Listasimme tähän kymmenen suosikkikohdettamme, jotka sijaitsevat eri puolilla Tanskaa. Kohteisiin pääset parhaiten autolla ja lähes kaikista niissä meillä on ollut myös koira mukana.

Koiraharrastus onkin vienyt meitä eri puolille Tanskaa, sillä broholminkoiramme Pluto on kotoisin Tanskasta. Katrilla on kertynyt vierailuja Tanskaan jo yli kaksikymmentä ja siitä syntyi idea koostaa lista kohteista, joita löytyy erityisesti Kööpenhaminan ulkopuolelta.

Skagen

Tanskan pohjoisimmassa kohdassa olevassa niemen kärjessä kohtaavat kaksi merta Skagerrak ja Kattegat. Paikka onkin suosittu niin paikallisten kuin turistien keskuudessa, eikä merten pauhua tarvinnut ihailla yksin kauniina kesäpäivänä.

Varaa vierailulle reilusti aikaa ja hyvät jalkineet, sillä hiekkarantaa riittää pitkän matkaa. Niemen kärkeen järjestettiin myös bussikuljetuksia.

Katri broholminkoira broholmer Skagen Denmark Tanska

Houvig Bunkeranlæg

Natsi-Saksan aikaiset bunkkerit tuovat mielenkiintoisen kontrastin tavalliselle hiekkarannalle Ringkobingin lähistöllä. Jättimäiset betonimöhkäleet ovat jääneet paikalleen ja sulautuneet rantamaisemaan, eikä niitä koskaan editty käyttämään.

Tanska Houvig bunker Denmark

Hvide Sande

Tämä pieni kylä valikoitui kohteeksemme sen hauskan sijainnin vuoksi. Se on myös yksi Tanskan läntisimpiä kolkkia ja pienestä koostaan huolimatta siellä sijaitsee maan viidenneksi suurin kalastussatama.

Paikan ovat löytäneet myös erilaiset extreme-urheilijat, sillä Hvide Sanden viereinen Ringkobingin vuono tarjoaa erinomaiset puitteet leijalautailulle ja muille vauhdikkaille vesiurheilulajeille.

broholminkoira Tanska broholmer Denmark beach

Hemmet

Tämä paikka löytyi puolivahingossa kartalta ja olimme vähän, että mitä hemmettiä. Kyllähän hemmetissa pitää käydä ja nähdä myös se hemmetin kirkko. Jos matkakumppani kiukuttelee, niin täällä voit passittaa sen hetkeksi hemmettiin. Vitsejä riittää ehkä pienen kylän visiitin ajaksi, sitten voit jälleen jatkaa matkaa.

mies Hemmet Tanska Denmark

Mandø

Ehdottomasti yksi mielenkiintoisimmista paikoista, joissa olemme Tanskassa käyneet. Saarella vierailu onnistuu autolla vain vuoroveden ollessa alhaalla ja vierailuaikojan kanssa saakin olla tarkkana, ettei jää saarelle jumiin. Kumisaappaat on hyvä lisä täällä, sillä meren pohjassa kävely saattaa olla välillä vetistä ja mutaista puuhaa.

taskurapu crab Mandø Tanska Denmark wildlife

Broholm

Lähes 700 vuotta vanha linna on jo nähtävyys itsessään, mutta täältä löytyy myös paljon historiaa broholminkoiriin liittyen. Voit yöpyä linnassa tai nautiskella aterian sen tunnelmallisessa ravintolassa. Linnassa asuu ihka oikea kreivitär ja Suomessakin on esitelty tv-ohjelmissa linnan historiaa.

Broholminkoirien erikoisnäyttely järjestetään linnaa vastapäätä olevalla nurmikentällä vuosittain elokuussa ja jos osut paikalle, näet todennäköisesti täällä eniten näitä harvinaisia broholminkoiria samanaikaisesti kuin missään muualla.

broholminkoira broholmer Broholm linna slot Fyn Tanska Denmark

Svendborg

Fynin saaren eteläpäässä sijaitseva viehättävä Svendborg on yli 760 vuotta vanha entinen kaupunki ja kauppasatama. Satamasta lähtee lauttoja useisiin eri saariin ja paikasta löytyy monta hyvää sushiravintolaa.

Svendborg Fyn Denmark Tanska

Ærøskøbing

Satumaisen kaunis Ærøskøbing on meidän lähes joka kesän suosikkikohde Tanskassa ja koiramme Pluto syntyi täällä. Ærøn saari on noin 17 kilometriä pitkä ja Ærøskøbingin lisäksi saarelta löytyy Søbyn sekä Marstalin kylät, jonne kulkee lauttoja eri puolilta Tanskaa.

Kerromme saaresta lisää erillisessä blogipostauksessa. Saarelle voi mennä päivävierailulle, mutta suosittelemme lämpimästi viettämään siellä muutaman yön, sillä saarella on paljon nähtävää ja koettavaa.

Ærø Ærøskøbing Tanska Denmark

Tanska – Hääturistien ja meidän Ærø

Voderup Klint

Ærøn saarelta löytyvä Voderup Klint on yksi saaren suosituimmista kohteista, sillä siellä on Tanskankin mittapuulla korkea 33 metrinen kallio. Alue on geologisesti arvokas ja myös suojeltu.

Voderup Klint Ærø Denmark Tanska

Møns Klint

Useiden kilometrien pituinen ja parhaimmillaan 120 metriä korkea kalkkikallio on yksi korkeimmista ja upeimmista luonnon muovaamista nähtävyyksista Tanskassa.

Tanskan kaakkoisosassa sijaitseville kallioille tehdään myös bussiretkiä, mutta parhaiten pääset paikalle omalla autolla. Alhaalla rannalla avautuva näkymä on jokaisen kiivetyn rappusaskeleen väärti.

broholminkoira broholmer Møns Klint Tanska Denmark

Lue myös

Koiranpennun hakumatkalla Tanskassa

Road trip osa 3/3 | Saksa – Tanska