Punaisia kallioita

Tiellä liikkuvia varoitellaan milloin milläkin liikennemerkillä, mutta harvemmin niissä näkyy kilpikonnia tai villihevosia. Las Vegasissa tämäkin on mahdollista. Keväällä 2017 toteutetulla huikealla Los Angeles – Las Vegas reissullamme pääsimme tutustumaan moniin upeisiin luontokohteisiin, mm. Grand Canyoniin, Death Valleyhyn ja löytyipä Vegasista laskettelurinnekin.

Kilpikonnavaara

Ystävämme veivät meidät Red Rock Canyoniin, joka löytyy alle puolen tunnin ajomatkan päästä Las Vegasin keskustasta noin 24 kilometrin päästä Stripiltä. Alue on intiaanien hallinnassa ja tuntui siltä, että aluetta valvotaan tarkkaan eikä sinne ole asiaa aukioloaikojen ulkopuolella. Vierailijoille ohjeistetaan myös tiukasti, miten lujaa alueella saa ajaa autolla ja roskaaminen on luonnollisesti ehdottomasti kiellettyä. Me ajoimme aluelle autoilla sisään porteista, jossa alueen pääsymaksu (7 dollaria/hlö vuonna 2017) myös maksetaan.

KuvaustaukoAavikkomaisemiaLuonnon taidettaStripin hotellit erottuvat hieman korkeampinaAavikkoa ja kallioita

Ensimmäinen ja reitin ainoa rakennus, vierailukeskus tulee melkein heti vastaan suurine parkkipaikkoineen. Siellä on mahdollista käydä puuteroimassa nenää ennen tutustumista alueeseen. Aluetta kiertävä autotie on yksisuuntainen ja se on 21 kilometriä pitkä. Auto onkin polkupyörän ohella paras keino tutustua näihin upeisiin maisemiin.

Reitin varrella on paljon pysähtymispaikkoja, joissa voi jalkautua ottamaan valokuvia upeista punaisista kallioista. Jos oikein tarkkaan katseli, niin kallioiden seinustoilta saattoi erottaa kiipeilijöitä.

Kiipeilijän paratiisi
Kallion monet värisävytPaikallinen kaktusAavikkoa ja upeita maisemiaKomea kaktus

Kilpikonnista varoiteltiin useaan otteeseen ja reitin loppupuolella jalkauduimme tutkimaan maastoa, jos mekin törmäisimme näihin matelijoihin. Harmittavasti emme kuitenkaan kilpikonniin törmänneet, mutta aavikolla kasvoi upeita kaktuksia ja poluilla näkyneet kavioiden jäljet saivat meidät arvuuttelemaan, että vieläkö on villihevosia. Vai olikovatko kyseessä läheisen tallin ratsukot.

Varoituskyltti hevosista
Aavikon kasvillisuutta

Alueen kiertelyyn menee kuvaustaukojen pituudesta riippuen 1-3 tuntia. Tämä on mainio vaihtoehto tutustua aavikkoon ja upeisiin maisemiin Vegasin reissun yhteydessä. Alueelta lähtee myös vaellusreittejä, joita olisi ollut houkuttelevaa testata, mutta aikataulusyistä päädyimme autoilla toteutettuun omatoimiseen kierrokseen.

Lue myös muut juttumme:

Los Angeles

Las Vegas