*Yhteistyössä Elisa
Roaming-käyttö ulkomailla aiheuttaa lähes aina pientä lisävaivaa matkailijalle, kun etukäteen pitää selvittää kohdemaan hinnoittelua ja miettiä miten netin käytöstä koituvia kuluja olisi järkevintä hoitaa. EU-alueella netissä surffailu sujuu nykyään kotimaan hinnoilla, mutta muiden maiden kohdalla hinnoittelu vaihtelee.
Elisa on kehittänyt tähän mainion Reissunetti-palvelun, jota testasimme ensimmäistä kertaa Pietarin reissullamme. Silloin palvelu oli saatavilla Elisan ja Saunalahden henkilöasiakasliittymiin. Kesäkuussa 2018 aikana palvelu laajeni myös yrityspuolelle, joten me testasimme palvelua uudelleen Sveitsissä, jonne pysähdyimme kahdeksi yöksi elokuisen road trippimme aikana.
Palvelun tilaaminen
Kun saavut uuteen maahan, saat puhelimeesi tekstiviestin Elisalta jossa kerrotaan, että voit tilata Reissunetin ja käyttää huoletta nettiä yhden gigatavun edestä seuraavan 14 vuorokauden aikana. Palvelun hinta on 15,90 euroa (henkilöasiakkaille 19,90 euroa/alv 24 %) ja jos paketti loppuu, voit tilata uuden.
Meillä molemmilla on käytössä Elisan työliittymät, joihin saimme tekstiviestit heti Sveitsiin saavuttuamme. Palvelu aktivoitui saman tien tekstiviestitilauksella ja vahvistusviestissä muistutettiin vielä hinnasta sekä palvelun sisällöstä.
Pokémonien ja majapaikkojen metsästystä
Kohtuuhintainen netti oli meille reissun aikana elintärkeä, sillä varasimme majoitukset sitä mukaan kun reissumme eteni. Emme vielä aamulla tienneet missä kaupungissa tai maassa viettäisimme seuraavan yön. Sveitsiin päätimme jäädä kahdeksi yöksi, sillä se on maisemiltaan yksi upeimmista maista Euroopassa.
Ilkka sai pyydystettyä ahkerasti Pokémoneja ja Katri hoiti hotellihuoneiden etsinnän sekä varauksen. Käytimme puhelimia jatkuvasti netissä surffailuun, Instagramiin sekä Whatsappiin kahden vuorokauden aikana, jonka maassa vietimme. Reissunetti-paketissa riitti kapasiteettia reilusti meidän tarpeisiin ja selvisimme hyvin molemmat yhdellä paketilla.
Jos haluat lukea enemmän datan käytöstä, niin teimme yhteenvedon kulutuksesta New Yorkin matkalta.
Sveitsin matkan kokokohta oli vierailu 2502 metriä korkealla Säntis-vuorella, jonne myös korkeanpaikankammoinen Ilkka uskaltautui mukaan. Ilkka kirjoitteli myös kokemuksistaan vuorella toiseen artikkeliimme.
Selkeällä säällä voit nähdä Säntis-vuoren huipulta kuuteen eri maahan; Sveitsiin, Itävaltaan, Liechtensteiniin, Saksaan, Ranskaan ja Italiaan.
Lisätietoa Elisa Reissunetistä
Reissunetti toimii jo yli 40 maassa ja uusia maita tulee mukaan jatkuvasti. Uusin maalistaus kannattaakin tarkistaa ennen matkaa.
Tällä hetkellä voit käyttää Reissunettiä seuraavissa maissa:
Albania, Arabiemiirikunnat, Armenia, Australia, Bahrain, Egypti, Etelä-Afrikka, Etelä-Korea, Färsaaret, Georgia, Ghana, Grönlanti, Hong Kong, Indonesia, Israel, Japani, Kanada, Kap Verde, Kazakhstan, Kiina, Kuwait, Macao, Malesia, Montenegro, Myanmar, Qatar, Saudi Arabia, Singapore, Serbia, Sri Lanka, Sveitsi, Taiwan, Tansania, Thaimaa, Turkki, Ukraina, Uusi-Seelanti, Venäjä, Vietnam ja Yhdysvallat.
