Vietimme pitkän viikonlopun Dublinissa lokakuussa. Matkakertomuksen ensimmäisestä osasta selviää minkälaisia paikkoja olivat Cliffs of Moher ja Howth. Tässä toisessa osassa kerromme loppureissun kohteista Dublinissa.

Omaa hotelliamme vastapäätä sijaitsi The Clarence Hotel, jonka omistavat varsin kuuluisat herrat, nimittäin Bono ja The Edge. Saimme istuskella rauhassa erikoisessa Octagon baarissa, jossa omistajatkin joskus viettävät aikaa, jos eivät ole kiertueella. Saimme paikasta tarjoilijan ystävällisellä avustuksella hienon 360-kuvan.

Samasta korttelista löytyi Porterhouse panimon ravintola, jossa pauhasi livemusiikki, kun astuimme sisään. Bändi oli onneksi juuri lopettelemassa ja tilaakin löytyi baaritiskiltä. Telkkarissa näkyi, kun Kimi oli juuri voittanut Austinin osakilpailun, mutta taisimme olla ainoat suomalaiset sitä fiilistelemässä. Porterhousin oluet olivat piristävä poikkeus Guinness-oluesta tunnetussa kaupungissa.

The Porterhouse Dublin

Pyörähdimme korttelin toisella puolella kuuluisalla Temple Bar -alueella, jossa tunnelma ei ollut ihan niin hilpeä kuin saapumisiltana, mutta väkeä riitti silti sankoin joukoin.

The Temple Bar

Temple Bar Dublin

Maanantaina kävimme kuvaamassa heti aamutuimaan pääkadulla seisovan Spire of Dublin -monumentin, joka on piikin muotoinen, 120 metriä korkea ja valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Luovimme patsaalle keskellä parhainta aamuruuhkaa ja väistelimme töihin kiirehtiviä kaupunkilaisia.

The Spire Dublin

Liffey-joki siltoineen näytti kauniilta aamuauringossa ja niistä kaunein, Ha’penny Bridge vaikutti olevan monen työmatkalaisen ahkerassa käytössä.

Ha'penny Bridge

Edellispäivänä tapaamamme rouva kertoi, että maanantaisin jonot yliopiston vanhan kirjaston mielenkiintoisimpaan nähtävyyteen, The Long Roomiin, ovat paljon lyhyemmät. Vaikka yleisöä oli paljon, pääsimme muutamien minuuttien jonottamisella sisään. Kirjasto oli todella hieno ja vanhojen kirjojen tuoksu valtasi 65 metriä pitkän kirjastosalin.

The Long Room Book of Kells

Jos 360-kuva ei aukea, niin klikkaa tästä.

Matkamme viimeiseksi kohteeksi valitsimme King’s Inn -puistossa sijaitsevan nälkäisen puun. The Hungry Tree -niminen puu on haukannut sisäänsä rautaisen penkin. Puiston aukioloajat kannattaa tarkistaa etukäteen. Puu sijaitsee heti portin lähettyvillä, joten sen näkee aidan raosta vaikka puisto olisi suljettu.

The Hungry Tree

The Hungry Tree

Liikkuminen

Liikuimme Dublinissa busseilla, junila sekä takseilla. Lentokentältä keskustaan pääsee parhaiten bussilla alle puolessa tunnissa noin kuuden euron hintaan. Taksit olivat edullisempia kuin Suomessa ja kuskit ystävällisiä. Ubereita liikkui kaupungilla myös, mutta hinnat vaikuttivat paljon korkeammilta kuin takseissa.

Varjopuolet

Dublinista jäi aika ristiriitainen fiilis itse kaupungin keskustan osalta. Liikuimme enimmäkseen joen rannalla ja sen lähikortteleissa. Iltaisin bileet olivat ylimmillään Templen Barin alueella kun taas viereisissä kortteleissa kodittomat asettuivat porttikonkeihin yöpuulle. Kerjäläisiä löytyi lähes joka korttelista. Sunnuntaina eräs nainen teki isoja tarpeitaan pääkadun varrella sijaitsevan liikkeen seinustalla, johon paikallinen mies otti rajusti kantaa huutamalla ja yrittämällä heittää naista jollain esineellä. Vähän sanottamaksi veti tämä kokemus.

Dublin Irlanti

Lopuksi

Oluen ja ginin sekä biletyksen ystävä saa varmasti tästä kaupungista paljon irti. Jos aikaa on, niin kannattaa ehdottomasti käydä Irlannin upeissa luontokohteissa ja yöpyä eri puolilla saarta. Me jäämme keräämään vielä rohkeutta auton vuokraamiseen ja ajamiseen vasemmanpuoleisessa liikenteessä. Saimme kuitenkin muilta matkabloggaajilta mahtavia linkkejä autoiluun Irlannissa.

Suunnitteletko automatkaa Irlannissa? Lue muiden matkabloggaajien vinkit tästä:

Irlannin road trip | Apilanvihreän ja Guinnessin sävyinen saari – TÄMÄ MATKA

Irlannin road trip reitti: Dublin | Belfast | Athlone | Galway | Sligo | Dublin. Irlannin road trip – Se oli täynnä harmaita kiviaitoja, joiden takana lehmät tuijottivat keskeltä nummimaisemaa. Se oli lampaita, jotka hyppivät tummanoranssissa turvehetteikössä selät siniseksi värjättyinä ja maisema, josta löytyivät kaikki värit apilanvihreästä Guinnessin ruskehtavanmustaan.

