Vietimme Taiwanissa yhteensä viisi yötä, joista kolme sen pääkaupungissa Taipeissa. Noin 2,7 miljoonan asukkaan kaupunki oli Vietnamin Ho Chi Minh Cityyn ja Hongkongiin verrattuna hieman rauhallisempi, mutta väkeä ja liikennettä oli kyllä silti melkoisesti.

Kolmen päivän aikana opimme, että Taipeissa on paljon erilaisia kaupunginosia, upeita temppeleitä ja taksilla liikkuminen oli nopeaa ja edullista.

Kaupungista löytyy myös erittäin siisti ja selkeä metroverkosto, mutta käytimme sitä vain lentokentälle siirtymisiin. Jos metroasema olisi ollut lähempänä hotelliamme, olisimme melko varmasti käyttäneet sitä enemmän.

Taksikuskit eivät välttämättä osaa englantia, joten puhelimesta karttaa tai osoitetta näyttämällä selvisimme hyvin perille. Käteinen toimi parhaiten maksuvälineenä takseille.

Hotel Riviera shuttle

Hotellissamme oli majoituksemme aikana ilmainen shuttle-kuljetus suosituimpiin nähtävyyksiin, joten hyödynsimme sitä ja jatkoimme nähtävyyksistä matkaa omia polkujamme.

Taiwanissa on upeita kansallispuistoja ja jos aiot pysytellä Taipeissa, tee päiväretki jonnekin läheisistä puistoista, niin pääset nauttimaan myös kauniista luonnosta. Me vierailimme Tarokon kansallispuistossa, josta kirjoitimme aiemmin.

Näe ja koe ainakin nämä Taipeissa:

1. Taipei 101

Tämä 508 metriä korkea pilvenpiirtäjä ehti olla maailman korkein rakennus kuusi vuotta valmistuttuaan vuonna 2004. Dubaihin rakennettu Burj Khalifa veti korkeudessa reilusti ohi valmistuessaan vuonna 2010.

Yläilmoista on joka tapauksessa huikeat näkymät Taipein ylle ja pilvenpiirtäjä hallitsee kaupunkimaisemaa.

Maisemia voi ihailla lasin takaa sekä ulkoterassilta. Yleisön on mahdollista nähdä myös massavaimennin (mass dumper), joka pitää pilvenpiirtäjän vakaana isommillakin tuulilla.

Taipei 101

2. Grand Hotel

Kaupungin ainoa temppelin muotoon rakennettu hotelli seisoo korkean mäen laella ja se on ehtinyt olla myös Taiwanin korkein rakennus (87 metriä) vuosina 1973–1981. Rakennus on edelleen yksi korkeimmista, joka on rakennettu kiinalaisen arkkitehtuurin mukaisesti.

Hotellissa yöpyminen oli sen verran arvokasta, että päädyimme vain vierailemaan siellä. Kyseessä on hyvin suosittu ja valtava hotelli, josta löytyy myös vierailijoille paljon ihmeteltävää. Hotellin takana on viehättävä puisto, jonka läpi käveleminen oli pimeällä varsinainen seikkailu kulkukissojen ja hämähäkkien keskellä.

The Grand Hotel
The Grand Hotel
The Grand Hotel
The Grand Hotel
The Grand Hotel

3. Dalongdong Baoan Temple

Temppeleissä myydään suitsukkeita, kukkia ja lahjoja jumalille, joilla jokainen voi sitten oman valintansa mukaan käydä rukoilemassa terveyttä, vaurautta tai mitä mieleen tulee. Temppeleitä löytyy myös yömarkettien yhteydestä, sillä ihmiset halusivat päästä ruokailemaan temppelikäyntien jälkeen.

Tämä 1800-luvun alussa rakennettu temppeli on nykyään yksi Unescon kulttuuriperintökohteista. Temppeleitähän Taipeissa riittää ja ne ovat kaikki upeita sekä koristeellisia. Tämän temppelin lähettyviltä löytyi myös kaksi muuta. Toinen niistä oli Konfutsen temppeli, joka on rakennettu alkuperäisen Qufussa sijainneen temppelin mallin mukaan.

