Linnaa on restauroitu kaikkiaan viidessä eri vaiheessa, joista viimeisin saatiin valmiiksi 1988. Ensin luonnon valtaama linna piti kaivaa esiin ja sen jälkeen on korjattu sortuneita ja romahdusvaarassa olleita muureja, rakennettu välipohjia, kävelysiltoja sekä rappusia. Viimeisessä vaiheessa rakennettiin lisää kulkusiltoja ja -tasanteita sekä katettiin koko päälinna.
18 comments
Kiinnostavia faktoja nostitte esiin. Kaikilla Suomen linnoilla taitaa olla aika omanlaisensa historia. Raaseporin linna onkin meiltä vielä käymättä, vaikka sinne ei kovin pitkä matka olisikaan. Turun linnaa, Hämeen linnaa ja Olavinlinnaa ollaan käyty katsomassa, joten myös Raaseporin linna kyllä kiinnostaa. Viime kesänä käynti itse asiassa oli jo alustavasti suunniteltu, mutta ei vain ehditty. Tulevana kesänä voisi yrittää uudelleen.
Kiitos kommentista, Mikko!
Jokaisella linnalla on varmasti ihan oma tarinansa! Keskiajalla etäisyydetkin olivat pitkiä ja maailma ylipäätään hyvin erilainen kuin nyt. Jotenkin tällaisissa paikoissa, hyvän oppaan johdatuksessa, pääsee jollain tavalla sukeltamaan ajatuksissaan siihen menneisyyteen. Se on todella kiehtovaa!
Raasepori kannattaa kyllä merkitä kesän kalenteriin. Tuolla seudulla on paljon muutakin näkemisen arvoista, joten pelkän linnan vuoksi ei sinne edes tarvitse suunnata!
Pitääkin ottaa tulevan kesän kohteeksi tämä Raaseporin linna. Kerran olen edustalla käynyt mutta silloin oli kiire seuraavaan kohteeseen eikä aikaa jäänyt yhtään alueeseen tutustumiseen.
Kiitos kommentista, Tanja!
Mukava kuulla, että Raaseporin linna pääsee ohjelmistoon. Sille kannattaa varata riittävästi aikaa ja tietysti matkoihin myös. Linna on hieman syrjässä. Nähtävää riittää, joten mukava päivä on varmasti luvassa! 🙂
Tuolla on tullut käytyä vuosikymmenten mittaan muutaman kerran – alkaen Turussa koulua käyneen luokkaretkistä 🙂
Edellisestä kerrasta on kuitenkin jo aikaa, joten ehkä kun taitaa tämä kotimaan matkailu jatkua tulevanakin kesänä, niin tämä(kin) kohde kannattaisi laittaa kertauslistalle!
Kiitos, Pirkko!
En tiedä milloin viimeisin vierailusi on ollut, mutta voisihan olla kiinnostavaa nähdä onko mahdollisesti jotain paikkoja restauroitu tai peräti avattu kokonaan edellisen käyntisi jälkeen. Viimeisimmistä varsinaisista restauroinneista taitaa olla kyllä jo hyvän aikaa, mutta ainakin turvallisuusparannuksia on tehty aika lähiaikoinakin.
Puiset kulkusillat ja muut reitit tuntuivat näin korkeuskammoisen silmissäkin hyväkuntoisilta ja miltei turvallisiltakin. Ulkona tosin vuodenajasta johtuen oli liukasta, mutta kesän tullen sekään ei vaivaa. Olisi hienoa jos kesäteatteri saataisiin tänä kesänä pidettyä auki. Miljöö ainakin olisi melko ainutlaatuinen teatterielämykselle! 🙂
Linnat ja niiden tarinat on aina kiehtovia, ja Eurooppa on linnafanille ihan loputon aarreaitta. Tässä Raaseporin jyhkeässä kivilinnassa ei ole koskaan tullut käytyä, ja meillä on kyllä käymättä suurin osa muistakin Suomen linnoista. Tuo tapahtumien järjestäminen linnoissa on ihan huippu juttu, ja siis miten hienoa olisikaan häät linnassa!
