Vietimme kaksi yötä Ho Chi Minh Cityssä, joka sijaitsee Vietnamin eteläosassa. Kyseessä on Vietnamin suurin kaupunki, jossa asuu yli 12 miljoonaa ihmistä. Kaupunki tunnetaan myös nimellä Saigon, joka toimii epävirallisena rinnakkaisnimenä. Tämä kaupunki sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Etelä-Kiinan mereltä ja sen läpi virtaa Saigon-joki.

Hintataso Vietnamissa on huomattavasti halvempi kuin esim. Hongkongissa, joten voit saada helposti luksustason hotellimajoituksen noin satasella per yö. Me pallottelimme keskustan alueen vaihtoehtoja ja päädyimme neljän tähden hotelliin nimeltä Saigon Prince.

Näkymä Saigon Skydeckiltä
Saigon Skydeck

Nähtävyydet

Tämä hotelli oli sijainniltaan meidän pikareissulle täydellinen, sillä läheltä löytyi Bitexco Financial Towerin Sky Desk -näköalatasanne (178 metrin korkeudesta), josta aloitimme kaupunkiin tutustumisen. Kyseinen rakennus on listattu top 20 ikonisten rakennusten listalla sijalle viisi.

Härpäkematkailijat
Saigon Skydeck
Saigon Skydeck
Saigon Skydeck

Tiesimme lämpötilan kohoavan reippaasti yli kolmenkymmen, mutta sehän pomppasi yli neljäänkymmeneen asteeseen. Se rajoitti hieman kävelyintoamme kaupungilla, mutta kävimme tutustumassa paikalliseen Ben Thanh Market -basaarialueeseen, Notre Damen katedraaliin, Hard Rock Cafehen sekä Saigon Saigon -kattoterassiravintolaan.

Ilkka kävi myös virkistävällä uinnilla hotellimme uima-altaalla, joten ehkäpä saimme tiivistetysti koettua meille täydellisen päivän Ho Chi Minh Cityssä.

Saigon Skydeck Ho Chi Minh City Vietnam
Ben Thanh market
Notre-Dame
Hard Rock Cafe

Rohkeasti liikenteen sekaan

Skootterit ajoivat tosi rauhallista vauhtia ja vaikka liikenne vaikutti kaoottiselta jatkuvan tööttäilyn vuoksi, kukaan ei vaikuttanut aggressiiviselta vaan pienempi kulkuväline väisti isompaa ja kaikille löytyi joku kolo edetä omaan määränpäähän. Kadun ylitys onnistui, kun vaan käveli sopivaan rakoon ja eteni määrätietoisesti hötkyilemättä.

Rahayksikkö oli dongi ja seteleiden perässä riitti nollia. Kannattaakin pitää joku valuuttaa laskeva appi käsillä (esim. Currency), koska ei noita laske hullukaan päässä.

Takseista ajoimme Vinasun-nimisen yhtiön autoilla, joita oli toisessa blogissa suositeltu. Hinnat näkyivät mittareissa ja yhdellä matkalla hinta oli niin alhainen, ettei meillä ollut tarpeeksi pientä seteliä. Ystävällinen herra kuljettaja sai sitten kolminkertaisen maksun meiltä.

Kyyti olisi maksanut tyyliin pari euroa joka tapauksessa. Lentokentällä on tarjolla monen hintaisia takseja, jos valitset Vinasunin, on hinta noin 130.000–150.000 Dongia keskustaan, eli noin 5–6 euroa.

Ho Chi Minh CIty

Ihmiset olivat ihanan ystävällisiä ja tapasimme myös perheen Tanskasta sekä pariskunnan Australiasta. Vietnamissa tuntuu olevan välitön ilmapiiri meluisasta ja kaoottisen oloisesta liikenteestä huolimatta. Ihmiset ovat iloisia, vaikka myös köyhyyttä on runsaasti. Toki me näimme varmasti vain pintaraapaisun keskustan elämää, koska emme lähteneet tutkimaan kaupunkia pidemmälle.

Ho Chi Minh CIty
Ho Chi Minh CIty

Lanttimatkojen seikkailut Ho Chi Minh Cityssä

Lue myös Otto Liljan ja Kerran elämässä blogit, joista saimme loistavia täsmävinkkejä kaupunkiin

https://ottolilja.fi/ho-chi-minh-city-matkaopas-tassa-on-kaakkois-aasian-seuraava-ykkoskaupunk

Saigon - opas Ho Chi Minh Cityn vilskeeseen

Vietnamin suurimmalla kaupungilla on kaksi kiehtovaa persoonaa. Saigon katsoo menneseen, Ho Chi Minh City kurkottaa tulevaisuuteen. Lue vinkit upeaan kaupunkiin!

Lue myös muut artikkelimme tältä Aasian reissulta

China Airlines

Lentoyhtiökokemus: China Airlines

China Airlines tuli tutuksi lentäessämme Taiwanista takaisin Hongkongiin viiden Aasian kohteen matkallamme. Palvelu pelasi oikein mainiosti.

Ping An Finance Center

Neljä pilvenpiirtäjää Aasiassa

Kävimme neljässä eri pilvenpiirtäjässä Aasian matkallamme. Ne sijaitsivat Kiinassa, Hongkongissa, Vietnamissa sekä Taiwanissa.

Taipei 101

Taipein nähtävyydet ja ravintolat

Taiwanin pääkaupunki tarjoaa monipuolista nähtävää ja koettavaa. Piipahda legendaarisessa Taipei 101 pilvenpiirtäjässä tai nauti erikoisia ruokia.

Vietjet Airlines

Lentoyhtiökokemus: VietJet Air

Lentäminen Hongkongista Vietnamiin VietJet Airilla sujui mallikkaasti, vaikka penkkirivit olivat hitusen ahtaammat pidemmille matkustajille.

Näkymä Saigon Skydeckiltä

Kaksi yötä Ho Chi Minh Cityssä

Aiemmin Saigonina tunnettu Ho Chi Minh City on todellinen suurkaupunki, jossa pääset majoittumaan edullisesti ja nauttimaan ihmisvilinästä.

Asuintalo Macaossa

Macao, Aasian Las Vegas

Macao on tunnettu Aasian Las Vegasina ja kiiltävää pintaa kaupungista löytyykin runsain mitoin. Kannattaa piipahtaa myös kasinoalueen ulkopuolella.

China Mobile

Vierailu Kiinaan Hongkongista

Teimme päivävierailun Kiinan puolelle Hongkongista käsin. Maahantuloon vaadittavan viisumin saa rajalta muutamassa tunnissa, jos kaikki menee hyvin.

Hongkong

Nähtävyydet ja majoitus Hongkongissa

Tiuhaan rakennettu Hongkong levittäytyy saarelle ja mantereelle. Majapaikoissa on varmasti valinnanvaraa tässä mielenkiintoisessa kaupungissa.