Temppeli Taipeissa
Temppeli Taipeissa
Temppeli Taipeissa
Temppeli Taipeissa
Temppeli Taipeissa
Temppeli Taipeissa
Temppeli Taipeissa

 

[Dalongdon Temple Taipei Taiwan UNESCO]

4. Shiling Night Market

Shiling Night Market on yksi Taipein suurimmista ja suosituimmista yömarketeista. Pääsimme hotellin järjestämällä kyydillä marketille ja siellä oli iltakuudelta jo täysi tohina päällä.

Kyseessä oli siis valtava alue, jossa myytiin kojuissa melkein mitä vaan kuvitella saattaa tarvitsevansa: vaatteita, ruokaa, eletroniikkaa jne. Lapsille oli paljon erilaisia aktiviteetteja.

Ilkka löysi conchia, joka ei kyllä valitettavasti saanut makunystyröitä täysillä hurraamaan ja sokeriruokomehukin saatiin pois maistettavien asioiden listalta. valitettavasti osa siitäkin meni roskiin. Kulutushuuma, hajut ja väenpaljous oli sellaista, että emme jääneet alueelle viihtymään pidemmäksi aikaa.

Shilin Night Market
Shilin Night Market
Shilin Night Market
Temppeli Taipeissa
Shilin Night Market
Temppeli Taipeissa

5. Dihua Street -ostoskatu

Korttelin täydeltä sieniä, isoja, pieniä, kuivattuja. Tältä ostoskadulta tai pikemminkin ostoskorttelista löytyi kaikkea mahdollista mitä vaan voi kuivattuna myydä. Maistiaisia tarjottiin paljon ja innokkaasti, mutta ei kuitenkaan liian tungettelevasti.

Ostoskatu
Ostoskatu
Ostoskatu
Ostoskatu
Ostoskatu
Ostoskatu

 

Viisi kivaa ravintolaa/baaria:

1. Modern Toilet

Kukapa ei haluaisi syödä ruokaansa vessanpöntöllä istuen, kun pöydän alla on koristeena kakkapökäle…? Ajatuksena vessanpönttöravintola oli sen verran huvittava, että pitihän sinne mennä. Harvoin näkee niin nauravia asiakkaita missään ravintolassa.

Ravintola oli jatkuvasti täynnä, joten kannattaa varautua odottelemaan. Ruokalistalta löytyi hyvin vaihtoehtoja ja kyllä siellä nälästä pääsi eroon. Olut tarjoiltiin sorsasta, jonka sai pitää matkamuistona.

Modern Toilet Restaurant
Modern Toilet Restaurant
Modern Toilet Restaurant
Modern Toilet Restaurant
Modern Toilet Restaurant

 

2. Mikkeller Taipei

Ilkka ei ollut kovin innoissaan paikallisesta oluesta, joten olipa iloinen yllätys löytää skandinaavisesti sisustettu Mikkeller-ravintola keskeltä Taipeita. Mikkeller on siis palkittu tanskalainen panimo, jonka olutta löytyy myös Alkosta sekä suomalaisten markettien hyllyiltä.

Mikkeller Taipei

3. Voyage Bistro Bar

Paikallisella olutgenrelläkin on toivoa, sillä löysimme hotellimme nurkilta mainion Voyage Bistro Barin. Menimme sammuttamaan paikkaan janoa pitkän Tarokon kansallispuistossa vietetyn päivän jälkeen ja vaikka keittiö oli jo mennyt kiinni, saimme kulhollisen erinomaisia ranskalaisia.

Ilkka maisteli hanasta löytynyttä olutta ja harvoin olen nähnyt niin muikeloa ilmettä herran naamalla. Hän ei voinut olla kehumatta olutta ääneen henkilökunnalle, joten kävi niin erikoinen yhteensattuma, että oluen valmistanut mieshenkilö istui itse terassilla ja Ilkka ohjattiin juttelemaan suoraan hänen kanssaan.

Tykkäsimme paikasta niin oluen, ruuan kuin henkilökunnankin puolesta sen verran paljon, että menimme sinne seuraavana iltana burgereille.

The Voyage Bistro

4. Bigtom (Taipei 101)

Taipei 101 -pilvenpiirtäjän huipulta löytyi kahvilta, josta sai paitsi erinomaista jäätelöä niin myös beer floatit, peräti kaksi yhden hinnalla. Ilkalle jäi kunnia nauttia ne molemmat, koska Katrille ei maistu olut edes jäätelöpalloilla höystettynä. Kahvila maisemalla tai maisema kahvilalla, valitse itse sään mukaan.