Kiitos kommentista, Anne!
Linnat kyllä aina säväyttävät! Raaseporin linna kannattaa ottaa kesän suunnitelmiin, jos se vielä on näkemättä!
Raaseporin linna on tuttu paikka. Asuimme aikoinaan siinä lähistöllä ja siellä tuli käytyä ainakin kerran kesässä. Ikimuistoisin kerta oli ystävien kanssa järjestetyt naamiaiset linnassa. Jokainen oli panostanut pukuihin ja ruoat mietimme keskiajan tyyliin yhdessä cateringin kanssa.
Kiitos kommentista, Merja!
Kuulostaa aivan huikealta nuo naamiaiset linnassa! Linnamiljöö tuo varmasti aivan ainutlaatuisen lisävivahteen tilaisuuteen kuin tilaisuuteen. Tietysti kirsikkana kakun päällä erityisesti teemaan suunniteltu menu! Vau!
Muistaakseni olen vieraillut kaikissa Suomen linnoissa, mutta Raaseporista on kyllä aikaa sillä muistin, että se olisi huomattavasti huonommassa kunnossa. On hienoa, että sitä on jaksettu kunnostaa. Olisi varmaan aika vierailla uudestaan linnassa, eihän se ole kovin kaukanakaan.
Kiitos kommentista, Terhi!
En tiedä milloin olet Raaseporin linnassa käynyt, mutta siellähän on tehty varsinaisen restaurointiprojektin lisäksi myös erilaisia kunnostustöitä vuosien kuluessa. Kyllä siellä ihan puitteet on asiallisesti kunnossa, vaikka onhan kyseessä tietysti silti rauniolinna.
Käy ihmeessä virkistämässä muistia, jos matkaakaan ei ole aivan mahdottomasti! 🙂
Olipas mielenkiintoinen juttu. Me ollaan kyllä suunniteltu Raaseporin linnassa käyntiä mutta toistaiseksi ei olla vielä päästy sinne asti. Anne tuossa mainitsi tuon “linnafanin”, niin minun amerikkalainen mies on juuri sellainen. Sen myötä on Suomen linnat ja niiden rauniot alkaneet tulla itsellekin tutuiksi. En ole koskaan tiennyt, että Raasepori on tosiaan niin hyvässä kunnossa, että siellä pidetään myös tilaisuuksia. Luulin, että se on enemmän raunioita vain. Oli kiva nähdä kuvia myös sisältä. Nyt laitetaan tämä kyllä ensi kesän listalle!
Kiitos kommentista, Paula!
Kiva kuulla, että Raasepori pääsi mukaan suunnitelmiinne! Toivottavasti linnafani tykkää, ja miksei tykkäisi! Käykää lämmittelyksi katsomassa myös 360-videot Youtubesta kanavaltamme : https://www.youtube.com/channel/UC7DM0qTTVR9SknFnK7_sTpg
Linnaa käytiin katsomassa viime kesänä paluumatkalla Fiskarsista. Tultiin paikalle jo sulkemisen jälkeen ja ehdittiin sopivasti katsoa kun linna kylpi auringonlaskussa!
Kiitos kommentista, Anmarien!
Olette sattuneet sopivasti paikalle parhaassa valaistuksessa, mutta valitettavasti ette sitten päässeet sisälle. Ehkäpä kannattaa piipahtaa toistekin, jos satutte lähistölle parempaan aikaan.
Kuulostaa kyllä upealta tuo linna auringonlaskussa! <3
Upea paikka ja upeita kuvia! En ole tajunnutkaan että Raaseporin linnassa voi käydä talvellakin! Ihan eri näköinen kuin kesällä 🙂
Kiitos kommentista, Eila!
Raaseporin linna on tosiaan talviasussa kuin aivan toinen paikka! Talvella tosin linnaa joutunee ihailemaan ulkopuolelta. Meille tarjoutui blogiyhteistyön kautta erityinen tilaisuus saada tutustua linnan sisätiloihin opastettuna varsinaisen sesongin ulkopuolella.