Lensimme Taipeihin Vietnamista, Ho Chi Minh Citystä Vietjetillä. Lento oli näistä kolmesta Aasian sisäisestä pisin ja se kesti 3,5 tuntia. Kone oli lähtiessä hieman myöhässä, mutta pääsimme silti hyvin perille.

Taipein lentokentällä meitä odotti pitkä maahantulojono. Kuten Hongkongiin mennessä mukanamme oli lentokoneessa täytetty lomake ja jonottelimme ainakin tunnin verran, että pääsimme esittelemään sitä virkailijalle. Passi skannattiin, meidät valokuvattiin ja sormenjäljet otettiin talteen myös.

Taiwanin lentokenttä

Kentällä oli isot ukaasit siitä, että Taiwaniin ei saa tuoda mm. porsanlihaa ja hedelmiä. Sakot rikkeistä olisivat tuntuvia. Kylttien lisäksi tätä asiaa kuulutettiin monella kielellä jatkuvalla soitolla. Lopulta saavuimme tarkastuspistelle, jossa käsimatkatavarat läpivalaistiin ja erityisen kiinnostavat tongittiin käsinkin. Pussillinen pakastekuivattua duriania sai kuitenkin epäuskoisen mulkoilun siivittämänä saapua mukanamme Taiwaniin.

Lentokenttähotelli ja sen ympäristö

Olimme liikkeellä sen verran myöhään, että valitsimme yöpaikaksi aivan lentokentän kupeessa olevan hotellin nimeltä City Suites Taoyuan Gateway Vaikka se näytti kartan mukaan sijaitsevan lähellä, meidät ohjattiin taksiin, sillä kävelyreittiä hotellille ei ilmeisesti olisi ollut. Nostimme ensin kentän automaatista rahaa, sillä sille tuntui täälläkin olevan tarvetta.

Hotellin ravintola oli mennyt jo kiinni, eikä lähistöllä oikein ollut mitään järkevää. Löysimme sattumalta kartalta Pizza Hutin noin kilometrin päästä ja lähdimme kävelemään sinne. Saimme nopean pintaraapaisun alueesta nimeltä Dayuan District, jonka vilkkaan tien varrelta löytyi paljon autokorjaamoita.

Alue oli vähän sellainen Herttoniemen teollisuusalueen oloinen, mutta siellä hengasi porukkaa jonkun verran ja liikenne oli vilkasta. Me näytimme ilmeisesti harmittomilta, sillä aivan nenämme edessä tehtiin myös pilvikaupat.

Dayuan District
Dayuan District
Dayuan District

Pizzojen tilaus onnistui kielimuurista huolimatta ja kipitimme pizzojen kanssa takaisin hotellille, sillä kyseessä oli vain noutoravintola, jossa ei ollut yhtään asiakaspaikkaa. Pizzat olivat varsin erikoiset maultaan, mutta kovassa nälässä hävisivät parempiin suihin.

Pizza Hut Taiwan
Pizza Hut Taiwan
Pizza Hut Taiwan

Saimme Vaihda vapaalle -blogin kautta vinkin, että Taipein kenttä on lentokonebongareiden suosiossa. Meillä kävikin tuuri, sillä saimme ylemmistä kerroksista huoneen, jossa suora näkymä kiitoradalle ja lähtevät koneet kurvasivat hotellin yltä. Meteli ei onneksi juurikaan kantautunut sisälle, joten saimme nukkua yömme hyvin molemmat omissa leveissä sängyissämme.

City Suites (Taoyuan Gateway)
City Suites (Taoyuan Gateway)
City Suites (Taoyuan Gateway)

Hotellin aamupala oli varsin runsas ja pelkästään lämpimiä ruokia oli varmaan kymmentä eri sorttia. Valikoimasta löytyi mm. herkullista tofua ja paljon raikkaita kasviksia, joten päivä sai erinomaisen alun ruokailun puolesta.

Tämä taisi olla reissulla ensimmäisiä ja ainoita aamiaisia, jossa ei ollut oikeastaan mitään ennestään tuttua tarjolla. Alkoi hiipiä aavistus siitä, että aletaan olla alueella, jossa länsimaisia turisteja ei aivan tungokseen saakka liiku.

City Suites (Taoyuan Gateway) aamupala
City Suites (Taoyuan Gateway) aamupala
City Suites (Taoyuan Gateway) aamupala
City Suites (Taoyuan Gateway) aamupala
City Suites (Taoyuan Gateway) aamupala
City Suites (Taoyuan Gateway) aamupala
Ne Tammelat reissaa

Jäimme lentokenttähotelliin ensimmäiseksi yöksi, sillä tarkoituksemme oli vuokrata auto lentokentältä, mutta saavuimme sen verran myöhään, että vuokraus oli järkevää vasta aamulla. Kaikki ei kuitenkaan mennyt ihan suunnitelmien mukaan ja siitä lisää seuraavassa postauksessa.

Taiwanin halo

Lue myös muut artikkelimme tältä Aasian reissulta

China Airlines

Lentoyhtiökokemus: China Airlines

China Airlines tuli tutuksi lentäessämme Taiwanista takaisin Hongkongiin viiden Aasian kohteen matkallamme. Palvelu pelasi oikein mainiosti.

Ping An Finance Center

Neljä pilvenpiirtäjää Aasiassa

Kävimme neljässä eri pilvenpiirtäjässä Aasian matkallamme. Ne sijaitsivat Kiinassa, Hongkongissa, Vietnamissa sekä Taiwanissa.

Taipei 101

Taipein nähtävyydet ja ravintolat

Taiwanin pääkaupunki tarjoaa monipuolista nähtävää ja koettavaa. Piipahda legendaarisessa Taipei 101 pilvenpiirtäjässä tai nauti erikoisia ruokia.

Vietjet Airlines

Lentoyhtiökokemus: VietJet Air

Lentäminen Hongkongista Vietnamiin VietJet Airilla sujui mallikkaasti, vaikka penkkirivit olivat hitusen ahtaammat pidemmille matkustajille.

Näkymä Saigon Skydeckiltä

Kaksi yötä Ho Chi Minh Cityssä

Aiemmin Saigonina tunnettu Ho Chi Minh City on todellinen suurkaupunki, jossa pääset majoittumaan edullisesti ja nauttimaan ihmisvilinästä.

Asuintalo Macaossa

Macao, Aasian Las Vegas

Macao on tunnettu Aasian Las Vegasina ja kiiltävää pintaa kaupungista löytyykin runsain mitoin. Kannattaa piipahtaa myös kasinoalueen ulkopuolella.

China Mobile

Vierailu Kiinaan Hongkongista

Teimme päivävierailun Kiinan puolelle Hongkongista käsin. Maahantuloon vaadittavan viisumin saa rajalta muutamassa tunnissa, jos kaikki menee hyvin.

Hongkong

Nähtävyydet ja majoitus Hongkongissa

Tiuhaan rakennettu Hongkong levittäytyy saarelle ja mantereelle. Majapaikoissa on varmasti valinnanvaraa tässä mielenkiintoisessa kaupungissa.