Artikkeli sisältää mainintoja yhteistöistämme vuoden 2021 aikana.

Viisi vuotta on mennyt hujauksessa ja artikkeli, jota luet parhaillaan on 200. julkaisumme. Olemme tehneet vuosittain synttäriartikkelin ja on hauskaa itsekin palailla yhteenvetoihin, mitä olemme kirjoittaneet ensimmäisen, toisen, kolmannen ja neljännen vuoden osalta.

Viime vuonna teimme tietoisen päätöksen hiljentää reippaasti postaustahtia ja lupasimme vähintään yhden artikkelin kuukaudessa. Koronalla oli myös osuutta tähän asiaan, kun matkustamaan ei yksinkertaisesti ollut joko mahdollista tai järkevää.

Vuodesta 2021 ei kuitenkaan puuttunut vauhtia, vaikka ensimmäinen ulkomaanreissu toteutuikin vasta elokuussa kun olimme saaneet kaksi rokotusta. Ilkalta murtui selkä heti alkuvuodesta hänen kaatuessaan lumilaudalla ja siinä oli ainekset pahempaankin lopputulokseen, mutta onneksi hän toipui lähes ennalleen onnettomuudesta. Halusimme myös viettää mahdollisimman paljon aikaa Pluto-koiramme kanssa hänen viimeisinä kuukausinaan.

Pyöräilytavoitteet ja tulokset

Ne Tammelat pyöräilemässä

Pyöräilykärpänen puri meitä jo vuonna 2020 ja viime vuonna se vei meidät toden teolla mukanaan. Asetimme julkisen tavoitteen polkea molemmat 2021 kilometriä vuoden aikana ja osallistuimme ensimmäistä kertaa myös Kilometrikisaan. Pyöräily mahdollisti meille turvallisen tavan liikkua, saada liikuntaa ja nähdä uusia maisemia etätyöjakson aikana.

Pyöräilykautemme kesti huhtikuusta marraskuuhun ja pääosin poljimme kotoa käsin Helsingin, Vantaan, Tuusulan ja Espoon alueella. Pyörät olivat mukana auton kyydissä kolmen viikon Tanskan reissulla ja teimme myös Ypäjä-Humppila-Ypäjä -viikonloppuretken pyöräillen välimatkat noiden kuntien välillä. Kapkaupungin rantaviivaan tutustuimme vuokraamalla pyörät hotellilta.

Matkamittariin meille kertyi yhteensä 5051 km, joista Katrille 2632 km ja Ilkalle 2419 km. Yhteisen tavoitteen (4042 km) ylitimme 1009 km:lla. Kilometrikisa mahtui tuon ajanjakson sisään ja sen aikana 1.5.–25.9. poljimme yhteensä 4095 km, joista Katri 2089 km ja Ilkka 2003 km.

Ne Tammelat ja halo
Pyöräilijäselfie

Pyöräilypäiviä kertyi Katrille 103 ja yhden lenkin pituus oli noin 27 km. Ilkalla pyöräilypäiviä oli 96 kpl ja lenkin pituus sama, keskimäärin 27 km.

Eniten pyöräilimme heinäkuussa, yhteensä 1201 km ja vähiten marraskuussa 205 km. Kahdeksan kuukauden keskiarvoksi tuli noin 630 km/kk. Meinasimme laittaa pyörät talvisäilöön aiemmin, mutta mielenkiintoinen yhteistyö Bikesterin kanssa innosti meidät kokeilemaan pyöräilyä pimeällä ja sehän oli vallan mukavaa puuhaa oikeiden varusteiden kanssa.

Innostuimme vielä ostamaan Bikesterilta harjoitusvastuksen, joten pyöräily jatkuu sisätiloissa, kunnes kelit taas lämpenevät.

Elämäntavat remonttiin

Melontaretki Tammelassa

Meille toimistotyöläisille korona-aika on tarjonnut mahdollisuuden muokata omia elintapoja ja tottumuksia terveellisempään suuntaan. Toimistolle siirtymiset ja kokouksista toisiin juoksemiset ovat jääneet minimiin ja se on mahdollistanut ajankäytön tarkastelua uusin silmin.

