Kesä on ihmisen parasta aikaa Suomessa ja tekemistä löytyy monipuolisesti lähes jokaiseen makuun. Me olemme jo useina vuosina tehneet töitä kesä- ja heinäkuussa säästäen lomat vasta elokuulle. Lähimatkailu ja nopeat reissut ovat olleet mahdollisuus pieneen irtiottoon arjesta. Koostimme alle kymmenen omaa suosikkiamme kotimaan matkailukohteista ja aktiviteeteista. Mukana monia suosittuja blogiartikkeleitamme ja artikkelista löytyy myös tuoreita vinkkejä mm. suppailuun pääkaupunkiseudulla.

1. Pyöräile omalla tai vuokraa

Pyöräily on yksi lempiharrastuksistamme ja sitä tulee harrastettua useita kertoja viikossa. Moni muukin on löytänyt saman harrastuksen, joten jos pyöräteiden vilkkaus alkaa häiritsemään Helsingin alueella, kannattaa suunnata katse vaikka kohti lentokenttää ja Kehä III:sta. Niiden ympäristöstä löytyy paljon erinomaisessa kunnossa olevia pyöräteitä ja mikä parasta, siellä saa ajaa kovaa pidempiä pätkiä kerrallaan ilman ruuhkia. Pyöräilykartasta löydät reittejä aina Tuusulaan ja Klaukkalaan asti.

Fatbike-maastopyörälenkki Oittaalla

Kaupunkipyörällä auringonlaskusta auringonnousuun

2. SUP-lautailu

Olemme molemmat innostuneita SUP-lautailusta ja sitä voikin harrastaa useassa eri paikassa Helsingin alueella ja ympäristössä. Töölönlahdella SUP-lautoja vuoraa Hakuna Matata. Vantaanjoella Melontaranta, Vuosaaressa Melontakeskus ja Nuuksiossa Haukanpesä. Uimarantojen vedenlämpötiloja seurataan sensoreilla lähes reaaliajassa, joten voit tarkistaa missä vesi on lämpimintä ennen suppailuretkeä.

SUP IlkkaPlaysPokemon Töölönlahti

Suppailu maksaa noin 20 euroa/tunti ja ensimmäisellä kerralla se oli meille ainakin riittävä aika harjoitteluun ja totutteluun. Jos aiot suppailla useita kymmeniä kertoja kesän aikana ja sinulla on logistiikkapuoli kunnossa, voi oma lauta olla järkevämpi ostos. Seven Seas -matkablogia pitävä Sanna on listannut hyvät vinkit laudan hankintaan.

Seven Seas -blogi I Seikkailuja maalla ja merellä: Onni on oma SUP-lauta! Vinkkejä oman laudan hankintaan

Haaveiletko omasta sup-laudasta? Tässä vinkkejä sup-laudan hankintaan ja oma suosikkini.

3. Helsingin edustan saaret

Helsingin edustalta löytyy runsaasti saaria, joihin on järjestetty venekuljetuksia. Omia suosikkejamme ovat Vallisaari ja Kaunissaari. Mikäli lautta-aikataulut eivät osu yksiin omiesi kanssa, voit myös vuokrata kaupunkiveneen. Osaan saarista pääset nimestään huolimatta myös kävellen, kuten Lammassaareen, Rajasaareen, Seurasaareen ja Espoon Karhusaareen.

Espoon Karhusaari

Sipoon Kaunissaari

Yö Vallisaaressa

4. Oudot paikat

Kruunuvuoren blogiartikkeli on yksi blogimme kestosuosikeista, eikä ihme. Kyseinen alue kätkee sisälleen mielenkiintoisen historian ja entisajan mystiikkaa. Oudoiksi paikoiksi voisi listata myös Vantaankosken koulun, joka odottaa purkamistaan, Jakomäessä sijaitsevan suoalueen sekä hotelliksi muutetun vankilan Helsingin Katajanokalla.

Helsingin Kruunuvuoressa on enää yksi huvila jäljellä

5. Luontoseikkailut

Nuuksiosta löytyy runsaasti eri pituisia luontopolkuja. Haukkalammen luontopolku on yksi kestosuosikkimme ja taitaa olla monen muunkin, siellä siellä on lähes aina parkkipaikka pullollaan autoja. Lähistöltä löytyy myös Klassarinkierros sekä Sorlammin luontopolku, josta pidimme erityisen paljon ystäväni kanssa, sillä sieltä löytyi myös hiidenkirnuja ja jopa hiidenpesä.

Sipoonkorven kansallispuisto tarjoilee useita luontopolkuja ja runsaasti tilaa. Joskaan siellä ei ole Nuuksioon verrattuna niin paljon lampia ja järviä.

