Toisen vuoden tavoitteemme oli tehdä kiinnostavia reissuja, joita voimme jakaa teidän kanssanne. Pitää postaustahti suurinpiirtein samanlaisena kuin ensimmäisenä vuonna, eli julkaista suunnilleen kerran viikossa uusi tarina. Tietysti myös lukijamäärien kasvua toivottiin. Kaikki tavoitteemme täyttyivät hienosti. Kiitos, että seuraatte meitä ja tervetuloa kaikki uudet lukijat!

Kolmannen blogivuoden tavoitteemme on pitää vauhtia yllä vähintään yhtä kovana ja kerätä monia uusia maita sekä hienoja kokemuksia talteen. Yksi asia, josta olemme ihan erityisen innoissamme, on 360-kuvaaminen. Meidän videot löytyvät Youtubesta ja kuvia julkaisemme blogiartikkeleiden yhteydessä. Välineenä meillä on Samsungilta saatu Gear 360 -kamera.

Blogimme kuusi luetuinta artikkelia vuonna 2018 ovat nämä:

6. Monaco GP -formulareissun sisältö ja kustannukset

Vietimme toukokuussa aivan huikean viikonlopun Monacossa ja samalla tutustuimme Nizzaan. Reissu keikkuu kokemuksena yhtenä viime vuoden hienoimmista.

Monacon Formula 1 -elämysviikonlopun sisältö ja kustannukset – Ne Tammelat

Ajatus formulakisoista lähti muhimaan päässä jo viime syksynä. Mikä olisikaan hienompi paikka kokea F1-kisat kuin Monacon historiallinen Grand Prix, jossa myös suomalaiskuskeilla on ollut upeaa menestystä. Tuttavamme Vatasen Kimin kautta saimme vinkin, että pelkän katsomolipun sijaan kannattaa panostaa hieman enemmän elämykseen. Sehän kuulosti paremmalta kuin hyvältä idealta.

5. Täydellisen teehetken jäljillä

Ystäväni Tanja houkutteli minut Savonlinnan Oopperajuhlille ja sieltä palatessamme Teahouse of Wehmaisiin. Pyysin Tanjaa vieraskynäilemään teehetkestä ja postaus jaettiin myös useassa eri ryhmässä.

Vieraskynä | Täydellisen teehetken jäljillä – Ne Tammelat

Kuinka pitkälle pitää lähteä, jos haluaa päästä kokemaan täydellisen teehetken? Jos lähdet liikkeelle esimerkiksi Helsingin keskustasta, matkaa kertyy reilut 270 kilometriä. Jos taas matkasi alkaa Turusta, joudut taittamaan matkaa nelisensataa kilometriä. Tampereelta alle 300, Jyväskylästä vain noin 150. Savonlinnalaiset ovat alle 70 kilometrin päässä tee-elämyksestä. Mutta juvalaiset – he vasta lähellä ovatkin!

4. Pietarin maahantulo

Tämä reissu kenkutti meitä harvinaisen paljon, sillä jonottelua oli ihan liikaa päiväristeilyn tarpeiksi. Jonottamisesta lukeminen lienee vähän tuskattomampaa, sillä tämä on noussut vuoden neljänneksi luetuimmaksi jutuksi.

Pietari – Maahantulo ja jonottamisen “riemua” – Ne Tammelat

Viisumivapaa päiväristeily Pietariin kuulostaa lauseena ihanan vaivattomalta, mutta jo matkaa varatessa tuli fiilis, että ihan mutkattomasti tämä ei välttämättä suju… Kiiruhdimme lähtöpäivänä, perjantaina Länsisamatan ykkösterminaaliin, jonka alakerran lähtöselvityksessä oli vielä muitakin mattimyöhäisiä jonottamassa. Hitaasti mutta varmasti jono pikkuhiljaa eteni ja varausnumerolla sekä passeilla saimme jokainen nivaskan erilaisia lippuja mukaamme (hyttiin, aamupalalle, maahantuloon, maasta poistumiseen ja bussikuljetukseen).

3. Mystinen Eruv

Outojen nähtävyyksien top ykköseen nousee ehdottomasti Manhattania kiertävä naru nimeltään Eruv. Tällä narulla on tärkeä merkitys alueen juutalaisyhteisölle ja sen voi bongata kuka vaan eri puolilta Manhattania, kun suuntaa katseen ylöspäin.

Miksi Manhattanin ympäri kiertää naru? – Ne Tammelat

Matkalle lähtiessämme yritämme aina keksiä jotain uutta ja erikoista nähtävää tai koettavaa matkakohteesta. Käymme kyllä katsomassa kuuluisia nähtävyyksiäkin, mutta mahdollisuuksien mukaan yritämme löytää ja kiertää runsaasti tuntemattomampia erikoisuuksia. Toista Manhattanille kohdistuvaa reissuamme valmistellessamme kahlasimme kainaloitamme myöten Googlessa ja selasimme lukemattomia “TOP-XYZ MUST SEE THINGS” -artikkeleita.

2. Roaming-kulut kuriin ulkomailla

Tämänkin postauksen takana oli epäonnea ja harmitusta, mutta jutun taustalla on silti ajankohtaista ja hyödyllistä asiaa roaming-käytöstä ulkomailla. Yhteistyö saatiin hoidettua kuntoon Pietarin reissulla ja myös Sveitsissä käytimme Elisa Reissunettiä, sillä se toimii tällä hetkellä niin Elisan yksityis- kuin yritysliittymissä.

Roaming-kulut kuriin ulkomailla – Ne Tammelat

Kun kolmas yhteinen Amerikan reissumme alkoi lähestymään, mietimme Ilkan kanssa miten hoitaisimme netin käytöstä koituvat kustannukset New Yorkin matkallamme. Molemmilla meillä on käytössä työliittymät, joihin sisältyy kohtuullinen määrä datan käyttöä ulkomailla. Haluamme kuitenkin surffata huolettomasti, joten vuosi sitten ratkaisimme asian ostamalla Los Angelesin reissulta paikallisesta Walmartista SIM-kortin noin 50 eurolla, josta yhteyspisteen avulla jakamalla molemmat pystyivät käyttämään nettiä.

1. Kokemuksia N26-kortista

Ylivoimaista ykkössijaa pitävät blogissamme jutut N26-pankista ja sen MasterCardista, joka mahdollistaa ApplePayn käyttämisen. Toisen jutuista kirjoitimme jo vuonna 2017 ja viime vuonna kasasimme kokemuksia yhteen.

Kokemuksia N26-pankista sen MasterCardista ja Apple Pay:stä – Ne Tammelat

N26-pankki ja MasterCard kortti on ollut käytössämme nyt noin puoli vuotta ja olemme ehtineet testata ja käyttää sitä runsaasti sekä Suomessa että Suomen ulkopuolella Amsterdamissa ja New Yorkissa. Kokemukset ovat olleet kautta linjan positiivisia. Käymme tässä artikkelissa läpi havaintojamme ja kokemuksiamme N26:n käytöstä. N26-pankki on saksalainen pankki ja sinne voi perustaa tilin jo useasta Euroopan maasta.

Seuraava reissumme starttaa jo 10.1., jota odotamme innolla. Matkakohde on ennestään tuttu Skotlanti, jonne lähdemme juhlimaan Ilkan siskon syntymäpäiviä. Reissua voit seurata tarkemmin Instagram-tilimme kautta.

Ne Tammelat (@netammelat) * Instagram photos and videos

622 Followers, 1,102 Following, 422 Posts – See Instagram photos and videos from Ne Tammelat (@netammelat)