Los Angelesissa on ihan valtavasti majoitusvaihtoehtoja. Majoitus kannattaakin valita pitkät välimatkat ja omat kiinnostuksen kohteet huomioiden. Vietimme keväällä 2017 noin viikon Losissa ja meille oli selvää, että majoitumme kahdessa eri paikassa eri puolilla kaupunkia. Yksi toiveista oli löytää majoitus mahdollisimman läheltä rantaa ja ehkä hieman erikoisempi sellainen. Titanic-elokuvan suurelle fanille Queen Mary -laiva oli huippulöytö.

Kummitusjahdissa Queen Mary -aluksella 1Kummitusjahdissa Queen Mary -aluksella 2

Long Beach sijaitsee noin 40 kilometriä Los Angelesin kaupungista etetelään. Se on Kalifornian osavaltion viidenneksi suurin kaupunki ja siellä sijaitsee koko Yhdysvaltojen toiseksi vilkkain merisatama. Sinne on ankkuroitu myös RMS Queen Mary, joka toimii nykyisin hotelli-, museo- ja ravintolalaivana. Laivalla on pitkä ja vaiherikas historia ja se liikennöi aina vuoteen 1967 saakka.

Kummitusjahdissa Queen Mary -aluksella 3

Me valitsimme tämän majapaikan ensimmäiseksi kohteeksemme Losissa. Reippaasti myöhässä olleen menolennon vuoksi missasimme valitettavasti ensimmäisen yön kolmesta ja jouduimme odottelemaan huonettamme hyttiämme jonkun tovin, kun vihdoin pääsimme perille melkein kahden vuorokauden matkustamisen jälkeen.

Kummitusjahdissa Queen Mary -aluksella 4Kummitusjahdissa Queen Mary -aluksella 5Kummitusjahdissa Queen Mary -aluksella 6Kummitusjahdissa Queen Mary -aluksella 7Kummitusjahdissa Queen Mary -aluksella 8

Jäätävästä väsymyksestä huolimatta laiva teki meihin heti vaikutuksen! Upeat pitkät käytävät, kirjavat kokolattiamatot ja seinien puuverhoilut loivat kodikkaan, mutta samalla arvokkaan tunnelman laivaan. Pakolliset turvallisuuteen liittyvät tekijät, valaisimet ja kaiteet täydensivät sisustusta huomaamattomasti, alkuperäistä ilmettä kunnioittaen.

Kummitusjahdissa Queen Mary -aluksella 9
Laivan “sheer“, eli rungon kaareutuminen näkyy hyvin hyttikäytävillä
Kummitusjahdissa Queen Mary -aluksella 10Kummitusjahdissa Queen Mary -aluksella 11Kummitusjahdissa Queen Mary -aluksella 12

Hyteissä oli paljon yksityiskohtia ja niiden ihmettelyyn meni tovi jos toinenkin. Tutkimme ja ihastelimme vanhoja aarteita, jotka veivät meidät vuosikymmenien taakse miettimään, miten risteilyt ovat silloin sujuneet. Nyt oltiin vähän erilaisella laivalla kuin vaikkapa Viking Linen Cinderella.

Sängyt olivat eri puolilla huonetta, joten aamuyöllä kun heräsimme jet lagin kourissa, vilkutimme kännyköillä toisillemme merkiksi, että olemme molemmat hereillä. Jos muuten kaipaat ideoita, mitä tehdä aamuyöllä Losissa, niin hyppää vaikka autoon ja ajele Runyon Canyon Parkiin aamulenkille.

Kummitusjahdissa Queen Mary -aluksella 13Kummitusjahdissa Queen Mary -aluksella 14Kummitusjahdissa Queen Mary -aluksella 15

Kokemukset laivan ravintola- ja myymälätarjonnasta jäivät meidän osalta aika ohuiksi. Varmaan osittain jetlagin ja muiden menojen vuoksi emme vaan osuneet oikeaan aikaan niihin. Yhtenä aamuna löysimme myymälän, josta sai kahvia, sipsejä ja aamupalaa. Hinnat olivat aika korkeat tarjontaan nähden, mutta lähettyvillä ei ollut muitakaan ravintoloita, joten päädyimme ostamaan vain pienet eväät sieltä, jotta jaksoimme siirtyä kohti seuraavia seikkailuita.

Kummitusjahdissa Queen Mary -aluksella 16

Meillä oli jo etukäteen tiedossa, että laivalla järjestetään kummituskierroksia. Olisi saattanut olla hyvä idea nukkua yön yli, mutta niin vaan löysimme itsemme jo saman päivän aikana varaamasta lippuja kierrokselle. Kierroksia järjestetään useita kertoja päivässä ja saimme ohjeet saapua tapaamispaikkaan tiettyyn kellonaikaan.

Kummitusjahdissa Queen Mary -aluksella 17
Kummitusjahdissa Queen Mary -aluksella 18
Tämä mystinen tuoli liittyi erään huoneen tarinaan

Kierros oli todella mielenkiintoinen, jos joku aikoo sellaiselle lähteä, niin en spoilaa liikaa yksityiskohtia. Meitä kierrätettiin ympäri laivaa, myös sellaisiin tiloihin, joihin ei omatoimisesti pääse tutustumaan. Jokaiseen tilaan pysähdyttiin hetkeksi ja opas kertoi meille kiehtovia tarinoita laivan historiasta sekä henkilöistä, joiden tiloissa huhuttiin edelleen kummittelevan. Kierroksen päätteeksi saimme vielä kiertää läpi konehuoneessa sekä museossa, jotka olivat nekin tutustumisen arvoisia.

Kummitusjahdissa Queen Mary -aluksella 19Kummitusjahdissa Queen Mary -aluksella 20Kummitusjahdissa Queen Mary -aluksella 21Kummitusjahdissa Queen Mary -aluksella 22Kummitusjahdissa Queen Mary -aluksella 23Kummitusjahdissa Queen Mary -aluksella 24Kummitusjahdissa Queen Mary -aluksella 25

Mutta se mielenkiintoisin kysymys vielä – näimmekö tai koimmeko jotain paranormaalia laivalla vierailumme aikana?
– Henkilökohtaisesti olin niin väsynyt, että vaikka kummitukset olisivat tulleet pitämään bileet huoneeseemme, en olisi varmaan niitä havainnut.

Kannattaako tänne mennä? Ehdottomasti, jos puitteet näyttävät siltä, että niissä viihtyisi ja kummitusjahti kiinnostaa. Meille osui todella hiljainen hytti ja käytävä, joten saimme levätä univajeet rauhassa pois. Tänne pääsee myös bussilla, mutta auto on ehdottoman kätevä. Parkkitilaa on hyvin laivan edustalla. Hyvällä tuurilla voit bongata myös pesukarhun.

Kummitusjahdissa Queen Mary -aluksella 26Kummitusjahdissa Queen Mary -aluksella 27

Sijainti satama-alueella aiheuttaa lähistölle ruuhkia etenkin aamulla ja illalla, mutta moottoritielle (710) pääsee liittymään helposti. Lähistöllä, automatkan päässä on paljon kauppoja ja muutakin nähtävää. En viettäisi koko Losin lomaa täällä, koska matkaa esim. Hollywoodiin on se 50 kilometriä suuntaansa. Lähistöllä olleeseen Palos Verdesin alueeseen emme ehtineet tutustua, mutta se vaikutti mielenkiintoiselta.

Lue myös muut juttumme:

Los Angeles

Las Vegas