Klassarinkierros Nuuksiossa

6. Teen ystäville

Mikäli autoilet Mikkelin ja Juvan suunnalla, niin TeaHouse of Wehmais kuuluu ehdottomasti pakollisiin pysähdyskohteisiin. Jos kello viiden tee on ihan vieras käsite, niin täällä on herkullinen tilaisuus korjata asia. Nykyisin saatavilla myös sushia, nam!

Vieraskynä | Täydellisen teehetken jäljillä

7. Helsingin keskuspuisto ja Haltiala

Töölönlahdelta alkava Helsingin keskuspuisto ulottuu Haltialaan ja Vantaanjoelle saakka. Etenkin puiston pohjoisosa Paloheinän ja Pakilan alueella on meille erittäin tuttu. Keskuspuistossa voit harrastaa monipuolisesti liikuntaa: pyöräillä, kävellä, lenkkeillä, polkujuosta, porrastreenata, hiihtää rullilla tai ilman sekä patikoida upeilla luontopoluilla.

Saimme kesän alussa valloitettua viimeisimmänkin mutkan pururataverkostosta, joten voimme sanoa, että reittiverkosto Paloheinän ja Pitkäkosken väliseltä alueelta pohjoisen suuntaan on erittäin tuttua. Jos haluat hyvän treenin, aloita lenkkisi Paloheinän ulkoilumajalta ja valitse oman kunnon mukaan kolmen, viiden tai seitsemän ja puolen kilometrin lenkki pururadalla. Korkeuseroja löytyy mukavasti ja pisin reitti vie sinut Paloheinän mäen huipulle.

Keskuspuisto metsä kotimaa

Kun aloitat ulkoilun Haltialan päässä, voit nautiskella kahvikupposen ja herkullisen munkin Ravintola Wanhan Pehtoorin idyllisissä maalaismaisemissa. Samalla voit käydä ihastelemassa tilan lampaita, kukkoja, possuja, kilejä ja lehmiä. Jos lähdet Haltialan tilalta pellon suuntaan, löydät kauniin Ruutinkosken ja hieman kauempaa Niskalan arboretumin, jonne on istutettu useita satoja erilaisia puulajeja ympäri maailmaa.

Pitkospuureitille pääset aivan arboretumin kupeesta, kun otat suunnaksi Aarnimetsän, joka on myös luonnonsuojelualue. Aarnimetsän polut jatkuvat eri suuntiin ja Korpipolkua pitkin pääset niin Pitkäkoskelle kuin Paloheinään.

8. Road trip Suomessa

Suomessa on valtavasti mahdollisuuksia autoilevalle matkailijalle. Muutaman vuoden takaisille road tripillemme mahtui niin huikeita järvimaisemia kuin Unescon perintökohdekin. Toisella reissulla kohteeksi valikoitui Savonlinna ja Oopperajuhlat. Suomessa on aivan huikeita kaupunkeja, jotka heräävät kesällä eloon.

Keski-Suomen roadtrip

Yksi yö Savonlinnassa

9. Lennä tai liidä

Mikäli laskuvarjohyppy tai riippuliito on turhan extremeä, voit harrastaa niistä turvallisempia versioita kokeilemalla tuulitunnelilentämistä tai köysiseikkailuratoja. Helsingin Redistä löytyvässä Föönissä pääset testaamaan lentämistä. Föönissä on mahdollista suorittaa myös “lentolupakirja” ja lopulta opit lentämään tunnelissa ilman ohjaajaa.

Köysiseikkailupuistoja löytyy useita pääkaupunkiseudulla ja niissä pääset haastamaan itseäsi eritasoisilla radoilla. Kolmen tunnin seikkailu tuntuu varmasti vatsalihaksissa seuraavana päivänä ja se toimiikin hyvin myös liikunnasta.

Hei me lennetään!

Uusi köysiseikkailupuisto avattiin Helsingin Paloheinään

10. Tutustu Helsinkiin

Vietämme vähintään kerran vuodessa turistipäivän Helsingissä. Uutta nähtävää löytyy joka kerralla sillä kaupunki elää ja muuttuu. Mikä parasta, moniin kohteisiin pääsee Helsingissä täysin ilmaiseksi.

Trip Advisor MrsHelsingin matkavinkit Helsinkiin

Lisätietoja ja turistivinkkejä

https://www.visitfinland.com/helsinki/

Your Official Finland Travel Guide | Visit Finland

Use this guide to plan a trip to Finland and immerse yourself in the country's nature, forests, lakes and culture.

My Helsinki

Vietätpä Helsingissä muutaman tunnin tai useamman päivän, kaupungista löytyy aina mielenkiintoista koettavaa. ...