Vietimme kaksi yötä Ho Chi Minh Cityssä, joka sijaitsee Vietnamin eteläosassa. Kyseessä on Vietnamin suurin kaupunki, jossa asuu yli 12 miljoonaa ihmistä. Kaupunki tunnetaan myös nimellä Saigon, joka toimii epävirallisena rinnakkaisnimenä. Tämä kaupunki sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Etelä-Kiinan mereltä ja sen läpi virtaa Saigon-joki.

Hintataso Vietnamissa on huomattavasti halvempi kuin esim. Hongkongissa, joten voit saada helposti luksustason hotellimajoituksen noin satasella per yö. Me pallottelimme keskustan alueen vaihtoehtoja ja päädyimme neljän tähden hotelliin nimeltä Saigon Prince.

Yllä olevaa kuvaa klikkaamalla pääset 360-videoon, joka aukeaa uuteen ikkunaan.

Katso video kokonaisuudessaan Virtual Traveller -sivustolta.

Nähtävyydet

Tämä hotelli oli sijainniltaan meidän pikareissulle täydellinen, sillä läheltä löytyi Bitexco Financial Towerin Sky Desk -näköalatasanne (178 metrin korkeudesta), josta aloitimme kaupunkiin tutustumisen. Kyseinen rakennus on listattu top 20 ikonisten rakennusten listalla sijalle viisi.

Tiesimme lämpötilan kohoavan reippaasti yli kolmenkymmen, mutta sehän pomppasi yli neljäänkymmeneen asteeseen. Se rajoitti hieman kävelyintoamme kaupungilla, mutta kävimme tutustumassa paikalliseen Ben Thanh Market -basaarialueeseen, Notre Damen katedraaliin, Hard Rock Cafehen sekä Saigon Saigon -kattoterassiravintolaan. Ilkka kävi myös virkistävällä uinnilla hotellimme uima-altaalla, joten ehkäpä saimme tiivistetysti koettua meille täydellisen päivän Ho Chi Minh Cityssä.

Yllä olevia kuvia klikkaamalla pääset 360-videoon, joka aukeaa uuteen ikkunaan.

Katso molemmat videot kokonaisuudessaan Virtual Traveller -sivustolta.

Rohkeasti liikenteen sekaan

Skootterit ajoivat tosi rauhallista vauhtia ja vaikka liikenne vaikutti kaoottiselta jatkuvan tööttäilyn vuoksi, kukaan ei vaikuttanut aggressiiviselta vaan pienempi kulkuväline väisti isompaa ja kaikille löytyi joku kolo edetä omaan määränpäähän. Kadun ylitys onnistui, kun vaan käveli sopivaan rakoon ja eteni määrätietoisesti hötkyilemättä.

Yllä olevaa kuvaa klikkaamalla pääset 360-videoon, joka aukeaa uuteen ikkunaan.

Katso video kokonaisuudessaan Virtual Traveller -sivustolta.

Rahayksikkö oli dongi ja seteleiden perässä riitti nollia. Kannattaakin pitää joku valuuttaa laskeva appi käsillä (esim. Currency), koska ei noita laske hullukaan päässä.

Takseista ajoimme Vinasun-nimisen yhtiön autoilla, joita oli toisessa blogissa suositeltu. Hinnat näkyivät mittareissa ja yhdellä matkalla hinta oli niin alhainen, ettei meillä ollut tarpeeksi pientä seteliä. Ystävällinen herra kuljettaja sai sitten kolminkertaisen maksun meiltä. Kyyti olisi maksanut tyyliin pari euroa joka tapauksessa. Lentokentällä on tarjolla monen hintaisia takseja, jos valitset Vinasunin, on hinta noin 130.000–150.000 Dongia keskustaan, eli noin 5–6 euroa.

Ho Chi Minh CIty

Ihmiset olivat ihanan ystävällisiä ja tapasimme myös perheen Tanskasta sekä pariskunnan Australiasta. Vietnamissa tuntuu olevan välitön ilmapiiri meluisasta ja kaoottisen oloisesta liikenteestä huolimatta. Ihmiset ovat iloisia, vaikka myös köyhyyttä on runsaasti. Toki me näimme varmasti vain pintaraapaisun keskustan elämää, koska emme lähteneet tutkimaan kaupunkia pidemmälle.

Ho Chi Minh CIty
Ho Chi Minh CIty

Lanttimatkojen Lotta ja Antti ovat seikkailleet myös Ho Chi Minh Cityssä

Lotan ja Antin mukana pääset tutustumaan museoihin ja ravintoloihin syvemmin. Löytyypä Ho Chi Minh Citystä myös japanilainen, kiinalainen ja ranskalainen alue keittiöineen.

Ho Chi Minh City – uusi lempparikaupunki? | Vietnam

Tuliko Ho Chi Minh Citystä kertaheitolla meidän lempparikaupunki? Kaupungista jäi todella hyvä fiilis. Paljon ihania ravintoloita ja kahviloita. Ystävällisiä ihmisiä, edullista. Ehdottomasti sellainen kaupunki, johon on mentävä toistekin.

Kolme maata vuorokaudessa | Ho Chi Minh City, Vietnam

Ho Chi Minh City on vaan niin monipuolinen ja ihana. Tänään maistoimme maailman parasta banh mi -leipää. Lisäksi vierailimme kolmessa maassa yhden päivän aikana.

Lue myös Otto Liljan ja Kerran elämässä blogit, joista saimme loistavia täsmävinkkejä kaupunkiin

HO CHI MINH CITY MATKAOPAS – Tässä on Kaakkois-Aasian Seuraava Ykköskaupunki! – OTTO LILJA

Aasian yksi karismaattisimmista ja mystisimmistä kaupungeista on ehdottomasti räjähdysmäisesti kehittyvä Ho Chi Minh City, johon tutustuin ensimmäisen jo kerran pari vuotta sitten. Jouluna päädyimme käymään täällä pikaisesti uudelleen sillä jonkin asteinen veri tänne vaan vetää.

Ho Chi Minh City / Saigon – Vietnam-matkaopas – Kerran elämässä

Vietnamin suurimmalla kaupungilla on kaksi persoonaa. Toinen niistä on nimeltään Ho Chi Minh City, toinen tunnetaan Saigonina. Ho Chi Minh City (HCMC) on Vietnamin ja koko Indokiinan alueen dynaamisin kaupunki, bisneskeskus, joka katsoo ahneesti kohti tulevaisuutta: kasvua ja vaurautta. HCMC on uusia ostoskeskuksia ja uusrikkaiden kansoittamia baareja, jotka tavoittelevat trendikkyyttä, osa paremmalla ja toiset vähän kotikutoisemmalla menestyksellä.

Aasian juttusarjamme

Viisi maata ja 12 päivää Aasiassa
Liikkuminen Hongkongissa
Nähtävyydet ja majoitus Hongkongissa
Vierailu Kiinaan Hongkongista
Macao, Aasian Las Vegas
Lentoyhtiökokemus: VietJet Air
Maahantulo Taiwaniin ja lentokonebongarin unelmahotelli
Taiwanin Hualien – myrkkyhämähäkkejä ja ulkoilma-aktiviteetteja
Tarokon kansallispuisto, osa 1: Shakadang Trail
Tarokon kansallispuisto, osa 2: Taroko Gorge
Taipein nähtävyydet ja ravintolat