Palvelun ominaisuuksista ja hinnoittelusta voit lukea tarkemmin Elisan nettisivuilta.
8 comments
Aika usein olemme tuon tarjouksen puhelimeemme saaneet, mutta toistaiseksi – etenkin kun monet matkamme ovat melko ripeästi eteneviä kiertomatkoja, jolloin samassa maassa ei välttämättä olla edes viikkoa – olemme aina arvioineet tämän liian kalliiksi vs. mahdollinen tarve päivän mittaan tilanteessa, jossa wifiä ei olisi käytettävissä.
Toki joskus kun tilanne sitä vaatii, on puhelimen annettu roamata ilman pakettejakin hetken. Tärkeää on silloin, että kaikki automaattipäivitykset ovat poissa päältä, muuten tulee kalliiksi 🙂
Kiitos arvokkaasta palautteesta! Ehkä tulevaisuudessa voisi olla myös pienempiä paketteja tarjolla nopeisiin nettivierailuihin, pitää ehdottaa palvelun kehittäjille 🙂 .
Heh, tää postaus tuli varsin mainioon saumaan. Me nimittäin juuri tuskastellaan aikamoisen puhelinlaskun kanssa, joka saatiin Prahan reissun jälkeen. Vaikka kaiken piti kuulua hintaan… Ja tosiaan, mieheni puhelin (tai siis netti) ei toiminut koko matkan aikana ollenkaan. Että näin hyvin meillä 😀
Elisan meininki vaikuttaa (ainakin tämän postauksen perusteella) järkevältä ja vähemmän yllätyksiä sisältävältä! 😀
Kiitos kommentista! Oho ja auts.. tuollaiset yllätykset matkan jälkeen ovat niitä vähiten toivottuja 🙁 Me koeteltiin EU-käytön rajoja viime kesänä road tripilla, jossa tätä Sveitsissä poikkeamista lukuunottamatta olivat voimassa kotimaan hinnat.
Lähemmäs kymmenisen gigaa taidettiin ehtiä viikon aikana luukuttamaan, jonka jälkeen olisi lähtenyt sitten liittymästä riippuen toisenlainen hinnoittelu rullaamaan. Vaikka olenkin aika hyvin kartalla roaming-kuluista ulkomailla, on tietty varovaisuus silti aina mukana, ettei lomalta palatessa odota pomon puhuttelu 😀
Tää olis kyllä ihan loistava, jos reissaa muualla kuin Eu alueilla. Oon yleensä ottanut paikallisen liittymän jos oon useamman päivän samassa maassa, mutta seuraavan kerran voisi reissunettiä kokeilla.
Kiitos Tanja kommentista! Mekin hankittiin paikallinen sim-kortti Losin reissulla, mutta sen avaaminen osoittautui hyvin hankalaksi verrattuna siihen, että saa tekstarilla tilattua parissa sekunnissa Reissunetin omaan liittymään.
Olenkin aina ihmetellyt, kuka tarvitsee näitä nettipaketteja, kun joka toisessa kahvilassa on nykyään wifit. Mutta joo nyt hiffasin, eli siis varasitte majoituksia ja teitte suunnitelmia extempore-tyyliin;) Meillä ei yleensä tule tarve roamailla kamalasti, kun pyritään varaamaan suurin osa majapaikoista etukäteen – ja niistäkin yleensä tuo wifi löytyy. Totta toki on vaihdettu suunnitelmia lennosta, mutta itselleni tuntuu vieraalta ajatus, että laittaisin reissuaikaa yhtään enempää verkossa notkumiseen kuin “pakollista”. Nämä on niin maku ja tapakysymyksiä;D
Kiitos kommentista Eveliina! Heh, pakko kyllä myöntää, että me olemme niin nettiin kiinni kasvaneita, että on vaikeaa olla missään ilman toimivaa yhteyttä, joten olemme selkeästi kohderyhmää 🙂 Tottakai matkakohteista nautitaan yhtälailla ja ilmaiset wifit hyödynnetään niiltä osin, kun ne ovat turvallisia ja toimivia.