Varasimme keväällä tehdyn Aasian matkamme yhteydessä erikseen lennot Hongkongista Vietnamiin, Vietnamista Taiwaniin ja Taiwanista takaisin Hongkongiin. Kaksi ensimmäistä väliä saimme taitettua moitteettomasti toimineella Vietjet Airlilla.

Taiwanista Hongkongiin väliselle etapille oli tarjolla vaihtoehtoina mm. HK Express (Hong Kong Express) ja China Airlines, joista molemmat olivat meille tuntemattomia ja siinä missä HK Express luokitellaan halpalentoyhtiöksi on China Airlines taiwanilainen lentoyhtiö, jota ei pidä sekoittaa yhteen kiinan suurimmista lentoyhtiöistä Air Chinaan.

Aikatauluumme parhaiten sopivat lennot löytyivät China Airlinesilta, joten uskaltauduimme kokeilemaan sitä vaihtoehtoa, jotta pääsisimme takaisin Taiwanista Hongkongiin ja siellä paluulennollemme Suomeen. Varasimme tämän lennon samassa paketissa Vietnamin lentojen kanssa Kiwi.com -sivuston kautta, joka lupaa reitittää lennot uudelleen, mikäli jotain tapahtuu.

Lentoyhtiökokemus: China Airlines 1

Lentokentällä

Löysimme oikean check-in -tiskin helposti ja saimme tsekattua ongelmitta laukkumme koneeseen. Taipein lentokentältä löytyi mukava lounge aivan lähtöporttimme kupeesta, joten jäimme sinne tankkaamaan evästä ja lataamaan akkuja.

Siirryimme hyvissä ajoin ennen lentoa lähtöportille ja se olikin hyvä, sillä pian meidän nimiämme kuulutettiin virkailijan toimesta. Saimme juuri ja juuri selvää siitä, että he haluavat jutella juuri meidän kanssamme. Tosin lähtöaulassa ei ollut juurikaan muita länkkäreitä meidän lisäksemme ja Katri taisi olla joukon ainoa vaaleahiuksinen.

China Airlines

Lähtöportilla meiltä haluttiin tarkistaa, että onko meillä lentoliput Hongkongista eteenpäin, kun tällä varauksella oli vain menomatka sinne. Kerroime, että jatkamme matkaa eteenpäin kohti Helsinkiä heti seuraavana aamuna, niin asia oli sillä selvä. Kysely liittyi maahantulomuodollisuuksiin ja täytimmekin vielä kerran Hongkongiin vaadittavan maahantulolapukkeen, koska tarkoituksemme oli vielä käydä kaupungilla illalla.

Lennon lähtö viivästyi tunnin verran ja virkailijat käyttivät sen ajan hyväkseen käymällä matkustajia läpi jonossa. Kun kone oli lähtövalmis, sinne siirtyminen sujui joutuisasti ja pääsimme hyvin matkaan.

Lentoyhtiökokemus: China Airlines 2

Lennolla

Yllätykseksemme kone olikin Airbus, jonne mahtui mukava määrä matkustajia. Saimme vierekkäiset paikat koneen takaosasta ja Ilkkakin mahtui juuri ja juuri koipineen penkkiin. Liikaa jalkatilaa ei kyllä ollut valitettavasti tässäkään konemallissa. Viihdejärjestelmä toimi hyvin ja Katri katsoikin lennolla jo ehkä viidettä kertaa uudelleen (ah niin ihanan!) Star is Bornin.

China Airlines

Toinen yllätys oli lämmin ateria, joka tarjoiltiin jokaiselle matkustajalle. Tosin emme tienneet tätä etukäteen, joten emme myöskään osanneet arvata tilata Katrille kasvisateriaa. No riisikin on ihan hyvää. Onneksi söimme jo loungessa, joten nälkäkiukku ei päässyt yllättämään.

Lentoyhtiökokemus: China Airlines 3
China Airlines
China Airlines
China Airlines

Matkatavarat

Vietjet Airilla matkalaukun koko sai olla maksimissaan 15 kiloa ja käsimatkatavarat 7 kiloa, joten menimme tällä koolla koko reissun. Kannattaa varmistaa nämä etukäteen, ettei tule yllätyksiä.

China Airlines

Yhteenveto

Pientä myöhästymistä lukuunottamatta meidän lentokokemus China Airlinesilla jäi plussan puolelle. Ystävällinen palvelu, helppo check-in, asianmukaiset infot lähtöportilla, siisti kone, tasainen kyyti, viihdepuoli ja ateriat kunnossa. Uskaltaisimme tämän kokemuksen perusteella lähteä uudelleenkin heidän kyytiinsä.

China Airlines
China Airlines
China Airlines
China Airlines

Lue myös muut artikkelimme tältä Aasian reissulta

China Airlines

Lentoyhtiökokemus: China Airlines

China Airlines tuli tutuksi lentäessämme Taiwanista takaisin Hongkongiin viiden Aasian kohteen matkallamme. Palvelu pelasi oikein mainiosti.

Ping An Finance Center

Neljä pilvenpiirtäjää Aasiassa

Kävimme neljässä eri pilvenpiirtäjässä Aasian matkallamme. Ne sijaitsivat Kiinassa, Hongkongissa, Vietnamissa sekä Taiwanissa.

Taipei 101

Taipein nähtävyydet ja ravintolat

Taiwanin pääkaupunki tarjoaa monipuolista nähtävää ja koettavaa. Piipahda legendaarisessa Taipei 101 pilvenpiirtäjässä tai nauti erikoisia ruokia.

Vietjet Airlines

Lentoyhtiökokemus: VietJet Air

Lentäminen Hongkongista Vietnamiin VietJet Airilla sujui mallikkaasti, vaikka penkkirivit olivat hitusen ahtaammat pidemmille matkustajille.

Näkymä Saigon Skydeckiltä

Kaksi yötä Ho Chi Minh Cityssä

Aiemmin Saigonina tunnettu Ho Chi Minh City on todellinen suurkaupunki, jossa pääset majoittumaan edullisesti ja nauttimaan ihmisvilinästä.

Asuintalo Macaossa

Macao, Aasian Las Vegas

Macao on tunnettu Aasian Las Vegasina ja kiiltävää pintaa kaupungista löytyykin runsain mitoin. Kannattaa piipahtaa myös kasinoalueen ulkopuolella.

China Mobile

Vierailu Kiinaan Hongkongista

Teimme päivävierailun Kiinan puolelle Hongkongista käsin. Maahantuloon vaadittavan viisumin saa rajalta muutamassa tunnissa, jos kaikki menee hyvin.

Hongkong

Nähtävyydet ja majoitus Hongkongissa

Tiuhaan rakennettu Hongkong levittäytyy saarelle ja mantereelle. Majapaikoissa on varmasti valinnanvaraa tässä mielenkiintoisessa kaupungissa.