Lasinen liukumäki pilvenpiirtäjässä 1
Lasinen liukumäki pilvenpiirtäjässä 2

Los Angelesin harvat pilvenpiirtäjät löytyvät Downtownin alueelta. Olimme lukeneet etukäteen, että U.S. Bank Toweriin oli avattu kesällä 2016 lasinen liukumäki, joka oli rakennettu pilvenpiirtäjän ulkoseinälle. Yllättäen tätä erikoisuutta piti päästä testaamaan, joten laitoimme toiseksi viimeisenä Losi-päivänä navigaattoriin osoitteen talteen ja otimme suunnaksia Downtownin. Osuimme paikalle sunnuntaina, joten kaduilla oli aika hiljaista. Parkkihalleja oli runsaasti lähistöllä ja U.S. Bank Towerin yleisölle tarkoitetun hallin parkkimaksu kuitataan tornissa.

Lasinen liukumäki pilvenpiirtäjässä 3Lasinen liukumäki pilvenpiirtäjässä 4

Lippu pilvenpiirtäjän huipulle maksoi noin 20 dollaria ja liukumäkielämys lisäksi 8 dollaria. Menimme läpi turvatarkastuksesta. Ylös oli kiellettyä viedä mm. sytyttimiä, joten ne sai jättää säilytykseen vierailun ajaksi.

Lasinen liukumäki pilvenpiirtäjässä 5Lasinen liukumäki pilvenpiirtäjässä 6

Tornista avautuivat upeat näkymät Los Angelesin ylle ja Oscar-gaalan vuoksi taivaalla näkyi poikkeuksellisen paljon helikoptereita sekä ilmalaiva. Sateen uhka oli myös ilmassa, mutta lopulta se jäi onneksi muutamaan pisaraan.

Lasinen liukumäki pilvenpiirtäjässä 7Lasinen liukumäki pilvenpiirtäjässä 8Lasinen liukumäki pilvenpiirtäjässä 9Lasinen liukumäki pilvenpiirtäjässä 10Lasinen liukumäki pilvenpiirtäjässä 11Lasinen liukumäki pilvenpiirtäjässä 12

Kiertelimme 360-näköalatasanteen ympäri tornin sisäpuolella ja kävimme katsomassa liukumäen alastulokohdan sekä parhaat kuvauspaikat. Sen jälkeen Ilkka jäi kuvauspaikalle ja minä siirryin ylempään kerrokseen liukumäen suulle. Jonossa oli vain pari henkilöä ennen minua, joten siinä ei kauaa ehtinyt tuumailemaan tai jännittämään. Henkilökunta asetti maton liukumäen suulle, kuten Linnanmäen Vekkulassa ja laskemaan sai lähteä omaan tahtiin. Huutelin vielä Ilkalle, että onko kamera valmiina ja sitten menoksi. Lasku kesti vain muutamia sekunteja, eikä siinä ihan kamalasti ehtinyt maisemia fiilistelemään. Sen verran lujaksi vauhti äityi, että liu’uin ensin kohti sivuseinämää, jonka jälkeen laskeuduin vauhdilla alhaalla olleelle matolle. Hurjan hauskaa!

Lasinen liukumäki pilvenpiirtäjässä 13Lasinen liukumäki pilvenpiirtäjässä 14Lasinen liukumäki pilvenpiirtäjässä 15Lasinen liukumäki pilvenpiirtäjässä 16Lasinen liukumäki pilvenpiirtäjässä 17

Jos sinulla on enemmän aikaa ja haluat yhdistää samalle suunnalle muita suosittuja kohteita, lähistöltä löytyvät mm. Koreatown, Echo Park ja Lacma.

Lue myös muut juttumme:

Los Angeles

Las Vegas