Yhtenä haaveena meillä oli nähdä reissun aikana valaita ja harkitsimme jopa valaanbongausristeilyä tuohon tarkoitukseen. Sesonki valaiden näkemiselle on nimittäin parhaimmillaan, kun valaat ovat vaeltaneet ensin Alaskasta ohi Kalifornian rannikon kohti Meksikoa lisääntymään ja kevään aikana ne siirtyvät poikasineen takaisin ylös pohjoiseen.

Myös Malibu ja Pacific Coast Highwayn ajaminen oli vielä tekemättä jääneissä asioissa, joten päätimme yhdistää nämä kaksi tavoitetta ja ajoimme viimeisenä Losi-päivänämme heti aamusta Malibuun. Valitsimme etukäteen kartalta neljä kohdetta, joista ensimmäisenä menimme El Matador State Beachille. Tätä rantaa on kehuttu yhdeksi kauneimmista ja eikä suotta. Saimme auton helposti (maksulliseen) parkkiin rannan läheisyyteen ja kun ihailimme edessä näkyviä maisemia, huomasimme muutaman kolibrin pörräävän läheisissä pensaissa. Ilkan haaveena oli bongata kolibri ja saimme hienon esityksen useammalta yksilöltä.

Malibu ja valaiden bongaus 1Malibu ja valaiden bongaus 2Malibu ja valaiden bongaus 3

Kävelimme alas rannalle sateen osittain turmelemia polkuja ja eteemme aukesi huikean hieno ranta ja etukäteen kuvistakin tutut upeat kivimuodostelmat. Ranta on yli 30 km pitkä, mutta kulkua oli rajoitettu niin, että pääsimme tutustumaan vajaan kilometrin mittaiseen pätkään siitä. Kerrassaan upea paikka, eikä ihme, että se on kesäaikaan yksi suosituimmista. Tämä on yksi niistä paikoista, joissa auringonlaskun kerrotaan olevan erityisen näyttävä.

Malibu ja valaiden bongaus 4

Kiivetessämme rantapolkua takaisin ylös näimme aaltojen sessa aika lähellä rantaa ainakin neljä delfiiniä. Ilman suurempaa kiirettä ne uiskentelivat etelää kohti ja seuraamme tuli muitakin turisteja ihailemaan niitä. Uskomattoman hyvä tuuri meillä!

Malibu ja valaiden bongaus 5Malibu ja valaiden bongaus 6Malibu ja valaiden bongaus 7
Malibu ja valaiden bongaus 8
Point Dume on suosittu paikka myös kalliokiipeilijöiden keskuudessa
Takaisin autoon ja kohti seuraavaa kartan osoittamaa pistettä, joka oli Point Dume. Niemen kärjessä sijaitseva kupumainen luonnonsuojelualue on helppo löytää, mutta parkkipaikkoja läheisyydessä on valitettavan vähän, vain kymmenkunta. Lähdimme patikoimaan vaijereiden ympäröimää polkua kohti niemen huippua ja Ilkka valmistautui ottamaan 360-kuvaa. Itse menin hieman sivuun huipulta ihailemaan merimaisemaa ja en ehtinyt olla kuin hetken paikallani, kun näin merestä nousevan suihkun. Epäuskoisena huusin Ilkankin katsomaan, eikä se suihku tietenkään heti toistunut ja lisäksi oli kovin vaikeaa osoittaa, että missä kohtaa merta tämä tapahtui.
Malibu ja valaiden bongaus 9Malibu ja valaiden bongaus 10

Hetken kuluttua suihku toistui ja pian näimmekin kauniin valaan (Ilkka sanoi nähneensä kaksi) uimassa rauhallisesti niemen kärjen ohi. Muutama kuvakin saatiin taltioitua, lähinnä pyrstöpuolelta. Olimme kyllä melkoisen onnekkaita! Eläinbongaukset eivät loppuneet tähän, sillä läheisessa pusikossa rapisteli vielä suloinen pupujussi, josta myös saimme kuvan talteen.

Malibu ja valaiden bongaus 11

Kiertelimme nimen ympäri ja istahdimme vielä hetkeksi näköalatasanteelle katselemaan, tulisiko valaita vielä lisää. Tällä kertaa saimme tyytyä yhteen näköhavaintoon ja oli aika jatkaa matkaa vielä alas Point Dume State Beachille. Tämäkään ranta ei jättäny kylmäksi. Upeat korkeat kallioseinämät reunustivat rauhallista merenpoukamaa ja merilinnut tepastelivat hiekkarannalla etsien ruokaa.

Malibu ja valaiden bongaus 12Malibu ja valaiden bongaus 13Malibu ja valaiden bongaus 14

Malibusta löytyy vielä erikseen Whale Watching Station sekä mahdollisuus lähteä risteilylle bongaamaan valaita. Meille rannasta nähdyt delfiinit ja valaat olivat enemmän kuin uskalsimme toivoa, joten jätimme risteilyn tällä kertaa väliin.

Malibu ja valaiden bongaus 15

Paluumatkamme kohteena oli Santa Monica Pier, jonne ajelimme Tyynenmeren rannalla mutkittelevaa Pacific Coast Highwayta (California State Route 1). Eikä maisemat tämän tien varrella ole ollenkaan hullummat. Jos harkitset yhdistää Losin ja San Franciscon reissut, niin tämä rantareitti autolla ajaen on todennäköisesti ikimuistoinen.

Lue myös muut juttumme:

Los Angeles

Las Vegas