Olemmekin onnistuneet muuttamaan elämäntapojamme ja hyvinvointiamme reippaasti parempaan suuntaan. Vuoden 2021 helmikuussa olimme yhdessä pudottaneet painoa noin 40 kiloa ja parantaneet elämänlaatuamme monin tavoin mm. siirtymällä vahvasti kasvispainotteiseen ruokavalioon, harrastamalla monipuolisesti liikuntaa ja priorisoimalla oman hyvinvoinnin vahvasti listan kärkeen.

Näistä aiheista ja keinoista voisimme kirjoitella loputtomiin, mutta koska kyseessä on ensisijaisesti matkablogi, niin mennään pikkuhiljaa vuoden reissukoosteeseen ja tuleviin suunnitelmiin.

Terveellisemmät elämäntavat ovat kuitenkin jatkossa luonnollinen osa elämäämme sekä matkojamme matkojamme ja liikuntahaasteita on myös tulossa tavalla tai toisella. Katri on jo luvannut raportoida omaa liikkumistaan koko vuoden ajalta @netammelat -Instagram-tilillämme stoorien puolella. Mikäli haluat lähteä mukaan tähän haasteeseen, niin laita viestiä tai nappaa pohja sieltä itsellesi talteen sunnuntaisin!

Ne Tammelat Redin katolla

Vuoden 2021 reissumme olivat:

Snappertuna

Pääsimme tutustumaan maaliskuussa yhteistyön merkeissä upeaan merenrantakohteeseen Calliolaan, joka sijaitsee Snappertunassa. Samalla reissulla meille järjestettiin vierailu hienoon, keskiajalta peräisin olevaan Raaseporin linnaan.

Calliola – Huipputason saaristohotelli

Tammela, Porras, Ypäjä ja Humppila

Yhteistyömme Järviylängön Helmien kanssa sai jatkoa toukokuun lopulla ja kävimme testaamassa tuotepaketteja, joilla voit yhdistellä yöpymisiä ja erilaisia aktiviteetteja sekä hemmottelua lomallesi.

Meille oli järjestetty näiden ihanien yrittäjien toimesta niin melontaa, patikointia, kansallispuistovierailuja kuin maatilaolympialaiset. Monipuolisten aktiviteettien jälkeen pääsimme rentoutumaan elämyksellisissä saunoissa.

Pyhiinvaeltajien jäljillä Hämeen Härkätiellä

Tanska, Ærøskøbing, Svendborg, Nibe, Greve, Møn

Vietimme elokuussa kolme viikkoa Tanskassa omalla autolla ja pyörät kyytiin pakattuina. Työskentelimme ensin yhden viikon etänä kauniilla Ærøn saarella ystävämme luona. Kahden seuraavan lomaviikkomme aikana kävimme moikkaamassa koiraystäviämme Broholmin(koirien) näyttelyssä ja palasimme tutkimaan tarkemmin suosikkikohteitamme kuten Tanskan pohjoisosassa sijaitsevaa Skagenia ja kaakkoisosan upeaa valkoista Møns Klint -kalliota.

Tanska – Hääturistien ja meidän Ærø

Ypäjä & Humppila

Lokakuussa palasimme vielä uudelleen Järviylängön Helmien luokse, tällä kertaa pyörien kanssa. Teimme viikonloppuretken yöpymällä ensin Ypäjällä Paijan Maatilamajoituksessa, jonne jätimme automme ja jatkoimme seuraavaksi yöksi Humppilaan Urpolan Kartanoon. Tällainen 30 km päivätahti oli meille juuri sopiva. Lakanamajoituksella sekä herkullisella ruualla höystettynä tietenkin.

Pyöräretki Ypäjä – Humppila – Ypäjä 65 km

Kapkaupunki, Etelä-Afrikka

Monien vaihtoehtojen keskeltä päädyimme viettämään syyslomaa loka-marraskuun vaihteessa vähän yllättäenkin kauas Etelä-Afrikkaan. Kapkaupunki on ollut haaveissamme jo pitkään ja samalla pääsimme valloittamaan meille uuden mantereen. Viikon aikana ehdimme nähdä monipuolisesti kaupunkia, yllättävän monia villieläimiä ja vierailimme myös Hyväntoivonniemellä.

Monipuolinen Kapkaupunki Etelä-Afrikassa

Tanska, Greve, Roskilde, Bakken

Palasimme joulukuussa vielä uudelleen Tanskaan ja vietimme siellä pidennetyn Itsenäisyyspäivän viikonlopun. Kiitos Finnairin joustavuuden, olimme siirtäneet näitä lentoja useaan kertaan jo lähes 1,5-vuotta ja nyt reissu oli vihdoin mahdollista toteuttaa lentäen.

