Varasimme keväällä tehdyn Aasian matkamme yhteydessä erikseen lennot Hongkongista Vietnamiin, Vietnamista Taiwaniin ja Taiwanista takaisin Hongkongiin. Kaksi ensimmäistä väliä saimme taitettua moitteettomasti toimineella Vietjet Airlilla.

Taiwanista Hongkongiin väliselle etapille oli tarjolla vaihtoehtoina mm. HK Express (Hong Kong Express) ja China Airlines, joista molemmat olivat meille tuntemattomia ja siinä missä HK Express luokitellaan halpalentoyhtiöksi on China Airlines taiwanilainen lentoyhtiö, jota ei pidä sekoittaa yhteen kiinan suurimmista lentoyhtiöistä Air Chinaan.

Turvallisimmat lentoyhtiöt: Qantas paras, Finnair kärkijoukossa

Qantas nousi kolmannen kerran kärkeen. Arvostettu kokeneiden ilmailuasiantuntijoiden ja journalistien kokoama www.airlineratings.com -verkkosivusto on vertaillut 407 eri lentoyhtiön turvallisuutta useasta eri näkökulmasta. Lentoyhtiöistä 148 on saanut täyden seitsemän tähden arvosanan, mutta lähes 50 on saanut vain kolme tähteä tai vähemmän. Niitä yhtiöitä lentomatkailijan kannattaa välttää. Tuorein tulos on suomalaisittain mairitteleva, sillä Finnair on kärkijoukossa.

Aikatauluumme parhaiten sopivat lennot löytyivät China Airlinesilta, joten uskaltauduimme kokeilemaan sitä vaihtoehtoa, jotta pääsisimme takaisin Taiwanista Hong Kongiin ja siellä paluulennollemme Suomeen. Varasimme tämän lennon samassa paketissa Vietnamin lentojen kanssa Kiwi.com -sivuston kautta, joka lupaa reitittää lennot uudelleen, mikäli jotain tapahtuu.

Lentokentällä

Löysimme oikean check-in -tiskin helposti ja saimme tsekattua ongelmitta laukkumme koneeseen. Taipein lentokentältä löytyi mukava lounge aivan lähtöporttimme kupeesta, joten jäimme sinne tankkaamaan evästä ja lataamaan akkuja.

Siirryimme hyvissä ajoin ennen lentoa lähtöportille ja se olikin hyvä, sillä pian meidän nimiämme kuulutettiin virkailijan toimesta. Saimme juuri ja juuri selvää siitä, että he haluavat jutella juuri meidän kanssamme. Tosin lähtöaulassa ei ollut juurikaan muita länkkäreitä meidän lisäksemme ja Katri taisi olla joukon ainoa vaaleahiuksinen.

China Airlines

Lähtöportilla meiltä haluttiin tarkistaa, että onko meillä lentoliput Hong Kongista eteenpäin, kun tällä varauksella oli vain menomatka sinne. Kerroime, että jatkamme matkaa eteenpäin kohti Helsinkiä heti seuraavana aamuna, niin asia oli sillä selvä. Kysely liittyi maahantulomuodollisuuksiin ja täytimmekin vielä kerran Hong Kongiin vaadittavan maahantulolapukkeen, koska tarkoituksemme oli vielä käydä kaupungilla illalla.

Lentoyhtiökokemus: China Airlines 2

Lennon lähtö viivästyi tunnin verran ja virkailijat käyttivät sen ajan hyväkseen käymällä matkustajia läpi jonossa. Kun kone oli lähtövalmis, sinne siirtyminen sujui joutuisasti ja pääsimme hyvin matkaan.

Lennolla

Yllätykseksemme kone olikin Airbus, jonne mahtui mukava määrä matkustajia. Saimme vierekkäiset paikat koneen takaosasta ja Ilkkakin mahtui juuri ja juuri koipineen penkkiin. Liikaa jalkatilaa ei kyllä ollut valitettavasti tässäkään konemallissa. Viihdejärjestelmä toimi hyvin ja Katri katsoikin lennolla jo ehkä viidettä kertaa uudelleen (ah niin ihanan!) Star is Bornin.

China Airlines

Toinen yllätys oli lämmin ateria, joka tarjoiltiin jokaiselle matkustajalle. Tosin emme tienneet tätä etukäteen, joten emme myöskään osanneet arvata tilata Katrille kasvisateriaa. No riisikin on ihan hyvää. Onneksi söimme jo loungessa, joten nälkäkiukku ei päässyt yllättämään.

Matkatavarat

Vietjet Airilla matkalaukun koko sai olla maksimissaan 15 kiloa ja käsimatkatavarat 7 kiloa, joten menimme tällä koolla koko reissun. Kannattaa varmistaa nämä etukäteen, ettei tule yllätyksiä.

China Airlines

Yhteenveto

Pientä myöhästymistä lukuunottamatta meidän lentokokemus China Airlinesilla jäi plussan puolelle. Ystävällinen palvelu, helppo check-in, asianmukaiset infot lähtöportilla, siisti kone, tasainen kyyti, viihdepuoli ja ateriat kunnossa. Uskaltaisimme tämän kokemuksen perusteella lähteä uudelleenkin heidän kyytiinsä.

Aasian juttusarjamme

Viisi maata ja 12 päivää Aasiassa
Liikkuminen Hongkongissa
Nähtävyydet ja majoitus Hongkongissa
Vierailu Kiinaan Hongkongista
Macao, Aasian Las Vegas
Kaksi yötä Ho Chi Minh Cityssä
Lentoyhtiökokemus: VietJet Air
Maahantulo Taiwaniin ja lentokonebongarin unelmahotelli
Taiwanin Hualien – myrkkyhämähäkkejä ja ulkoilma-aktiviteetteja
Tarokon kansallispuisto, osa 1: Shakadang Trail
Tarokon kansallispuisto, osa 2: Taroko Gorge
Taipein nähtävyydet ja ravintolat