Irlanti – Autonvuokraus kokemus by Budget – TÄMÄ MATKA

Irlanti – Autonvuokraus kokemus by Budget. Todetaan nyt heti, että Irlanti on ihana maa Road Trippailuun. Ihan yhtä ihastunut emme olleet tähän autonvuokraus kokemukseen, jonka meille tarjosi Budget. Kun varaat vuokra-auton Dublinin lentokentältä, joudut käyttämään amerikan tyyliin shuttle bussia auton noutamisessa. Matka ei ole ihan lyhyt ja bussit voivat olla hyvinkin täynnä.

Pohjois-Irlannin rannikolla

Vietimme mukavan viikon menneen tammikuun aikana Irlannin saarella. Suurimman osan lomasta ajelimme pitkin Pohjois-Irlantia ja Belfastia. Kynnys lähteä oli aikamoinen koska Ulkoministeriön maatiedotteessa alueen nykyistä riskiä terrori-iskuun kuvataan sanoilla “vahvasti mahdollinen”. Näin jälkikäteen sanottuna, onneksi lähdimme. Matka sujui mukavasti ja ennen kaikkea turvallisesti. Matkasimme ensin Bushmillsiin ja Giant`s Causewaylle josta voit lukea tämän linkin takaa.

Vuosi sitten Irlannissa – road trip siskon kanssa – Lotta Karoliina

Vuosi sitten vietimme siskon kanssa yhtä (ainakin minun mielestäni) elämämme parhaista viikoista. Olimme road tripillä Irlannissa. En edes muista, mistä se ajatus oikein lähti – olemme molemmat kyllä Irlantia aina ihailleet ja monen romaanin kautta maata kenties hieman romantisoineetkin, ja niin siinä kävi, että sinne sitten suuntasimme. Ja voi pojat, että tykästyimme!

Verta, hikeä ja hymyjä Irlannissa – kisaviikonloppu

Irlannin matka alkoi toukokuisena perjantaina. Lento Norwegianilla Dubliniin sujui ilman kommelluksia ja Dublinin kentältä vuokrattiin auto. Miestä vähän jännitti vasemman puoleinen liikenne, mutta matka PortLaoisiin oli koko ajan motaria, joten sujui tosi hyvin. Tien reunassa oli muhkurat, jotka antoivat tärinävaroituksen, jos ajautui liian lähelle reunaa.

Täydellinen matka Irlantiin

Tämänkertaisen Instagram Travel Thursdayn aiheena on lempimaa tai -paikka. Teemaan sopivista vaihtoehdoista valitsin tällä kertaa aina yhtä sympaattisen Irlannin. Vierailin maaliskuiseen Irlanti-viikkoon liittyen Kilkennyn kaupungissa ja kiertelin hieman Ireland’s Ancient Eastiksi nimetyllä alueella. Noista kohteista kirjoitellessa heräsi halu kertoa maasta laajemmin ja tuoda esiin lisää saaren upeimpia kolkkia.

Maisemareittien klassikko Ring of Kerry

Useimmat Irlannin lounaisosaan saapuneet matkailijat kiertävät Ring of Kerryn nimellä tunnetun maisemareitin. Matkaa Iveraghin niemen ympäri kertyy 179 kilometriä. Kerryn kreivikunnalla on oma vahva identiteettinsä. Siitä käytetään usein nimitystä “The Kingdom of Kerry”. Lempinimen taustasta on muutamia satoja vuosia vanhoja teorioita. Joidenkin nykypäivän irlantilaisten mielestä kerryläiset ovat sen verran outoa porukkaa, ettei heitä voi tasavaltaan kuuluviksi laskeakaan.

Dinglen niemimaa – kappale kauneinta Irlantia

Irlannin lounaiskolkassa sijaitseva Dinglen niemimaa tarjoaa huikeita maisemia ja rosoista meritunnelmaa. Tässä päiväretken antia toukokuulta 2014. Kymmenet vihreän sävyt hehkuvat korkeilla rinteillä, kun saavumme Dinglen niemimaan etelärannikolla sijaitsevalle Inch Beachille. Taivas pilvistyy ja merituuli puhaltaa hyytävästi pitkin loputtomalta näyttävää hiekkarantaa. Sää ei haittaa paikallista Forrest Gumpia, joka juoksee ohitsemme sinisissä shortseissa.

Wild Atlantic Way – Irlannin parhaat maisemat

Wild Atlantic Way on nimitys Irlannin länsirannikkoa kiertävälle maisemareitille, jolla on pituutta yhteensä 2500 kilometriä. Wild Atlantic Way onkin maailman pisin merkattu maisemareitti, jonka ajamiseen ja totaaliseen tutustumiseen saisi helposti kulumaan vuodenkin. Reitti alkaa Irlannin etelärannikolta Kinsalesta ja päättyy Pohjois-Irlannin Derryyn (Londonderry). Kahdessa viikossa Wild Atlantic Wayn pystyy jo ajelemaan läpi siten, että pääsee nauttimaan kohokohdista ajan kanssa.

Autolla Irlannissa – vinkit onnistuneeseen automatkaan

Helmikuussa pääsin viimein toteuttamaan yhden monista pitkäaikaisista matkahaaveistani. Autoilimme Danielin kanssa neljän päivän ajan Pohjois-Irlannin mahtavissa maisemissa. Se oli road trip, joka ylitti villeimmätkin odotukseni. Vaikka reissu sijoittui helmikuulle, tänään sunnuntaina 12. maaliskuuta polkaistiin käyntiin suomalaisten matkabloggaajien järjestämä #Irlantiviikko2017 -tempaus. Irlanti-viikon aikana mukana olevissa blogeissa julkaistaan kasapäin kertomuksia, kuvia ja matkavinkkejä eri puolilta Irlantia.

Lue myös

Miten teidän reissu Dubliniin meni?