Vietimme viikonlopun ystäväperheemme kanssa ja nautiskelimme joulunajan tunnelmista rauhallisen kotiviikonlopun merkeissä. Pääsimme vierailemaan maailman vanhimmassa toiminnassa olevassa huvipuistossa, Bakkenissa ja kävimme ensimmäistä kertaa myös festareista tunnetussa Roskildessa.

Ilkka ja Katri

Blogimme kuusi luetuinta artikkelia vuonna 2021 olivat:

6. Kurkistus Amsterdamin punaisten lyhtyjen alueelle

Kurkistus Amsterdamin punaisten lyhtyjen alueelle

5. Saunaelämyksiä Ypäjällä ja Humppilassa

Saunaelämyksiä Ypäjällä ja Humppilassa

4. Helsingin Kruunuvuoressa on enää yksi huvila jäljellä

Helsingin Kruunuvuoressa on enää yksi huvila jäljellä

3. Lumilautakurssilta ambulanssilla sairaalaan

Lumilautakurssilta ambulanssilla sairaalaan

2. Upeita luontokohteita ja piilotettuja helmiä Keski-Suomessa

Upeita luontokohteita ja piilotettuja helmiä Keski-Suomessa

1. Kokemuksia N26-pankista sen MasterCardista ja Apple Pay:stä

Kokemuksia N26-pankista sen MasterCardista ja Apple Pay:stä

Blogiimme löytää vuosittain yli 20.000 kävijää ja lukijamäärät ovat kasvaneet tasaisesti joka vuonna koronasta huolimatta.

Reissusuunnitelmat vuodelle 2022

Mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaisesti, vuoden ensimmäinen matka koittaa jo tammikuun lopulla. Universumi voi kuitenkin vielä heittää kapuloita rattaisiin, joten uskomme reissun todeksi vasta kun leppoisa merituuli puhaltaa kasvoihin palmujen katveessa.

Maaliskuussa olisi tarkoitus lähteä Leville laskettelemaan ja sen jälkeen mitään ei vielä olekaan varattuna.

Suuri haaveemme on valloittaa kaikki seitsemän maailman mannerta ja meiltä puuttuvat Etelä-Amerikka, Antarktis sekä Australia, mutta suunnitelmat ovat aivan alkuvaiheessa vielä näihin kohteisiin liittyvien matkojen osalta.

Tavoitteenamme on myös käydä uusissa maissa ikävuosia seuraten. Nyt maita on valloitettuna yli 40 ja ikävuosia muutama enemmän.

Katri ja friisiläishevoset
Ilkka ja lammas

Blogisuunnitelmat vuodelle 2022

Mikäli kaikki suunnitellut matkat toteutuvat, niin kirjoitettavaa riittää varmasti enemmän ensi vuonna. Pitäydymme kuitenkin samassa lupauksessa, eli julkaisemme vähintään yhden artikkelin kuukaudessa. Jaamme arjen käänteitä tiheämmin Instagramin @netammelat ja @ilkkaplays– sekä Facebookin Ne Tammelat -tileillämme, eli kannattaa laittaa ne seurantaan.

Matka kohti omaa hyvinvointia vaatii tervettä itsekkyyttä priorisoida ja suunnitella omaa elämää sekä ajankäyttöä niin, että pääsee tekemään niitä asioita, joista todella nauttii. On tärkeää välillä pysähtyä kuuntelemaan, mitkä asiat tuovat sinulle eniten iloa ja hyvää oloa.

Kiitos, että olet kulkenut mukanamme! ❤️ Mainiota reissuvuotta 2022!

Katri ja minipossut
Ilkka ja koirat

Synttäriartikkelit aiemmilta vuosilta

Ne Tammelat lammas

Ne Tammelat 4 vuotta!

Ne Tammelat -blogi täytti 4 vuotta. Esittelemme viime vuoden kiinnostavimmat artikkelimme sekä alkavan vuoden tavoitteemme.

Kiitos, että seuraat meitä! 🙂

Read More »
3-vuotta

Ne Tammelat 3 vuotta!

Ne Tammelat -blogi täytti 3 vuotta. Esittelemme viime vuoden kiinnostavimmat artikkelimme sekä alkavan vuoden tavoitteemme.

Kiitos, että seuraat meitä! 🙂

Read More »