Neljännen reissuvuotemme tavoitteena oli julkaista vähintään kaksi juttua kuukaudessa. Kukaan meistä ei osannut aavistaakaan, millainen vuodesta tulisi. Kirjoitustavoitteessa onnistuimme ja loppuvuoden osalta vauhti vain kiihtyi mukavan Järviylängön Helmet -blogiyhteistyön ansiosta.

Vuoden 2020 reissumme olivat:

  • Helmikuussa Dubain risteily, jonka yhteydessä teimme päiväreissun Omaniin ja risteilyn puolesta vierailimme Qatarissa sekä Abu Dhabissa sekä Sir Bani Yasissa.
  • Syyskuussa Katri kävi ystävänsä kanssa road tripillä Päijänteen ympäristössä
  • Lokakuussa vierailimme Sysmässä ystäviemme mökillä
  • Marraskuussa kävimme Tammelassa ja tutustuimme Liesjärven kansallispuistoon
  • Joulukuussa jatkoimme Tammelaan tutustumista ja kävimme Mustialassa sekä Portaassa
  • Toisella joulukuun reissullamme suuntasimme Humppilaan, Ypäjälle sekä Tammelaan Torronsuon kansallispuistoon

Lisäksi teimme päiväreissut Porvooseen, Kaarinaan, Maskuun ja Raumalle.

Fillaroimme kesän aikana noin 1500 kilometriä ja niillä reissuilla tutuksi tulivat mm. Ruotsinkylä, Myllykylä, Tammirinne, Kivistö, Keimola ja Vantaan sekä Espoon puoli Kehä kolmosen ympäristöstä.

Ne Tammelat Qatar Inland Sea

Lukijamäärät ja yhteistyöt

Blogimme kävijämäärä notkahti reippaasti koronan vaikutuksesta, mutta loppuvuotta kohden lukijoiden määrä lisääntyi ja pääsimme lukijamäärässä samalle tasolle kuin edellisvuonna, joka oli todella hieno juttu!

Teimme ensimmäiset kaupalliset yhteistyömme Doerzin ja Järviylängön Helmien kanssa. Lisäksi toimimme Wowandersin brändilähettiläinä ja julkaisimme yli kymmenen matkapäiväkirjaa, joita löytyy myös Matkaile Suomessa -sivustolta. VirtualTraveller-sivustolla julkaistiin sadas 360-videomme, joita olemme kuvanneet ahkerasti reissuiltamme.

Wowanders applikaatio application

Reissusuunnitelmat vuodelle 2021

Meillä on varattuna yhdet Tanskan lennot, joita olemme siirtäneet viime keväästä lähtien, kiitos Finnair joustavuudesta. Yhden lentoyhtiön voucher myös odottaa käyttämistään ja se siirtyy todennäköisesti vasta vuodelle 2022.

Syksyllä on toiveissa tehdä yksi pidempi ulkomaanmatka, mutta sekin on varattu joustavin peruutusehdoin, joten palaamme siihen lähempänä, kun suunnitelmat tarkentuvat.

Palaamme varmasti Tammelan seudulle vielä uudelleen ainakin melomaan Turpoonjoelle ja sinne suunnalle jäi vielä paljon muutakin nähtävää. Muu kotimaanmatkailu kiinnostaa myös ja ainakin laskettelemaan olisi kiva päästä.

Fillarit kaivetaan esiin heti kun ilmat lämpenevät ja saatamme laajentaa reviiriä myös niiden kanssa fiiliksen mukaan. Härpäkkeistä 360-kamera kulkee myös mukana jatkossakin ja livekuvausmahdollisuuksia tutkimme varmasti enemmän.

Katri 360-kamera 360 camera polkupyörä fillari live streaming bicycle live

Blogisuunnitelmat vuodelle 2021

Puolitamme jälleen tavoitteemme julkaisutahdista, mutta voit odottaa meidän julkaisevan vähintään yhden blogiartikkelin kuukaudessa tänä vuonna, mikäli mitään ihmeellistä ei satu. Jos matkavuodesta tulee vilkas, jota kovasti toivomme, julkaisemme sen mukaan artikkeleita enemmän.

