenkkarit olivatkin yksi reissun tärkeimmistä varusteista.

Matkan hinta, lisämaksut ja palvelut

Kiertomatkan kokonaishinta oli 4150 €/hlö ja se piti sisällään kaikki lennot, majoitukset sekä retken Niagaran putouksille ja kuljetukset Kanadassa lentokenttien ja retken osalta.

Hotellit veloittivat meiltä erikseen kaupunkikohtaisia veroja ja sisäisten lentojen matkalaukuista maksoimme Kanadan suuntaan 30 euroa ja New Yorkiin 40 euroa. Chicagosta Washingtoniin mennessä laukusta ei veloitettu mitään.

Yleisesti tuntui siltä, että erityisesti majoitusten hinnat ovat nousseet todella paljon ja yöpymiset kaupungin keskustassa hyvien kulkuyhteyksien äärellä maksoivat helposti lähes 300 euroa/yö.

Ravintoloiden ja ruokakauppojen osalta hinnat olivat jokaisessa kaupungissa aika samalla tasolla kuin Suomessa.

Matkatoimisto Aventura

Aventuralla on yli 20 vuoden kokemus matkanjärjestäjänä, ja heidän kauttaan on mahdollista päästä suomalaisen matkanjohtajan opastuksella yli 120 eri maahan.

Kiertomatkojen joukosta löytyy jokaiselle jotakin: niin kulttuurimatkoja, luontoelämyksiä kuin vuorivaelluksiakin. Matkojen ryhmäkoot ovat mukavan pieniä. Englanninkielisin palveluin avoinna on koko kaukomaailma.

Myös asiakkaan toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat ovat Aventuran erikoisalaa. Matkavalikoimaa on erittäin runsaasti, ja omia matkahaaveita voi lähteä toteuttamaan niin teemat kuin kohteet edellä.

Matkakuumetta pääset nostattamaan lisää Aventuran nettisivuilla. Sieltä muuten löytyy jo ensi syksylle vähän samanlainen kiertomatka, jonka me teimme.

Antaisitko matkatoimiston toteuttaa seuraavan reissusi, vai haluatko suunnitella kaiken itse?

Lähde Aventuran kanssa maailmalle - Matkatoimisto Aventura

Olemme olleet siellä itse - Aventuran vahvuus matkanjärjestäjänä perustuu vahvaan omakohtaiseen kohdetuntemukseen. Toimistotiimimme matkustaa aktiivisesti päivittämässä vanhaa sekä tutustumassa mielenkiintoisiin uusiin kohteisiin ja hotelleihin. Tämän tiedon ja siitä syntyvän inspiraation jaamme sinulle henkilökohtaisena palveluna.Tervetuloa kanssamme maailmalle!

Lue myös muut artikkelimme tästä reissusta

Niagaran putoukset

Niagaran putoukset

Niagaran putoukset ovat yksi maailman tunnetuimmista luonnonähtävyyksistä ja niille on helppoa tehdä päiväretki Torontosta.

Read More »