New York on upea kaupunki, jossa riittää nähtävää valtavasti. Tässä niistä suosituimmat, jotka todennäköisesti jokainen kaupunkiin suuntaava tietää jo etukäteen uutisten tai televisiosarjojen kautta.

Empire State Building

Listan ykkösenä on tietysti Empire State Building. Tätä maailman kuuluisinta pilvenpiirtäjää ei varmaan tarvitse tarkemmin esitellä. Maisemat sieltä ovat uskomattomat ja visiitti on jokaisen dollarin väärti. Jos et halua kilpailla kaidepaikoista, ajoita vierailusi aikaiseen aamupäivään tai vähän ennen sulkemisaikaa. Varaa kuitenkin aikaa hyvin, sillä katseltavaa riittää.

Tammikuussa sää oli todella tuulista ja vaikka pakkasta oli vain muutama aste, se tuntui ylhäällä hyvin kylmältä. Pilvenpiirtäjä myös hieman heilui tuulen voimasta, joka sai myös tämän ei-korkeanpaikankammoisen säpsähtämään. Meistä se vähän enemmän kammoinen ihaili maisemia pääosin tukevampiin seinärakenteisiin liimautuneena. Minun tehtäväksi jäi vakuutella, että ei tämä rakennus heilunut yhtään, kuvittelua vaan..

New Yorkin parhaat nähtävyydet 1
New Yorkin parhaat nähtävyydet 2
New Yorkin parhaat nähtävyydet 3
Flatiron Building​
New Yorkin parhaat nähtävyydet 4
Asuintalo osoitteessa 432 Park Avenue, korkeutta 425,5 m
New Yorkin parhaat nähtävyydet 5
Chrysler Building ja taustalla Roosevelt Islandin ylittävä Ed Koch Queensboro Bridge
New Yorkin parhaat nähtävyydet 6
Keskellä Top of the Rock ja taustalla Central Park

Top of the Rock & Rockefeller Center

Luistelun jätimme suosiolla väliin, mutta upeat jouluvalot sekä -kuusi koristivat vielä aluetta vuoden vaihteen jälkeekin. Me suuntasimme ylös Top of the Rockin huipulle ihailemaan öistä kaupunkia. Samat saatesanat kuin Empire State Buildingiin, kannattaa käydä. Itse halusin nähdä kaupungin pilvenpiirtäjän huipulta sekä valoisalla, että pimeällä.

New Yorkin parhaat nähtävyydet 7
New Yorkin parhaat nähtävyydet 8
New Yorkin parhaat nähtävyydet 9
Empire State Building iltavalaistuksessa
New Yorkin parhaat nähtävyydet 10

Central Park

Tämä puisto on ihan uskomattoman kaunis myös talvella, voin vaan kuvitella sen viherloiston kesällä tai värimaailman syksyllä. Vietimme täällä paljon aikaa useana eri päivänä. Puisto on sen verran suuri, että sitä ei saa kerralla haltuun ainakaan kävelemällä yhdessä päivässä. Saatat törmätä myös puistokummeihin, jotka rupattelevat mielellään kanssasi.

New Yorkin parhaat nähtävyydet 11
New Yorkin parhaat nähtävyydet 12
New Yorkin parhaat nähtävyydet 13
New Yorkin parhaat nähtävyydet 14
New Yorkin parhaat nähtävyydet 15
New Yorkin parhaat nähtävyydet 16

Vapaudenpatsas

Tämä uljas patsas löytyy Manhattanin eteläkärjestä näkyvällä Liberty Islandilla. Ihan lähelle patsasta pääsee risteilemällä kyseiselle saarelle ja vierailemalla myös patsaan sisällä. Me otimme ilmaisen lautan Staten Islandille, jonka reitti kulkee Vapaudenpatsaan ohi. Lautalta pitää poistua St. Georgen satamassa ja kiertää terminaalissa takaisin lautalle lähtevien portille uudelleen.

Sama lautta ei välttämättä kulje edestakaisin, joten sen(kin) takia tulee suorittaa tämä vaihto. Patsaan näet parhaiten päivällä ja voit ihailla sekä meno-, että paluumatkalla myös Manhattanin upeaa siluettia. Meille osui vielä ihan mukava auringonlasku bonuksena.

New Yorkin parhaat nähtävyydet 17
New Yorkin parhaat nähtävyydet 18
New Yorkin parhaat nähtävyydet 19
New Yorkin parhaat nähtävyydet 20

Brooklyn Bridge

Tämä upea silta kannattaa kävellä joko edestakaisin tai ainakin yhteen suuntaan. Me otimme taksikyydin Brooklyniin, jossa tarkoituksenamme oli vierailla Brooklyn Breweryllä, mutta se oli valitettavasti kiinni kyseisenä päivänä. Reissu ei onneksi mennyt hukkaan, kun palasimme takaisin kävellen tätä upeaa siltaa pitkin ja saimme ihailla samalla Manhattanin lukuisia rakennuksia.

New Yorkin parhaat nähtävyydet 21
New Yorkin parhaat nähtävyydet 22

911 muistomerkki

Jos joku tapahtuma on piirtynyt tarkasti muistiin, niin se on ollut kaksoistornien sortuminen. Vaikka tapahtumaa tuli seurattua paljon uutisista, on todella vaikea käsittää, miten kaksi pilvenpiirtäjää voi vaan sortua vieden mukanaan niin paljon ihmishenkiä.

Tummasta graniitista tehdyt vesialtaat olivat vaikuttava näky. Muistomerkkejä reunustivat pronssiset kaiteet, joihin oli kaiverrettu kaikkien 2983:n onnettomuudessa menehtyneiden nimet. Monissa nimistä oli ruusuja, jotka muistuttivat kyseisen henkilön syntymäpäivästä.

New Yorkin parhaat nähtävyydet 23
New Yorkin parhaat nähtävyydet 24
New Yorkin parhaat nähtävyydet 25

Lue myös muut artikkelimme New Yorkista​

Vapaudenpatsas, New York

New Yorkin parhaat nähtävyydet

New York on ylivoimaisesti yksi suosikkikohteistamme! Sieltä ei lopu tekeminen ja näkeminen kesken, sillä kaupunki on täynnä ikonisia nähtävyyksiä.