Vietimme Hongkongissa kolme yötä ja hotellin etsiminen tähän kohteeseen oli yksi hankalimmista. Hintataso ei ole alhaisimmasta päästä ja oli hankalaa arvioida, että miltä puolelta hotelli kannattaa valita, saarelta vai mantereelta. Jos viettäisimme pidempään aikaa Hongkongissa, saattaisimme valita kaksi eri majoituspaikkaa ja yhtenä kriteerinä olisi metron läheisyys.

Saaren ja mantereen erot

Saarella sijaitsee Hongkongin keskusta, josta löytyi niin lauttasatamat, iso metroasema, runsaasti pilvenpiirtäjiä, vilkkaita katuja, ostoskeskuksia, luksusliikkeitä ja vaikka mitä. Väkeä riitti keskustan alueella runsain mitoin ja jos halusi kauemmas ihmisvilinästä, piti kiivetä ylöspäin saaren jyrkkiä katuja ja kujia pitkin.

Kävelimme enemmän saaren puolella, jossa myös hotellimme sijaitsi. Alue oli todella tiiviisti rakennettu ja siellä oli sekaisin niin uudet pilvenpiirtäjät kuin vähän vanhempaa tuotantoa edustavat asuinrakennukset. Uusia taloja rakennettiin vauhdilla ja rakennustelineiden materiaalina toimi bambu.

rakennustelineet bambusta

Mantereen puolella Kowloonin alueella oli huomattavasti tasaisempaa. Yhtä lailla sieltä löytyy satamat, asemat ja hurjasti erilaisia kauppoja, ravintoloita ja ostoskeskuksia. Kiertelimme siellä etsimässä ruokapaikkaa ja saimme annoksen paikallista hektistä menoa.

Vaikka Hongkong ei kartalla vaikuta suurelta maalta, siellä on niin valtava määrä väkeä ja rakennuksia niin tiuhaan, että ihmeteltävää riittää jo ihan siinäkin. Pidimme enemmän saaren tunnelmasta ja mäkisistä kaduista vaikka niitä ylös kiivetessä reidet hellinä ei aina sillä hetkellä tuntunutkaan siltä.

pitkät rullaportaat Hongkongissa
HBSC

Saarten välillä siirtyminen kätevintä metrolla tai lautalla. Osa takseista ajoi vain saaren puolella ja osa vain Kowloonin puolella. Liikkumiseen löydät vinkkejä edellisestä blogijutustamme.

Hotellimme

Hartaan etsinnän ja vertailun jälkeen päädyimme saarella sijaitsevaan Bishop Lei -hotelliin. Se oli myös Finnairin yhteistyöhotelli ja mainittu ensimmäisenä myös Berlitzin Hongkong matkaoppaassa. Hotelli täytti mainiosti tarpeemme kolmen yön yöpymiselle ja kivointa olivat hienot näköalat keskustan suuntaan.

Hotellirakennus ei ollut ihan uusimmasta päästä, joten äänieritys ei ollut paras mahdollinen, jos käytävällä kulki porukkaa. Mitään erityisen suurta häiriötä tai meteliä emme kuitenkaan kokeneet. Mitä ylempää saat huoneen, sitä parempi. Kannattaa toivoa sitä jo varausvaiheessa, sillä hotelli on suosittu.

Nähtävyydet ja majoitus Hongkongissa 1

Hotellissa oli tarjolla aamupalaa ja lounasta, mutta me söimme aamupalan aina kaupungilla, joten niistä ei ole kokemusta. Hotellissa oli minibaari, jonne olisi saanut omat eväät kylmään.

Hong Kong

Hotelli sijaitsi noin kilometrin päässä keskustasta, mutta se koko kilometri oli mäkeä. Kävelimme parina päivänä alas hotellilta keskustaan ja kerran ylös. Se kävi kyllä ihan kunnon treenistä. Taksilla tai bussilla matka taittui sen sijaan tosi nopeasti. Hotellin edessä oli bussipysäkit ja hotellin shuttlebussi ajoi hotellin ja keskusaseman väliä useita kertoja päivässä. Kyyti oli ilmainen hotellin asukkaille ja aikataulun sai hotellivirkailijoilta.

