Abu Dhabi, Arabiemiraattien pääkaupunki

Odotuksemme risteilyn saavuttua Abu Dhabiin olivat hieman sekavat. Tilannetta ei selkeyttänyt kaupungin ylle laskeutunut aamusumukaan. Emme oikein tienneet, mitä odottaa, ja samalla risteilyn ohjelmasta väliin jäänyt Bahrain harmitti. Bahrain-päivän sijasta laiva ankkuroitui Abu Dhabiin kahdeksi päiväksi.

Abu Dhabi on rakennettu saarille, ja on sen vuoksi pakon sanelemana ripoteltu väljän oloisesti. Jos vertaa vaikkapa Dubaihin, yleisilme on selkeästi “normaalimpi”. Pidimme siitä heti. Kun Dubaissa pyritään rakentamaan mahdollisimman korkeaa lasista ja kullasta, Abu Dhabi tuntui heti jotenkin kotoisammalta. Dubain teennäisen oloinen prameilu tuntui entistä muovisemmalta. Ihmeellistä, että Abu Dhabista ei tihku tietoa turisteille. Toisaalta ymmärrettävää – Dubai on tehnyt turismista itselleen elinehdon.

Abu Dhabi skyline

Etihad Towers

Tärkeimmät ensin! Minne ikinä menemmekin, korkeimmat rakennukset etsitään ja niissä vieraillaan, mikäli mahdollista. Niin myös Abu Dhabissa. Kaupungista olisi löytynyt pari korkeampaakin paikkaa, mutta äärimmäinen metrimäärä oli jo saavutettu Dubaissa. Saatoimme siis antaa myös muiden ominaisuuksien vaikuttaa valintaamme.

Etihad Towers koostuu yhteensä viidestä upeasta pilvenpiirtäjästä. Näköalakerros sijaitsee rakennuksessa numero kaksi, joka on 305 metriä korkea. Pääsylipun hinnalla sai hissikyydin ylös ja alas, sekä 50 AED:n (noin 11 €) arvoisen kupongin baariin. Harvassa paikassa on jääkylmä eurolager maistunut yhtä hyvältä! Ja maksanut yhtä paljon. Torneihin sijoittuu muuten myös tämä vauhdikas pätkä Fast & Furious 7 -elokuvasta.

Booking.com
Etihad Towers Abu Dhabi

Louvre

Louvren taidemuseo Pariisissa lienee maailmankuulu. Siksi täytyykin jollain merkillisellä tavalla kunnioittaa sitä neropattia, joka keksi lisensoida legendaarisen nimen Abu Dhabissa sijaitsevalle taidemuseolle. Louvre-nimen käytöstä siis maksetaan mojova summa vaivanpalkkaa Pariisiin. Mikäs siinä.

Lukaali on hulppea ja samoin on itse näyttely! Rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Jean Nouvel, joka on suunnitellut myös Qatarin kansallismuseon, Doha Towerin  ja lukuisia muita tunnettuja rakennuksia.

Louvre Abu Dhabi

Moskeija

Kenties tunnetuin nähtävyys Abu Dhabissa lienee kuitenkin šeikki Zayedin moskeija. Moskeijat eivät varsinaisesti sijoitu osaamisalueellemme, mutta erityistä osaamista ei tarvittu, jotta tämän paikan erityisyyden pystyi ymmärtämään. Paikka oli valtava. Ja kaunis. Ja väkeä riitti.

Ihmisiä tuotiin jatkuvana virtana bussi toisensa jälkeen valtavalle parkkialueelle. Liput piti mennä ostamaan maanalaisesta ostoskeskuksesta, jonne ilmeisesti tuli myös juna tai metro. Keskuksesta löytyi ravintoloita ja matkamuistomyymälöitä, jottei kenenkään tarvitsisi lähteä tyhjin käsin kotimatkalle.

Moskeija oli myös ainoa paikka koko reissulla, jossa Katrin nilkat ja ranteet peittävä mekko ei riittänyt. Kaikkien naisten oli pukeuduttava lainakaapuun. Värivaihtoehtoja oli muutamia, mutta niitä ei ilmeisesti saanut edes itse valita.

Katri seikki sheikki sheik Zayed moskeija mosque

Lisätietoja moskeijavierailulle

Kaisan blogista löydät hyviä vinkkejä moskeijassa vierailua varten. Voit tehdä sinne myös päiväretken Dubaista käsin.

https://kaisasuojanen.com/2020/05/14/sheikh-zayedin-moskeija-abu-dhabissa-3-vinkkia-vierailulle/

Pilvenpiirtäjät Abu Dhabissa

Dubai vie kirkkaasti voiton korkeimpien rakennusten osalta, mutta Abu Dhabista voit bongata useita muita upeita, hengästyttävän hienoja pilvenpiirtäjiä, joita Architectural Digest -lehti esittelee artikkelissaan.

Abu Dhabi pilvenpiirtäjä skyscraper

The Craziest Skyscrapers in Abu Dhabi

The Emirati capital's dazzling skyline is dotted with innovative shapes and modern architectural marvels

Lopuksi

Dubaista on matkaa Abu Dhabiin 140 kilometriä ja välimatkan voi taittaa bussilla tai taksilla, ehkä tulevaisuudessa myös junalla. Meihin paikka teki suuremman vaikutuksen ja sitä kannattaakin harkita tukikohdaksi, jos suuntaat Arabiemiraatteihin.

Abu Dhabi hotelli Al Marina hotel

Katso kaikki 360-videomme Abu Dhabista

Tee virtuaalikierros näihin kolmeen kohteeseen 360-videoidemme kautta. voit katsoa videoita selaimella pyörittämällä ruutua tai jos luet tätä kännykällä, näet puhelinta pyörittämällä haluamaasi suuntaan.

Abu Dhabi 360

Share your videos with friends, family, and the world

Muut juttumme Lähi-Idästä

7 päivän Dubain risteily

Maailman mahtavin Dubai – 3 yötä korkeuksissa

Oman – Päiväristeily delfiinien kanssa

Sir Bani Yas – Arabiemiraattien suurin saari

Qatar – Aavikkorallia ja meri autiomaan keskellä

Qatar & Doha – Rita Tainolan haastattelu ja vinkit

Laivaesittely: Jewel of the Seas, Royal Caribbean