Beer float

5. Sushi Express

Vaikka olimme reissanneet jo melkein kaksi viikkoa Aasiassa, oli sushin syöminen jäänyt yllättävän vähälle. Asia korjattiin kertaheitolla kuntoon Taipein keskustasta löytyneessä Sushi Express -ravintolassa. Homma toimi liukuhihnaperiaatteella ja valittavana oli jos minkälaista sushia.

Listalta sai vielä tilata lisäksi annoksia, jos hihnalta ei tullut vastaan mieleistä. Mainittakoon, että merisiilinigirin sai samaan hintaan kuin muutkin hinnaston sushit. Vegasissa siitä saa pulittaa sievoisen summan..

Sushi Express Taipei
Sushi Express Taipei
Sushi Express Taipei
Sushi Express Taipei
Sushi Express Taipei

Ai niin, yksi juttu vielä...

Yhdeksi Aasian matkamme teemaksi nousi hienojen kuvakulmien metsästys eri kohteista. Myös Taipei 101 -pilvenpiirtäjästä löytyi sellainen ja otimme tietysti haasteen vastaan löytää kyseinen rakennus kuvakulman kera. Hotellin aulassa meille kerrottiin, että tuollaista rakennusta ei ole olemassakaan vaan kuva on photoshopattu.

Tämä osoittautui osittain todeksi. Rakennus löytyi kyllä, mutta vaikka kiersimme sen ympäri, ei siitä löytynyt kohtaa, josta kuvan olisi voinut ottaa suoraan samanlaisena kuin se oli netissä.

Teimme siis omat versiot, photoshopilla ja ilman. Kyseessä on muuten yksi Taipein kalleimmista asuinrakennuksista. Ja pihapiiriin on muuten turha pyrkiä, vartijat pitävät siitä huolen 😀

Taipei 101 photoshopattuna
Taipein kallein rakennus

Lanttimatkojen Lotta kävi tutustumassa Taipein ravintolatarjontaan

Lue myös muut artikkelimme tältä Aasian reissulta

China Airlines

Lentoyhtiökokemus: China Airlines

China Airlines tuli tutuksi lentäessämme Taiwanista takaisin Hongkongiin viiden Aasian kohteen matkallamme. Palvelu pelasi oikein mainiosti.

Ping An Finance Center

Neljä pilvenpiirtäjää Aasiassa

Kävimme neljässä eri pilvenpiirtäjässä Aasian matkallamme. Ne sijaitsivat Kiinassa, Hongkongissa, Vietnamissa sekä Taiwanissa.

Taipei 101

Taipein nähtävyydet ja ravintolat

Taiwanin pääkaupunki tarjoaa monipuolista nähtävää ja koettavaa. Piipahda legendaarisessa Taipei 101 pilvenpiirtäjässä tai nauti erikoisia ruokia.

Vietjet Airlines

Lentoyhtiökokemus: VietJet Air

Lentäminen Hongkongista Vietnamiin VietJet Airilla sujui mallikkaasti, vaikka penkkirivit olivat hitusen ahtaammat pidemmille matkustajille.

Näkymä Saigon Skydeckiltä

Kaksi yötä Ho Chi Minh Cityssä

Aiemmin Saigonina tunnettu Ho Chi Minh City on todellinen suurkaupunki, jossa pääset majoittumaan edullisesti ja nauttimaan ihmisvilinästä.

Asuintalo Macaossa

Macao, Aasian Las Vegas

Macao on tunnettu Aasian Las Vegasina ja kiiltävää pintaa kaupungista löytyykin runsain mitoin. Kannattaa piipahtaa myös kasinoalueen ulkopuolella.

China Mobile

Vierailu Kiinaan Hongkongista

Teimme päivävierailun Kiinan puolelle Hongkongista käsin. Maahantuloon vaadittavan viisumin saa rajalta muutamassa tunnissa, jos kaikki menee hyvin.

Hongkong

Nähtävyydet ja majoitus Hongkongissa

Tiuhaan rakennettu Hongkong levittäytyy saarelle ja mantereelle. Majapaikoissa on varmasti valinnanvaraa tässä mielenkiintoisessa kaupungissa.