Ne Tammelat Senaatintori Helsinki Tuomiokirkko

Blogimme kuusi luetuinta artikkelia vuonna 2020 olivat:

TOP10 luetuimpien artikkeleiden joukkoon mahtuivat myös artikkelit: Järviylängön Helmet -Paijan Maatilamajoitus, Caymansaaret, Opas 360-videoiden katseluun sekä 360 kameravertailu

6. Espoon Karhusaari

Lähimatkailu on kovassa suosiossa ja se näkyy pääkaupunkiseudun kohteiden etsinnässä. Vuonna 2019 julkaistu artikkeli Espoon Karhusaaresta on pitänyt pintansa suosittuimpien blogijuttujen joukossa.

Espoon Karhusaari

5. Harrastuksena geokätköily

Ystävmme Minna on innokas geökätköilyn harrastaja ja Katri onkin ollut useita kertoa Minnan mukana “jästikaverina”. Haastattelimme Minnaa syksyllä ja näiden artikkelin vinkkien avulla kuka tahansa voi päästä alkuun tässä kiehtovassa sekä koukuttavassa harrastuksessa.

Harrastuksena geokätköily

4. Kurkistus Amsterdamin punaisten lyhtyjen alueelle

Punaisten lyhtyjen alueen artikkelin suosio taitaa perustua puhtaasti suosittuun hakusanaan. Amsterdam ja tuhmuudet kiinnostavat selkeästi. Mikäs siinä, hieno ja mielenkiintoinen kaupunki.

Kurkistus Amsterdamin punaisten lyhtyjen alueelle

3. Järviylängön Helmet - Urpolan Kartano ja Viikinkisauna

Listan todellinen yllättäjä löytyy sijalta kolme ja se aiheutti blogiimme todellisen kävijäennätyksen joulun pyhinä. Vasta joulupäivänä julkaistua artikkelia jaettiin sen verran ahkerasti eri ryhmissä, että se nousi yhdeksi blogimme suosituimmista artikkeleista, kiitos Leena avustasi!

Järviylängön Helmet – Urpolan Kartano & Viikinkisauna

2. Kokemuksia N26-pankista ja sen MasterCardista

Matkailijoille mainiosta N26-kortista kertova artikkeli on myös yksi kestosuosikeistamme, joka kerää lukijoita blogiimme. Kortin mainio käyttöliittymä ja muut ominaisuudet pitävät sen meidänkin ykköskorttina matkoilla ja ainakin toistaiseksi olemme säästyneet luottokorttihuijauksilta.

Kokemuksia N26-pankista sen MasterCardista ja Apple Pay:stä

1. Helsingin Kruunuvuoressa on enää yksi huvila jäljellä

Helsingin Kruunuvuoressa on menneenä vuonna riittänyt kävijöitä, jos blogimme lukijamääriin on uskomista. Viimeinen huvila sinnittelee YLE:n uutissivuston mukaan edelleen paikallaan, mutta on vain ajan kysymys, että kuinka kauan.

Helsingin Kruunuvuoressa on enää yksi huvila jäljellä

Kiitos, että olet kulkenut mukanamme! Mainiota reissuvuotta 2021!

Ne Tammelat Abu Dhabi

Matkamessut järjestetään tänä vuonna toukokuussa

Matkamessut 17.-19.1.2025

Tapahtuman ohjelmassa on esillä ajankohtaisia matkailuilmiöitä, kohdevinkkejä sekä muita matkailijalle hyödyllisiä puheenvuoroja. Näytteilleasettajien tarjonnasta löydät äkkilähdöt, pakettimatkat, lennot, majoitukset ja muut lomamatkat, unohtamatta tietenkään matkamessutarjouksia!