Elokuvamaailman vuoden tärkeintä juhlaa, Oscar-gaalaa vietetään vuosittain helmi-maaliskuussa Los Angelesissa. Hollywoodin sydämessä sijaitsevassa Dolby-teatterissa järjestettävä gaala kerää paikalle kaikki viihdemaailman kirkkaimmat tähdet ja alueen turvatoimet ovat mittavat.

Turvamiehet neuvottelevatOscareiden valmistelua
Gaalaa tulee seurattua tavalla tai toisella vuosittain, vähintäänkin upeiden pukujen osalta, mutta suuria Oscar-faneja meistä kumpikaan ei tunnusta olevansa. Sattumalta reissumme Losiin osui samaan ajankohtaan, jolloin 89. palkintogaalaa vietettiin, joten varasimme toisen majoituksemme läheltä tätä juhlallista tapahtumaa.
Hollywood BlvdHollywoodin kirkon torni

Siirryimme Hollywoodin kaupunginosaan, osoitteessa Hollywood Blvd 6533 sijaitsevaan majapaikkaamme torstaina, kun gaalaan oli jäljellä neljä päivää. Majoituimme Boulevard Suites nimeä kantavaan huoneistoon, joka oli lähes pelipaikoilla, kävelymatkan päässä Dolby-teatterista Walk of Famen varrella.

Ihana pinkki talo

Ihana pinkki talomme oli keskeisestä sijainnistaan huolimatta ja osittain siitä johtuen ensimmäisen yön osalta suuri pettymys. Alakerran baarista ja sen ulkopuolella viihtyneistä ihmisistä lähti sen verran kova meteli, että nukkumisesta ei meinannut tulla mitään. Lisäksi liikenteen äänet kuuluivat aivan selvästi sisälle. Urheiluautojen kiihdytyskisoja oli hetken aikaa hauskaa seurata, mutta sen jatkuessa tunnista toiseen, vaihtui viehätys ärtymykseen. Tätä aluetta kukaan ei tuntunut suosittelevan majoitukseen ja ymmärrän sen oikein hyvin nyt jälkikäteen. Toinen syy oli se, että kaikki “hörhöt” asuvat ja liikkuvat tällä alueella, mutta se ei meitä häirinnyt.

Kodittoman majapaikka

Perjantain ja lauantaina välisenä yönä tapahtui kuitenkin jotain uskomatonta. Nimittäin kuin tilauksesta katu suljettiin liikenteeltä asuntomme edestä ja korttelin mitan verran joka suuntaan. Ah, mikä hiljaisuus! Nyt asuntovalintamme tuntui ihan napakympiltä, huoneisto itsessään oli siisti eikä naapureistakaan ollut harmia. Oma keittiö ja pyykinpesukone olivat ahkerassa käytössä.

Tähtiä kadullaTyhjät kadutIhanan rauhallista

Kävimme päivittäin tekemässä kävelylenkin lähialueella. Loppuviikon ohjelmassa oli mm. Katrin laskettelureissu, jolloin Ilkka jäi Hollywood-leskeksi. Kannattaa muuten tsekata Ilkan tarina, sillä hän pääsi kiertelemään juhlapaikalla sellaisille alueille, jotka suljettiin yleisöltä nopeasti.

Oscar-gaalan rakennelmiaGaalan valmisteluaDolby-teatterin punainen mattoKiinalaisen teatterin edustallaPiippuhyllylläGaalan valmisteluaGaalan valmisteluaGaalan valmistelua

Gaalan valmisteluita ei voinut olla huomaamatta, sillä Hollywood Boulevard oli suljettu liikenteeltä kuuden korttelin alueelta ja massiiviset telttarakennelmat olivat nousseet kadulle. Suuret näyttävät mainokset tekivät lopuillekin epätietoisille selväksi, että jotain merkittävää on tapahtumassa. Liikkuminen oli sallittua Chinese Theaterin ympäristössä vielä lauantaina ja kävimmekin yhdessä tutkimassa uteliaina juhlavalmisteluita.

Kulissit kuntoonAlue alkaa valmistumaan gaalaa vartenTeemaväreinä punainen ja kulta

Juhlahumusta ottivat osansa myös erilaisten aatteiden levittäjät ja kätevästi saimme osaksemme julistusta niin Trumpin mahtavuudesta kuin herran sanastakin. Taisipa alueelta löytyä kaikille sanansaattajille myös vastustajaryhmänsä.

Muurien kannattajia?Hollywood Blvd täyttyy mielenosoittajista

Sunnuntaina alue oli entistä hiljaisempi. Korkeat verkkoaidat reunustivat katuja ja poliisin jykevä maasturi oli ainoa auto alueella. Kävelimme niin pitkälle, kun se oli sallittua ja reppumme tarkastettiin myös matkalla, kuten kaikkien muidenkin alueelle pyrkineiden. Tähtien bongaajia oli jo saapunut paikalle ja arvatenkin tämä ainoa mutka olisi täynnä väkeä, joka toivoisi näkevänsä edes vilauksen jostain kuuluisasta näyttelijästä.

Gaalapäivän turvatoimetGaalapäivän turvatoimiaTämän lähemmäs gaalaa ei päästyTähtien bongaajiaKultainen herraPoliisiauto

Me totesimme, että päivästä tulisi todella tylsä, jos jäisimme tähän seisoskelemaan. Otimme auton alle ja suunnistimme kohti Downtownia. Sieltä löytyi jotain paljon jännittävämpää, nimittäin pilvenpiirtäjän kylkeen rakennettu lasinen liukumäki. Los Angeles näytti niin rauhalliselta pilvenpiirtäjän huipulta. Tämä on muuten kiva ja kohtuuhintainen näköalapaikka vaikkei liukumäki kiinnostaisi.

Hollywood-kyltti

Paluumatkalla kävimme ruokailemassa Koreatownissa, Beverly Soon Tofu -ravintolassa ja shoppailemassa läheisessä marketissa. Tähän alueeseen kannattaa tutustua, jos aasialainen ruoka yhtään kiinnostaa.

Korealaista ruokaa, nam namKorealainen ravintolaKoreatownin mainio ravintolaPoseeraus parkkipaikalla

Meidän oli tarkoitus mennä bongailemaan limusiineja, mutta aika oli huristellut sen verran nopeasti, että gaala oli jo alkamassa. Kutsua juhliin ei edelleenkään löytynyt, joten tyydyimme pystyttämään huoneistoomme oman gaalastudion. Tämä oli muuten SE gaala, jossa ihan käsittämättömän virheen seurauksena La La Land julistettiin parhaaksi elokuvaksi, vaikka voittaja oli Moonlight. Kiitospuheita oli ehditty pitää jo tovinen, kun virhe huomattiin. Hupsista. Joku taisi saada potkut tämän mokan seurauksena. Alla video tapahtuneesta.

Olutta ja kuohuvaaPurkaminen voi alkaa

Juhlien jälkeen kävimme vielä ulkona. Kadulle oli kerääntynyt rekkoja odottelemaan tapahtuman purkamista, mutta katujen avaamiseen menisi vielä tovi, joten edessä oli rauhallinen yö. Maanantaina kiertelimme Malibua ja rantoja valaiden bongaamisen toivossa ja meille kävi paremmin kuin hyvin!

Lue myös muut juttumme:

Los Angeles

Las Vegas