Nähtävyydet

Victoria Peak

Saaren korkein kohta on Victoria Peak, jonne on rakennettu turisteille suuri näköalatasanne. Sen alta löytyy kauppakeskus, jossa on runsaasti ravintoloita ja muita liikkeitä. Huipulle pääsee matkustamaan ratikalla, jota on kehuttu hienoksi elämykseksi.

Näkymä Victoria Peakilta
Näkymä Victoria Peakilta

Meille vinkattiin, että huipulle pääsee edulliseen hintaan myös taksilla, joten käytimme sen vaihtoehdon hyväksemme. Sitä emme tienneet, että meidän olisi kannattanut pyytää taksia ajamaan ylös Victoria Peak Gardeniin saakka, joka oli paljon rauhallisempi alue. No tulipahan patikoitua aamutuimaan jyrkkää mäkeä ylös.

Näimme runsaasti perhosia ja pilvien rakoiltua saimme nauttia upeista maisemista myös saaren läntiselle ja eteläiselle puolelle. Paikalliset pitivät piknikkejä puistossa ja oli hauskaa seurailla paikallisten perheiden yhteisiä hetkiä.

Perhonen Victoria Peak Gardenissa
Perhonen Victoria Peak Gardenissa
Perhonen Victoria Peak Gardenissa

Löysimme näköalatasanteen juurelta kuin tilauksesta Gordon Ramsayn ravintolan ja ehdimme purkamaan tunnelmia videolle ruokaa odotellessa.

Bruce Lee -patsas

Nähtävyydet ja majoitus Hongkongissa 2

Jos Chichen Itzan ja merikilpikonnan näkeminen omin silmin ovat olleet aikuisiän toteutuneita haaveita, Bruce Lee on nauttinut eeppisen ja miltei mytologisen sankarin kunniasta läpi koko elämäni. Niinpä Brucen patsaalla vierailu oli yhtenä tärkemmistä yksittäisistä kohteista Hongkongin reissullamme.

Sen lisäksi, että Bruce Lee ehti lyhyen elämänsä aikana tehdä muutamia oivallisia kung fu -elokuvia, hän avasi väylää moneen suuntaan. Hän pääsi vaikeuksien kautta näyttelemään amerikkalaisissa TV-sarjoissa ja elokuvissa.

Hän teki tunnetuksi hongkong-kungfu-elokuvagenren ja avasi siten portit aivan uudenlaiseen viihteeseen koko länsimaailmalle, sekä julkisuuteen uudentyyppisille elokuvatähdille, kuten Jackie Chanille ja Jet Lille. Lisäksi hän alkoi yhteisönsä ankarasta vastustuksesta huolimatta kouluttaa itämaisia taistelutaitoja länsimaisille ihmisille.

Vaikka edelleen on paljon epäkohtia ja tekemistä rotusyrjinnän ja ksenofobian kitkennän saralla, Bruce Lee teki 1970-luvulla kirjaimellisesti hartiavoimin hommia tasa-arvon eteen. Nostan hattuani.

Kasvitieteellinen puutarha

Saarelta löytyi myös Hong Kong Zoological and Botanical Garden, joka on yksi maailman vanhimmista eläin- ja kasvitieteellisistä puutarhoista. Alueelle sai kävellä porttien ollessa avoinna, mutta sieltä löytyi myös erilaisia apinoita häkeissään, joista emme olleet kovin innoissamme.

Sky100-pilvenpiirtäjä

Kävimme viimeisenä iltana Sky100-pilvenpiirtäjässä ihailemassa Hongkongia yläilmoista käsin. Teemme pilvenpiirtäjistä vielä koosteen erikseen. Täältä mainittakoon, että Ritz-Carlton hotelli ja ravintola sijaitsevat samassa rakennuksessa, joten maisemia voi ihailla myös laadukkaan cocktailin äärellä. Joka ilta kello kahdeksan saaren pilvenpiirtäjiä vasten järjestetään valoshow, joka näkyy erittäin hyvin pilvenpiirtäjän ikkunoista ja myös musiikki soitetaan valoshow’n tahtiin siellä.

Sky100 Hong Kong

Ruokapaikat

Erityismainita täytyy antaa Din Tai Fung -ravintolalle, joka on ensimmäinen Michelin tähden saanut ketjuravintola. Saimme kaverilta vinkin tähän paikkaan ja onneksemme emme joutuneet jonottamaan sisälle ollenkaan.

Din Tai Fung Michelin-ravintola
Din Tai Fung Michelin-ravintola

Hard Rock Cafen etsimme myös ja se löytyi saaren puolelta vähän yllättävästikin eräältä sivukujalta. Yleensä Hard Rock Cafet sijaitsevat keskeisillä paikoilla.

Muuta

Huhtikuun lopulla lämpötila oli alhaisimmillaan 20 astetta ja korkeimmillaan 30 asteen tienoilla. Ilma oli erittäin kosteaa ja T-paidalla pärjäsi mainiosti.

Hyttyset ovat ehkä suurin uhka matkailijalle ja niistä olikin varoituksia paljon. Kannattaa suojautua hyttyskarkoitteella, jos vietät pidempiä aikoja luonnon keskellä.

varoitus Dengue-kuumeesta
Kaatosade Hard Rock Cafen edustalla

Ekana päivänä ukkosti ja satoi kaatamalla, joten kaikki vaatteet ja kengät kastuivat, eivätkä ne kuivuneet seuraavaksi päiväksi kostean ilmaston vuoksi. Varvasläpykkäät olisivatkin saattaneet olla hyvä lisävaruste kaupungille.

Liikkeissä ja ravintoloissa toimi hyvin Mastercard, American Express sekä Visa, mutta siitä huolimatta myös käteistä rahaa tarvitsi useaan otteeseen, etenkin takseissa ja sitä sai nostettua helposti automaateista.

Sähkötöpseli kannattaa myös hankkia etukäteen, sillä kaikki pistorasiat eivät olleet yhteensopivia suomalaisten töpseleiden kanssa ja vaikka matkaoppaassa kerrottiin, että niitä saa joka kulmalta ja kioskilta, jouduimme jonkun aikaa omaamme metsästämään. Jos sinulla on töpseli tallella Iso-Britannian reissulta, niin nappaa se mukaan, sillä Hongkongissa on edelleen sama töpselimalli Brittivallan ajoilta.

Lue myös muut artikkelimme tältä Aasian reissulta

China Airlines

Lentoyhtiökokemus: China Airlines

China Airlines tuli tutuksi lentäessämme Taiwanista takaisin Hongkongiin viiden Aasian kohteen matkallamme. Palvelu pelasi oikein mainiosti.

Ping An Finance Center

Neljä pilvenpiirtäjää Aasiassa

Kävimme neljässä eri pilvenpiirtäjässä Aasian matkallamme. Ne sijaitsivat Kiinassa, Hongkongissa, Vietnamissa sekä Taiwanissa.

Taipei 101

Taipein nähtävyydet ja ravintolat

Taiwanin pääkaupunki tarjoaa monipuolista nähtävää ja koettavaa. Piipahda legendaarisessa Taipei 101 pilvenpiirtäjässä tai nauti erikoisia ruokia.

Vietjet Airlines

Lentoyhtiökokemus: VietJet Air

Lentäminen Hongkongista Vietnamiin VietJet Airilla sujui mallikkaasti, vaikka penkkirivit olivat hitusen ahtaammat pidemmille matkustajille.

Näkymä Saigon Skydeckiltä

Kaksi yötä Ho Chi Minh Cityssä

Aiemmin Saigonina tunnettu Ho Chi Minh City on todellinen suurkaupunki, jossa pääset majoittumaan edullisesti ja nauttimaan ihmisvilinästä.

Asuintalo Macaossa

Macao, Aasian Las Vegas

Macao on tunnettu Aasian Las Vegasina ja kiiltävää pintaa kaupungista löytyykin runsain mitoin. Kannattaa piipahtaa myös kasinoalueen ulkopuolella.

China Mobile

Vierailu Kiinaan Hongkongista

Teimme päivävierailun Kiinan puolelle Hongkongista käsin. Maahantuloon vaadittavan viisumin saa rajalta muutamassa tunnissa, jos kaikki menee hyvin.

Hongkong

Nähtävyydet ja majoitus Hongkongissa

Tiuhaan rakennettu Hongkong levittäytyy saarelle ja mantereelle. Majapaikoissa on varmasti valinnanvaraa tässä mielenkiintoisessa kaupungissa.